Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем alex, 8 сер 2008.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Знаете, я совершенно искренне желаю грузинскому народу процветания. Я хорошо помню Грузию советских времен - это была богатая республика...Показателен даже такой "фактик" - за Адлером проходит граница РСФСР и ГССР - по реке Псоу.С одной стороны моста - пост ГАИ РСФСР, с другой - Грузии. У Российского поста - запыленный милицейский мотоцикл, на грузинской стороне - 24 Волга-"канарейка", да еще и в тени, под деревьями, частная 24 Волга... В Стеклянной будке скучает грузинский гаишник...На него - одного - два автомобиля...Это так - заметки из 70-х, начала 80-х....Кстати - я впервые увидел решетки на первых этажах 9-и этажек именно в Тбилиси - тогда-же...Это бросилось в глаза - понятно стало, что есть, для чего ставить решетки...
    Так вот - если Грузия будет богата,если люди будут жить там счастлво - это будет главнейший и, на мой взгляд, правильный ответ на вопрос - что будет делать ЮО. Пусть делает - что хочет. Пусть при таком развитии событий грузины удовлетворенно говорят - "Вы получили, что хотели!" - и с удовольствием выпьют стаканчик прекрасного грузинского вина...

• Подобається Подобається x 1
  2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://korrespondent.net/world/561956
    Оригінал: http://www.ft.com/cms/s/0/c65798bc-6ec6-11dd-a80a-0000779fd18c.html?nclick_check=1

• Подобається Подобається x 2
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А народ тут до чого? Знову оффтоп? :)
    Не народ війну починає і закінчує. Ви чо?

4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ги. Скажіть хто тоді там колись воював у 90х?

5. Дальневосточник

Та да, действительно...Чего это я? Ведь все в этом мире происходит только по велению
    :)
    :shutup:
    P.S. вот у нас и вылазят - путины с саакашвили на поверхность...Поскольку народ - не до чего...И глупо тогда искать - кому выгодно. А им всем - выгодно. Им. А не нам - народу....

• Подобається Подобається x 3
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

З приводу "починає" можна в принципі погодитись, хоча й тут все відносно. 21-е століття, як-не-як, демократія, вибори, кого вибрали, кого підтримує народ, той і розпочинає. Але от воює - народ. І виграє або програє війну (тофто по факту закінчує) народ.

7. levandivka

Не погоджуююсь!
    жоден народ не "виграє". Гарматне м'ясо.

• Подобається Подобається x 4
  8. Дальневосточник

Мнение знаменитого грузинского режиссер Отара Иоселиани, живущего и работающего во Франции:
    Здравое размышление.

9. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Тобто Ви погоджуєтеся з тим що мала місце провокація з боку Росії?

10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я не вижу здравости, особенно в привлечении русских, как национальности, кторой привычна какя либо особая жестокость. Так же и по отношению к любой другой национальности. Пусть бы ругал власть предержащих.

Россия или Путин, упустили здесь одну вещь. Надо было давно сделать там международный миротворческий персонал.

Что касается договоров. С этим сейчас все ясно. Их никто не уважает и не соблюдает. Оторвал, вот и герой.

А так, все остальное как в шкле за партой, "этоя моя половина, не лезь"

Потом подерутся, а сидеть все равно вместе, а эти территории можно совместно на общую пользу использовать. Идиоты, просто на волне вроде демократии поприходили. Борющиеся со своими комплексами за счет народа или народов. А большие дяди с улыбкой наблюдают.

11. S_Fighter

У такому випадку ніякої б війни не було. Путя ж не міг на таке піти...

Додано через 10 хвилин
    Я згідний повністю з Вашою думкою. На війні як на війні. Відповідальним за все є влада та військове керівництво. А історія каже, що російська влада не мала ніколи якихось особливих моральних гальм...

• Подобається Подобається x 2
  12. levandivka

Влада вупше має одне гальмо - вибори. Російська позбавлена і того.

13. Patrick

Patrick Well-Known Member

...ну так звичайно , а "міратворци-асфабадітєлі" і їхні сагражданє (бо мають російський паспорт) абхазци багаті.
    То-то вони від доброго життя мародерством займалися ,тільки доказів не просіть ...там YouTube(і) повно , (напевно на "Грузія-фільм" зняли по сцецзаказу)
    Вивозили все підряд, навіть б/у унітази ....
    Досить тільки на кадри з ТБ подивитися - грузинська поліція на чистих ,нових Тойотах Такомах траках ну а протилежна сторона на перекошених "совєт джіпах" 469 УАЗах...
    Саакашвілі підримав майже весь світ - держави на які рівняється Росія.
    А Росію аж ТРИ(!) держави.
    -Уґо Чавес - "непереможний"(тому що з ним ніхто не воює) ель презіденто Венесуели.
    Цей чувак дуже популярний на тоталізаторах , десь зразу після хокейних/футбольних команд. Впаде його режим до кінця року , чи ні?-ось де можна гроші виграти.
    - Маразматик Рауль Кастро , брат Фіделя.Тут коментарі лишні.
    - І педофіл , шизофренік Кім Йонґ Іл -"сонце яке не заходить над Північною Кореєю".Тут теж коментарі думаю лишні.
    ....будучи я на місці Мєдвєдєва/Путіна , які би мої дії не були , але від підтримки таких "популярних лідерів" я би крізь землю провалився.

• Подобається Подобається x 3
  14. Степаныч

Не нагадаєте, який там міжнародний миротворчий персонал був у Югославії, в Косово?;)

А яка влада і де їх мала?

15. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Прочитал в этой ветке честно 10 страниц.
    Может повторю кого-нибудь, может, нет.
    Моё личное мнение по поводу всей этой "войны":

Провокация США , чтоб отвлечь внимание на подписание договора с Польшей.
    Ведь недаром при всей "трагической" ситуации в Тбилиси, Кандонлиза сначала полетела в Варшаву, а уж потом в Тбилиси.

Кроме того, мне очень нравятся масштабы нашей помощи Грузии, в то время, когда на ЗУ еще многие не закончили откачивать грязь из колодцев.

16. S_Fighter

Нагадаю - америкоси. І всіляко їх осуджую. І за Ірак - теж.
    Так то воно так, але російська має ще й потенціал військовий дуже серйозний і це лякає...

17. Степаныч

Не тільки, наскільки я знаю. Там і інші траплялися, у т.ч. українські. Це я до того, що виникнення бойових дій залежить не від миротворців, а від тих, кого примиряють, ІМХО. А миротворці вимушені відповідати вогнем. Ще раз ІМХО.:)

Щодо Іраку, там на мою думку зовсім інша ситуація. Порівнювати не можна з П.Осетією.

Додано через 1 хвилину
    О! От я й кажу: "не буди лихо, пока оно тихо"(с). А ми все смикаємо за хвіст "спящего медведя". "Умнее нужно быть, умнее!"(с).:)

18. lemberger

lemberger Well-Known Member

Той медвідь не лягав спати.Давно уже лапи до нас простягає.Особливо тепер, коли напився нафти і надихався газів, взагалі оборзів.Так що треба як колись наші предки, всім миром на медведя з рогатинами, колективна безпека по сучасному, а простіше НАТО.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Пра-а-ально....
    Треба стати на задні лапки....висунути язик...і облизати йому озаддя...
    Во ізбєжаніє!

20. levandivka

Ні.
    Достатньо впасти, імітуючи падаль.
    Тоді, кажуть, не зачепить...

а де твій аватар? :)