Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем alex, 8 сер 2008.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Відповідь: Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Іноді дуже цікаве читати про те, як від мене щось «звучить». Я – це людина яка хоче жити, а не воювати з кимось. У мене є багато справ окрім того, війна – це не цікаве для мене, ви помились панове.
    Які країни? Демократичні? Які країни сьогодні демократичні? Сьогодні немає країн які виступали б за війну, але про агресію говорять тільки зацікавлені країни. США – це зацікавлена країна, це політика, та велика політика і не може бути такого, щоб США підтримували дії яки робляться не в їх інтересах. Але коли було Косово чи Ірак, то США були згодні з тім, що руйнували країни. До речи у мене е друзі з Сербії і вони щось не підтримують то що зробили США з Югославією.

• Подобається Подобається x 2
  2. andi

andi Well-Known Member

Осетини хотіли жити мирно, ростити дітей... проте піддалися на провокацію, і виробили собі російські паспорти. Я вірю, що вони (в сенсі - прості рядові люди) просто вирішили, що паспорти їм якось допоможуть, "захистять", а ще - можна без проблем до родичів зганяти у Пн. Осетію...
    та чомусь їхнє керівництво неодноразово відкидало пропозиції переговорів, навідріз відмовлялося домовитися, і періодично посипало грузинські села "дружнім вогнем".
    Я вірю, що робили це не звичайні мешканці, але про це вони НЕ могли НЕ знати...
    під прикриттям "миротворчого контингенту" дружнього північного сусіда військові формування "грали м'язами", і догралися...
    У Грузії здали нерви і терпіння, розпочався наступ...

як я вже писав, Грузію в війні з Осетією - НЕ підтримую! (як і будь-які військові дії в принципі)
    а Грузію у війні з Росією - підтримую (але фактично не у війні, а у протистоянні! )

от тільки не треба про 2000 загиблих... про загнаних в церкву матерів з дітьми, яких підірвали гранатами, та й ще й дорізали горлянки...
    Я повірю в це хіба тоді, коли будуть більш-менш обєктивні докази...

наразі інформація така "пробігала": Human Rights Watch: : мы в прострации от дезинформации
    і таке вибране:
    проте тепер опозиція на 100% підтримує владу!

куди приєднати?:8:

• Подобається Подобається x 4
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Далеко не "всі". Давайте почекаємо.
    Тобто, вночі обстріляли густонаселене місто - і жертв немає?

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Правильно. Треба бути сильною державою... Або бути у складі потужного блоку з партнерами, що адекватні та не мають зазіхань на тебе. Шкода, Грузія не встигла.

P.S. Мешканці жодної країни НАТО не називали й не називатимуть грузинів "гризунами" і т.п.

Додано через 3 хвилини
    Ми - помиляємось?? Якщо влада РФ вважатиме, що в Грузії вона досягла повного успіху, то (як прогнозують багато хто) наступні - ми, Україна. А тоді потрібуватимуть багацько російських солдат нам на мушку. Якщо Ви не надто молодий чи старий, вас осбисто це торкнеться. Все. Нема часу. Йду копати схрон.

• Подобається Подобається x 4
  5. borkhes

- Тобто вони не хотіли мати російські паспорта? Чи як? Якщо сьогодні деякі українці намагаються отримати громадянство інших країн – вони теж помиляються?

- Вибачте, помилився. Я мав на увазі «відновлення конституційного ладу». Будь ласка, дайте відповідь за тему війни зі своїми громадянами на своїй території.

• Подобається Подобається x 1
  6. bora

bora Well-Known Member

Які саме демократичні держави? Ті що бомбили Ірак чи Косово? А кому вигідно сказати що була? Назвіть мені таку країну. А тепер подумайте що ті дрібненькі, які це спостерігають не можуть бути почуті в цьому всесвітньому лементі якби прибрати до нігтя Росію. Грузини не заперечують, що почали бомбардувати ПО! Вчора по телебаченню! Але демократичним країнам незручно це чути. Бо що їм Грузія чи Абхазія.. От Росію б скубнути. Зі свого боку звісно мені незрозуміло чого Росія туди пхалася, але це ніяк не може применшувати вини Грузії. Що за вибір такий - менше з двох бід??
    Агресії Грузії проти Росії дійсно не було - це Ви так логічну пастку ставите, чи що це за абсурд? Було проти ПО. Говорю про це ще я. І говорять ті журналісти які були в ПО (українські журналісти). Тільки дуже кволо говорять - за що бояться не пояснюють - може за роботу, може за те, що стануть немилими суспільній думці, а таке не забувається. Всі намагаються притримуватись зручної "справедливої" позиції. Тоді скажіть мені - а які приклади справедливого рішення внаслідок воєнних дій є в історії? Багато таких?

7. аксакал

100%

Не витримала гаряча кров. Ось за це можна Саакашвили дорікати. Політик його рангу не має права на грузинські емоції. На мою думку, РФ все одно полізла б до Грузії, щоби позбавити ГУАМ сенсу. Але це вже була б інша, вигідніша для нього ситуація.

8. borkhes

1. Мешканці жодної країни світу не називали росіян «москалями».
    2. Ха-ха. Да навіщо нам потрібно воювати? Українці самі руйнуватимуть свою країну, своє суспільство... Чи на цьому форумі цього не можна побачити? Забагато гострих питань яки тільки руйнують ваше суспільство. Мовні, історичні... І кожен вважає, що він прав, що інша людина – ні та її треба навчити «правильно».

9. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Видача російських паспортів - чистої води провокація зі сторони Росії. Уявіть собі ситуацію - Америкосія видає паспорти, наприклад чеченцям. Думаю бажаючих було б більше 90% (Думаю по всій Росії отримати такі паспорти бажаючих далеко більше 50%, назважаючи на всю їх ненависть до штатів). І при першій-ліпшій нагоді засилає війська в Грозний. Як Вам така ситуація?

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І знову не зрозумів. До чого це? Хто кого де гвалтував?

Так, згоден. Хоча й не завжди. Але за такої логіки потрібно засуджувати і ОУН-УПА. Нє?

Якщо вже Ви такий знакок мотивів дії влади РФ, то цікаво було б дізнатися: чого в неї совість неспокійна і яким чином вона заспокоїться в результаті "сьогоднішніх дій"?

11. аксакал

Чечня. У чистому вигляді, без втручання третьої держави.

12. S_Fighter

Поляки ще "пахлєщє" називають...

13. borkhes

Навіщо це РФ?

14. bora

bora Well-Known Member

Це не емоції..це кров мирного населення:sad:

15. borkhes

Ви згодні з тім, що країна може воювати зі своїми громадянами чи ні? Чи може Україна зробити теж саме з Кримом чи ні? Так чи ні?

16. аксакал

Так ми ж тех не залізні, не витримуємо.

Почитайте форуми часів Тузли. До нас більш пасує "милі сваряться - лише тішаться". Даремно генерали РФ розраховують, що донечани-луганчани добровільно стануть гарматним м"ясом на боці їх армії. Навпаки буде! Одне лише шкода: досі тягнуть з копанням схронів.

Додано через 2 хвилини
    Вгадайте з 3 разів! А вже потому вчить нас.

17. S_Fighter

А Ви не припускаєте того, що могла бути провокація зі сторони ПО, що сценарій було змодельовано не в Грузії не в ПО а в Кремлі?

18. andi

andi Well-Known Member

питання в принципі влучне...
    За Україну говорити не буду, дозволяти чи не дозволяти - також...
    в криму все-таки не 90% населення прагне до росії, і маю надію, не всі встигнуть виробити паспорти РФ.
    проте, якщо з території Криму буде атаковано хоча-б один хутір, хоч-би одне село на Півдні, або якщо російські солдати надумають ступити на Кримську землю начебто для захисту російських громадян на Українській території, я вважаю виправданим введення в Криму військового стану та здійснення силового впливу для витіснення агресора.

• Подобається Подобається x 3
  19. zenyk

zenyk Well-Known Member

А Ви шалунішка!!! ;) :D

20. аксакал

Придуть війска РФ, відчуєте. (Нагадую, щоби не відійшли від джерела: "По-перше, де Росія заявила, що вона веде бойові дії з метою відділення П.Осетії?" - то були Ваші слова.)

Класичний відхід від теми, коли сказати нема чого.

Отут якраз рекомендую послухати ЗМІ з РФ.

а де твій аватар? :)