Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем alex, 8 сер 2008.

1. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Відповідь: Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Я нехочу війни.Але якщо під гаслом "Захисту своїх громадян" Росія введе "миротворчій" контингент військ на будь-яку частину території України, я згадаю що є сержантом запасу.
    А провокацією Росії є,у тому числі, офіційні заяви про неможливість продовження строку перебування флоту РФ на території України після 2017 року. Це ж прямий заклик до введення військ!

• Подобається Подобається x 4
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Забанять!:D

• Подобається Подобається x 2
  3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Нагадаю УПА та німців... Якщо це ворог, чому б не воювати з ним разом з кимось? Чи колись воювати з СРСР було можливо будь яким засобом, а сьогодні вже не можливо? Спочатку перемогти грузин, а потім з інших...
    Скільки вам років? Ви дійсно вважаєте, що у політиці є місце для слабих країн? Чи ви не пам’ятаєте, як колись, у дитинстві були сильні та слабі і які відношення були між ними? Чи є якась різниця між США та Росією? Хто США, янгол чи демон? Мабуть ви скажете, що у Росії люди погано живуть, та це ж тільки ваше припущення. Якщо треба знайти бруд, сміття, то це можливо зробити у будь-якої країні світу. Я був у США і я теж там бачив бідних та багатих, але це не визначає, що США припинить свої дії на міжнародної арені. Кожна країна має свої інтереси і робить те, що може, щоб їх відстояти.
    У сучасному суспільстві немає правди. Немає ЗМІ яки тільки доводять факти. Немає. Це вже мистецтво, як Єсхіде з твору Акутагави вбивав людей для того щоб точніше намалювати страждання людини, так і сучасні журналісти та фоторепортери роблять жахливі фотокартки, бо це цікаво людям, людям не цікаво що там дійсно відбувається. І скоріше вони куплять газету яка вийде з голосної назвою та гострими плитками ніж з чимось іншім.
    Якщо розмова йде про журналістів, то я не можу не порадити прочитати другу главу з книжки http://lib.misto.kiev.ua/INPROZ/PALANUK/kolybelnaya.txt Мені зараз немає у Грузії, і все що я можу – читати Інтернет, та дивитись сателітне телебачення. І сьогодні я можу побачити теж самі кадри, але у одному випадку це буде Цхінвалі, а у другому Тбілісі, а у третьому – Горі... І тут немає ніякої різниці між українськими, росіїськими, амеріканськими чи грузінськими ЗМІ... Усі брешуть, усі, бо ніхто не хоче розповісти правди, та вона нікому не треба.
    На мою думку це ваше припущення, бо це може відбуватися тільки з дозволу влади. Ніколи про це не чув у Криму, це якась дурниця.
    Що ж до того, що хтось там намагається отримати другий паспорт... У мене є друзі які отримали російське громадянство, але за законами Росії(та України теж) це не можливо зробити без відмови від іншого громадянства і коли будь яка людина намагається отримати українське чи російське громадянство вона мусить звертатися до офіційних органів влади першого громадянства з офіційним проханням відмови від нього.
    Але таке негативне ставлення до другого громадянства... це тільки у випадку Росії чи інших країн теж? Якщо людина намагається стати громадянином будь-якої країни Європи, а не тільки України – це погано?
    Нейтральна преса? Що це таке? Будь ласка, якісь приклад такої преси...

Дуже емоційно! Але чому йти на компроміси з Росією не можна? Чому можна йти з будь-якої країною, але з Росією не можна? З США можна? Ірак пам’ятаєте чи ні? Косово? Нагадаю, що питання про ПО було вже дуже давно і грузинська влада не вирішила його дипломатичним шляхом. І миротворці там залишились не на рівному місці, а після того як там вже була війна. Я розумію, що Грузія хоче приєднати ПО до себе, але робити це за допомогою військ та у той час, коли там вже офіційно є миротворці... Це дурниця. І сьогодні ми можемо побачити, що щоб там Грузія не хотіла, але вона зробила те, що зупинить інтеграцію ПО... Війна – це тупикова колія розвитку країни.
    Оля, поясніть мені будь-ласка, чому ви так переконані у тому, що когось довели до ручки та споїли? Чому росіян, а не вас? Як і у будь-якої країні світа у першу чергу люди хочуть жити, ростити дітей, а це... чи це того варте? «Він хотів свободи для всіх з кулями і гранатами та звільнитися так і не зміг, хоч і не був за гратами» /mad heads xl/

ps. До речі, мені частково сподобалась точка зору Кравчука: http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1190269.html

• Подобається Подобається x 1
  4. bora

bora Well-Known Member

Я не настільки наївна, щоб не розуміти, що війна може зачіпити й інші країни, що хаос зручний багатьом СИЛЬНІШИМ за нас, а не нам. Крім того, Ви думаєте Абхазія зараз не дивиться як собі скористати? А Чечня? І т.д. Як в контексті військового стану у сусідніх країнах розгортатимуться події у тому самому Криму з іноземним флотом? (тут перепрошую дійсно маразм - розмістили флот чужої країни на своїй території, а тепер щиро дивуються - а що він воювати буде??Нє, катати туристів на військовиї об"єктах). Нам ВИГІДНИЙ мир. І взагалі, відколи це дипломатія - наївність? А озброїтись проти ядерних ракет гучними гаслами - не наївно??
    Наступні мої слова передбачаю Вам також здадуться наївними - але я прошу згадати тих, кому це важливо, що ми - християни і не можемо бажати продовження кровопролиття.

Додано через 6 хвилин
    Отожбо і воно. Якщо це відбудеться - я вийду з Вами, і допомагатиму як медичний працівник в польових лікарнях.
    А от теперішніх заяв не розумію - засуджувати треба всіх агресорів, а не тих хто сусід.

Додано через 8 хвилин
    Це не привід. Це - людський фактор. До 2017 і керівництво може змінитися і багато чого ще. Наші теж роблять офіційні заяви. Вправляються в тому всі. Ніякий це не заклик.

• Подобається Подобається x 3
  5. Salata

Salata Well-Known Member

По-моему, нам как раз пора задуматься, что за решения одного человека страдает вся страна. Не думаю, что все без исключения грузины обожали ездить в Ю.Осетию настолько, что подписали бы прошение очистить те места от населения снарядами, бомбами и танками... И как часто в жизни бывает, обывательское "это не я" не получается учитывать... Смотреть надо было еще когда оппозицию в Тбилиси разгоняли.

6. borkhes

Дуже довго читав цю тему. Бачу що тут багато людей, яких не лякає то, що відбувається у ПО, та вважають, що це нормально, коли одна частина країни воює з другою.
    Я так розумію, що «справжні українці» з Заходу вже мріють про те як вони з кулями та гранатами їдуть на Схід для того щоб "приєднати" Схід та обов’язково навчити всіх української мові? Ви дійсно вважаєте, що війна – це рішення питання?

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

це ви про що? чи ви випадково російських новин "переслухали"?
    Воно ж ніби масові добровольці - то в Росії?
    http://podrobnosti.ua/accidents/warandterror/2008/08/08/545752.html

8. borkhes

afterstepу, я тільки про те, що відбувається у цьому форумі. Забагато людей вважають, що то, що зробили грузини – це добре. Ось мені й цікаво, чи вони дійсно вважають, воювати з громадянами своїй країни – це добре? Чи зруйноване місто та загиблі люди – це демократичний шлях країни Європи? Чому ви вважаєте, що наприклад те що робить Росія у Чечні – це жах, але коли теж саме робить Грузія у ПО – це добре?

9. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

ну чому ж усіх? а от декого не завадило б навчити державній мові.

10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Вже один є...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

нагадайте Росію. Кому вона дала незалежність....

Додано через 2 хвилини
    Тому що у вас інформація якась перевернута.
    Скажіть, Росія до війни жодного разу не порушувала кордон Грузії? Не вела обстріл грузинської території? Літаки не залітали?

• Подобається Подобається x 4
  12. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

тому що коли воюють росіяни та чечени, там не вставляє своїх 25 копійок третя, зацікавлена сторона.

13. borkhes

1. Я пам’ятаю, що фашисти(німці) теж не звільняти Україну шли. Але чому УПА воювала з СРСР із боку фашистів? На цьому форумі я вже прочитав, що тому що тоді це був їх спільний ворог.
    Чому б сьогодні осетинам та абхазам не скористатися умовами як колись зробив захід України?

2. Мені там не було. Не знаю. Але те, що я бачив у новинах – це тільки слова. Як і сьогодні Грузія говорить, що вона щось бачила, що Росія щось там робить, але ніяких документів немає. Якщо є документ – це було. Але забагато випадків, коли ніяких документів не існує і є тільки слова. Тут я можу згадати слова Кравчука:

– Пане Кравчук, якби Ви були Президентом України сьогодні, ну раптом там обрали б Вас, як Лукашенка на кілька термінів, що добре, що не відбувається в Україні, то яку б Ви заяву зробили стосовно того, що ось російські війська просуваються по території Грузії? Ви назвали б це відвертою окупацією?

– По-перше, я спочатку з’ясував би, наскільки це правда, тому що інформаційні повідомлення журналістів – це не є ще документ.

Коли я зустрівся вперше з генералом Варенниковим, він мені сказав: «Ви чули по радіо?» Я йому сказав: «Дайте мені документ з печаткою». Це є для того, щоб я приймав рішення. Президент не може приймати рішення…

– Це заява МЗС Грузії.

– А немає МЗС Росії. Ви розумієте, я в даному разі не вірю ні Росії, ні Грузії. Те, що зробила Росія з Чечнею і назвала це «встановленням конституційного ладу», це зробив Саакашвілі з Осетією — назвав це «відновленням конституційного ладу». Я не довіряю нікому.

Я маю потребу мати точну, зважену інформацію. Якщо Україна її має… Як я буду мати інформацію точну, виважену і об’єктивну, що просуваються війська, я назву це окупацією.

Додано через 7 хвилин
    Хто?

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А цей форум - не російський. Дасть Бог і не буде.

15. lemberger

lemberger Well-Known Member

А Ви не помітили що всі ці пропозиції звучать саме від Вас.Можливо це скоріше Ваші погляди і методи а не інших.
    І ще зауважте всі демократичні країни говорять про агресію Росії проти Грузії а не навпаки, і що ніхто не виступив на підтримку дій Росії.І ніхто , крім Росіїі не говорить про жертви агресії Грузії в ПО, але вона не наводить ніяких доказів.Ви згадайте фашистську Німеччину коли вона кричала про утискання німецької меншості в Чехії і порівняйте з фашистською Росією з її брехнею про Грузію.Можливо варто про це задуматися.Бо тоді всі мовчали і це закінчилося 2 світовою війною , під час якої загинули мільйони людей.

• Подобається Подобається x 6
  16. borkhes

У рунеті забагато своїх форумів. Навіщо там ще один? )))))

17. Степаныч

Постараюся трошки пізніше. А моє питання:
    Додано через 1 хвилину
    Хіба незалежність "дають"? Її "беруть", ІМХО.

18. аксакал

Якщо б Вас (так, так! вже й це "розкручено"!) хтось гвалтував, кажучи що це лише дружні обійми?

Кров, плач материнський та удовиний!

19. Степаныч

???

20. аксакал

Басню Крилова "Вовк і ягня" у школі вчили? У баснях Крилова більш життя ніж в "анализах" деяких політологів. Для сьогонішньої влади РФ головне не зовнішній привід, а заспокоювання власної совісті.

а де твій аватар? :)