Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем alex, 8 сер 2008.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Чергова війна на Кавказі. Кому це вигідно.

Ой, хто, хто, а ЗУ знає, як то "вирішувати свою долю" з Росією. ;) Тільки тепер методи інакші. Знають, на що бити в якій країні, щоби та "добровольно-принудітєльно" "вибрала" Росію за покровителя. На ЗУ колись була проблема з поляками, то саме на цьому грали "асвабадітєлі", а осетини мають на пеньку з грузинами. Фсьо старО, как мір! ;)

Додано через 2 хвилини
    Степанич не вірить, що Дугін озвучує те, що планує Кремль. :) То йому не докази. Я вже цитувала. :)

• Подобається Подобається x 4
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

http://osgenocide.ru/2007/05/18/kratkaja_istoricheskaja_spravka_po_respublike_juzhnaja_osetija.html

Тільки не треба "фе" з приводу сайта, я Вас прошу! Там ФАКТИ, які підтверджуються і іншими джерелами.
    Согласен. И это один из фактов мягко говоря неумения власти властвовать. А уж бомбить СВОИ города, СВОИХ граждан, СВОИХ мирных граждан!!! Нет, это преступление, ИМХО. И ради чего? Ради сохранения "территориальной целостности" (понятно, сто это официальная версия, причины другие)! Воистину "В борьбе за мир мы камня на камне не оставим"(с).

Що й дивує.

3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

та й мені дивно: чому то чеченці не рижі і конопаті як справдешні м...лі? : )))

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

якість виготовлення сайту: одиниця! (досі в очах мерехтить)...
    по наповненню: приєднання осетії до росії -- це головна мрія осетинів?...
    я правильно зрозумів?...
    тобто всі народи намагаються від'єднатися, а тут осетини раптом вирішили приєднатися?.. [​IMG]

5. Salata

Salata Well-Known Member

"СВОИ мирные граждане" с ужасающей скоростью уничтожали мирных граждан. И когда из Чечни вывели войска, обнесли ее рвом, почему-то решили, что для независимости им остро не хватает Дагестана...
    Дагестанцы - что не люди, их не нужно было защищать государству?

6. duncan

салато, ви забуваєте, що спочатку чеченці просто хотіли мати свою державу...
    єльцин казав "беріть стільки незалежності, скільки зможете втримати"...
    але з чечнею було зовсім не так...
    спотатку треба було створити в країні анархію, повоювати, після чого -- погодитися з незалежністю...
    а перед новими виборами -- знову напасти на чечню...
    майже те саме зара в грузії...

7. Степаныч

Спробую;). Тоді була така політика - підтримувати "национально-освободительные движения". У принципі благородна мета. На практиці - намагання "обратить в свою веру"(с). Але знов-таки, паралелей не бачу. Наскільки я розумію, П.Осетія НІКОЛИ не мала бажання бути складовою Грузії. Постійно була проти. Як, наприклад, Західна Україна не хотіла бути у складі СРСР, зВашої точки зору - у складі Росії. І боролася. От і П.Осетія бореться за свої інтереси. Не розумію, чому Ви відмовляєте їм у цьому праві - відстоювати свої національні інтереси?
    Ну й що? Ми це вже проїхали, до речі.

Я не знаю, "що планує Кремль". Але що Дугін в Росії фігура одіозна і неавторитетна - то факт. Вірніше, авторитетна серед певного кола його прихильників.

8. Salata

Salata Well-Known Member

Patrick, ваши слова - хороший пример, того, что некоторые люди с годами взрослеют, а другие ... просто становятся старше. И подпись ваша - тоже.

9. Степаныч

Я теж так зрозумів. І не тільки з цього джерела (сайт дійсно мрачний, але ж "про геноцид";)). Факти підтверджують, що це так і є. З приводу "всі народи намагаються від"єднатися" це Ви про які народи? Чеченці - раз, а далі?

10. duncan

та не відмовляюся я....
    тільки це не є незалежність осетії, це відривання провінції грузії, для того, щоб "возз'єднати з братським російським народом"...

Додано через 1 хвилину
    чехи і словаки -- два, прибалтійські народи -- три, чотири, п'ять... [​IMG]
    чи вас суто росія цікавить?..

11. Salata

Salata Well-Known Member

Мне сложно забыть рассказы беженцев из Чечни. Те, с которыми работали мои родители - энергетики, инженеры, довольно нерядовые. Они успели уехать, многие в чем стояли, когда после нескольких записок с угрозами "уезжайте отсюда" в последних записках появились номера школ и классов их детей. Это еще до ввода войск ОМОНа в Чечню. "Иметь свое государство" может означать очень и очень многое. Например, убить или изнасиловать чьего-то ребенка для национальной чистоты "своего государства".

12. duncan

я нікого не виправдовую....
    хочу нагадати про:
    окупацію чечні росіянами пару сотень років тому, репресії та депортацію сталіним...
    за своєю суттю -- чечня ніколи і не була складовою частиною російської федерації, вона була окупованою територією...
    (тільки не тре розповідати про шаміля, я в курсі)

• Подобається Подобається x 6
  13. Степаныч

Э-э-э, нет. Вот тут мухи отдельно, котлеты отдельно. Захотели чеченцы выйти оз состава РФ - скатертью дорога. Кто не хотел - государство обязано было обеспечить возможность переехать и обустроиться в России. А перед этим, кстати, обеспечить возможность свободного волеиз"явления на референдуме. Большинство за независимость? Флаг в руки!

По поводу Дагестана точно не знаю, но по-моему там уже были банальные теракты против России.

Додано через 4 хвилини
    По-перше це не так. По-друге, якщо і так, то що?

Ну не есересер, звісно!:)

14. Salata

Salata Well-Known Member

Не успело. Тех, которые остались до прихода вооруженных ОМОНовцев практически не удалось отбить. Когда это поняли, что не за кого там уже воевать, ушли из Чечни. Те перегруппировались и пошли на Дагестан. Референдум... А его кто-нибудь инициировал?
    Вы рассуждаете как человек, не понимающий зачем кого-то ищет милиция за то, что он убил старушку и завладел ее квартирой, ведь можно было заработать на жилье...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

От цікаво, які казочки розповідають російські ідеологи, говорячи кавказьким народам, що вони - то росія. Невже їм вони говорять, що у них єдиний славянскій корінь?

• Подобається Подобається x 2
  16. Степаныч

Нет, я рассуждаю как человек, который считает, что каждый народ имеет право жить так, как считает нужным. Если он при этом не ущемляет прав других народов, естесственно. А государственная власть, которую граждане содержат, обязана обеспечить им безопасность, как минимум. Я понимаю, что теоретизирую и идеализирую. Но к этому нужно стремиться. У меня нет знакомых из Чечни, поэтому "изнутри" судить не могу. Но скажите, может ли СВОЯ армия массово бомбить СВОИ города??? В которых дети, старики, ни в чем не повинные люди? Как бы это не мотивировалось.

17. Salata

Salata Well-Known Member

За то, что в те времена "свободный народ" жил тем, что спустился с гор - зарезал пастуха - украл стадо цивилизованные европейцы, наведя в тех краях порядок своими войсками, цивилизовали бы этот народ так, что от него бы мало что осталось в резервациях. Русские так не умеют, никак не научились. За это "свободный народ" их отблагодарил почти 100% предательством в войну. Сталин был не русский, он убрал от границ государства потенциальных его предателей, но видимо сильно обрусевший, потому что всего лишь переселил их.
    На самом деле, похоже, переселение и уничтожение в тех краях терского казачества (Грозный, вобще-то, русский город) и нарушило паритет. "Свободный народ" спустился в свободные города и станицы и решил, что русские - слабаки, можно резать.

18. Степаныч

Це Ви до чого?

19. duncan

як це "не так"?....
    купа баблосів було закачано в південну осетію, їх успішно розкрали....
    довелося війну почати...
    чи ви не знаєте, коли війни такі починаються?.. [​IMG]
    за допомогою чечні росія продемонструвала, що вона може зробити "незалежникам"...
    якщо на 15-у році незалежності України вона щось там патякає про "русскій крим" -- то це одна причина...
    що ж стосується схожих прецедентів, то, знову ж таки не буду стверджувати, чи то "татастан" чи "марій ел" чи інша частина, у свій час хотіли від'єднатися, але закінчилося полюбовно -- широкою автономією...

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://daccessdds.un.org/doc/UNDOC/GEN/N08/454/60/PDF/N0845460.pdf?OpenElement

Куримо доки:
    http://www.un.org/russian/peace/pko/unomig/index.html
    http://www.un.org/russian/peace/pko/unomig/unmigdocs.htm
    http://www.un.org/russian/peace/pko/unomig/georscr.htm

а де твій аватар? :)