Полностью согласен. Терпеть не могу эту какую-то пещерную, слепую веру в чудеса народных средств. Есть в этой "вере" что-то дремуче-провинциальное, антицивилизационное.
Интересный взгляд. Такое впечатление, что таблетки и спреи были всегда, а народ тысячи лет чисто из-за дурости лечился травами и не вымер только случайно...%-) Вера в таблетки и в прививки особенно укрепляется после просмотра фильма "Пандемии лжи", например.
Він то не вимер, але вмирав купами. Досить подивитися, яка смертність була у дев'ятнадцятому сторіччі, дитяча у тому числі.
Я сразу при простуде пью : ФЕРВЕКС или его заменяющая смесь: 1. Порошок Аскорбиновой кислоты 2. мед 3. лимон Заливаю это все кипятком и пью, запиваю 1 табл. ПАРАЦЕТОМОЛА. Затем натираю ноги (если есть насморк) кремом с красным перцем. Жжет не по-детски....зато результат весьма....положительный! Закапываю по капле масла черного тмина (2 раза в день) и во внутрь по чайной ложке - это природный иммуностимулятор. Насморк более или менее закругляестся. Стараюсь одевать теплее, не переохлаждаться..... Пью Парацетомол при недомогании... А если есть температура, то сбиваю. Знаю, что не всегда надо, но терпеть - выше моих сил...
))) та да... запад - это не восток... о западе: вон американцы - доантибиотились... их обычные антибиотки уже не берут, фармацевтической индустрии приходится изобретать все более новые и все более мощные антибиотики))) и опять хорошо - заработать можно))) о востоке: и так все понятно - говорить не о чем - здоровые люди))) все должно быть в меру (с) имхо
Це - про американців - насправді трошки десь і міф, ЧорнаКиця. Адже в крамницях антибіотики просто так не придбаєш. З рецептом від лікаря треба йти в аптеку, де ліки виготовлять/закалабасять згідно пропорцій, перед тим провіривши дані пацієнта. На баночці буде наліпка з баркодом, іменами та явками. З зауваженням, що нікому іншому вони не призначені. Перед тим лікар пробадає пацієнта грунтовно, в дитини, яку привезли з гарячкою, наприклад, візьмуть мазок з горла, висіють й за 20 хв стане ясно, який штам вірусу причіпився. Часто відправлять додому просто збивати температуру й чекати. Якщо виявиться, що антибіотик потрібний, його випишуть конкретній особі на конкретну болячку згідно ваги, росту і стадії захворювання. Незручність тільки в тому, що хворих дітей/дорослих треба везти до лікаря, а не навпаки. Хочу додати, що за зауваженнями всіх моїх знайомих, діти тут хворіють значно менше, ніж можна було б сподіватись. Можливо тому, що їх ніхто не кутає в шапки, шарфи й валянки. Сьогодні, наприклад, у нас +14 й пів-школи прийшло на короткий рукав і в шортах. А ще де-не-де лежить сніг. Я й сама, буває, в шльопанцях на босу ногу по снігу бігаю в справах. А чому ні, коли навіть немовляток новонароджених ранньою весною носять напівголих й без взуття. Це до того, що частина американців не такі вже й простофілі, коли йде справа про здоров"я. В парках ще холодно, але народ бігає, ганяє на роверах, гуляє з собачками, біля фітнес-центрів припаркуватись нема де, на тенісних кортах ще талий сніг, але й там за м"ячиками скачуть. А от про фанмацевтичну індустрію/мафію якраз не міф. Проте це дуже серйозна, але інша історія. ПС Чем мы лечим простудные заболевания... Ангіну, наприклад, ефективно лікую частими полосканнями "вода +мед+яблучний оцет". Вірю також в те, що сидіння під ковдрою у лазничці з ногами в балії наповненій "кип"ятком" до опупіння й подальшого обливання холодною водою допомагає конкретно.
Ещё как помогает)) А яблочный уксус для меня почти панацея. Не помню, писала ли - лень искать, но десертная ложка яблочного уксуса (настоящего только) на стакан воды плюс бифидо бактерии и поливитамины - классное средство дл профилактики ангины.
да не о магазинах речь, как раз - о способах лечения докторами, лечебными учреждениями, больницами... и не такой уж миф это, как вы говорите и спорить не хочу, осталась при своем мнении
обычно я лечусть арбидолом и биопароксом. но если говорить о народно-доступных, то: - парю ноги в горчице - парю ноги в скипидаре (в аптеках продается скипар наз-ся) - любой из этих вариатов на выбор!!