Чайові

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Dzeko, 21 чер 2012.

1. Aibi

Aibi Active Member

Якщо ви сплачуєте карткою у ресторані чи кафе, яким чином тобі даєте чайові? Чи даєте взагалі? Просите додати до рахунку сумму чи даєте готівкою?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не то робите.:))) Або погано працюєте.

3. Gron

Gron тафгай

Завжди залишаю чайові і у нас, і по всьому Світу.
    Бо вважаю, якщо тобі до послуги надали ще крихітку що тобі сподобалась, то варто за це віддячити, що офіціанта, що шеф-кухаря, що заправника.
    А ще, завжди беру флаєри, бо пам'ятаю як у зимку, моя дитина, щоб заробити гроші, студентом, їх роздавала.

• Подобається Подобається x 4
  4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

В нас ще куда не йшло, а янкі як тіпи вимагають внаглу просто, нє Джекі?!

5. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Сплачую карточкою, чайові даю готівкою.

---------- Додано в 00:14 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ----------

Я теж беру завжди флаєри, газетки та іншу макулатуру, за винятком брошурок а-ля Вартова Башта.

• Подобається Подобається x 2
  6. Gron

Gron тафгай

Та що Вас ті янкі так муляють ?
    Там взагалі все чесно, є заклади де все вказано окремою строкою, не подобалось, не залишайте зайвого, решту вам віддадуть цент в цент, сподобалось, віддячте.
    У янкі поїсти суперово все одно дешевше ніж у Європі так що не будте ангіною.

• Подобається Подобається x 3
  7. Оля

Оля Старожилка форуму

Та йому так муляють, так муляють, шо но! :))) Критикує тих янкі, де як може. І каже після всього, що хтів би тут доживати віку. :haha:
    А щодо топіку. Я завжди залишаю чайові за хороше обслуговування в закладах харчування. Якщо погане обслуговування - фіга з маком. Залишаю чайові на столі після розрахунку готівкою. Якщо нема готівки в цей час і плачу карткою, то у нас тут є графа, де пише "tips" і там я вписую суму чайових. А тоді підсумовую разом, скільки вони мають з мене зняти.
    Вважаю чайові хорошою стимуляцією хорошого обслуговування. Одного разу ми зі сином були в ресторані і дуже нас погано обслуговували. То він там, де графа тих "tips'' він написав "Worst service ever!" Так що буде знати не тількт офіціант, а і його начальник.

8. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

B США офіціанти, бармени ітд живуть з чайових. Зарплати у них дуже символічні хоч воно в різних штатах дещо по різному. Чайові зазвичай не вимагають. Хоча якщо взнають що деякі народи їх не залишають то можуть. Наприклад в останні роки взнали що британці їх не люблять залишати і почали. Чайові не обов’язково залишати але якщо туди повернутись то ставлення може бути негативним. Тому краще залишати хіба сервіс поганий. З другого боку якщо виробити добрі відносини з бартендером можна деколи пити всю ніч на халяву. Тому воно не обов’язково в збиток. Часто можна отримати дивідент. Від офіціантів і кухаря деколи теж але це рідше. Зі всіма людьми які колись працювали офіціантами якщо поговорити на цю тему стає відомим що вони говорять дуже негарні речі про людей які не залишають чайові. Тому не знаю чи воно того вартує бо може колись повернутись. Там де немає офіціантів і є самообслуговування чайові можна не залишати. Але при бажанні можна залишити касиру.

9. Samojlovu4

ВОРОН!!!!!! Де ти був весь той час???? Я тобi минулого року в Новому йорку дзвонив, i знов дзвонив два мiсяцi тому в яблуку, могли б стрiлканутися. Я екстра пару днiв намагався додзвонитись блiн.

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

Та як ви критику вiд об"ективного погляду у вiдповiдь на вашi казочки для прiезжих про божественну Америку вiдрiзнити не можете, то хто вам винуватий. Чмирiть далi свого земляка шотоцо, який тоже бiльш об"ективнiше на Америку дивиться нiж ви.)

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ворон робив свою форумну народну республіку бо посрався з народним губернатором какави :)

з мобільного через tapatalk

11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

12. Samojlovu4

Ой. То може на Флориду пiдлiкуватися, якраз буду там в березнi майже цiлий мiсяць?! НЙ не знаю вже коли, хiба проiздом.
    Шкода. Так чи iнакше - бережися, тримайся при здоров"i!! I трубку бери.)

Останнє редагування: 14 лис 2014
    • Подобається Подобається x 1
  13. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Чайові теж лишаю, і рекламку і флаєри стараюся брати!. А от коли карточкою розраховуюся то не лишаю.

14. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А ви чого сюди знову полізли?

На відміну від інших вам тут не раді.

16. Bambook

Bambook Persona non grata

17. Gron

Gron тафгай

18. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Ну з власником я щось такого не чула,а от з барменом чи адміном точно))А взагалі в деяких закладах офіцианти все до купки за зміну складають,а потім в кінці діляться))

• Подобається Подобається x 1
  19. AVTANDIL

AVTANDIL New Member

ГАДАЮ, НАВРЯД ЧИ ВЛАСНИК БІЗНЕСУ ВНЕСЕ ЧАЙОВІ У ЗАРПЛАТУ ЧИ ПРЕМІЮ. [FONT=&quot]ТМ «Рáдой» предлагает доставку пива прямо в офис или на дом[/FONT]
    [FONT=&quot]ТМ «Рáдой» для всех любителей настоящего пива премиум-класса предоставляет новую услугу.[/FONT]
    [FONT=&quot]Всем желающим доставят полный 5-ти литровый бочонок пива «Рáдой» в любую точку Киева или Киевской области в течении 2—3-х часов.[/FONT]
    [FONT=&quot]Стоимость бочонка пива – 1[/FONT][FONT=&quot]7[/FONT][FONT=&quot]0 гривен.[/FONT]
    [FONT=&quot]Доставка по городу Киеву бесплатная.[/FONT]
    [FONT=&quot]Чтобы получить бочонок пива прямо в офис, на дачу или на пикник за город нужно всего лишь заказать пиво по телефону
    (044) 495-20-75, (067) 555-14-99
    или на сайте компании [/FONT][FONT=&quot]http://radoy.com.ua/zakaz[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

20. Locke

Locke невиправний реаліст

До чайових відношуся двояко. З одного боку деколи і хочеться віддячити за хороше обслуговування, а з іншого - це прямий обов"язок працівника гарно і ввічливо обслужити клієнта. Власник закладу повинен слідкувати, щоби всіх без виключення клієнтів обслуговували якісно, бо це створює імідж закладу, а значить відвідуваність і прибутки.
    Якщо продовжувати розвивати думку про чайові, то можна дійти до висновку, що "чайові" слід давати державному чиновнику за швидку і безболісну видачу довідки чи працівнику ДАІ, що не виписав протокол, а швиденько "відпустив з миром".

а де твій аватар? :)