Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Підтримую ваше останнє речення. Крайнощі зайві. Я нічого не узагальнюю на основі формальних віруючих, яких у традиційній церкві переважна більшість (як у наведеному Оленою анекдоті), тому зайвими є і ваші припущення щодо мого розуміння. День воскресіння Ісуса - прекрасна нагода віддати цей день і сім'ї, і друзям, і співвіруючим, провести його по-особливому, прославляючи Христа. Я кажу лиш про крайність (день-як заповідь, робота - як гріх). Це не відповідає апостольському вченню. Робота не є гріхом, головне, щоб людина все робила на Божу славу і дякувала Богу. Старозавітня символіка як "тінь майбутнього добра" виконана (завершена) Ісусом Христом. Неважливо,- чи людина працює, чи відпочиває і що вона їсть. Моє розуміння відповідає поясненню ап.Павла у 1 Кор. 10: 23-31, яке закінчується словами: "Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть!", а також Рим.14:5-6.

2. Зануда

Зануда така зануда

І цю крайність ви помітили у Католицькій Церкві?

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Католики досить вдпло пристосували заповідь про суботній день, до своїх потреб

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Звичайно. Ви хочете сказати, що католики не вважають гріхом працювати у неділю чи у дні введених ними свят?

5. Зануда

Зануда така зануда

Розшифруйте.

У неділю виконувати важку працю, або робити щось, заради заробляння грошей - гріх. Але зі всього є вийнятки - наприклад, коли жнива. Чи робота людей, від яких залежить життя, здоров"я та безпека інших.
    Лікар, пожежник чи міліціонер, який чергує в неділю не грішить.
    Мені видавалось, що це є очевидним. І взагалі - людина має відпочивати. Що злого у тому, що неділя є саме таким днем? Людина не кінь, та й кінь також мучиться.

6. Сергій аспірант

Чомусь в католицьких катехизмах вона записана як памятай день святий святкувати

7. Зануда

Зануда така зануда

І? Що далі?

8. Сергій аспірант

вам не здається що зміст трохи інший?

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це справа людини - відпочивати, чи працювати, якщо на то є потреба. Якщо людина з понеділка по суботу працює скажімо на сидячій роботі, а у неділю хоче покосити сіно чи скопати город пристарілим батькам - це гріх? Вигадки все це - важка праця, легка праця, у певні призначені церквою свята - робити лиш по полудні, у інші - робити ніби взагалі гріх, лиш до церкви йти. Це будується не на апостольському вченні, а на фантазіях церковників, які у цьому зацікавлені.
    Бо це лицемірство. Вони думають, ніби далі знаходяться під четвертою заповіддю, а щоб приховати слово "субота",- у катехизмі пишуть "день святий" (а хто зверне на це увагу,- скажуть, що головне аби сьомий день).

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

А що копати город батькам у неділю означає на славу Божу? Чому б не зробити це в інші шість днів тижня? Якщо самі не можете, то найміть людей, які це зроблять. Безробітних вистачає.
    Ісус постійно закликає: -Покайтесь! У чому людина має каятись, якщо вона не розуміє що то гріх. От що навчає Павло:
    Рим.7:9-11 А я колись жив без Закону, але, коли прийшла заповідь, то гріх ожив, а я вмер; і сталася мені та заповідь, що для життя, на смерть, бо гріх, узявши причину від заповіді, звів мене, і нею вмертвив.

11. Сергій аспірант

Я вже писав що християни не є під законом а одже і під 10 заповідями.
    Проте деякі важливі принципи з закону були повторені для християн

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо людина не розкаюється у гріхах, то й не виправиться.

13. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Даяно, якщо субота відмінена, як ви вважаєте, тоді чому ви дотримуєтесь неділі?

14. Зануда

Зануда така зануда

Я вже писала про це. нажаль немаю в даний час змоги пошукати дослівну цитату, але хто вам сказав, що Ісус відмінив 10 заповідей? Хто вам сказав, що християни не повинні святкувати неділі і останнє - звідки ви взяли, що віруючі самі повинні вирішувати питання, що є гріхом, а що неє? Що то за моральний релятивізм такий?
    Ви чули про хибне сумління? Про вузьке і широке сумління?

15. Сергій аспірант

Мова аж ніяк не йде про моральний релятивізм - Новий завіт містить принципи яких християнин мусить дотримуватись, багато з цих принципів були і в законі. Принципи є значно ширшими по своєму застосуванню ніж закони
    Ісус прийшов не руйнувати закон, але виконати його- коли угода виконана вона втрачає чинність. Інакше якшо ви вважаєте що закону слід дотримуватись, то принаймі робіть це послідовно.

16. Брацлавчанин

Чи відмінений Моїсеїв закон ?

Чи відмінений Закон Божий? Що про це каже Біблія? Давайте, розглянемо на основі Біблії, а не власних здогадок.

17. Сергій аспірант

Уточніть що вим аєте на увазі. Я мав на увазі Моїсеїв закон

18. Брацлавчанин

Я маю на увазі Закон, що був написаний на 2 скрижалях, тобто 10 заповідей.

19. Lents

Lents Well-Known Member

Де в Біблії написане на скрижалях має вищий статус від всього іншого, що написано, наприклад, в Повторенні Закону?

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я навела приклад, коли людина шість днів зайнята сидячою роботою і єдиний можливий час допомогти батькам - неділя. Причому тут "найняти" когось? А може у когось грошей нема найняти. Мова йде про те, - чи робота у неділю гріх у світлі НОвого Завіту, а не про те, чи наймати когось.
    У чому каятись? А у Новому завіті є купа пояснень і прикладів гріховних вчинків. Якщо хтось буде вигадувати неіснуючі гріхи, - то то його проблема - як тих вигадок дотримуватись і чи каятись при їх недотриманні.
    Ви правильно це зауважили. Перед тією цитатою ще ідуть слова, які більше відображають суть питання: " А тепер ми звільнились від Закону, умерши для того, чим були зв'язані, щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви. Що ж скажемо? Чи Закон то гріх? Зовсім ні! Але я не пізнав гріха, як тільки через Закон, бо я не знав би пожадливости, коли б Закон не наказував: Не пожадай".
    Павло пояснює, що коли він був ще під законом, то закон, приміром заповіддю "Не пожадай" допомагав йому пізнати гріх. Так само і зараз, весь закон умістився у одній заповіді любові, і гріховні вчинки (перелюб, розпуста, пожадливість і багато інших) пояснені апостолами у світлі Нового Завіту. Але люди здатні самі собі вигадувати "новозавітні" гріхи. Приміром суботники не їдять свинину, католики з православними вважають гріхом роботу у неділю і в установлені церквою свята, суботники за Старим Завітом вважають гріхом роботу в суботу (але хоч спираються при цьому бодай на Старий Завіт). А можна вигадати собі купу інших гріхів. Але що тоді вийде? Невже гріх тоді має пізнаватись чиїмись фантазіями, а не Словом Божим?
    Хто вам таке сказав? Я не вважаю пильно на жодні дні! (Гал. 4:9-11)

а де твій аватар? :)