Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Дайте ссиочки на точні місцяписання по Галатам і Євреям. Постанова сьомго року не має ніякого відношення до суботи. Там взагалі мова йде як поратись біля землі.
    В російській Біблії слова м"ясних нема. Де неточний переклад? Взагалі там мова йде не про нечисту їжу, а про ту їжу, яка використовується в поклонінні язичниками - ідоложертвене. «Тож, хай ніхто вас не судить за їжу, чи за питво, чи за чергове свято, чи за новомісяччя, чи за суботи.» Правилно не судіть мене за їжу і суботи. Як я вас можу судити за це, якщо ви того не робите?
    "А субота була (як тимчасовий прообраз майбутнього спочинку) дана юдеям в честь виходу з єгипетського краю (до того часу юдеї її не святкували): (Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства…». Вих.20: 2-26. «І будеш пам'ятати, що був ти рабом в єгипетському краї, і вивів тебе Господь, Бог твій, звідти сильною рукою та витягненим раменом, тому наказав тобі Господь, Бог твій, святкувати суботній день.» (Повт. Закону (5М). 5:15). Тому разом з юдеями можете святкувати їхній вихід з єгипетського краю." Ось це все написано вами чи ще кимось, а не з Біблії. Не соромно, так брехати?
    "далі ідуть слова ПОКИ НЕ ЗБУДЕТЬСЯ (звершиться) ВСЕ" Нема там таких слів. Ну й забрихались ви Даяночко. Берете зовсім різні місцеписання, які не мають нічого спільного і поєднуєте собі як хочете. Я вже написав, що вірою ми закон не знищуємо.
    0 аргументів з вашого боку. Всі ваші лжепояснення вщенть розбиті.

Даяно це що за книга з Біблії, на яку ви посилаєтесь "Повт. Закону (5М). 5:15"? Не з катахезису часом? Смішно це читати.

Останнє редагування модератором: 17 чер 2009
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Господь Бог встановив кожен сьомий день, як день спокою після шести робочих. По образу того як описано творення світу за сім періодів.
    Цей сьомий день потрібен для чоловіка щоб відпочивати і присвятити Богу.
    Скажіть ви навмисно чи по незнанню приховуєте такий факт, що утворення вашої церкви як і СЄ почалося зі лжепророцтва.

Усім відомий факт:
    В 1844 году в Америке происходили небывалые события. Люди вдруг стали распродавать свое имущество, бросать работы. Газеты били в набат: 22 октября 1844 года, согласно подсчетам некоего баптиста Уильяма Миллера, должно произойти Второе Пришествие на землю Спасителя и начаться Страшный Суд.

Среди поверивших этому откровению начало твориться прямо-таки столпотворение Вавилонское. Люди в громадном количестве накануне 22 числа облеклись в белые одежды и вышли к «горе суда» — так называлась одна гора в штате Нью-Йорк, на которую в облаке должен был сойти Христос. Вся ночь проходила в напряженном ожидании. Взгляды людей были прямо-таки прикованы к небесам. Но вот взошло солнце, которое озарило небосклон, но так никто и не услышал трубного ангельского звука с небес, не увидели и грядущего на облаках Спасителя. Пророчество оказалось простым обманом.

После всего случившегося в адрес незадачливого пророка посыпались насмешки. По этой причине Миллер, как лидер основанного им движения самоустранился. Однако, многие его последователи продолжали оставаться сторонниками прежнего учения.

В 1845-1846 годах, под влиянием учения Рахили Престон, многие из адвентистов стали требовать, чтобы празднование воскресного дня было заменено на субботу.

Очень сильное влияние оказала на адвентистов в этом направлении Елена Уайт. Она имела постоянно «видения». В одном из своих «видений» ей явился ангел, повел ее на небеса, ввел в скинию и показал ей Ковчег Завета. Сам Христос открыл крышку Ковчега. Увидела она там лежащие скрижали каменные с изображением 10 заповедей. Видит 4-ю заповедь потемневшей. Присутствовавший при ней ангел объяснил, что это потемнение 4-й заповеди произошло потому, что люди на земле не соблюдают ее.

3. Брацлавчанин

Я не приховую цього, так і було. Перші адвентисти спочатку не зрозуімли, що означає біблейське пороцтво про дату 1943-44 року.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Апостоли в 1 ст. очікували прихід Христа дуже скоро. Вони Були лжепророками?
    Багато пророків не докінця розуміли те що писали- вони теж лжепророки?

5. Брацлавчанин

А вже зрозумів, це Второзаконие. Вибачте. І що хіба це щось змінює? Я вже приводив чому була дана субота (як день, в який спочив Бог). Даяно, якщо я ще десь помилився підскажіть.

6. Сергій аспірант

1284 год

Глава западных христиан - большого ума человек - Римский Папа Иннокентий III не раз публично заявлял, что Второе пришествие Иисуса Христа с последующим концом света произойдет в 1284 году - спустя 666 лет после появления ислама. Впрочем, сам Папа до этой даты не дожил. От конфуза его спасла смерть в 1216 году

000 год

К В конце века многие христиане считали, что бог отмерил людям тысячу лет существования, считая от рождения Христа. Красивая солидная дата. Есть летописи, описывающие, что по всей Европе тогда царили паника и ужас. Люди сутками отмаливали грехи в церквях, раздавали имущество, скрывались в монастырях. Следующая такая масштабная паника началась через 33 года.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

ГАл. 2:16.
    1. Вам знову не було потреби брати весь мій допис як копіпейст. :)
    2. Даю посилання:
    а). Перший Ізраїль був тілесним Ізраїлем: "Бо Бог, обітницю давши Авраамові, як не міг ніким вищим поклястися, поклявся Сам Собою,
    говорячи: Поблагословити Я конче тебе поблагословлю, та розмножити розмножу тебе! І, терплячи довго отак, Авраам одержав обітницю." Євр. 6:13-15. Він проти надії увірував у надії, що стане батьком багатьох народів , за сказаним: Таке численне буде насіння твоє!" Рим.4:18. шляхом помноження Авраамового насіння через внуків-правнуків. "І не буде вже кликатись ім'я твоє: Аврам, але буде ім'я твоє: Авраам, бо вчинив Я тебе батьком багатьох народів. І вчиню Я тебе дуже-дуже плідним, і вчиню, щоб вийшли з тебе народи". Буття 17: 5,6.
    "Та ти, о Ізраїлю, рабе Мій, Якове, що Я тебе вибрав, насіння Авраама, друга Мого" Іс. 41:8. З цим тілесним Ізраїлем, якого Господь вивів з єгипетського краю, Бог заключив завіт : "Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства… Вих.20: 2-26. І на честь цього постановив святкувати суботу: "І будеш пам'ятати, що був ти рабом в єгипетському краї, і вивів тебе Господь, Бог твій, звідти сильною рукою та витягненим раменом, тому наказав тобі Господь, Бог твій, святкувати суботній день.» ВТОРОЗАКОННЯ 5:15.
    б). Після воскресіння Ісуса постає духовний Ізраїль, як духовне насіння Авраама не по тілесному насінню, а по вірі: "Тому ті, хто від віри, будуть поблагословлені з вірним Авраамом." Гал. 3:9. "Щоб Авраамове благословення в Ісусі Христі поширилося на поган, щоб обітницю Духа прийняти нам вірою." Гал. 3:14.
    "Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі! А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці." Гал. 3:28,29.
    "Але поки прийшла віра, під Законом стережено нас, замкнених до приходу віри, що мала об'явитись."
    "жодна людина ділами Закону не буде виправдана!" Гал.2:16."А всі ті, хто на діла Закону покладається, вони під прокляттям." Гал. 3:10.
    Духовний Ізраїль - у Новому Завіті - не під законом, а під Ісусовою благодаттю. (Рим.6:14).
    Ця книга у перекладі Огієнка називається: П’ята книга Мойсеєва: Повторення закону. (У познаяаченнях-посиланнях пишеться як 5М або Повт.), у перекладі Хоменка - "Второзаконня". Для тих, хто не дружить з Біблією таке читати смішно, не заперечую.
    "І шість літ будеш сіяти землю свою, і будеш збирати її врожай, а сьомого опустиш її та полишиш її, і будуть їсти вбогі народу твого, а позостале по них буде їсти польова звірина. Так само зробиш для виноградника твого, і для оливки твоєї. Шість день будеш робити діла свої, а сьомого дня спочинеш, щоб відпочив віл твій, і осел твій, і щоб відідхнув син невільниці твоєї й приходько.". Вих.23:10-12. Як бачимо тут поруч іде як день, так і рік. "Промовляй до Ізраїлевих синів, та й скажеш їм: Коли ви ввійдете до землі, що Я даю вам, то святкуватиме земля та суботу для Господа. Шість літ будеш засівати своє поле, і шість літ обтинатимеш свого виноградника, і збиратимеш урожай його, а сьомого року субота повного відпочинку буде для землі, повний відпочинок, субота для Господа: поля свого не будеш обсіювати, а виноградника свого не будеш обтинати." Левит 25:2-4.
    Просто поводирі ваші як кажуть- так і робите, і тому на сьомий суботній рік суботники всупереч своїм улюбленим старозавітнім суботнім наказам землю обробляють.:)
    Вам мало того, що "Їжте ВСЕ, що на базарах продається? ", чи у гостях " їжте ВСЕ, що дадуть вам".?... чи "Їжа нас до Бога не зближує", і не віддаляє, бо ми тим "нічого не набуваємо і нічого не втрачаємо" ???? Як вам цього мало, то слухайтесь поводирів. :)
    Про брехню обережніше, будь-ласка, бо я там всього-навсього у одній з цитат з одгого боку випадково не поставила лапки, але там ясно,- де мої слова, а де цитата.
    Переклад Огієнка: "Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все." Матв 5:18.
    Переклад Хоменка: "Істинно кажу вам: Доки перейде небо й земля, ні одна йоту, ні одна риска з закону не перпейде, ПОКИ ВСЕ НЕ ЗДІЙСНИТЬСЯ. У інших перекладах - ВИПОВНИТЬСЯ. Ісус на хресті сказав: "Звершилось!" (у інших перекладах - "збулось", "сповнилось".

За неправдиве свідкування на мене ("забрихались" і т.п.) залишаю полеміку з вами. Нехай вам щастить. ;)

Останнє редагування модератором: 16 чер 2009
  8. Брацлавчанин

Вибачте Даяно, я справді помилився на рахунок того, що то не з Біблії. Не йдіть. А поки прочитайте ось це: Як апостоли святкували суботу після воскресіння Христа Деяния 17:2 і Деяния 13:44 і це ще не всі. І прокоментуйте їх. Зараз відпишу на ваш пост.

В Гал. 2:16 мова йде про те, що людина спасається не ділами закону, а через віру. Я з цим повністю погоджуюсь.
    1 а). Ви помиляєтесь. Авраам і його нащадки то той самий Ізраїль, що й християни. Поняття духовний чи ні немає. Всі вони мали спасіння по вірі. Вірою оправдався Авраам, а не ділами Закону. Субота не на честь того, що Бог вивів євреїв з єгипетсього рабства. «Помни день субботний, чтобы святить его. Шесть дней работай и делай всякие дела твои; А день седьмой — суббота — Господу Богу твоему: не делай в оный никакого дела… Ибо в шесть дней создал Господь небо и землю, море и все, что в них; а в день седьмой почил. Посему благословил Господь день субботний и освятил его».
    б). Прочитайте уважно "Щоб Авраамове благословення в Ісусі Христі поширилося на поган, щоб обітницю Духа прийняти нам вірою." Гал. 3:14. Це той самий Ізраїль, теж благословення.
    "Нема юдея, ні грека, нема раба, ані вільного, нема чоловічої статі, ані жіночої, бо всі ви один у Христі Ісусі! А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці
    ." Гал. 3:28,29. За тією ж обітницею спадкоємці!!! Авараам і його нащадки також спасались по вірі в Бога - Христа.
    Всі ці накази про землю лише для блага людини, для того щоб земля відпочила на рік не садять там нічого. В Законі такої заповіді нема, тому це просто настанова.
    На рахунок їжі, то не про нечисту їжу, а про ідолопоклонницьке.

Римлянам 3:31: «Итак, мы уничтожаем закон верою? Никак; но закон утверждаем».

Останнє редагування модератором: 17 чер 2009
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

Перепрошую, пана. Один дідок суботник мене дуже теж переконував, що суботники - найістинніша церква. Я про них взагалі то не дуже багато знала, крім того, що святкують суботу і не їдять свинини. Але коли він мені приніс таку брошуру прочитати, де писалося, що Папа Римський - Антихрист, а неділя - то "печать звіра", то мені волосся дибом стало. :) Ото найістинніша церква!
    Дала татові прочитати ту брошуру, то він тільки руками розвів. "Яке заблудження!"-, сказав. Бо як справді прийде Антихрист і почнуть печаті ставити, то суботники й приймуть, бо в них вже "печать звіра" давно є. :sad:

10. Брацлавчанин

А що? Це все правда, просто вам важко це визнати, мабуть.

11. Сергій аспірант

не варто суботників плутати з адвентистами. Суботниками називають одну з течій пятедесятництва.

Не зовсім вірне пояснення хоча у протестанських джерелах можна прочитати подібні речі. Незважаючи на відхід католицизму від традицій апостольської церкви називати Папу Антихристом явний перебір, який важко узгодити з біблією

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Папа - Антихрист?о_О Котрий з них саме? І неділя - печать звіра? І куди ми її прийняли? На руку, на чоло? :crazy:

Ну, якщо то все правда, то з течією Адвентисти сьомого дня все ясно. :)

Я мала на увазі саме АСД. :)

13. Сергій аспірант

Цікаво а де можна отримати вашу літературу з викладом учення і подібними поясненями

14. Брацлавчанин

Зверніться на Королека 1 (в районі вулиці Личаківської). Це наша центральна церква. Попросіть на прохідній літературу, там вам мають допомогти або підійдіть до пастора. Останній варіант кращий. Це якщо ви зі Львова, а якщо ні, то скажіть звідки?

15. Сергій аспірант

Ні я Львівянин і де розміщена церква знаю.

16. Брацлавчанин

В суботу богослужіння на 10 ранку. Ласкаво просимо до нас в дім молитви. :)

17. Сергій аспірант

Дякую але я з конфесійною приналежністю вже визначився.

18. Брацлавчанин

Я не зі Львова, тому літературу дати вам не можу. А з якої ви конфесії?

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Віповідаю на ваші останніх два питання і прошу більше не задавати, бо сенсу у подальшій полеміці не бачу, оскільки ви всеодно казатимете, що ніби апостоли святкували суботу і не звертатимете уваги на побоювання ап.Павла щодо тих, які "пильно вважали на дні", а мені писатимете, що я брешу і що такого в Біблії нема, а як я вам в черговий раз доведу зворотнє - всеодно не повірите.(То для чого вам тоді та полеміка і ті цитати?). :)
    Я вже писала, що апостоли проповідували в першу чергу серед юдеїв. В робочі дні всі були розпорошені по роботах. Вихідим днем була субота. Біля синагог збиралося багато люду, що створювало зручні можливості для проповідування. Тому з Дій св.апостолів бачимо, що в основному усі їхні проповіді були в синагогах:
    Дії 18:4. « І він щосуботи розмову точив у синагозі, переконуючи юдеїв та гелленів.»
    Дії 9:20. «І він зараз зачав у синагогах звіщати про Ісуса, що Він Божий Син.»
    Так само сьогодні С.Є. використовують неділю, щоб проповідувати по домах, коли люди не на роботі (бо в церкву їх би не пустили проповідувати). Але це не значить, що вони, віддавши цей день на церковні зібрання і проповідування, святкують неділю. Так само у зазначених вами посиланнях не йдеться про те, ніби апостоли, бажаючи дотримуватись 4-ї заповіді, як ви написали - "святкували суботу". Вони в синагогах були виключно для проповідей, бо юдейських священиків їм не було потреби слухати, оскільки вони вже були новою, Христовою церквою. А тепер дивимося на ваші посилання:
    Дії 7:2 ( В КОНТЕКСТІ):
    "1 Як вони перейшли Амфіполь й Аполлонію, то прийшли до Солуня, де була синагога юдейська.
    2 І Павло, за звичаєм своїм, до них увійшов, і з ними змагавсь три суботі з Писання,
    3 виказуючи та доводячи, що мусів Христос постраждати й воскреснути з мертвих, і що Христос Той Ісус, про Якого я вам проповідую.
    4 І ввірували дехто з них і до Павла та до Сили пристали, безліч побожних із гелленів та немало з шляхетних жінок."
    Дії 13: 44 (В КОНТЕКСТІ):
    42 А як стали виходити вони, то їх прошено, щоб на другу суботу до них говорили ті самі слова.
    43 А коли розійшлась синагога, то багато з юдеїв та й із нововірців побожних пішли за Павлом та Варнавою, а вони промовляли до них і намовляли їх перебувати в благодаті Божій.
    44 А в наступну суботу зібралося майже все місто послухати Божого Слова.
    45 Як юдеї ж побачили натовп, то наповнились заздрощів, і стали перечити мові Павла та богозневажати.
    46 Тоді Павло та Варнава мужньо промовили: До вас перших потрібно було говорить Слово Боже; та коли ви його відкидаєте, а себе вважаєте за недостойних вічного життя, то ось до поган ми звертаємось.
    47 Бо так заповів нам Господь: Я світлом поставив Тебе для поган, щоб спасінням Ти був аж до краю землі!
    48 А погани, почувши таке, раділи та Слово Господнє хвалили. І всі ті, хто призначений був в життя вічне, увірували.
    49 І ширилось Слово Господнє по цілій країні.

Отож, нічого, крім проповідування у зручний час у зручному місці тут нема.

Брацлав так зрадів, що у кожному повідомленні пальчик догори почав ставити, а ви його так розчарували......:sad:
    (для чого вам йти за літературою? На дворі 21 століття, а у вас під руками клавіатура. Ось читайте: http://www.maranatha.org.ua/catalog/r/82 )

Останнє редагування: 15 чер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  20. Сергій аспірант

не належу ще до жодної. Більш прихильний до свідків Єгови

а де твій аватар? :)