Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Я не соблюдаю закона Мойсея. Як сказано в Новому Завіті утримуюся тільки від крові, блуду, ідоложертвеного, задушеного. Я просто так ніде і не побачив в Біблії, що субота - це був символ заспокоєння від гріховних діл. Покажіть якщо десь таке написано в Біблії.

2. plastic

plastic Well-Known Member

Де ви бачите що я закликаю повернення до юдейських обрядів?
    Я говорю тільки про субботу, бо все інше було відмінене Христом. (жертвоприношення, омиваняя, обрізання. В новому законі, як ви пишите Олено-заповідях любові нічого нее змінилося в порівняні з 10 заповідями. Бо любити Бога-це перших 4 заповіді, а любов до ближнього-це останні 6.
    Бо любов не в почуттях, або словах. Любоав до Бога-зберігати Його заповіді.. А любов до ближнього-не чинити йому зло-не красти, не брехати, не пожадати чужого, поважати батьків, не блудити.
    Нема різниці між 10 Заповідями Одкровення і тим що Ісус повторив.
    Ті хто поступає по любові ті утверджують закон. І як пише апостол-заповіді Його не важкі.
    Але ви особисто відкинули 2 заповіді-другу і четверту в оригіналі.
    Тим більше сучасна церква Христа-це духовний Ізраїль.

---------- Додано в 14:52 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Я теж не соблюдаю закон Мойсеїв.
    Намагаюся поступати по-любові і виконувати 10 заповідей. Але знаю що виконанням закону Царство Небесне не заслужу.
    Тому очікую спасіння по вірі в Ісуса Христа.
    Молюся про те, щоб Дух Святий був даний мені.
    Дуже хочу щоб в моєму житті проявився плід Духа Святого.

• Подобається Подобається x 1
  3. Брацлавчанин

Але свинини не їсте. Чому?

4. plastic

Особисто я не їм тому що:
    1. При хрещенні я обіцяла перед Богом вживати чисту їжу
    Тому якби я почала її їсти-я би порушила обіцянку.
    2. Свинина має багато жиру і холестерину.
    3. Бог каже в книзі пророка Ісаї-
    15 Бо ось прийде Господь ув огні, а Його колесниці мов буря, щоб відплатити жаром гніву Свого, а погрози Свої полум'яним огнем!
    16 Бо огнем та мечем Своїм буде судитись Господь з кожним тілом, і буде багато побитих від Господа...
    17 А ті, хто освячується й очищає себе у поганських садках, один по одному, всередині, їдять м'ясо свиняче й гидоти та мишу, вони разом загинуть, говорить Господь!...
    Річ іде про час коли Господь прийде на землю.
    Господь Каже-будьте святі, тому що Я -свят.
    Якщо іжа вважалася нечистою для Бога в старому заповіті, то чистою вона не стала перед Ним і в новому.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Християни не можуть надавати суботі спасаючої сили, бо це проти закону Божої благодаті, який утвердив Христос на хресті. Християни вільні від Закону як спасенного чинника.
    Притроднє правило Декалога стало загальнолюдським - це захист життя і власності людини, шанування батьків та інші моральні принципи, які є написані в серці кожної порядної людини незалежно від віросповідання. Ісус хоче від нас, шоб ми голодного нагодували, хворого чи ув’язненого відвідали, нагого зодягли, подорожнього прийняли і такі вчинки любові Він прирівнює служінню Собі. Такі справи любові не вимагають титанічних зусиль і є легкими для виконання.
    Так, закон благодаті. Єдиним засобом оправдання для християн є Христос. Оправдання виходить з благодаті, яке здобувається з допомогою віри.
    Та невже?
    Нечиста їжа символізувала поган. Господь сказав Петру, що очищене від Бога, те не вважай за нечисте, тобто язичники є очищені для прийняття Євангелії. Якщо їжа стала знову нечистою, то й язичникам не можна проповідувати.

6. Брацлавчанин

Це написано в Старому Завіті. А я дивлюся на те, що написано в Новому. Тут вже Даяна писала про їжу. Ось ще:
    20 Ради пищи не разрушай дела Божия. Все чисто, но худо человеку, который ест на соблазн. (Римлянам 14:20).
    1 Дух же ясно говорит, что в последние времена отступят некоторые от веры, внимая духам обольстителям и учениям бесовским, (1 Тимофею 4:1).
    2 через лицемерие лжесловесников, сожженных в совести своей, (1 Тимофею 4:2).
    3 запрещающих вступать в брак и употреблять в пищу то, что Бог сотворил, дабы верные и познавшие истину вкушали с благодарением. (1 Тимофею 4:3).
    4 Ибо всякое творение Божие хорошо, и ничто не предосудительно, если принимается с благодарением, (1 Тимофею 4:4).
    5 потому что освящается словом Божиим и молитвою. (1 Тимофею 4:5).
    6 Внушая сие братиям, будешь добрый служитель Иисуса Христа, питаемый словами веры и добрым учением, которому ты последовал. (1 Тимофею 4:6).
    7 Негодных же и бабьих басен отвращайся, а упражняй себя в благочестии, (1 Тимофею 4:7).
    8 ибо телесное упражнение мало полезно, а благочестие на все полезно, имея обетование жизни настоящей и будущей. (1 Тимофею 4:8).
    9 Слово сие верно и всякого принятия достойно. (1 Тимофею 4:9).
    Написано все чисто. :)

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Євр.4 :1. Отже, біймося, коли зостається обітниця входу до Його відпочинку, щоб не виявилось, що хтось із вас опізнився.
    2. Бо Євангелія була звіщена нам, як і тим. Але не принесло пожитку їм слово почуте, бо воно не злучилося з вірою слухачів.
    3. Бо до Його відпочинку входимо ми, що ввірували,
    9. Отож, людові Божому залишається суботство, спочинок.
    10. Хто бо ввійшов був у Його відпочинок, то й той відпочив від учинків своїх, як і Бог від Своїх.
    11. Отож, попильнуймо ввійти до того відпочинку, щоб ніхто не потрапив у непослух за прикладом тим.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пластік надає перевагу Старому Завіту.

---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:09 ----------

все інше, крім суботи... гм.. і де таке сказано?

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

Олено, а може то не про суботу йде мова, а субботу:)))

9. Брацлавчанин

Може я щось не розумію, але я не бачу, щоб субота тут була названа символом покою. Поясніть.

10. plastic

Старий заповіт теж важливий і Богодухновенний.
    і повністю відкидати його не можна. Бо характер Божий відкривається і в старому заповіті.
    Я написала чому особисто я не вживаю нечистої їжі. Ви можете робити те, що вважаєте за потрібне.У всьому.
    Просто проаналізуйте своє духовне життя за декілька років.-особисто для себе. Якщо ми не наближаємося до Бога, то ми віддаляємося від Нього. Якщо відкидаємо світло, то опиняємося в темряві.
    \На рахунок Елен Вайт-я писала вам, тепер я ще раз все обдумала-я впевнна, що вона не лжепророк..
    По плодам їх дізнаєтесь їх.

11. Брацлавчанин

А я вважаю, що вона лжепророк. На мою думку, вона суперечить Біблії.

12. plastic

Скільки її книг повністю(не уривками) ви прочитали?

13. Брацлавчанин

Повністю одну "Велику боротьбу". Ще трохи читав "Желание веков" и "Притчи Иисуса Христа" та ін.

14. plastic

я читала Христос-надія Світу, пророки і царі, Шлях до Христа, Притчі Ісуса Христа, трохи діяння апостолів і трохи свідоцтв до церкви.
    Нагадайте мені що вам не сподобалося в книзі Велика боротьба.

---------- Додано в 21:37 ---------- Попередній допис був написаний в 21:32 ----------

О церкви последнего времени книга Откровение 14:12 говорит: «Здесь терпение святых, соблюдающих заповеди Божии и веру в Иисуса».

Итак, церковь Иисуса Христа должна следовать Десятисловному Закону Божьему.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Ітак... де написано, що десятисловному? Заповідь Божа тут мається наувазі заповіль любові і благодаті, нє?
    2. де там написано про церкву?

• Подобається Подобається x 2
  16. Брацлавчанин

Я вже вам в приваті написав з чим я не погоджуюся із Уайт.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Є якісь її пророцтва, які сповнились?
    Скажіть це Уайт навчила поєднувати Хрищення зі свининою, спасіння зі суботою, а святкування Воскресіння вважати тайною беззаконня?

• Подобається Подобається x 4
  18. Брацлавчанин

Вчення АСД створила Уайт. Вона ввела вчення про чисту і нечисту їжу. Вчення про суботу є не тільки в АСД. Є баптисти 7 дня, п"ятидесятники 7 дня, молокани, в Америці багато суботників різних.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

я не чула, щоб у церкві колись було таке вчення. В Біблії написано що оскверняє людину не те, що в неї входить, а те що виходить.

20. Брацлавчанин

Вона це взяла з Старого Завіту. Левит 11.

а де твій аватар? :)