Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Питання, чому Бог дав той закон? Не з любові до людини?

2. plastic

plastic Well-Known Member

Павло пише-Закон духовен, а я плотян, продан греху.
    Зміст закона був і до прихода Ісуса Христа-в любові і справедливості.. Виконуючи закон ми проявляємо любов до Бога і людей.
    Якщо в серці кипить ненависть-це пряме порушення закону-бо в думках-(в серці вже зародилося бажання зла для тої людини.)

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

Як я писала раніше- закон духовний.(в російській-духовен)
    Зміст заповідей не змінився від початку. Справа в тому, що люди настільки далеко відійшли від Бога, що втратили розуміння закону.
    Вони думали що навіть коли вони приносять багато жертв і виконують постійні тілесні омовіння-це краще ніж допомагати бідним і голодним.
    На протязі всього часу творіння люди втратили правильне знання про Бога. Вони намагалися задобрити Його жертвами і сильно помилялися в рисах Його характеру.
    Навіть і зараз люди говорять-що в Старому заповіті Бог виявляється жорстоким, а ва Новому-добрим.
    Але Ісус Христос прийшов на землю щоб показати справжній характер Отця, показати Його любов і милість. Щоб відкрилися очі сліпих і ті почали бачити.
    (бачити що?)

• Подобається Подобається x 1
  3. nixto

nixto Well-Known Member

Переведу стрєлкі. А, що Ви маєте на увазі під словами "бачити, що" ?

• Подобається Подобається x 2
  4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Каменування теж духовна справа?
    Принесення жертв за гріхи була необхідною умовою духовного життя того часу. Ісус навчав, що заповідь любові до Бога і до ближнього має бути без перегибів в одну чи іншу сторону. В Матвія 25 Він прирівнює допомогу ближнім служінню Собі. 40. Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили.
    В 10 заповідях переважно йдеться про те, чого не можна робити. Ісус у нагірній проповіді навчає, ЩО потрібно робити і ЯКОЮ має бути людина, щоб успадкувати Царство Боже. Ми не повинні відкидати фундаментальні знання про Бога, але також не можемо вливати молоде вино у старі міхи.

• Подобається Подобається x 5
  5. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Читаю ваше пояснення - нічого не понятно. Напишіть краще послідовно як ви розумієте кожний вірш починаючи з першого цієї глави. Я не думаю, що АСД розуміють той покій, як суботу. Хто сказав, що суботство і покій - це те саме?
    Ось про землю, яка суботствувала: 21 доколе, во исполнение слова Господня, сказанного устами Иеремии, земля не отпраздновала суббот своих. Во все дни запустения она субботствовала до исполнения семидесяти лет. (2 Паралипоменон 36:21).

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

Не знайшов цього місцеписання в Біблії. Дайте ссилку на нього.

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:30 ----------

Я не думаю, що АСД вважають, що ваші суботи встановлені людьми. Просто 7 день тижня названа суботою Господньою, а інші суботи - суботами вашими.

6. plastic

УПО: Бо ми знаємо, що Закон духовний, а я тілесний, проданий під гріх. ..(Римл 7/14).
    Апостол Павло пише про закон. Я цитую його слова.
    Він також пише:
    22 Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком,(Римл 7/22)

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:19 ----------

Так, це було необхідно. Але евреї забувши про зміст цих жертвоприношеннь намножували їх.Бог же їм відповідає:

"Жертва Богу - дух сокрушен", Амосу говорится: "Ненавижу, отвергаю праздники ваши, и не обоняю жертв во время торжественных собраний ваших. Если вознесете Мне всесожжение и хлебное приношение, Я не приму их" (Амос, 5,21- 22). О том же слышит Иеремия: "Всесожжения ваши неугодны, и жертвы ваши неприятны Мне" (Иер. 6, 20). И Исайя передает своему народу: "К чему Мне множество жертв ваших? говорит Господь. Я пресыщен всесожжениями овнов; и крови тельцов и агнцев Я не хочу. Не носите больше даров тщетных; новомесячий и суббот, праздничных собраний не могу терпеть: беззаконие - и празднование! Новомесячия ваши и празднования ваши ненавидит душа Моя; они бремя для Меня; Мне тяжело нести их. И когда вы простираете руки ваши, Я закрываю от вас очи Мои: ваши руки полны крови. Омойтесь, очиститесь; удалите злые деяния ваши от очей Моих; перестаньте делать зло [6]; научитесь делать добро; ищите правды; спасайте угнетенного; защищайте сироту; вступайтесь за вдову" (Ис. 1, II - 17).

7. plastic

Про Закон в Новому Заповіті:
    18 Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все.(Матв 5/18)

17 Легше небо й земля проминеться, аніж одна риса з Закону загине.(Луки 16/17

Сонце що світить у небі , земля на якій ми живемо -це Божі свідки, що підтверджують незмінність і вічність Його закону.
    "Закон святий" , а тому будь-яке відхилення від нього є злом. Хто не дотримується Божих заповідей і навчає цього інших, ті засуджені Христом. Своїм життям послуху Спаситель підтвердив вимоги закону. Він довів що люди в змозі дотримуватися закону і виявив досконалість характеру, якої можна досягти через послух. Усі, які слухняні як Він свідчать що "Заповідь -свята і праведна і добра"

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не прославилося бо прославлене, у цій частині, ради слави, що вона переважує,
    бо коли славне те, що минає, то багато більш у славі те, що триває!
    Тож, мавши надію таку, ми вживаємо великої сміливости,
    а не як Мойсей, що покривало клав на обличчя своє, щоб Ізраїлеві сини не дивилися на кінець того, що минає.
    Але засліпилися їхні думки, бо те саме покривало аж до сьогодні лишилось незняте в читанні Старого Заповіту, бо зникає воно Христом.
    Але аж до сьогодні, як читають Мойсея, на їхньому серці лежить покривало,
    коли ж вони навернуться до Господа, тоді покривало здіймається.

Господь же то Дух, а де Дух Господній, там воля.
    Ми ж відкритим обличчям, як у дзеркало, дивимося всі на славу Господню, і зміняємося в той же образ від слави на славу, як від Духа Господнього.
    (2Кор 3:10-18)

О, ви нерозумні галати! Хто вас звів не коритися правді, вас, яким перед очима Ісус Христос переднакреслений був, як ніби між вами розп'ятий?
    Це одне хочу знати від вас: чи ви прийняли Духа ділами Закону, чи із проповіді про віру?
    Чи ж ви аж такі нерозумні? Духом почавши, кінчите тепер тілом?
    Чи ви так багато терпіли надармо? Коли б тільки надармо!
    Отже, Той, Хто вам Духа дає й чуда чинить між вами, чи чинить ділами Закону, чи із проповіді про віру?
    Так як Авраам був увірував в Бога, і це залічено за праведність йому.
    Тож знайте, що ті, хто від віри, то сини Авраамові.
    І Писання, передбачивши, що вірою Бог виправдає поган, благовістило Авраамові: Благословляться в тобі всі народи!
    Тому ті, хто від віри, будуть поблагословлені з вірним Авраамом.
    А всі ті, хто на діла Закону покладається, вони під прокляттям. Бо написано: Проклятий усякий, хто не триває в усьому, що написано в книзі Закону, щоб чинити оте!
    А що перед Богом Законом ніхто не виправдується, то це ясно, бо праведний житиме вірою.
    А Закон не від віри, але хто чинитиме те, той житиме ним.
    (Гал 3:1-12)

Пластік, хочете бути під Законом? Прапор в руки.

9. Брацлавчанин

Plastic, а як же ці цитати?
    Ісус знищив (скасував) Закон заповідей:
    «Він Своєю наукою знищив Закона заповідей» Еф.2:15.»
    Ісус знищив старий завіт (Закон) в цілому:
    «Знищивши рукописання на нас, що наказами було проти нас, Він із середини взяв його та й прибив його на хресті.» Кол.2:14.
    Ісус - кінець Закону.Рим.10:4.
    Й багато інших.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ціль - святкувати суботу. Пластік думає, що святкування суботи - спасенне.

11. plastic

Ціль не тільки щоб святкувати суботу. Одна субота не спасає.
    Спасає Ісус Христос.
    Але хто свідомо відкидає хоча б одну з заповідей поступає неправильно. Заповіді духовні-вони мірило.
    Христос виконував заповіді.Бо Він же і сказав- Іде князь світу цього і в Мені не має нічого.
    Тобто Ісус не згрішив проти закона.(ВСЬОГО!)
    Апостол Іван пише-
    6 А хто каже, що в Нім пробуває, той повинен поводитись так, як поводився Він.(1Ів 2/6)
    Виконання заповідей має бути не лицемірно фарисейськім(перед людьми і щоб заслужити на Царство Небесне). Бо виконання заповідей-це любов до Бога і людей.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Закон оберігав людину, а Ісус спасає. Ніхто Законом не спасеться і не спасся, а те, що Ісус не порушив, то тому, що він Син Божий - безрішний. Йому й обрізання робили. але то не означає, що ми повинні обрізатися плоттю.

13. plastic

Біблія не може протиріччити сама собі.
    Бо апостол Павло пише:
    31 Тож чи не нищимо ми Закона вірою? Зовсім ні, але зміцнюємо Закона.
    (Римл 3/31)
    Закон заповідей. Я думаю річ іде про закон, що був даний для ізраїльського народу-і стосувався жертвоприношень, церемоніального омиття і левитського служіння в загалом. І ми знаємо що після смерті Ісуса Христа відпала необхідність приносити жертви тварин. А коли в 70 році Єрусалимський храм було зруйновано то жертвоприношення закінчилося до сьогодні.
    Кінець закону Христос-це значить Христос в серці , і ми не грішимо проти Закону.
    9 Кожен, хто родився від Бога, не чинить гріха, бо в нім пробуває насіння Його. І не може грішити, бо від Бога народжений він.(1 Ів 3/9)

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ----------

Адам і Єва потрапили в рай не завдяки своєму послуху. Але були вигнані завдяки своєму непослуху.
    Вірою ми спасаємося. Але якщо прийнявши Христа в серце далі ми живемо і грішимо(бо гріх-=це БЕЗЗАКОННЯ) то відпадаємо від благодаті.
    Чи може людина що поклоняється ідолам(наприклад грошам) потрапити в Царство Небесне ?
    Так само чи може людина, що називає себе християнином чинити блуд, постійно обманювати когось, брехати і потрапити в Царство?
    Це все беззаконня.
    Чи може людина що свідомо відкидає суботу, святий День Господній (бо субота вказує на Творця землі і неба) ,Богом призначений день для спілкування з Ним і для того щоб чинити добро, потрапити на небо?(тобто чинячи беззаконня(бо це 4 заповідь))

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

де ви таке вичитали? Нікуди вони не потрапляли, вони там були від початку. Дивні речі ви пишите.

---------- Додано в 01:31 ---------- Попередній допис був написаний в 01:29 ----------

то все одно маємо спасіння, бо людина не може не грішити.

---------- Додано в 01:32 ---------- Попередній допис був написаний в 01:31 ----------

То вирішувати Господу, а не нам робити висновки.

---------- Додано в 01:34 ---------- Попередній допис був написаний в 01:32 ----------

І це залишимо Господу, бо хтось робить гріх, а хтось жаліє і бореться. Кому знати хто куди попаде?

---------- Додано в 01:35 ---------- Попередній допис був написаний в 01:34 ----------

Не знаю як для євреїв....

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

iзраїльський народ i вчення Мойсея це як двi сторони однiєї медалi. Цього не можна сказати про колишнi язичницькi народи. Апостоли були проти зайд якi намагалися навчати новонавернених юдейськiй традицiї. Ви якщо агiтуєте християн переходити в юдейство, то не кремпуйтеся i кажiть прямо, а то все вокруг да около.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо святкувати суботу, то треба робити обрізання, приносити кровну жертву... а чого ні?

17. Брацлавчанин

Я святкую суботу, бо це одна із 10 заповідей. Тут кажуть, що субота відмінена в Новому Завіті, я не знаю. :dntknw:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяна вже нєоднократно писала про це, а я ноль вніманія обращав...
    У неї все чітко пояснено "чому".

19. Брацлавчанин

Нічого не чітко. Є аргументи і з іншої сторони, що суботу потрібно соблюдати. А що таке суботство ніхто не знає.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ісус Христос є Закодовцем Нового Заповіту - закону благодаті. Хто відкидає Божу благодать є беззаконником. Моральні і духовні принципи християн прописані в Нагірній проповіді.

Юдеї дотримуються Старого Заповіту в цілому, маючи сотні різних заборон і обов’язків. Якщо ж ви хочете дотримуватись юдейської традиції, то маєте дотримуватись усього Закону, щоб не бути порушником по тим чи іншим пунктам. Вирішуйте самі.

Шабат (спокій) набув у християнстві нового значення - це заспокоєння від гріховних діл, але не лише один день на тиждень, а щодня.

а де твій аватар? :)