Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Lents

Lents Well-Known Member

По вашому, усе, що було до закону потрібно робити? Жертвоприношення, багатожонство, шлюби з двоюрідними, десятина? Я намішала накупу, але з вашого боку я бачу непомірне буквоїдство.

2. plastic

plastic Well-Known Member

Суббота була дана ще в раю. Освячена Господом. Ці дві постанови людина винесла з раю-суботу і шлюб.
    Не можна працювати 7 днів на тиждень все життя. Це навіть з фізичної точки зору неправильно.
    Тим більше заповідь про субботу є з обіцянкою-хто не буде в цей день займатися звичайними справами, говорити пусте-то буде мати радість в Господі.
    Про перший заповіт з служінням в скінії і жертавоприношенням писав Павло-що все це закінчилося, бо ХРистос прийшов і приніс жертву. І ми освячені одноразовим принесенням Його жертви. Старий заповіт - вписаний в книгу закона, що лежала біля ковчега , помінявся на новий.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Власне для доповнення я й написала.
    Земний храм з кочегом завіту був прообразом небесного і саме тому Іван його й побачив у небі. А тепер згадате Ів.2
    19. Ісус відповів і промовив до них: Зруйнуйте цей храм, і за три дні Я поставлю його!
    20. Відказали ж юдеї: Сорок шість літ будувався цей храм, а Ти за три дні поставиш його?
    21. А Він говорив про храм тіла Свого.
    22. Коли ж Він із мертвих воскрес, то учні Його згадали, що Він говорив це, і ввірували в Писання та в слово, що сказав був Ісус.

Земний храм був зруйнований і не відбудований за 2000 р. хоча спроби були. Його замінила Церква, з якою Христос перебуватиме до кінця віку і яка бере свій початок від апостолів. Як писала Даяна Ісус відкрив вхід до Царства Небесного, який раніше був зачинений.

• Подобається Подобається x 2
  4. Lents

Lents Well-Known Member

Сказано, що закон відмінений.
    Але вам цього недостатньо! Ви вишуковуєте, що є окремо сказано - жертвоприношення не потрібні, там обрізання не потрібне і т.д. А от 10 заповідей не потрібні - нема. Потім перші речі ви назвали усним законом, а другу вічним законом. Потім вічний закон ви побачили ще в Небесній скинії. Самі собі шукаєте складнощів. Але
    Сказано, що закон відмінений.

5. plastic

10 заповідей не відмінено.

• Подобається Подобається x 1
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ще не увійшли. Якраз саме воно, Його суботство, нам і залишається. А символ припинився тоді, коли Ісус відкрив Своєю смертю шлях до того вічного суботства.
    І субота, і весь Старий Завіт був підгтовкою до Нового, і вся його символіка існувала до викупної смерті Ісуса, "до часу направи" ; Скинія була образом "для часу теперішнього" і весь Закон мав тільки "тінь майбутнього добра".Євр.10:1. В т.ч. і суботи були "тінню майбутнього", тому ми вже не суджені за недтримання субот (Кол. 2:16,17).
    Дорога Ісусом вже відкрита, тому потреба виховуватись у старозавітній символіці відпала. Тому то і "Закон був до Христа". (Гал.3:24. ) Ісус знищив Закона заповідей (Еф.2:15), об'єднавши їх у Заповідь любові. Інакше не було би потреби давати Нову заповідь. (Ів. 13:34, 35.)
    Не знайшла я у Н.З. жодного аргументу на користь суботи - як Заповіді.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Християни спасаються благодаттю Господа Ісуса, а ви схоже хочете накинути ім ярмо, яке ніхто з людей не зміг понести. Хто вас про це просить?

8. plastic

Звичайно що спасаємося ми не законом.
    Бо закон міг виконати з людей тільки Ісус Христос. Всі інші згрішили.
    Але як би ми знали що грішимо без закону? Закон показує гріх.
    Якщо би брешемо то закон показує гріх.
    Якщо поклоняємося ідолам, то закон показує гріх.
    Якщо зовсім нема закону, то як дізнатися що робити погано-гріх?
    Якщо ми Христові, то Господь дає Духа Святого, І ми не під законом, а під благодаттю, і ми не можемо згрішити. Ми мертві для закона бо закон неможе найти в нас нічого протизаконного.
    Написано: ПРАВЕДНИЙ вірою жити буде.

9. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Знайшов невеличкий, але доказ того, що субота не відмінена. Ось:
    Я был в духе в день Господний, и слышал позади себя громкий голос, как бы трубный, который говорил: Я есмь Альфа и Омега, Первый и Последний; (Откровение 1:10).
    Тобто день Господній є і по нині.:)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

:crazy::crazy::crazy:

а чому саме ця цитата? то ж можна будь-яку цитату з таким успіхом привести, які будуть "підтверджувати" ваші слова.:)))

11. Брацлавчанин

Тому що це цитата з Нового Завіту, книга Одкровення. І хай мені тепер хтось докаже, що суботу не треба святкувати.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

згоден, що вам неможливо доказати, бо ви як в танку, а перекричати броню дуже важко, а ще як двигун включений...:)

те що цитата з Нового Завіту - то ясно, питання, любий друже, не у тому, а у тому яке відношення ця цитата має до суботи - от в чому парадокс.:mocking:

13. Брацлавчанин

Як яке? Написано день Господній, а в Старому заповіті цим днем названа субота. От і виходить, що субота не відмінена, а не так як тут писала Даяна.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Без коментарів...:)
    У деяких питаннях я з Даяною теж не згідний, але питання суботи і неділі у неї все сказано добре.

і те, що Іван сказав у день Господній, не говорить, що день суботній тре святкувати.
    Тут вказано час, коли то відбулося, ймовірно, що у суботу і більше про це ніц не сказано.

15. Брацлавчанин

Але Даяна каже, що дня Господнього вже немає, субота відмінена. Я зрозумів так.

16. Lents

Lents Well-Known Member

Я думаю, що Іван за звичкою назвав суботу днем Господнім.
    Якщо прискіпуватись, то кожен день є Господнім. Ця подія могла статися також в будь-який день.

17. plastic

Інших вже привели багато. Достатньо Декалога- В Біблії Він повторений декілька разів.
    По пророцтву(Нашої церкви) саме суботній день буде спірним питанням в останні часи. Переслідування в останні часи будуть на тих що додержують субботу. Коли вилються 7 останіх язв люди будуть думати що все це тому що секта суботників не поклоняється Богу як треба.

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

Біблія написана під керівництвом Духа Святого. Тому звички тут не мають ніякого значення.

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

Це більше подібне на те, що ви супроти всіх доказів не хочете прийняти істину.

18. Lents

Lents Well-Known Member

Є ще одне пояснення, яке вас обурить.

Поняття "день Господній" після воскресіння Ісуса Христа стосується вже не суботи,а неділі. В деяких перекладах це місце звучить
    русский синодальный перевод

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

в Новому Завіті? Ну чув....

Та ну....

не чув, не бачив.

Єдиний аргументований доказ - то доказ Даяни, а більше, окрім вокруг да около одна водичка...

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

В даному випадку Іван наголошує на події, а не в який день коли то відбулося. Днем Господнім він міг назвати і субуту і неділю і будь-який інший день, бо який день не є Господнім?

Крім того, християни почали святкувати неділю не в один момент, розуміння прийшло не зразу і не моментально. Починалася нова доба, нова єра, нова сторінка спасіння людства, а одкровення - то період переходу, перелому, зміни свідомості багатьох.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Де?
    Давайте цитату і порівняємо з контекстом.

а де твій аватар? :)