Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо ні?
    Я ж то саме написав, шо ні?:ireful1:
    Вам би лиш заперечити....

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ким вони були ДО зустрічі з Христом? Християнами? І Авраам був християнином? Знаєте... ваше " в певній мірі" виглядає доволі абсурдно. Але якщо це ваша неаргументована думка, то ви маєте на неї право.
    Написано, що на відміну від земної скинії, яка була тимчасовим образом ("до часу направи"), Ісус прийшов з ІНШОЮ, небесною, досконалішою скинією. І що є у ній ви собі фантазуйте, а я вірю написаному, що вона - ІНША.
    Зібралися ЗА ЗВИЧАЄМ (а не за заповіддю), у зручний, вихідний день. Саме так вказується в усіх випадках. Я не ставила за мету вас у чомусь переконувати, а показувала, що суботники не мають жодних переконливих аргументів на користь новозавітньої суботи ЯК ЗАПОВІДІ.
    Я не є критерієм істини, тому насамперед так вважає ап. Павло, який сказав: " хай ніхто вас не судить за їжу, чи за питво, чи за чергове свято, чи за новомісяччя, чи за суботи, бо це тінь майбутнього" (Кол. 2:16,17), бо Закон мав тільки тінь майбутнього добра".Євр.10:1. "до часу направи". Гал. 3:23,24., де субота відіграла роль символу новозавітнього суботства ("Божому люду залишається суботство Євр.4:9-11. ") - вже не заповіді якогось дня (Рим.14:4-6), а вічного спочинку у Царстві Божому.
    Маєте право.

Останнє редагування: 4 тра 2010
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, щоб бути іудеєм, не обовязково треба гнати церкву. В мене тут є один дуже близький друг. Єврей, бувший донечанин. Регулярно ходить до синагоги. І мене не гонить.
    Ось тільки каже мені - для тебе Месія вже прийшов 2 тисячі років тому.
    А я мабуть буду чекати, коли він прийде повторно.

• Подобається Подобається x 1
  4. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Даяно, я вже висловив свою думку. Я розумію так, ви по іншому. Дякую за розмову. До речі, про небесний ковчег та скинію не вживається слово "інший". А про суботу нема там вислову "за звичаєм". Тому не вигадуйте те, чого нема.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ще раз? Ок.
    "Мав же і перший заповіт постанови богослужби та світську святиню. Була бо уряджена перша скинія, яка зветься святиня, а в ній був свічник, і стіл, і жертвенні хліби. А за другою заслоною скинія, що зветься Святеє Святих. Мала вона золоту кадильницю й ковчега заповіту, усюди обкутого золотом, а в нім золота посудина з манною, і розцвіле жезло Ааронове та таблиці заповіту. А над ним херувими слави, що затінювали престола благодаті, про що говорити докладно тепер не потрібно. При такому ж урядженні до першої скинії входили завжди священики, правлячи служби Богові, а до другої раз на рік сам первосвященик, не без крови, яку він приносить за себе й за людські провини. Святий Дух виявляє оцим, що ще не відкрита дорога в святиню, коли ще стоїть перша скинія. Вона образ для часу теперішнього, за якого приносяться дари та жертви, що того не можуть вдосконалити, щодо сумління того, хто служить, що тільки в потравах та в напоях, та в різних обмиваннях, в уставах тілесних, установлено їх аж до часу направи. Але Христос, Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною, цебто не цього втворення,"
    Вам цього мало? Небесна скинія - НЕРУКОТВОРНА, НЕЗЕМНОГО ПОХОДЖЕННЯ, ДОСКОНАЛІША ЗА ТУ, ЩО БУЛА. То це хіба не інша? В такому разі нам дійсно з вами немає сенсу полемізувати. Але тоді припиніть догадки, припущення і гіпотези стосовно новозавітньої суботи як заповіді.
    Ну... якщо для вас нема, то нехай буде "нема". Зате для інших є:
    Дії 7:2 " Як вони перейшли Амфіполь й Аполлонію, то прийшли до Солуня, де була синагога юдейська. І Павло, за звичаєм своїм, до них увійшов, і з ними змагавсь три суботі з Писання"
    "Дня ж суботнього вийшли ми з міста над річку, де, за звичаєм, було місце молитви, і, посідавши, розмовляли з жінками, що посходились." Дії 16:3.

І якщо у Старому Завіті це було згідно з заповіддю, що постійно підкреслювалось, то у Новому Завіті після утворення християнської громади у день 50-тниці - субота використовувалася як зручний вихідний день для зібрань і особливо проповідувань.

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=517200&postcount=191

6. Брацлавчанин

Даяно, вибачте, я не знав, що є таке місцеписання, де написано "за звичаєм Павла". Але все ж я гадаю, що в ковчезі є скрижалі. Тому я не знаю за суботу. А ви ходите до церкви п"ятидесятників?

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це ваше право - "гадати".
    Я не належу до конфесій.

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

:give_rose:

9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

В принципі не бачу потреби звинувачувати адвентистів в слідуванні нормам Мойсеєвого Закону. Якщо їх сумління вимагає його дотримання. Це не принесеїм а ні користі а ні шкоди

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не бачила тут жодного звинувачення. Ніхто не писав, що це погано. Саме в ракурсі "це не має значення у Новому Завіті " і велася дискусія, за винятком кількох неаргументованих дописів на користь неділі, яка ніби замінила заповідь суботи.
    "знищивши рукописання на нас, що наказами було проти нас, Він із середини взяв його та й прибив його на хресті... Тож, хай ніхто вас не судить за їжу, чи за питво, чи за чергове свято, чи за новомісяччя, чи за суботи, бо це тінь майбутнього, а тіло Христове. Нехай вас не зводить ніхто удаваною покорою та службою Анголам, вдаючися до того, чого не бачив, нерозважно надимаючись своїм тілесним розумом, а не тримачись Голови, від Якої все тіло, суглобами й зв'язями з'єднане й зміцнене, росте зростом Божим. Отож, як ви вмерли з Христом для стихій світу, то чого ви, немов ті, хто в світі живе, пристаєте на постанови: не дотикайся, ані їж, ані рухай, бо то все знищиться, як уживати його, за приказами та наукою людською. Воно ж має вид мудрости в самовільній службі й покорі та в знесилюванні тіла, та не має якогось значення, хіба щодо насичення тіла." Кол.2:14-23. Бо "один вирізнює день від дня, інший же про кожен день судить однаково. Нехай кожен за власною думкою тримається свого переконання. Хто вважає на день, для Господа вважає, а хто не вважає на день, для Господа не вважає. Хто їсть, для Господа їсть, бо дякує Богові. А хто не їсть, для Господа не їсть, і дякує Богові.Бо коли живемо, для Господа живемо, і коли вмираємо - для Господа вмираємо. І чи живемо, чи вмираємо - ми Господні! Рим.14:5-8 ".

Останнє редагування: 4 тра 2010
  11. Брацлавчанин

Даяно, а в рай і ад ви вірите?

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так. Але сутність таких понять в Писанні (особливо стосовно аду) описана неоднозначно і не докладно, що і породило багато різних уявлень. Тому я особливо не заглиблююся у ці питання.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну й рай так само. Я думаю, що поняття пекла і раю настільки є поза нашою уявою, що їх опис нам би сильно не допоміг, бо такі поняття не вписуються у нашу уяву (вухо не чуло, око не бачило).

А мені подобається наступне: "Царство небесне подібне до чоловіка......" І будь розумний, нє?

14. Брацлавчанин

А що попадає у рай чи в ад: дух чи душа? Як вважаєте?

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А це вже залежить, як ви назвете нематеріальну субстанцію, яка залишається від людини після смерті. Згідно Писання і останніх даних науки
    вона не помирає.
    І пора вже відійти від матеріалістичного вчення Маркса і інших "товаришів" включаючи СЄ і по-іншому подивитись на світ.
    І слідом за Сократом сказати - тепер я знаю, що нічого не знаю.
    Для роздумів де ми є прочитайте ось цю статтю:
    http://www.dt.ua/3000/3100/45696/

16. plastic

plastic Well-Known Member

Спасалися по вірі. про це писав апостол Павло.

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

Тобто людина бессмертна?

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Авраам був людиною Божою. Мені здається він навіть не був євреєм. Бо поділ пішов тільки після Якова.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Люди у старому Завіті спасалися? Про це писав Павло? А цитату можна?
    А це хтось заперечував?
    А тут про його національність хіба хтось писав?

18. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

почати варто було з давніх євреїв і Ісуса в тому числі.

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:31 ----------

Хоча опис в Біблії є правда він зовсім інакший ніж церковна фантазія.

19. plastic

plastic Well-Known Member

Вірою Енох був перенесений на небо, щоб не бачити смерти; і його не знайшли, бо Бог переніс його. Бо раніш, як його перенесено, він був засвідчений, що Богові він догодив. ("Эвр 11/5)
    Вірою Ной, як дістав був об'явлення про те, чого ще не бачив, побоявшись, зробив ковчега, щоб дім свій спасти; нею світ засудив він, і став спадкоємцем праведности, що з віри вона. (Эвр 11/7)
    Усі вони повмирали за вірою, не одержавши обітниць, але здалека бачили їх, і повітали, і вірували в них, та визнавали, що вони на землі чужаниці й приходьки. (Эвр 11/13)
    І що ще скажу? Бо не стане часу мені, щоб оповідати про Гедеона, Варака, Самсона, Ефтая, Давида й Самуїла та про пророків, що вірою царства побивали, правду чинили, одержували обітниці, пащі левам загороджували....(Эвр 11/32)

Ось надута, не проста душа його в ньому, а праведний житиме вірою своєю. (Аввакум 2/4)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну та... бруклінські казки значно фантастичніші. Коли там черговий кінець світу?...Чи початок кінця... чи кінця кінців? Головне народ зачарувати, щоб ходив з відкритим писком...

а де твій аватар? :)