Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не вживала вираз "згідно католицького віровчення" стосовно продажу, тому можу лиш повторити сказане:
    Індульгенції - це вигадка, ніби святі мають так багато заслуг, що Бог віддав ці заслуги у розпорядження католицької церкви, яка чинить відпущення тимчасових покарань за вже прощені Богом гріхи.
    На певний період історії індульгенції стали об'єктом торгівлі благодаттю католицької церкви, що стало однією з причин руху реформації.
    Можу ще доповнити, що їх т.з. богословське обгрунтування з'явилося у 13 ст. і взято на озброєння церкви у 14 ст. при папі Клименті VI. Спочатку індульгенції надавались при умові розкаяння, доки католики не придумали, ніби святі і мученики накопичили таку величезну скарбницю добрих заслуг, що католицька конфесія отримала право вільного розпорядження індульгенціями. В індульгенції записували гріхи а їх продаж став масовим явищем, аж доки у 1567 році папа Пій V заборонив продаж індульгенцій.
    Як пише Вікіпедія , "сьогодні індульгенції надаються папою для заохочення побожності та доброчинства під час великих свят та періодів покаяння".

---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ----------

Ця відповідь була дана мною через 20 хв. вашого допису. Я ж не писала на зразок Сергія аспіранта : "шукайте пояснення десь там у бібліотеці С.Є. чи якихось документах НДО ООН" , а написала чітко, що відповідь була у цій темі. Вам же ліньки перечитати у цій темі аргументи дописувачів вочевидь тому, що ви лиш зациклились на своїх аргументах. Але нехай вже буде, спеціально для вас я з першої сторінки переглянула тему і знайшла. Це було повідомлення 99.

2. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Ні. Просто я не пам"ятав де воно. Дякую, що знайшли. Але там нема пояснення Дій апостолів 16:13. Ви щось наплутали. Саме в 16:13 вони зібралися не в синагозі, а на місці молитви.

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ця цитата так само жодним чином не вказує на заповідь.
    "... звідтіля ж у Филипи, що є перше місто-осада в тій частині Македонії. І пробули ми в цім місті днів кілька. Дня ж суботнього вийшли ми з міста над річку, де, за звичаєм, було місце молитви, і, посідавши, розмовляли з жінками, що посходились".
    У КОНТЕКСТІ не вказано віри тих жителів, окрім того, що вони мали римське громадянство. У цьому ж розділі (перший - третій вірші) ми бачимо, що на землях т.з. поган були і юдеї і язичники. У наведеній вами цитаті сказано, що у тих людей суботнього дня ЗА ЇХНІМ звичаєм (не християнським звичаєм, а юдейським чи язичницьким) було місце молитви. Так само воно могло бути і місцем молитви самих апостолів, але хіба що "за звичаєм", а не за заповіддю. ЦЕЙ ЧАС І ЦЕ МІСЦЕ апостоли використали для місіонерської христинізації, що доповнює випадки, описані у повідомленні 99. .Апостоли самі до того, як стали християнами, сповідували юдаїзм і по суботах згідно із старозавітньою заповіддю знаходились у синагогах. Ставши християнами, вони за звичаєм часто використовували ЦЕЙ ЧАС І ЦЕ МІСЦЕ у своїй місіонерській роботі. Але проповідування у синагогах не було якимось правилом., а лише найпоширенішим ЗРУЧНИМ ЧАСОМ І МІСЦЕМ, де крім цього вони використовували для проповідування БУДЬ-ЯКЕ зручне місце, що і описано у (Дії 16:13) та інших місцях Нового Завіту.
    Новозавітня субота як заповідь - це лише схоластика АСД, яка не має аргументованого новозавітнього підгрунтя .

4. Брацлавчанин

Чому ви розділяєте віру на юдаїзм та християнство? Адже ті, що жили в Старому Завіті теж були по суті християнами. Вони вірили в пришестя Христа і спасалися по вірі. Я не АСД. Але чому я соблюдаю суботу? Тому що я вважаю, що субота це одна із 10 заповідей Нового Завіту, яка записана на 2 скрижалях в ковчезі в небесній скінії. Та й апостол Павло казав, що для народу Божого залишається суботство, котре я вважаю є соблюдением суботи. Тим більше, що прикладів коли збиралися християни в суботу в Новому завіті дуже багато, а щоб в інший день - нема.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто вам сказав, що спасалися по вірі?
    Броцлавчанин, ви не розумієте значення приходу на землю Ісуса Христа, судячи з того, що пишите.

• Подобається Подобається x 1
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

У 1-му столітті більшість юдеїв не прийняли Христа і Новий Завіт. То які вони християни? А сьогодні серед людей, що вірять в Бога, який сотворив Адама і Єву, нема порділу на юдеїв і християн? Що ви мали на увазщі під "розділяєте"? Хто розділяє?
    Нового? Де таке сказано? А... тепер розумію... це ж ви просто "вважаєте".
    Де написано, що у небесній скинії, символом якої була земна скинія, є 10 заповідей? Може там ще і жертівник є за зразком земної? А.... це ж ви просто так "вважаєте"...
    Авжеж. Новозавітнє суботство - це вічний спочинок, символом якого був спочинок сьомого дня.
    Авжеж, багато. Адже вихідний день. Сьогодні для прикладу свідки Єгови збираються кожної неділі, з чого такі як ви, вже могли би робити висновки, ніби вони святкують неділю.
    Це вам суботники сказали?
    дня першого в тижні, як учні зібралися на ламання хліба, Павло мав промову до них, бо вранці збирався відбути, і затягнув своє слово до півночі. А в горниці, де зібралися ми, було багато світел." Дії 20:7
    Але і тут не сказано (як "вважають" собі правосдлавні з католиками, ніби апостоли поміняли суботу , як заповідь", на неділю, бо, як сказав ап.Павло «Один вирізнює день від дня, інший же про кожен день судить однаково. Нехай кожен за власною думкою тримається свого переконання".

7. Брацлавчанин

14 Если утверждающиеся на законе суть наследники, то тщетна вера, бездейственно обетование; (Римлянам 4:14).
    15 ибо закон производит гнев, потому что, где нет закона, нет и преступления. (Римлянам 4:15).
    16 Итак по вере, чтобы было по милости, дабы обетование было непреложно для всех, не только по закону, но и по вере потомков Авраама, который есть отец всем нам (Римлянам 4:16).
    17 (как написано: Я поставил тебя отцом многих народов) пред Богом, Которому он поверил, животворящим мертвых и называющим несуществующее, как существующее. (Римлянам 4:17).
    18 Он, сверх надежды, поверил с надеждою, через что сделался отцом многих народов, по сказанному: "так многочисленно будет семя твое". (Римлянам 4:18).
    19 И, не изнемогши в вере, он не помышлял, что тело его, почти столетнего, уже омертвело, и утроба Саррина в омертвении; (Римлянам 4:19).
    20 не поколебался в обетовании Божием неверием, но пребыл тверд в вере, воздав славу Богу (Римлянам 4:20).
    21 и будучи вполне уверен, что Он силен и исполнить обещанное. (Римлянам 4:21).
    22 Потому и вменилось ему в праведность. (Римлянам 4:22).
    23 А впрочем не в отношении к нему одному написано, что вменилось ему, (Римлянам 4:23).
    24 но и в отношении к нам; вменится и нам, верующим в Того, Кто воскресил из мертвых Иисуса Христа, Господа нашего, (Римлянам 4:24).
    25 Который предан за грехи наши и воскрес для оправдания нашего. (Римлянам 4:25).

Ніхто не може спастися по ділах закону, бо всі согрішили. Спасіння тільки по вірі. Читайте Біблію.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ех, Броцлавчанин, Броцлавчанин.... ви хоть читайте те, що пишите? Ви ж сказали, що в Старому Завіті спасалися по вірі, а цитат накидали з Нового Завіту....

9. Брацлавчанин

Просто ви пишите, що апостоли були юдеями, а стали християнами. Ніби вони змінили віру. Вони вірили в пришестя Христа, і коли Він прийшов, то увірували в Нього. Хто не увірував - відпав від віри.
    Ось тут сказано, що є ковчег Нового Завіту. 19 И отверзся храм Божий на небе, и явился ковчег завета Его в храме Его; и произошли молнии и голоса, и громы и землетрясение и великий град. (Откровение 11:19).
    Не може ж ковчег бути пустим. Там знаходяться скрижалі із заповідями.
    В усіх цих місцеписаннях де говориться про перший день неділі напсправді стоїть "один день субот". Ось дослівний переклад Біблії:
    http://bible.in.ua/underl/index.htm

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

І що? Цитата з Нового завіту про Авраама. Про те, що йому віра вмінилась в праведність. І Авраам є батьком усім нам, які вірять в Господа Ісуса.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А те, що у Старому Завіті єдиний шлях, щоб спастися - не порушити Закон. Віра не рятувала.

11. Брацлавчанин

Ні, вони мали старатися виконувати Закон Мойсея, 10 заповідей.
    1 И созвал Моисей весь Израиль и сказал им: слушай, Израиль, постановления и законы, которые я изреку сегодня в уши ваши, и выучите их и старайтесь исполнять их. (Второзаконие 5:1).
    Але спасалися вони по вірі, бо кожен згрішив. Так як написано, що згіршили Давид, Мойсей та інші, але ж спасіння по вірі. Якби було так як ви кажете, то ніхто не міг би спастися.
    17 Я говорю то, что завета о Христе, прежде Богом утвержденного, закон, явившийся спустя четыреста тридцать лет, не отменяет так, чтобы обетование потеряло силу. (Галатам 3:17).
    18 Ибо если по закону наследство, то уже не по обетованию; но Аврааму Бог даровал оное по обетованию. (Галатам 3:18).

Але ми добровільно грішити не повинні:
    26 Ибо если мы, получив познание истины, произвольно грешим, то не остается более жертвы за грехи, (Евреям 10:26).

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яке відношення має до нашої дискусії ці цитати? Та ще й російською... щоб я гірше розумів, чи як?

• Подобається Подобається x 2
  13. Брацлавчанин

В цих цитатах написано про спасіння по вірі. Закон не відміняв завіт про Христа, обітницю дану Авраамові. У мене є тільки російський варіант Біблії. Якщо не розумієте, відкрийте і прочитайте в себе на українській.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Брацлавчанине, навіть не хочеться тратити час на сперечання з Вами. Для чого прийшов Ісус? Та тому, що ніхто не міг спастися по Закону. Старий Завіт - то є Закон.
    Ісус зробив вийняток до Закону.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ЯСНО!!!о_О

Останнє редагування модератором: 3 тра 2010
  16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так воно і є. Бо ті, хто не прийняв Христа, залишились юдеями. Чи не так? Як називається заразх віра ізраїльського тнароду? Юдаїзм. Апостоли ж не змінили віру. Вони просто на відміну від юдеїв прийняли Христа, перейшли зі Старого Завіту у Новий, ставши цим самим християнами.
    Де написано, що там знаходяться скрижалі? Чи там одна Заповідь любові чи що інше, можна лиш здогадуватися, але цей ковчег ІНШИЙ , НЕ ЦЬОГО (земного) ВТВОРЕННЯ!
    "Мав же і перший заповіт постанови богослужби та світську святиню.
    Була бо уряджена перша скинія, яка зветься святиня, а в ній був свічник, і стіл, і жертвенні хліби. А за другою заслоною скинія, що зветься Святеє Святих. Мала вона золоту кадильницю й ковчега заповіту, усюди обкутого золотом, а в нім золота посудина з манною, і розцвіле жезло Ааронове та таблиці заповіту. А над ним херувими слави, що затінювали престола благодаті, про що говорити докладно тепер не потрібно. При такому ж урядженні до першої скинії входили завжди священики, правлячи служби Богові, а до другої раз на рік сам первосвященик, не без крови, яку він приносить за себе й за людські провини. Святий Дух виявляє оцим, що ще не відкрита дорога в святиню, коли ще стоїть перша скинія. Вона образ для часу теперішнього, за якого приносяться дари та жертви, що того не можуть вдосконалити, щодо сумління того, хто служить, що тільки в потравах та в напоях, та в різних обмиваннях, в уставах тілесних, установлено їх аж до часу направи. Але Христос, Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною, цебто не цього втворення,

Якщо в усіх перекладах Біблії у цьому місці помилка, порівняно з оригіналом, то дійсно можливо, що і в цьому випадку апостоли ЗА ЗВИЧАЄМ (а не за заповіддю) зібралися в той день. Я недарма вам навела приклад, як С.Є. збираються щонеділі, не визнаючи її заповідним днем.
    Все правильно. Лиш там йшла мова про ВИПРАВДАННЯ а не спасіння.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, а ви не цікавилися юдаїзмом сьогоднішнім? Невже юдеї і надалі чекають на Месію?

18. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я цікавилась цим питанням, але вся інформація з цього приводу мене не влаштовувала на 100%, а з якимось равином спілкуватись не доводилось, хоча можна задати питання ось на цьому сайті ("ВОПРОСЫ РАВВИНУ".запитайте а потім мені розкажіть :) )
    http://toldot.ru/

Дещо про месію і євреїв:
    http://religions.unian.net/ukr/detail/4021
    http://gorskie.ru/mirimy/fakt9.htm
    http://lib.eparhia-saratov.ru/books/noauthor/directory/12.html
    http://psylib.org.ua/books/polon01/txt04.htm

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А хіба так важко знайти Біблію на українській мові? Чи на іноземній більш зрозуміло?
    Пробуйте ось це:
    http://www.soh15.com/index.php?option=com_content&view=article&id=146&Itemid=69

• Подобається Подобається x 2
  20. Брацлавчанин

Моя думка така, що іудаїстом був Павло (Савло) спочатку, тому що він не приймав Христа, гнав церкву. Так як і більшість євреїв зараз не є християнами, а іудаїстами. Інші ж апостоли вірили в прешестя Христа і прийняли Його, тому я б їх іудаїстами не називав.
    Не написано про скрижалі. Але ж не може бути ковчег пустим. Навіщо тоді він взагалі?! Скільки заповідей записано на скрижалях я не знаю, але гадаю, що не 1, а 10, тому що:
    Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте! (Іоанна 14:15)
    Бо то любов Божа, щоб ми додержували Його заповіді, Його ж заповіді не тяжкі.
    (1 Іоанна 5:3)
    Але тут вони зібралися не для проповіді, а ламати хліб. І знову в суботу. Я соблюдаю суботу, моя думка така, ви мене не переконали. Ви ввжажаєте, що субота була тінню майбутнього, я вважаю. що для народу Божого залишається соблюдение суботи.

---------- Додано в 09:48 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

У мене є програмка по Біблії на рос. мові, де можна за декільками словами знайти необхідне місцеписання. Я нею користуюсь. Але дякую, буду шукати переклад на укр., якщо хтось не розуміє рос.

а де твій аватар? :)