Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

2. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Закон не був усний. Він був записаний в Танасі (Старому заповіті) в 5 перших книгах (Тора). Я теж вважаю, що 10 заповідей не відмінені.

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

Я вважаю, що закон Мойсея відмінений крім вживання крові, ідольських жертв, задушеного та блуду (Дії апостолів 15). Як бачите закон Мойсея Павло відрізняв. Але я можу помилятися. А 10 заповідей вічні, тому що вони знаходяться в небесному святилищі на скрижалях. Ви так і не відповіли чи вірите в небесне святилище.

• Подобається Подобається x 1
  3. plastic

plastic Well-Known Member

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви плутаєте Закон з принципами які за цим законом стояли. Принципи не змінились а от Закон був відмінений в тому числі іте що стосувалось суботи. Апостоли спеціально неаголошували на тому які норми і вимоги не змінились і серед них субота не згадується.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Звичайно, що НОВУ, бо "Закон виховником був до Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником". Гал. 3:21-25. Бо хто іншого любить, той виконав Закона. Бо заповіді: Не чини перелюбу, Не вбивай, Не кради, Не свідкуй неправдиво, Не пожадай й які інші, вони містяться всі в цьому слові: Люби свого ближнього, як самого себе! Любов не чинить зла ближньому, тож любов виконання Закону..».Рим.13:8-10.
    Про нього пише Біблія. Його символом було земне (святеє святих у храмі), вхід до якого відкрився в момент смерті Ісуса і просимволізувався розриванням завіси, що відгороджувала храм від святилища.

6. Брацлавчанин

Ну от, якщо ви вірите в небесне святилище, прообразом якого було земне. Тоді ви мабуть вірите, що в небесному святилищі теж є ковчег із 10 заповідями. То в чому проблема? Чому ви відкидаєте 4 заповідь? 19 И отверзся храм Божий на небе, и явился ковчег завета Его в храме Его; и произошли молнии и голоса, и громы и землетрясение и великий град. (Откровение 11:19).

---------- Додано в 18:07 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Субота згадується і не раз в Новому завіті. Віруючі постійно збирались по суботам в домі молитви. Де сказано, що субота відмінена?

7. Сергій аспірант

Згадується але в іншому контексті

Спочатку проповідь веласьу синагогах потім християни збирались у приватних будинках.

8. Брацлавчанин

Наприклад?
    Так, в різних місцях збирались, але ж не в неділю.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Крутити словами ви вмієте, я то знаю. Зловживання - то є зловживання, а індульгенції - то є індульгенції. Зловживати можна будь чим, навіть любовю, чи будь-якою навіть хорошою справою. Ми ж говоримо про індульгенції, чи про зловживаннями індульгенціями? Чи для вас то все одно?

• Подобається Подобається x 2
  10. Сергій аспірант

Швидше про те чи мають вони якусь силу

11. plastic

Я про принципи взагалі не говорю. Я говорю про Заповіді, ті 10 , що Господь дав на Сінає.
    Вони незмінні. Інакше Бог би змінив закон, і Христу не прийшлося помирати на хресті. Закон би змінився, гріхи би анулювалися і т.д.
    Але написано, що заплата за гріх-смерть.
    А що до субботи-згадую Апостола Павла , де він пише в посланні до Євреїв 4/9 Народу Божому ще залишається субботство, спочінок.
    Хоча тут деякі не згідні, вважаючи що це майбутній спочинок на новій землі.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Мав же і перший заповіт постанови богослужби та світську святиню.
    Була бо уряджена перша скинія, яка зветься святиня, а в ній був свічник, і стіл, і жертвенні хліби. А за другою заслоною скинія, що зветься Святеє Святих. Мала вона золоту кадильницю й ковчега заповіту, усюди обкутого золотом, а в нім золота посудина з манною, і розцвіле жезло Ааронове та таблиці заповіту. А над ним херувими слави, що затінювали престола благодаті, про що говорити докладно тепер не потрібно. При такому ж урядженні до першої скинії входили завжди священики, правлячи служби Богові, а до другої раз на рік сам первосвященик, не без крови, яку він приносить за себе й за людські провини. Святий Дух виявляє оцим, що ще не відкрита дорога в святиню, коли ще стоїть перша скинія. Вона образ для часу теперішнього." Євр.9:1-9.
    Оскільки субота у юдеїв була вихідним днем, то для християн цей день день був зручним як для проповідувань так і зібрань. Жодного разу після п'ятидесятниці в апосторльській церкві субота у Н.З. не згадується у якості заповіді.

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

"Коли ж каже Новий Заповіт, то тим назвав перший старим. А що порохнявіє й старіє, те близьке до зотління.""Тому Він Посередник Нового Заповіту, щоб через смерть, що була для відкуплення від переступів, учинених за першого заповіту, покликані прийняли обітницю вічного спадку. Бо де заповіт, там має відбутися смерть заповітника, заповіт бо важливий по мертвих, бо нічого не варт він, як живе заповітник." (Євр.8 ; 9)

• Подобається Подобається x 2
  13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Не знаю про що хотіли говорити ви, а я говорила і про те і про інше, і аргументовано заперечити ви не змогли ні першого ні другого, хоч і намагались крутити словами.

14. plastic

З наведених вами цитат:
    Старый завет имел постановление о богослужении-жертвоприношении животных.
    Когда Христос пришел, и принес Себя в жертву, старый завет о жертвоприношении потерял силу. Потому что он был уже не нужен.

Павел писал:
    Итак, мы уничтожаем закон верою? Никак; но закон утверждаем.(Римл 3/31)
    31 Итак, мы уничтожаем закон верою?
    Павел отвергает закон как средство спасения. Но поскольку закон как нравственное требование был дан грешникам не ради того, чтобы оправдать их (ст. 19, 20), принцип спасения по благодати через веру не может войти в противоречие с законом .Заграждаются всякие уста, и весь мир становится виновен. Никто - будь то иудей или язычник - не имеет основания для оправдания: никто не может утверждать, что свободен от вины перед Богом. Все подлежат осуждению.

20 ибо законом познается грех. Иудей приводит в доказательство своего привилегированного положения перед лицом Божиим тот факт, что он обладает законом; Павел же доказал, что грех иудея становится очевидным и осуждается законом; закон не скрывает и не покрывает грех . На последнем суде всякое препирательство с всеправедным и всеведущим Судьей будет тщетно.
    Только кровь Иисуса Христа спасает нас.

15. Брацлавчанин

І що? Теперішній час в даному випадку, це час, коли ще приносяться дари і жертви.
    8 Сим Дух Святый показывает, что еще не открыт путь во святилище, доколе стоит прежняя скиния. (Евреям 9:8).
    9 Она есть образ настоящего времени, в которое приносятся дары и жертвы, не могущие сделать в совести совершенным приносящего, (Евреям 9:9).
    10 и которые с яствами и питиями, и различными омовениями и обрядами, относящимися до плоти, установлены были только до времени исправления. (Евреям 9:10).
    11 Но Христос, Первосвященник будущих благ, придя с большею и совершеннейшею скиниею, нерукотворенною, то есть не такового устроения, (Евреям 9:11).
    12 и не с кровью козлов и тельцов, но со Своею Кровию, однажды вошел во святилище и приобрел вечное искупление. (Евреям 9:12).

Оскільки земне святилище було образом небесного: 23 Итак образы небесного должны были очищаться сими, самое же небесное лучшими сих жертвами. (Евреям 9:23), то небесне святилище також має ковчег 19 И отверзся храм Божий на небе, и явился ковчег завета Его в храме Его; и произошли молнии и голоса, и громы и землетрясение и великий град. (Откровение 11:19).
    А що знаходиться в ковчезі? Скрижалі з 10 заповідями. Мені здається, що так. А ви так і не відповіли на це.

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Книга Деяний апостолов неоднократно повествует о том, что апостолы по обыкновению заходили в синагоги по субботам (Деян 13:42,44; 17:2; 18:4). Противники субботы спешат отметить, что они это делали только ради того, чтобы проповедовать собравшимся там иудеям. Но по крайней мере один текст подтверждает, что не это было основной причиной посещения синагог по субботам: "В день же субботний мы вышли за город к реке, где, по обыкновению, было место для молитвы, и, сев, разговаривали с собравшимися там женщинами" (Деян 16:13). Заметьте, что это происходило среди язычников в Македонии, а не среди еврейских поселений в разных частях Азии. Здесь уже нет синагоги, а есть место для молитвы, куда "по обыкновению" собирались на богослужение по субботам. Туда и пришел апостол со своими спутниками.

Але звичайно в Біблії сказано, що не всі розрізняють дні. І тих, що не розрізняють - не зневажати. Хоча в оригіналі написано так:
    Который ведь выделяет день перед днем, другой же выделяет всякий день; каждый в собственном уме пусть вполне уверяется.
    http://bible.in.ua/underl/index.htm

Останнє редагування: 1 тра 2010
  16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Не відповіла тому, що мені нічого не здається, і я звикла вірити лише написаному. Бо якби керувалася тим, що здається, то могло би здатися і те, ніби там і жертовник є.
    На це питання у цій темі, колись, коли ви були ще Брацлавом а не Брацлавчанином, вже була вичерпна віідповідь з цитатами, яку ніхто не заперечив. Пропонуєте час від часу повторювати все спочатку, по новому колу? Кайфуєте від цього?

17. Брацлавчанин

Я так пишу: мені здається, тому що не хочу нікому нав"язувати свою думку. А ви не відповідаєте на це запитання.
    Ні. Просто я вже мабуть не сидів на форумі, коли дали відповідь на це питання. Тому що я такого не пам"ятаю. Будь ласка, скопіюйте його ще раз.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є дуже зле.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

І мені стало цікаво: сенс індульгенції в Католицькій Церкві та зловживання індульгенціями кількасот років тому, для Вас є різниця? Особливо стосовно СУЧАСНОГО стану.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бавитеся в дитячий садок? Чи все-таки доведе, що згідно католицького вчення, індульгенції - то відпускання гріхів за гроші?

а де твій аватар? :)