Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Прочитав. Виявляється у католиків крім покаяння в гріхах потрібно звільнитися від тимчасового покрання за гріхи за допомогою індульгенцій, які ще й небезкоштовні. Це взагалі по Біблії?!

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от, ви вже знаєте що таке індульгенції, а тепер можете поцікавитися в католицьких сайтах що до індульгенції і з чим їх їдять і ваш кругозір ще поміняється на градусів 90.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

І які біблійні підстави для цього явища - обман віруючих і спроба нажитись за їх рахунок

• Подобається Подобається x 1
  4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Правильніше так:
    Індульгенції - це не тільки відпускання гріхів за гроші, як факт масового зловживання церкви, але й вигадка, ніби святі мають так багато заслуг, що Бог віддав ці заслуги у розпорядження католицької церкви, яка чинить відпущення тимчасових покарань за вже прощені Богом гріхи. І. існували також і в східній церкві.
    (Індульгенція, яку продавали монахи князівства Валахії у 18 ст.) Індульгенції придумали при папі Клименті VI.

5. Брацлавчанин

Коли каєшся в гріхах, то ніякого покарання за ці гріхи вже не існує.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, то чисто ваша злорадна видумка. Індульгенція - то не є відпускання гріхів за гроші. Скоріш за все, вам так хочеться подати, щоб потім з мудрим виразом лиця то опровєргнуть.

масового/немасового, але зловживання були, доречі, зловживання, як гріх є не лише у використанні індульгенції, вони можуть бути будь-де і будь-коли і будь в кого.

---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

Я не буду сперечатися, можливо так і є.
    Просто я тим питанням не настільки цікавився, щоб дати аргументовану відповідь. А читати атеїстичну літературу, чи літературу різних неохристиянських течій і на підставі цього робити висновки, як це робить Даяна, не буду. Навіть Вікіпедії я недовіряю матеріалу, що стосується справ релігії.

• Подобається Подобається x 2
  7. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви уважніше читайте і вдумуйтесь у мої повідомлення:
    Отож, тут індульгенції виступають як ФАКТ МАСОВОГО ЗЛОВЖИВАННЯ.
    Ви хочете заперечити факт масового зловживання шляхом продажу чи їхній зміст з тими чи іншими гріхами?
    Хіба не так розглядає католицька церква індульгенцію?
    Миху, або аргументуйте, або не заперечуйте очевидного.;)
    (велика частина ортодоксів будь-якої конфесії вірять у конфесію більше ніж у Бога і готові сліпо відбілювати будь-що з віровчення чи історії своєї конфесії).

• Подобається Подобається x 2
  8. Брацлавчанин

Откровение и закон

Десять Заповедей на двух скрижалях не назывались "Законом" в Старом Завете, а "Откровением". "И обратился и сошел Моисей с горы; в руке его были две скрижали откровения, на которых написано было с обеих сторон..." (Исход 32:15).

Скрижали Откровения (десять заповедей) всегда находились только в Ковчеге Завета: "И положи в ковчег откровение, которое Я дам тебе ... И положи крышку на ковчег сверху, в ковчег же положи откровение, которое Я дам тебе" (Исход 25:16, 21). "И взял и положил откровение в ковчег ..." (Исход 40:20).

Закон же Моисея всегда находился рядом с ковчегом, и никогда внутри. Он содержал постановления относительно обрядового служения в Святилище, правила и уставы, гражданские законы Израиля, и содержал только копию (выписку) из Откровения. "Когда Моисей вписал в книгу все слова закона сего до конца, тогда Моисей повелел левитам, носящим ковчег завета Господня, сказав: возьмите сию книгу закона и положите ее одесную ковчега завета Господа Бога вашего, и она там будет свидетельством против тебя" (Второзаконие 31:24-26).

Пророк Исаия, обращаясь в свое время к народу, сказал: "Обращайтесь к закону и откровению. Если они не говорят, как это слово, то нет в них света" (Исаия 8:20).

Исчерпывающий ответ на этот вопрос дает апостол Павел в послании к Евреям: "Закон (не Откровение, а Закон Моисея - "Тора". Кто сомневается, смотрите греческий оригинал НЗ), имея тень будущих благ, а не самый образ вещей..." (К Евреям 10:1). "Сим Дух Святый показывает, что еще не открыт путь во святилище, доколе стоит прежняя скиния. Она (т.е. земная Скиния) есть образ настоящего времени, в которое приносятся дары и жертвы, не могущие сделать в совести совершенным приносящего, и которые с яствами и питиями, и различными омовениями и обрядами, относящимися до плоти, установлены были только до времени исправления. Но Христос, Первосвященник будущих благ, придя с большею и совершеннейшею скиниею, нерукотворенною, то есть не такового устроения, и не с кровью козлов и тельцов, но со Своею Кровию, однажды вошел во святилище и приобрел вечное искупление" (К Евреям 9:8-12).

"Если исповедуем грехи наши, то Он (Иисус), будучи верен и праведен, простит нам грехи наши и очистит нас от всякой неправды" (1-е Иоанна 1:9). "Дети мои! Сие пишу вам, чтобы вы не согрешали; а если бы кто согрешил, то мы имеем ходатая пред Отцем, Иисуса Христа, праведника; Он есть умилостивление за грехи наши, и не только за наши, но и за грехи всего мира" (1-е Иоанна 2:1, 2).

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Будь ласка, почитайте, що про прощення гріхів каже сама сучасна Католицька Церква:
    артикул 4 Таїнство Покаяння і Примирення
    http://catechismus.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=41
    Католицька Церква найкраща серед конфесій у тому сенсі, що регулярно вимітає сміття, виправляє колишні помилки. Тому підкреслюю: порівнюйте АСД і т.д. із сучасним станом речей.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. А що таке "Закон заповідей"?
    2. Павло не знав того, що знаєте ви?

Останнє редагування: 30 кві 2010
  11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ніхто не заперечує, що Бог нам прощає і за це прощення була заплачена дорога ціна. А самому трохи спокутувати свої гріхи слабо?
    Ну то давайте зліквідуєм систему правосуддя і всіх злочинців, які розкаялись, відпустимо додому.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Каяття-самоспокутування і вигадане відпущення тимчасових покарань за вже прощені Богом гріхи - різні речі.
    Це непорівнювані речі. Ісус САМ (без суду) прощав гріхи, тим більше Бог є вищим усякого суду і тих фантазерів, які нібито наділені правом відпускати якісь вигадані тимчасові покарання (виходить, що: хочемо віддамо на страту інквізиції, а хочемо - наділимо себе правом відпускати тимчасові покарання). Занадто вільне трактування своєї ролі і своїх можливостей.

13. Брацлавчанин

1. Я точно не знаю. Але сказно, що закон заповідей замінений ученням. А у вченні Христа ті ж самі 10 заповідей відкриті в притчах. Ось.
    2. Я нічого не кажу, в Новому Завіті одкровення називають і законом. Але треба розрізняти про що йде мова. Закон Мойсея і одкровення (10 заповідей на скрижалях) - це не одне і теж, мені здається так, можливо я помиляюся.
    А ви вірити в небесне святилище? Адже земне святилище було прообразом небесного, отже в ньому теж є ковчег із 10 заповідями.
    Но Христос, Первосвященник будущих благ, придя с большею и совершеннейшею скиниею, нерукотворенною, то есть не такового устроения, и не с кровью козлов и тельцов, но со Своею Кровию, однажды вошел во святилище и приобрел вечное искупление" (К Евреям 9:8-12).

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це не різні речі, а одне і теж. Різне воно тим, що одні спокутують гріхи перебуваючи в лоні церкви, а інші - десь собі на самоті.
    За одні злочини саджають до в’язниці, за інші - страчують, а за легкі гріхи чому не має бути відповідальності. І хто визначає їх легкість?

15. Брацлавчанин

Я каюся в своїх гріхах.

Останнє редагування: 30 кві 2010
  16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ну то вам пряма дорога у президенти і не забудьте включити цей пункт у свою програму.
    Ви коли тут з’явились, усіх заклеймили і пообзивали. Покаялись уже?

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Якщо між особистою спокутою і звільненням від якихось, вже прощених Богом тимчасових покарань ви не бачите різниці, то далі нема про що говорити.

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:46 ----------

Отож бо воно і є.
    "Закон заповідей" - про що йде мова?

18. plastic

plastic Well-Known Member

ти будеш виконувати заповіді й постанови та закони, що Я сьогодні наказую виконувати їх.
    І станеться, за те, що ви будете слухатися цих законів, і будете додержувати, і будете виконувати їх, то й Господь, Бог твій, буде додержувати для тебе заповіт та милість, що був присягнув батькам твоїм.(Второз 7/11)
    Тобто є заповіді
    закони
    постанови
    Те що біло покладено біля ковчегу-це усний закон, який Бог дав Моісею. Книга закону.
    Можливо там ще раз були записані 10 заповідей.
    Заповіді, так і названі заповідями в новому заповіті.
    Знаєш заповіді: Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй неправдиво, не кривди, шануй свого батька та матір.(Марка 10/19)
    Закон заповідей звучить незрозуміло.Бо складається з слів і закон і заповіді.

19. Брацлавчанин

Не знаю. В одкровенні є 10 заповідей і в законі Мойсея є багато заповідей.

20. plastic

plastic Well-Known Member

Я вважаю що був відмінений закон(усний) де були всі постанови щодо левитського служіння в земній скінії, обрядове омиття і т.д.
    А 10 заповідей залишилися
    І підвівсь ось законник один, і сказав, Його випробовуючи: Учителю, що робити мені, щоб вічне життя осягнути?
    Він же йому відказав: Що в Законі написано, як ти читаєш?
    А той відповів і сказав: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе. (луки 10/25)
    Це є ті самі 10 заповідей.

а де твій аватар? :)