Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. plastic

plastic Well-Known Member

Я не читаю її творів стосовно харчуваня , зцілення і т.д.
    Але дуже люблю її книги-Христос надія світу, Шлях до Христа, Пророкі і царі, Ранні твори. Цікаво було прочитати про протестанізм у книзі Велика БОротьба.
    Правда Олені цей твір не сподобався.
    Елен Вайт дуже цікаво пише про освячення і праведність, про віру і діла.
    Я спершу не сприймала її книги, але зараз інколи читаю.
    Я люблю і Освальда Чемберса, хоч він і не адвентист.
    У нас є адвентисти, які зовсім не читають Елен Вайт.
    Головне не Елен Вайт- а Біблія.

---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

[/QUOTE]
    Хто сказав що раю і аду нема?
    Рай буде доступний деяким після воскресіння.
    Ад або преісподняя-це могила земна.,місце де людина спить в поросі.
    Про місце покарання грішників написано-що це озеро вогняне.А потім смерть 2.
    Друга смерть-це повне розділення з Богом на завжди. Після другої смерті нема воскресіння.

---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ----------

http://www.bible.com.ua/answers/r/16/308405

http://www.bible.com.ua/answers/r/16/308016

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:45 ----------

1. Жертвоприношення
    2. Одяг
    3. Предмети зі шкіри і т.д.
    Бог дав дозвіл їсти рослинну їжу. Тобто вони мали їсти тільки її. А після потопу дав дозвіл не тільки на рослинну но і на тваринну. Інакше нащо було повторювати?

2. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Ви зовсім не звернули уваги на ті місцеписання з Біблії, які я вам привів. Поясніть їх або виходить, що у вас нема тоді пояснення щодо них.

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

Так, душа смертна. Але чи смертний дух? І що це таке? Чи це енергія чи це прозора оболонка людини? Чесно кажучи, не можу зрозуміти. В одних місцях дух людський описується лише як дихання, оскільки сказано, що це дихання є і в тварини. В іншому місці сказано, що духи знаходяться на небесах і в темниці. :dntknw:

3. plastic

Сам дух, думаю нІ. Бог дав йог0 нам, а після земної смерті дух повертається до Бога.

---------- Додано в 10:58 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

Я
    Ці всі питання ми розглядали в темах ад і рай, бесмертність душі.
    Деякі пояснення я дала в минулому пості.

---------- Додано в 11:07 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Що сказано в біблії?
    Христос воскрес ні як дух, а в тілі.
    Якби люди після смерті ставали просто духами-безпрозорими безсмертними оболонками, то і воскресіння не було потрібне. Жили би собі духами.
    Але ми знаємо що воскреснемо.
    Я думаю дух-це енергія , але яка саме не знаю. Ми багато чого не знаємо. І нам сказано не мудрствовати більш ніж потрібно. Ми не знаємо як Христос в воскреслому тілі міг ставати невидимим, ми не знаємо як Він міг ходити по воді, воскрешати мертвих. Яку енергію Він застосовував.
    В біблії написано що Бог недалеко від кожного з нас. Ним ми рухаємося, живемо, існуємо. Наше житття не наше-воно запозичене. Бог дає нам силу жити. Без Нього життя було би неможливим.
    Можливо цей дух, що Бог дав Адамові був Дух Святий.

• Подобається Подобається x 1
  4. Брацлавчанин

Так, Христос воскрес в тілі. А що відбувалося з Ним, коли Він помер? Чи взагалі Його не було? Написано, що Христос духом проповідував духам, що знаходяться в темниці. Духам, що були непокріні в часи Ноя. А хто це? На мою думку, це ті люди, що потонули при потопі. (1 Петра 3:17-20) Може ад - це темниця? Та й падші ангели знаходяться десь в узах під мороком. (Іуди 1:5-7).
    Тай однозначно про рай на небі розказується в 2 Коринтянам 12:2-5.
    Дайте мені, будь ласка, ссилку, де ви спілкувалися про ці місцеписання в інших темах.

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ісус як і ніш померлі перебував в шеолі. Проповідь духам у темниці прямо з смертю Ісуса не звязана

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Отці досліджували БОЖІ глибини, але то не ваше.

7. Брацлавчанин

Отці церкви часто суперечать Біблії. Також вони філософствують понад написане.

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сам додумався, Сергію, чи клята "вежа" накаркала? Бо Євангеліє говорить зовсім інші речі.

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я взгалі дивуюся як люди допускають щоб їх так ті секти позазомбовували... І головне вірять в це, в нас в родині були такі адвентисти (свинини не їли, ходили в довгих спідницях без косметики і прикрас, не танцювали, не пили), і ткі бздури розсказувли... На повному серйозі сидить ніби доросла людина і мене переконує що телевізор то зло яке чорт сидить в землі і робить... А закінчилося все тим що батьки повмирали а діти хто спився, хто шльондрує. Шкода мені людей, їм голови задурманюють а самі через ті "церкви" грші відмивають і під видом християнської літератури наркотики возять. Десь в кінці 90х точно була справа де були замішані адвентисти, в контейнерах замість пропаганди були наркотики.

10. Lents

Lents Well-Known Member

Це відходить в минуле. Зараз і малюються, і в штанах ходять.
    Раніше йшли суперечки чи пристойно з короткими рукавами жінкам ходити, а тепер чи пристойно в коротких спідницях.

Проблема телевізора змінюється розмовами про комп"ютери: інтернет, ігри.

Люди боялися електронних годинників коли вони тільки з"явилися, джинсів. То великий список, зараз смішно згадати.

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

А ви самі виділи, чи вам так сказали? :mocking:
    Стовідсотсотково таке можна сказати і про Е. Уайт, але ж ви читаєте.
    На ці другорядні речі є своя голова, головне Христос.

12. Lents

Lents Well-Known Member

Коли так кажуть, то я розумію, що вам взагалі не цікаво про ці речі говорити. Але проблема ж є. Хоча б щоб не було потім таких, ганебних для віруючих, дописів, яквід Zoryanazirka
    Ті люди, що встановлюють подібні правила, теж кажуть, що головне - Христос, тому ви і повинні зняти кульчики.
    Потім відстань між церквою і світом зростає, але не в плані гріха, а в плані культури і взаєморозуміння.
    "Якщо це ваш Христос, то Він мені не подобається."

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

з яких часів речі морально етичного плану стали другорядними?
    Християни справді не повинні належати світу але і надмірно дистанціюватись від нього на зразок монахів, амішів чи менонітів теж не варто.

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:54 ----------

Традиційні церкви цю діяльність ведуть у значнно більших масштабах маючи ще й пільги від держави.

14. Брацлавчанин

Вже не читаю, раніше читав, коли ходив в АСД.

15. plastic

Кожен сам відповідає і за свій одяг і за косметику і за вибір життєвої дороги.
    Не варто дивитися за іншими. Треба дивитися за собою.
    Бо саме у своєму оці бревна не бачимо.
    Коли на озері Христос покликав Петра, і за ними пішов Іван, Петро поцікавився що чекає Івана.
    Христос же йому відповів-Тобі що до того? Ти йди за Мною.

16. Брацлавчанин

Читав. Наприклад індулгенції - прощення гріхів за гроші чи вчення про чистилище і т. д.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну а те, що телевізор дивитися можна, але тільки не Самсунг? Чули? О! То ціла історія...

---------- Додано в 08:57 ---------- Попередній допис був написаний в 08:55 ----------

Індульгенція - то не прощення гріхів за гроші. Ви напевно не то і не там читали, нє?:give_rose:

18. Lents

Lents Well-Known Member

Як помиляються католики - то вийти з поміж них і ноги обтрусити, а свої помилки - не ваше діло?
    Ні, не чула. Це пов"язано з комерцією?

19. Брацлавчанин

Ну і що це по-вашому?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, то з нечистим.

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:21 ----------

почитайте хоча б вікіпедію. Те, що почали зловживати у справі індульгенції - то так, але зловживання можна робити на будь чому.

Індульгенція - то не є відпускання гріхів за гроші.

а де твій аватар? :)