Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви плутаєте дві речі ставлення юдеїв до нечистого і ідоложертовне.
    Людина яка свідомо їла ідоложертвене таким чином брала участь в язичеському поклонінні.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Само собою. Я ж не відстоюю вживання їжі, яку пропонують розділити у трапезі ті, що приготували її для ідолів. Я інше мала на увазі (зважаючи на результат і відмінність одного і іншого), що у випадку, коли людина не знала призначення їжі, то таким чином і не брала участі у ідолопоклонстві, але зважаючи на дозвіл "їжте ВСЕ", що можна було купити на базарі (а також у сукупності з іншими поясненнями) у Новому Завіті скасована наука про нечисту їжу. Ви хіба також відстоюєте ту старозавітню науку у Н.З. ? Думаю, що ні.

3. plastic

plastic Well-Known Member

У ковчезі, котрий знаходився в земній скінії зберігалися дві камяні скрижалі з викарбованими на них заповідями Закону Божого.Коли відчинився храм Божий на небі, тоді з явився ковчег Його Заповіту.
    19 І розкрився храм Божий на небі, і ковчег заповіту Його в Його храмі з'явився. І зчинилися блискавки, і гуркіт, і громи, і землетрус, і великий град (Обявл 11/19)
    У земній скинії, яка була образом небесного, вхід до Святого Святих відкривалося лише раз на рік.Тому вістка про те, що на небі відчинився храм Божий і зявився ковчег Його заповіту, вказує на відчинення Святого Святих у Небесній святині. (1844р), коли туди увійшов Христос щоб закінчити служіння примирення.
    У Святому святих небесної скинії також зберігається Божественний закон-Закон проголошений Богом серед грому і блискавок на горі Сінай.
    Закон Божий у небесній святині-це оригінал, а заповіді, написвні на камяних скрижалях та подані у Пятикнижжі-є його найвірнішою копією.

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Спаситель казав: "Доки небо і земля не минеться, жодна йота, жоден значок в Законі не минеться" (Матв 5/18)
    закон Божий, відкриття Його волі та відображення Його характеру, пробуває навіки, як "свідок вірний в небесах" (Псалт 89/37)
    Жодна заповідь закону не скасована, жодна йота, жодний значок не були змінені.
    Псалмист сказав:" Навіки ,Господи, Слово Твоє стоїть непохитно на небесах" (Псал 119/89)
    "Всі накази Його справедливі, встановлені на віки вічні) (Псвлт 110/7-8)
    Майже в центрі десятислівя міститься 4 заповідь, як вона проголошена була ще на самому початку:
    Пам'ятай день суботній, щоб святити його!
    9 Шість день працюй і роби всю працю свою,
    10 а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх.
    11 Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.(Вих 20/8-11)

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

Слідчий Суд , розпочатий на небі триватиме , доки не будуть вирішені справи всіх живих і мертвих, отже він триватиме до кінця часу випробування. Щоб люди могли встояти на суді, вістка наказує "Бійтесь Бога в віддайте славу Йому....Поклоніться Тому, Хто створив небо і землю, і джерела вод(Обявленя 14/7)
    Результат прийняття цих вісток відображений у словах "Тут терпіння святих, які додержуються заповідей Божих і віри в Ісуса" ( Обявл 14/12)
    Щоб приготуватися до суду необхідно виконувати закон Божий.
    Цей закон буде мірилом характеру на суді.
    Апостол Павло сказав: "Ті, що згрішили під Законом , будуть осуджені за законом... в день, коли Бог буде судити таємні вчинки через Ісуса Христа.(Римл 2/12-16)
    Він зазначив, що " виконавці Божого Закону будуть виправдані" (Римл 2/13)
    Для виконання Божого Закону необхідна віра, бо "без віри догодити Богові неможливо", "а що не від віри, те гріх" (Євр 11/6 Римл 14/23)

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Перший ангел в книзі "обявлення закликає людей Боятися Бога, віддати Йому славу і поклонитися Йому як Творцеві Неба і землі. (Обявл 14/7) Щоб так чинити, вони повинні виконувати Його закон.
    Еклесіаст писав: 13 Підсумок усього почутого: Бога бійся, й чини Його заповіді, бо належить це кожній людині! ( Екл 12/13)
    Без дотримування Божих заповідей жодне поклоніння не може бути до вподоби Богові
    " Бо любов до Бога, щоб ми дотримувалися Його Заповідей" ( 1 Івана 5/3)
    "Хто відхиляє вухо своє, щоб не слухати закону, то буде огидна й молитва того" (Прип 28/9)

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

В церкви АСД були спроби визначити дату армагедону. Ці спроби завершились лжепророцтвом. Тому саме це дає підставу розглядавти 1844 рік як рік невидимого приходу Ісуса до царювання на небі - як лжепророчу дату.
    (аналогічна ситуація із свідками Єгови і їх датою 1914 року, як датою невидимого приходу Ісуса).
    Суботники у своїх публікаціях хитро спеціально виривають з контексту цю фразу, у якій є дуже цікаве, і незручне для них закінчення. Подаю цю фразу без вкрадених слів:

"Доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж ПОКИ не збудеться все "Мт.5:17,18.
    Що мало збутися? Смерть Заповітника (Євр.9:15-17)
    ЗБУЛОСЬ! ВИКОНАЛОСЬ! СПОВНИЛОСЬ! ЗВЕРШИЛОСЬ! (Ів. 19:30). Ісус (як і обіцяв) на хресті виконав, завершив закон і викупив нас від Закону. Кінець Закону - Христос.( Рим.10:4)
    "Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати (закінчити, звершити, завершити)."
    Він виконав (закінчив, сповнив, завершив). Кол.2:14-17; Еф.2:15.
    Римлян 13:8-10 " Хто іншого любить, той виконав Закона. Бо заповіді: «Не чини перелюбу,» «Не вбивай,» «Не кради,» «Не свідкуй неправдиво,» «Не пожадай» й які інші, вони містяться всі в цьому слові: «Люби свого ближнього, як самого себе.» Любов не чинить зла ближньому, тож любов - виконання Закону."

Підняті вами питання обговорювались у цій темі вже кілька разів. Якщо вам хочеться піднімати знову одні і ті ж питання, то чи не краще кілька разів почитати вже обговорене? Стосовно ж суботницьких гіпотез щодо новозавітньої суботи і вчення про нечисту їжу, то я вам допоможу, давши посилання на суботницькі сайти:
    http://www.maranatha.org.ua/catalog/r/82

Останнє редагування: 13 бер 2010
  5. plastic

Христос перейшов у Святее Святих для подальшого посередницького служіння.

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

А ви опускаєте із уваги першу частину фрази. Звершилося-буде сказано остаточно у книзі Обявлення( Об 21/6)-я писала раніше) Тоді небо і земля старі минуться, і все старе буде буде знищено.

---------- Додано в 19:32 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

Ісус сам сказав, що прийшов підтвердити Закон.

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

А що до любові до Бога? Чи цю заповідь відмінили, по- вашому?

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не заперечую, але звідки знаєте, що це сталося у 1844 році? Свідки Єгови кажуть, що у 1914 році. Історія показала, що і одні і другі в плані визначення дат - лжепророки. http://evangelie.biz/?p=20
    Чому кажете неправду? Я навела слова про небо і землю у попередньому пості. Небо і земля не минуться, ПОКИ не ЗБУДЕТЬСЯ ВСЕ. Це значить, що збутися мало ще ДО ТОГО, як минеться стара земля і небо. Оскільки Ісус саме на хресті закінчив (звершив, виконав) Старий Завіт, саме на хресті знищив його рукописи (Кол.2:14), саме на хресті знищив Закона заповідей (Еф.2:15), то саме тому "закон був лише до Христа" ( Гал. 3:19, 21-25), тому саме на хресті Ісус сказав: "Звершилось!" Ів.19:30.
    А ви за Ісуса не розписуйтесь. То лише у статтях суботників написано "підтвердити", "звеличити", а у різних перекладах Біблії: СПОВНИТИ, ЗВЕРШИТИ, ВИКОНАТИ.
    А раз прийшов виконати (завершити), значить не збрехав, і ВИКОНАВ. Саме тому "Закон був до Христа" Гал. 3:21-25., і "КІНЕЦЬ ЗАКОНУ - ХРИСТОС". Рим.10:4.
    (Мт.22:36-40) І за мене також розписуєтесь? Добре, за мене можете "розписуватись".... :)

7. plastic

Там здається на початку цієї теми була таблиця. Або є в книгах опарина.

---------- Додано в 00:05 ---------- Попередній допис був написаний в 00:04 ----------

Я мала на увазі-що ви особисто в думках не звертаєте на неї уваги.

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:05 ----------

Доки-значить спочатку має минутися небо і земля.

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

Не згідна з вами, що звершилося все остаточно до кінця на хресті.

---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

Я вже писала свою думку про це. Якщо Христос в серці-ми не грішимо. Нам наділяється і вміняється праведність Христа.
    Але якщо згрішимо-то знову попадаємо під прокляття закону. Вірою ми підтверджуємо Закон.

---------- Додано в 00:13 ---------- Попередній допис був написаний в 00:11 ----------

Отже ця заповідь залишилася. Тоді наступне питання. Любов до Бога-це що? В чому вона заключається?

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

А таблиця - це для тих, що вірять у лжепророцтва. Найкращий аргумент - це історія , яка довела лжепророцтво усіх дат, вичислюваних як суботниками, так і свідками Єгови. Для тих дат теж були і таблиці, і, на перший погляд, переконливі аргументи.
    Доки не минулася земля - мало збутися!
    Читайте уважно:
    "Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все".
    Поки не збудеться, доти і не минеться. (НЕ МИНЕТЬСЯ - ПОКИ НЕ ЗБУДЕТЬСЯ! ЩО ТУТ НЕЯСНО? Збудеться все, аж тоді минеться і небо і земля, і закон заповідей. І небо і земля не минеться, і жоден значок Закону не минеться, доки не збудеться все. Тому і сказано, що "ІСУС САМ СТАВ ПІД ЗАКОНОМ, ЩОБ ВИКУПИТИ ПІДЗАКОННИХ".Гал. 4:4-7 І сталося це на хресті, про що чітко ап.Павло і сказав. І навіть якщо є непорозуміння стосовно того, - коли має минутися, то є багато інших пояснень, що "кінець закону - Христос", і що "Він знищив Закона заповідей", і що "ми не під Законом", і що "закон був до Христа" і т.д. і т.п.)
    А я хіба писала про "остаточно до кінця"? Ще має бути суд, "нове небо і нова земля". А на хресті звершився Старий Завіт (Закон) разом із законом заповідей, які перетворились на заповідь любові. І це придумала не я, а так каже Святе Письмо: (Еф.2:15) ( Гал. 3:19, 21-25) (Ів.19:30). (Рим.10:4.)
    Це добре, що в писали свою думку. А я наводила думку ап.Павла
    Знаєте що... Мало того, що ви по кілька разів піднімаєте одне і те ж питання, то ви ще й по другому колу задаєте питання, на яке я вже відповідала. А тут вже терпіння у мене не вистачає.:) Тому, аби по новому колу не ставити ті питання - перечитуйте собі тему від початку, або ведіть полеміку сама з собою (або хтось інший може захоче по новому колу запрягатись...). Можете мені щиро поспівчувати, що я не розумію очевидних речей. А я також поспівчуваю взаємно вам.
    :girl_bye:

Останнє редагування: 14 бер 2010
  9. plastic

Я не згідна з вами, Даяно, про ваше трактування цієї фрази.
    По вашому достатньо було написати:
    ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все".
    Тоді слова доки небо й земля не минеться виходять лишніми, їх можна опустити. Але ми знаємо що в Біблії кожне слово має значення.

доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все
    Це говорить про те, що небо і земля минуться, все сповниться ( див книгу Обявлення) тоді вже може Йота з закону і зникнути.

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

Ви просто не визнаєте що закон залишився той самий,тільки з нього ви викинули лише 1 заповідь- про субботу.Все інші просто називаються заповідями любові. (до Бога і людей)

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Старозавітні патріархи були праведні з Закону, але й був гнів Божий на порушників Закону. Наша праведність через віру, бо добрий і святий Закон досконало виконаний Христом і Христос дав нам нову заповідь, яка спасає нас через віру. Ми не під Законом, а під благодаттю (незаслуженою милістю Божою), а любов - це і є виконання Закону. Хто хоче бути під Законом, той має виконувати його повністю, а не вибірково. Для християн Голова - Христос і тільки Він веде до Отця тому важливо що Він говорить і навчає, а не Соломон, Давид чи Мойсей. "Як хто любить Мене, той слово Моє берегтиме, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю закладемо в нього оселю" (Ів.14:23) Між авторами єврейських Писань і Христом спільне те, що вони готували Його прихід на землю. Ви ж намагаєтесь відкинути християн назад до СЗ, змішуєте завіти і виводите щось середнє, яке в результаті риторики і тлумачень набуває зовсім іншого змісту. Про таких сліпих книжників Ісус добре сказав в Ів.9:39-41.(маю на увазі не вас особисто, а ваших учителів)

• Подобається Подобається x 4
  11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Прийшла раптом божевільна думка: оскільки в Бога нема нічого випадкового... Раптом юдеї десь прорахувались на один день, і наша неділя точнісінько є суботою часів Авраама?

12. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Я з вам погоджуюся - думка дійсно божевільна...

13. plastic

Абсолютно згідна.
    Але ви не маєте знань щодо адвентистів. Ми не покладаємося на діла Закону. Бо Закон виконав лише один Ісус Христос.
    Ми признаємо спасіння по вірі.
    Закон є мірилом. Як інакше дізнатися про гріх, якщо нема Закона. ?
    Але та людина, що вірує, в серці якої живе Христос не буде грішити.
    Апостол Павло пише"
    31 Тож чи не нищимо ми Закона вірою? Зовсім ні, але зміцнюємо Закона(Римл 3/31)

---------- Додано в 00:57 ---------- Попередній допис був написаний в 00:52 ----------

Здається, ви, Олено, відвідуєте греко-католицьку церкву?
    Наскільки я памятаю в катехизмі змінені 2 і 4 заповіді. Але всі решта в незміненому стані залишилися.
    Даяна каже, що старі заповіді відмінилися. А ваша думка яка?

---------- Додано в 00:59 ---------- Попередній допис був написаний в 00:57 ----------

Юдеї не прорахувалися це точно. Суббота є субботою,а неділя то є неділя.:)

---------- Додано в 01:02 ---------- Попередній допис був написаний в 00:59 ----------

Вони не були праведні з закону. Вони так само оправдувалися вірою. Див про Авраама.
    Ще одна ссилка. Якраз читала сьогодні:http://www.adventist.org.ua/article/Rom_chapter4/

• Подобається Подобається x 1
  14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Для християн Закон не є законом, а виховником, бо діла Закону не спасають. Ісус Своєю смертю викупив людей від смерті і виконав Закон справедливості, щоб кожен, хто вірує у Христа був виправданим і неосудним.
    Мета Закону зробити людину праведною. Але Закон не міг досягти своєї мети, бо всі згрішили, а коли з’явилась віра, то праведність з’явилась через віру. В Законі закладена ідея спасіння людства, тому Павло захищає бажання Закону, а Євангеліє виконує цю ідею.
    Божі заповіді наводяться з виховною метою, вони не спасають.
    Тоді ще не було повного прощення і дійсного виправдання. Тому й чекали на Месію.

15. plastic

Абсолютно згідна. Ми не можмо виправдатимся ділами закона. Бо ми всі згрішили. І адвентисти не покладаються на діла закона.
    Ми віримо, і намагаємося любити Бога і людей. Якщо ж любимо Бога-то намагаємося виконати 4 заповіді в оригіналі. Якщо любимо людей-намагаємося виконати 6 інших.
    Щодо любові до Бога-перших чотири заповіді, то це викликає найбільше непорозуміння. Четверта заповідь вказує на Бога, як на Творця усього. І ми шануємо Його тим, що цей день ми присвячуємо Йому.Ми не дотримуємося субботи так, як це робили фарисеї в часи Ісуса. Ми можемо відвідувати хворих, проводити Євангельскі служіння, відпочивати. Єдине ,що ми не робимо в суботу-це те що ми не працюємо фізично для своїх потреб.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Мені це відомо. Субота у вас починається у п’ятницю після заходу сонця.
    Мені не зрозуміла неповага до могил, вони в страшному стані навіть при живих родичах.

17. plastic

Це точно

Це на совісті кожного. На це сказати нічого не можу.

20 Моліться ж, щоб ваша втеча не сталась зимою, ані в суботу(Матв 24/20)
    Ці слова Христос сказав на Оливній горі. Він попереджав учнів про те, що має статися. І звичайно ж Він знав, що Єрусалим буде обложений військами Тита і зруйнований.Єрусалим був зруйнований близько 70 року , вже набагато пізніше вознесіння Христа. Учні Христа, маючи Його попередження про облогу міста встигли втекти, коли Тит несподівано зняв облогу. Правда через деякий час Тит знову напав на місто і спалив його.
    В той час юдеї , що шанували суботу не виходили з міста. Учні Христа теж шанували суботу, і не покидали Єрусалим в суботу бо інакше непотрібне було б попередження -моліться, щоб зимою і в субботу цього несталося.

Останнє редагування модератором: 25 бер 2010
  18. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Одкровення і Закон

Пропоную усім поспілкуватися на тему, що таке Одкровення та Закон і яка між ними різниця.:) Можна для цього відкрити нову тему.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

20. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Біблія нам пише, що жінка вчити не може. 11 Жена да учится в безмолвии, со всякою покорностью; (1 Тимофею 2:11).
    12 а учить жене не позволяю, ни властвовать над мужем, но быть в безмолвии. (1 Тимофею 2:12).
    Стає зрозумілим, що Уайт - лжепророк. Стільки як вчила і написала вона, не написали усі пророки Біблії разом узяті.:)

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

І ось ще 34 Жены ваши в церквах да молчат, ибо не позволено им говорить, а быть в подчинении, как и закон говорит. (1 Коринфянам 14:34).
    35 Если же они хотят чему научиться, пусть спрашивают о том дома у мужей своих; ибо неприлично жене говорить в церкви. (1 Коринфянам 14:35).

а де твій аватар? :)