Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Зануда

Зануда така зануда

Оскільки я ваших поглядів не розділяю, то думаю, що після смерті їхні душі вже своє отримують, а Останній суд, звісно чекає на всіх і живих і померлих.

А це до чого?

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

До того що кожне дерево, пізнається по його плодах.
    А плоди ті відомі.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Насправді видіння не є таким рідкісним явищем. Якщо вони від Бога, то така людина не буде створювати гурток прихильників своїх видінь, власного розуміння Писання і брати за це десятину.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

нагадує іслам. релігія, побудована видіння якогось чоловіка.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Що значить "можливо", коли ми маємо чітку ситуацію з таким питанням і відповіддю Ісуса? Для вас це "можливо", а для інших нема підстав вірити у новозавітню суботню заповідь, чи науку про нечисту їжу. чи пророцтва Е.Уайт , бо вони вірять поясненням ап.Павла , що у Новому Завіті ніхто не судитиме за їжу чи свята чи за суботи.

6. plastic

plastic Well-Known Member

У ел. Вайт були видіння, що стосувалися життя церкви Адвентистів, і її членів. Вона неодноразово докоряла людям, які були далеко від неї, але Бог показував їй, якщо ті люди залишили стежку правди. В результаті вона їм говорила, і одні або каялися, а інші ні.
    Вона писала про Америку, що великі розкішні будови падали були зруйновані. Це видіння було ще на початку 1900років.
    Вона бачила руйнування і передрікла пожежу в нашій адвентиській типографії і великому санаторії в америці.
    Щодо останніх подій земної історії- ми побачимо чи справдяться вони, чи ні.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я якраз мав на увазі тих лжепророків про яких говорить Біблія.
    Маю досвід зустрічі з тими "пророцтвами". Був 1975 рік... Я, як дуже молода людина, якось мало звертав увагу на християнство і віру в Бога.
    Зате мав батьків-християн. І сусіда свідка Єгови. Він був дуже активний. До речі, я чув, що його син зараз займає дуже велику посаду чи то в львівських чи волинських СЄ.
    Так як тоді свідки призначили кінець світу на жовтень 1975, то наш сусід постійно проповідував і на автобусних зупинках і серед іншого скупчення народу, не кажучи вже майже щоденні візити до нас.
    Пройшов жовтень, листопад. Мій тато запитав кілька разів сусіда - а де ж твій кінець світу?
    Сусід, якби нічого не було, здивовано відповідав - який кінець світу? Я нічого не говорив такого. Тато вже тоді не витримав, каже ми знаємо, що ви брехуни і пройдисвіти, але ж тебе чули сотні людей! Як можна заперечувати?
    Я дивувався, поки не прочитав біографії засновника тої релігії.

• Подобається Подобається x 1
  8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Pedro
    Цікава історія. Вас можна назвати очевидцем чергового фіаско лжепророка.:)

• Подобається Подобається x 1
  9. plastic

Це було видіння. І любе видіння тяжко сприймати простій людині. Наприклад Іван бачив 7 світильників. Але чи зрозумів би він, що значать світильники і зірки, якби ангел йому не розповів.?

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

Чекаю відповідь, від вас Даяно.

---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

На це чекаю відповіді теж.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Я не писала про важкість сприймання видінь. Звичайно, що пророцтва, як правило, символічні. Я лиш звернула увагу на храм міста (був чи не був). І що би там Е.Уайт не писала, то, якщо воно не відповідає поясненнню, що у Новому Завіті вже ніхто не буде суджений за їжу, свята і суботи (які були прообразом, тінню майбутнього), (Кол. 2:14-23.) (Еф.2:15), то до таких пророцтв у мене таке ж ставлення, які до пророцтв Мілєра (що не збулись). Е.Уайт тут лиш взяла уроки з помилок Міллєра (і своєї власної помилки про близькість армагедону), і відмовилась говорити про якийсь конкретний час.
    2. Згідно з книгою Об'явлення на небі існує храм (скинія) Заповіту, прообразом якого була старозавітня скинія. Але що стосується міста, то згідно з поясненнями Івана у тому місті (Святий Єрусалим) храму немає.
    3. Питання гріха є оффтопом у рамках цієї теми. Гріхом є порушення заповіді любові, бо "хто іншого любить - той виконав Закон".Рим.13:8-10

Стосовно ж книги Об'явлення, то у кожної конфесії є власне тлумачення цієї книги. А суботники з свідками Єгови взагалі зміст цієї книги пристосували до історії своєї конфесії. Тому то у Е.Уайт четверта заповідь "світиться окремо" всупереч позиції Ісуса, що при відповіді (яка заповідь головна) не виділяв її, а усі заповіді об'єднав у заповідь любові. І вже неважливо, наскільки точно Е.Уайт передавала зміст книги Об'явлення, доповнюючи його своїм змістом. Таких тлумачень є багато, і які є підстави вірити саме Е.Уайт? У книзі Об'явлення э такі слова:
    "І бачив я іншого Ангола, що від схід сонця виходив, і мав печатку Бога Живого. І він гучним голосом крикнув до чотирьох Анголів, що їм дано пошкодити землі та морю, говорячи: Не шкодьте ані землі, ані морю, ані дереву, аж поки ми покладемо печатки рабам Бога нашого на їхніх чолах!І почув я число попечатаних: сто сорок чотири тисячі попечатаних від усіх племен Ізраїлевих синів:...."
    Для церкви АСД ця печатка - суботство, для свідків Єгови, припустимо - Ім'я Бога. Не пам'ятаю - що там у інших, припустимо для католиків це може бути печатка "апостольського престолу" - Ватикану, і т.д. і т.п. (варіантів може бути багато). То чому я маю вірити саме Е.Уайт ? Чому церква АСД каже, що ця печатка - саме суботство? Бо так захотілося Е.Уайт? А може праві С.Є. ? Може це мова йде про їхню конфесію? Між іншим, їхнє пояснення більш логічне, бо пізніше у 14 розділі пише:
    " І я глянув, і ось Агнець стоїть на Сіонській горі, а з Ним сто сорок чотири тисячі, що мають Ім'я Його й Ім'я Отця Його, написане на своїх чолах."
    То який знак та печатка поставила: суботство, чи Ім'я Єгови ????
    ВАУ ! Пророцтво пише про С.Є.!!! Зібралися всі дружно і побігли записуватися у свідки...
    Насправді все це є нічим іншим, як ПРИСТОСУВАННЯ історії своєї конфесії до змісту пророцтв. У цьому випадку виглядає ніби навпаки, але справа в тім, що назва "С.Є." прийнята Рутерфордом у 1931р. після того, як він звернув особливу увагу на одну з цитат Ісаї, і апостолів ніхто не називав свідками, а Ісус казав "МОЇМИ свідками будете....", бо слово це - не назва організації. Стосовно ж слів "Ім'я Отця на чолах, то це також символіка, і там також сказано, що є і ім'я Агнця". Тому це ваша справа - вірити саме Е.Уайт, яка всупереч апостольським поясненням підтримувала старозавітнє вчення про нечисту їжу, пророкувала помилковий час кінця світу, виділяла четверту заповідь і т.п. Тому на різних алегоріях і символах книги Об'явлення щось довести дуже важко. Тут ось здається на простих зрозумілих і однозначних апостольських поясненнях немає спільного розуміння у християнстві, не кажучи вже про тексти, на зразок: " я бачив звірину, що виходила з моря, яка мала десять рогів та сім голів, а на рогах її було десять вінців, а на її головах богозневажні імена. А звірина, що я її бачив, подібна до рися була, а ноги її як ведмежі, а паща її немов лев'яча паща. І змій дав їй свою силу, і престола свого, і владу велику. А одна з її голів була ніби забита на смерть, але рана смертельна її вздоровилась. І вся земля дивувалась, слідкуючи за звіриною! І вклонилися змієві, що дав владу звірині. І вклонились звірині, говорячи: Хто до звірини подібний, і хто воювати з нею може? І їй дано уста, що говорили зухвале та богозневажне. І їй дано владу діяти сорок два місяці.
    Звичайно, що ви, начитавшись Е.Уайт скажете, що "та це ж все просто, звірина - це папство.". Свідки Єгови услід за вами: "Та що ви там плетете, звірина - це світова політична система" і т.д. і т.п.
    Отож, plastic, дайте спокій з тією Е.Уайт і її пророцтвами. Прокоментуйте краще повідомлення 383.

11. plastic

і те і інше.
    Бо імя Бога-показує його характер. І ми маємо бути подібними за характером до Христа.Навіть якщо людина зберігає 4 заповідь, а не любить ближніх, не допомагає їм, то Бог ніколи не поставить печатку на такій людині

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ну і навіщо ОЦЕ?!

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Де про це в Об'явленні сказано? (ПОВТОР: Отож, plastic, дайте спокій з тією Е.Уайт і її пророцтвами.Прокоментуйте краще повідомлення 383.
    Написано ж "припустимо". Малось на увазі, що якщо кожна конфесія почне на свій розсуд (так як С.Є. і АСД) пристосовувати пророцтва до своєї конфесії.......
    Там можна було і написати: "припустимо Даяна скаже, що печатка у книзі пророцтва - це виконання закону у контексті Рим.13:8-10, то це не значить, що воно так і є, бо хтось так сказав.

14. plastic

Це моя думка. Я подумала, чи поставить Бог свою печатку на тих, що люблять себе, вважають себе самими розумними, дбають про себе, наговорюють один на одного, не чинять діла любові. І не відчувають потреби в Бозі і Божому керівництві? Я особисто думаю ні, не поставить.

---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

Трохи пізніше-зараз не маю вільного часу.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ага... то так і відразу треба було сказати, що це ваша власна думка, згідно якої ви лише суботників вважаєте достойними тієї печатки.

16. plastic

Пища и питие — это элементы жертвоприношений, описанных в книге Левит (гл.1-7).

Праздник и новомесячие — это ритуальные праздники, описанные в книге Левит (гл.23:4-44)

Суббота (ритуальная) — это всеобщий выходной в честь ритуального праздника. Он мог выпадать на любой день недели или юбилейный год (см. Лев.16:31, Лев.23:32, Лев.25:4).

Ритуальная суббота — всегда называется в Библии «суббота ваша»:
    «это для вас суббота покоя, и смиряйте души ваши, с вечера девятого [дня] месяца; от вечера до вечера празднуйте субботу вашу.» (Левит 23:32)

Суббота из 4-й заповеди всегда называется «суббота Господня» или «субботы Мои»:
    «шесть дней можно делать дела, а в седьмой день суббота покоя, священное собрание; никакого дела не делайте; это суббота Господня во всех жилищах ваших.» (Левит 23:3)
    «Вот праздники Господни, в которые должно созывать священные собрания, чтобы приносить в жертву Господу всесожжение, хлебное приношение, заколаемые жертвы и возлияния, каждое в свой день, кроме суббот Господних и кроме даров ваших, и кроме всех обетов ваших и кроме всего [приносимого] по усердию вашему, что вы даете Господу.» (Левит 23:38)

Суббота из 4-й заповеди упоминается Богом в 3-м тексте 23-й главы. В тоже время, 38-й текст ясно отделяет субботу из 4-й заповеди (7-й день недели) от ритуальных праздников перечисленных в 23-й главе: «кроме суббот Господних». То есть Господь указывает, что 7-й день недели является для детей Божьих праздником и в этот день нужно проводить «торжественное собрание», то есть богослужение, но в тоже время Господь уточняет в 38-м тексте, что это не ритуальный праздник иудеев, а общечеловеческий.

Иисус Христос, упоминая 4-ю заповедь, подчеркивает это: «И сказал им: суббота для человека, а не человек для субботы» (От Марка 2:27). В этом тексте в греческом оригинале под словом «человек» стоит слово «антропос», т. е. человеческое существо, человеческая расса. То есть суббота из заповеди существует для блага всех людей на земле, а не для исполнения субботних обрядов выдуманных фарисеями.

Вернемся к нашему тексту из послания к Колосянам. Павел разъясняет, для чего служили все ритуалы и ритуальные праздники. Они служили символом Иисуса Христа и Его служения, а также символом результатов его смерти. Поскольку спасение дается только по вере во Христа, и иудеям в том числе (см. Галатм 3:16-18), то израильтянам нужно было как-то верить в Того, Кто еще не приходил. Для этого существовали символы и образы в виде ритуалов и праздников. Они верили через ритуалы. Поэтому Павел пишет, что это есть «тень будущего», а тело, которое отбрасывает эту тень — есть Христос. Если есть тень, всегда есть тело (объект) от которого тень падает. Поэтому Павел пишет, что нет смысла осуждать человека, если он верит и в Христа и в Его тень, ибо это одно и тоже.

Итак, как в Библии определить, что то или иное установление есть ритуальное или нет? Нужно посмотреть, указывает ли оно символически на Иисуса Христа и Его жертву. Если да, то это ритуальное установление и сегодня его можно не соблюдать.

Возьмем пример, для тренировки. Указывает ли суббота из 4-й заповеди на Иисуса Христа или его жертву? Она Его тень? Никак нет! Она тень (символ) акта творения из прошлого, а не тела Христа из «будущего». Следовательно, 7-й день, суббота — это не ритуальный праздник или обряд, а морально нравственный. Ее никак нельзя исполнить церемониально. Ей можно только радоваться и кричать: «Аллилуйя! У нас выходной, даже если вся страна работает! Бог гарантированно и на всю жизнь освободил нас бремени трудов на работодателя в 7-й день недели и даже от своих семейных трудов! Разве это Божья благодать?»

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ----------

http://bible.com.ua/answers/r/100/301052

---------- Додано в 00:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

річ іде про ідоложертвенне.

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:11 ----------

Відповідь була раніше.

---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний в 00:12 ----------

МетаГоспода-було навчити Петра щоб він відійшов від думки, що тільки юдеї вибрана нація і тільки їм належить спасіння. Доречі можна замітити що Петро в той час нечисту їжу НЕ ЇВ.

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

От ви закопіпейстили сюди оту статтю і вважаєте оті гіпотези і припущення якимось аргументами? Звичайно, що у кожної конфесії на будь-яку її помилку за довгі роки існування вже давно придумані відмазки. Тому кожен ортодокс впевнений: "на все є відповідь". А наскільки та відповідь аргументована - рідко хто неупереджено задумується. Ок., розберемо ваші копіпейсти. (Могли би просто дати посилання)
    Єдине, що там можна прочитати про якусь їжу, то це хіба що фразу на зразок: "А позостале з цієї хлібної жертви для Аарона та для синів його" Про "ПИТИЕ" (питво) там взагалі мова не йде. Там описується церемонія жертвоприношень. Отож, враховуючи, що у Новому Завіті жертвоприношення було відмінено, апостол Павло не говорив про "элементы жертвоприношений, описанных в книге Левит (гл.1-7)" Він казав не про жертвоприношення, а про звичайні речі, мовляв, ви можете їсти ВСЕ ЩО ПРОДАЄТЬСЯ НА БАЗАРАХ: "Їжте ВСЕ, що на ятках (базарах) м'ясних продається, за сумління зовсім не турбуючись". (А мова про ідолську жертву - окрема тема, де ап.Павло сказав, що якщо будуть казати "це ідольська жертва", то тоді не можна їсти. Тобто, важливо: не що ми їмо, а для кого їмо (аби не в честь ідолів). Отож, якщо ви думаєте, що вживання/невживання якоїсь їжі зближує/віддаляє від Господа, то пам'ятайте слова, що "Їжа ж нас до Бога не зближує : бо коли не їмо, то нічого не тратимо, а коли ми їмо, то не набуваєм нічого".
    Отож, наведений вами "аргумент" ломаного гроша не вартує.
    Поїхали далі.
    Погоджуюсь. І що з того?
    Зважаючи на те, що слово субота означає спочинок і використовується не лише у значенні дня тижня, але й у значенні відпочинку, суботники розглядають два поняття: "субота ваша" і "субота Господня", де перпше не відносять до Господніх свят, а до встановлених людьми "ваших субот".
    Щоб переконатися у такій помилці, побачимо, що Господь в обох випадках вважає і сьомий день і "ваші суботи" СВЯТАМИ ГОСПОДНІМИ. Прочитаємо одну з наведених цитат про т.з. "ваші суботи" і побачимо, що це - СВЯТО ГОСПОДА:
    "А десятого дня самого місяця день Очищення він, збори святі будуть для вас, і будете впокоряти душі ваші, і принесете огняну жертву для Господа. І жодного зайняття не будете робити того самого дня, бо він день Очищення, щоб очистити за вас перед лицем Господа, Бога вашого. Бо кожна душа, що не буде впокорюватись того самого дня, то буде вона винищена з своєї рідні. А кожна душа, що буде робити яке зайняття того самого дня, то Я вигублю ту душу з-посеред народу її. Жодного зайняття не будете робити. Це постанова вічна для ваших поколінь по всіх ваших оселях! Він субота повного спочинку для вас, і ви будете впокоряти душі свої, ввечері дев'ятого дня місяця від вечора аж до вечора будете святкувати вашу суботу. І Господь промовляв до Мойсея, говорячи: Промовляй до Ізраїлевих синів, кажучи: П'ятнадцятого дня того сьомого місяця, свято Кучок, сім день для Господа. Першого дня святі збори, жодного робочого зайняття не будете робити. Сім день будете приносити огняну жертву для Господа; восьмого дня святі збори будуть для вас, і принесете огняну жертву для Господа; це віддання свята, жодного робочого зайняття не будете робити. Оце свята ГОСПОДНІ, що скликуватимете на них святі збори."
    Погоджуюсь. А субота служила символом вічного спочинку (Царства Божого), шлях до якого Ісус відкрив свою смертю, тим самим Він "знищив Закона заповідей" (Еф.2:15) (Кол. 2:14-23.) , перетворивши їх на Заповідь любові: Гал.5:14.
    А звідки ви знаєте вигадану вами мету, яку видаєте за мету Господа?
    Там чітко пише, що це було видіння, яке закінчилось словами: "Що від Бога очищене, не вважай за огидне того!"
    Отож, plastic, у Новому Завіті все очищене Богом. Лишайтесь тих старозавітніх прибамбасів і слухайте Ісуса, що пояснив: "Не те, що входить до уст, людину сквернить, але те, що виходить із уст, те людину сквернить". Сьогодні нечисте є лише в головах іудеїв, мусульман і суботників, бо як сказав ап.Павло : "Я знаю, і пересвідчений у Господі Ісусі, що нема нічого нечистого в самому собі; тільки коли хто вважає що за нечисте, тОму воно нечисте." Рим.14:14.
    Отож, ви не навели аргументів, які би заперечили біблійні пояснення, наведені у цьому дописі:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=604611&postcount=383 а лиш приписали Господу свою (чи чиюсь) думку.

18. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

не зовсым точний переклад - оригынал даэ зовсым ынший выдтынок значення -- християни не мали надмырно розпиувати продавця про походження ъжы (май же все мясо присвячувалось Богам і тому вважалось ідоложертвеним.)

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Як я зрозуміла з ваших слів, найточніший переклад - це переклад Нового Світу С.Є. В такому разі покажіть це на прикладі правильно перекладеної цитати.
    2. Хіба це щось міняє у світлі десятка інших цитат, де чітко пише, що "немає нічого нечистого"? Та навіть у вашому варіанті, не розпитуючи продавця ні про що, купивши і з'ївши ВСЕ, що може там продаватися (не турбуючись за сумління), нічого не міняється.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Рим.4:11 йдеться про печать праведності через віру (не через виконання 4 заповіді), а в Еф.4:30 - про печать Духа Святого.

а де твій аватар? :)