Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ще раз коротко: Христос завершив Закон, знищив, символічно прибивши його до хреста, після чого ніхто не суджений ні за за їжу, ні за свята, НІ ЗА СУБОТИ, бо все це було тінню (прообразом, символом) майбутнього, яке почалося після викупної жертви Ісуса. (Кол. 2:14-23.) (Еф.2:15)
    Християнської.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Усi грiшнi, то що Закон благодатi не чинний?
    Рим.9:30. Що ж скажемо? Що погани, які не шукали праведности, досягли праведности, тієї праведности, що від віри,
    31. а Ізраїль, що шукав Закона праведности, не досяг Закону праведности.
    32. Чому? Бо шукали не з віри, але якби з учинків Закону; вони бо спіткнулись об камінь спотикання,

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Якщо ви услід за Брацлавом захочете ще й пропагувати старозавітнє вчення про нечисту їжу, то на такий випадок я зібрала з цієї теми докупи новозавітні коменти цього питання (де і за суботу згадується):
    «Тож, хай ніхто вас не судить за їжу, чи за питво, чи за чергове свято, чи за новомісяччя, чи за суботи, бо це тінь майбутнього…Отож, як ви вмерли з Христом для стихій світу, то чого ви,немов ті, хто в світі живе, пристаєте на постанови: не дотикайся, ані їж, ані рухай, бо то все знищиться, як уживати його, за приказами та наукою людською. Воно ж має вид мудрости в самовільній службі й покорі та в знесилюванні тіла, та не має якогось значення, хіба щодо насичення тіла.» Кол. 2:16,17.
    "Їжте ВСЕ, що на ятках (базарах) м'ясних продається, за сумління зовсім не турбуючись. Коли я стаю спільником їжі з подякою, чому мене зневажають за те, за що дякую я?... Тож, коли ви їсте, чи коли ви п'єте, або коли інше що робите, усе на Божу славу робіть!" 1 Кор. 10:25, 31-32." Їжа ж нас до Бога не зближує : бо коли не їмо, то нічого не тратимо, а коли ми їмо, то не набуваєм нічого", або "Царство Боже -не пожива і питво, а праведність..." (Рим.14:17). «А тепер, як пізнали ви Бога, чи краще як Бог вас пізнав, як вертаєтесь знов до слабих та вбогих стихій, яким хочете знов, як давніше, служити? Ви вважаєте пильно на дні та на місяці, і на пори та роки. Я боюся за вас, чи не дармо я працював коло вас?...» Гал. 9: 4 «Один бо вірує, що можна їсти ВСЕ, а немічний споживає ярину. Хто їсть, нехай не погорджує тим, хто не їсть. А хто не їсть, нехай не осуджує того, хто їсть, БОГ БО ПРИЙНЯВ ЙОГО. Один вирізнює день від дня, інший же про кожен день судить однаково. Нехай кожен за власною думкою тримається свого переконання. Хто вважає на день, для Господа вважає, а хто не вважає на день, для Господа не вважає. Хто їсть, для Господа їсть, бо дякує Богові. А хто не їсть, для Господа не їсть, і дякує Богові. (Рим.14: 2-6.) "І став він голодний, і їсти схотів. Як йому ж готували, захоплення на нього найшло, і бачить він небо відкрите, і якуюсь посудину, що сходила, немов простирало велике, яка, за чотири кінці прив'язана, спускалась додолу. У ній же знаходились чотириногі всілякі, і земне гаддя, і небесні пташки. І голос почувся до нього: Устань, заколи, Петре, і їж! А Петро відказав: Жадним способом, Господи, бо ніколи не їв я нічого огидного чи то нечистого! І знов голос удруге до нього: Що від Бога очищене, не вважай за огидне того!" Дії 10: 10-15.
    Стосовно останньої цитати - це не означає, що ми маємо то їсти (хіба що в екстремальних ситуаціях виживання), це лиш як урок, що віри це не стосується, бо "їжа нас до Бога не зближує".

4. plastic

plastic Well-Known Member

Я цю тему навіть не починала, а ви вже десь 3 рази на неї звертаєте увагу.

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:23 ----------

А з якої саме християнської? Ми тут всі називаємося християнами, але в нас усіх дещо відрізняються погляди на деякі питання. Питаю з цікавості.

---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

Старозавітний Ізраїль покладався на діла Закону. Вони вважали, шо якщо вони народ Божий( і мають свідчення цього-обрізання-) то вони автоматично мають право на небо.Вони давали десятини, "виконували" закон, але насправдні вони дивилися тількі ззовні на виконання закону. (Дивилися на Букву закону). Вони мили руки перед їдою, в них був цілий усний кодекс норм і правил. Вони думали що ЦИМ ВОНИ ЗАРОБЛЯЮТЬ СОБІ ПРАВО НА НЕБО,
    Але прийшов Христос. Він вказав їм, що вся їх праведність нічого не вартує, їхні діла ніколи не будуть досконалими. Що вони лицеміри, і шукають лише слави для себе і багатства.
    Всі обряди в храмі (жертвоприношення Агнця) вказували на те що має прийти Викупитель. Але Ізраїль, який хвалився що він є вибраний народ, забув про суть обрядів, і виконував його лише як звичайний обряд.
    Вони хвалилися любов ю до Бога, але коли прийшов Ісус Христос-вони розіп яли Його.
    Вони не змогли його прийняти як Місію, не змогли вірою покластися на Нього як на Спасителя. Вони намагалися власною праведністю досягти Царства Божого. І не досягли.-бо шукали у власних ділах.
    Так само, якщо ми будемо намагатися поставити власну праведність за рахунок наших добрих діл, нас чекає та сама участь, як і стародавній Ізраїль.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я звертаю увагу на те, що ви повторюєте аргументи, які наводив Брацлав, і на що вже була відповідь. Аргументи обох сторін здається вичерпані. Нового нічого немає. Наведені Брацлавом і вами аргументи опонентів (і мене у т.ч.) не переконали (як стосовно питання суботи, так і питання про нечисту їжу у світлі Нового Завіту). Якщо це і вас з Брацлавом не переконало, то залишається, аби одні-одним поспівчували. :)
    Я для таких питань недавно сама відкрила для себе оффтопну функцію під значком OFF (спочатку думала, що то звичайний значок, а не прихований текст).

6. plastic

А якщо саме суббота буде причиною розділення в християнському світі, і ті хто дотримують суботу будуть переслідувані в майбутньому, тоді повірите?
    Бо відомо, що в останні часи перед приходом Христа будуть гоніння.

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та ви лиш подивіться тему про переслідування християн на цьому форумі. Ці переслідування усі конфесії на свою адресу приймають. Різниця лиш у часі і місці. Спочатку у Римській імперії преслідування набуло таких масштабів, що багато християн приймало їх за ознаку останніх часів. У середні віки католицька церква переслідувала тих, хто почав реформи проти індульгенцій і інквізиції. Для прикладу, у Росії робились спроби заборонити С.Є.: http://tsn.ua/svit/u-rosiyi-zaboronili-svidkiv-yegovi.html Якщо такі спроби їх переслідування будуть і в інших країнах, - ви повірите,що вони - єдине місце для спасіння (так як вони намагаються доводити)? В СРСР переслідували усіх протестантів, що також кожні з них могли вбачати у цьому якусь ознаку.
    А стосовно суботи і Старого Завіту мені достатньо багатьох апостольських пояснень, одне серед яких твердить про те, що це був прообраз (тінь) майбутнього, де у Новому Завіті вже ніхто не судитиме "за свята, за їжу чи за суботи". Кол. 2:16,17.

8. plastic

Якщо ви цікавилися Церквою Адвентистів, то напевно знаєте, що була така Е. Вайт. В 1844 році їй були дані відіння про долю майбутнього світу. Вона написала багато книг-найбільш відомі це книги ДУХУ ПРОроцтва.
    В неї було багато видінь, але деякі стосувалися часу скорботи, часу переслідувань, їй був показаний другий пПрихід Христа.
    Вона писала, що в останні часи буде екуменізація-обєднання різних конфесій. І весь світ буде обєднаним проти людей, що зберігають субботу, особливо після того, як суди Божі почнуться. (за те що люди не дотримують воскресіння)
    Вірити, чи не вірити, це вирішувати кожному. Наше діло, як адвентистів попередити про це.

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я знаю Е.Уайт і її книги. Я маю її книжку "Великая борьба". Дуже цікава книжка. При написанні її Уайт опрацювала величезну кількість історичного матеріалу і документів. Грунтовнішої історії протестантського руху я не зустрічала. В електронному виглдяді ця книжка знаходиться тут:
    http://www.knigi-white.narod.ru/knigi/KV5_velikaya_borba/index.htm
    Якщо відкинути помилкові погляди Уайт про Закон, суботу і нечисту їжу у новозавітні часи та деякі упередження і трактування пророцтв, то історична складова заслуговує уваги.
    Авжеж, вирішувати кожному.Стосовно її як пророчиці, то все те написано під впливом пророчих книг Біблії, які вона не завжди уважно досліджувала, а деякий зміст пророцтв залучений нею з праць інших авторів. Для прикладу, пишучи про небесне святилище у своїх видіннях, і про місто у ньому, Е.Уайт каже: "Я увидела ангела, стремительно летящего ко мне. Он быстро восхитил меня от земли к Святому Городу. В городе я увидела храм, в который и вошла. Я прошла через дверь прежде, чем подошла к первой завесе. Эта завеса поднялась и я вошла во Святое." (Ранние Письма, 1963, стр.32,33 ).
    Вона про це місто прочитала у І.Богослова, лиш поплутала небесний храм, де була скинія свідчення, і власне храм у тому місті, і не зауважила, що Іван про місто писав так : "А храму не бачив я в ньому, бо Господь, Бог Вседержитель то йому храм і Агнець. І місто не має потреби ні в сонці, ні в місяці, щоб у ньому світили, слава бо Божа його освітила, а світильник для нього Агнець." Об.21:22. Тобто, усі її пророцтва - це інтерпритація біблійних пророцтв з прив'язкою до церкви АСД. Такою ж самою справою займаються і Свідки Єгови. (книги: "Даниїлове пророцтво" і "Об'явлення: його апогей вже близький").
    Сьогодні усі кажуть, що попереджають. Отож, від імені усіх християнських конфесій дякую за попередження, а також аналогічне попередження (з іншим змістом) від імені тих конфесій передаю і вам. А я месіанських попереджень від людей не потребую, я про них читаю у Біблії.

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

P.S.
    27 травня 1856р. відбулася конференція (конгрес) церкви АСД в м.Батл Кріку (Мічіган.США). Е.Уайт там проголосила наступне:
    «Мне были показаны присутствующие на конференции. Ангел сказал: "Некоторые - пища для червей, некоторые испытают семь последних язв, некоторые останутся в живых на земле и будут преображены при пришествии Иисуса"» (Е. G. White, TestimoniesfortheChurch, 1:132).
    Але йшли роки, і пришестя не відбувалось.Е.Уайт розуміла, що за житття учасників того конгресу приходу Христа може і не бути, і потім писала наступне:
    «Ангелы Божьи в своих вестях людям представляют время очень кратким. Так же оно всегда было представлено и мне. Верно, что время продлилось дольше, чем мы ожидали в ранние годы этой вести. Наш Спаситель не появился так рано, как мы надеялись. Но изменилось ли слово Господа? Никогда! Необходимо помнить, что как обещания, так и предостережения Божий даны на условии...» (E. G. White, SelectedMessages, 1:67, 68).
    (До того часу роки армагедону намагався встановлювати Уільям Міллєр. Як це все нагадує С.Є..... хоча з іншого боку і не дивно, бо саме від адвентистів С.Є. перейняли більшу частину свого вчення.

Останнє редагування: 7 бер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  10. plastic

В книзі ОБявлення написано про те, що має відбутися в майбутньому-коли буде все нове.А Елен Вайт показано було видіння про теперішню скінію, що на небі, де Христос проводить служіння.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

А я хіба писала про якісь події (теперішні чи майбутні)? Це не має значення. Я звернула увагу на джерело тієї інформації, а джерелом є книга Об'явлення. А головне, що є різниця з описом небесного пророчого міста у небесному святилищі. За даними і.Богослова у тому місті (небесному Єрусалимі) немає храму, а за даними Е.Уайт є. Кому вірити? Я вірю І.Богослову, а ви маєте повне право вірити Е.Уайт, яка сплутала місця Об'явлення, де в одному місці йдеться про небесне святилищ з ковчегом свідоцтва, що виступає у якості храму, і окремо - про місто , у якому храму немає. Е.Уайт треба було просто бути більш уважнішою, читаючи книгу Об'явлення для написання своїх пророцтв.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Е.Уайт вiрити не можна - факт, та навiть читати не рекомендується, бррр :scare:

• Подобається Подобається x 3
  13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Хто сказав? Ті хто хрестили огнем i мечем. От саме їм і неможна довіряти.

• Подобається Подобається x 1
  14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

20 А той пророк, що зухвало відважиться промовляти Моїм Ім'ям слова, яких Я не наказав був йому говорити, і що буде говорити, і що буде говорити ім'ям інших богів, хай помре той пророк.

21 А коли ти скажеш у серці своєму: Як ми пізнаємо те слово, якого Господь не говорив?

22 Що буде говорити той пророк Ім'ям Господа, і не станеться та річ, і не прийде, то це те слово, якого не сказав Господь. У зухвалості говорив його той пророк, і ти не будеш боятися його.

Повторення Закону,18

31 Ось Я на пророків, говорить Господь, що вживають свого язика, але кажуть: Це мова Господня!

32 Оце Я на тих, що сни неправдиві звіщають, говорить Господь, вони розповідають про них та впроваджують в блуд Мій народ своїю неправдою й глумом своїм, хоч Я не посилав їх і їм не наказував, і вони помогти не поможуть народові цьому, говорить Господь....

Єремія,23

1 Улюблені, не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з'явилося в світ.
    1 Івана,4

15. plastic

Я теж вірю І Богослову. Але я не бачу в книгах Е. Вайт чогось, щоб протиріччило Біблії.
    Іван написав про Нову землю, де Храму вже не буде.
    Еллен Вайт у видінні бачила ту скінію ,де Христос зараз звершує служіння Первосвященника. Мойсею на горі Синай було повелвіння зробити так як по НЕБЕСНОМУ ЗРАЗКУ. ТОБТО НА НЕБІ Є НЕБЕСНИЙ ОРИГІНАЛ, а на землі була його копія.
    По-друге - Це було видіння. Може це було "образно" показано їй. Завжди пророкам було показано не прямо а як би образно, наприклад -Світильники- що символізували церкву, котел-що симв -Іерусалим, Ієзекііль бачив 2 храм, але як він йому представлений був? Розуміння видіння ще залежить від самого пророка, наскільки добре він "бачить". Наприклад коли Бог показував видіння Еремії Він питав "що ти бачиш?"
    Книги Е.Вайт намагаються привернути увагу людей до Бога, зректися свого"я", покаятися.
    Спочатку я сама їх не сприймала і чути не хотіла ні про яку Е. Вайт. Бо зараз багато всяких людей, що дійсно видають себе за "когось". Але щоб робити висновок, треба ознайомитися зі змістом"
    І почала читати, і багато чого мені сподобалось. Особливо я люблю книгу. "Христос-надія світу" Ця книга пройнята любовю до Бога.

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Іван писав про МІСТО (небесний Єрусалим). Е.Уайт також писала про місто. Гадаю не про Київ чи Львів.
    Якось Ісуса спитали:
    «Учителю, котра заповідь найбільша в Законі?» Він же промовив йому:«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою». Це найбільша і найперша заповідь. А друга однакова з нею: «Люби свого ближнього, як самого себе». На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять...” (Мф. 22.35-46).
    За логікою церкви АСД Ісус мав би сказати: "четверта".
    Але Е.Уайт виправила "помилку" Ісуса:
    "В ковчеге находились: золотой сосуд с манной, жезл Аарона расцветший, каменные скрижали, сложенные между собой наподобие книги. Иисус открыл их и я увидела десять заповедей, написанных на них перстом Божьим. На одной скрижали было четыре заповеди, а на другой шесть. И эти четыре на первой скрижали сияли более ярче, чем те шесть. Но четвертая, заповедь о Субботе, сияла ярче всех остальных, потому что суббота была установлена отдельно, чтобы хранить в чести Божие святое имя. "

"Точка зрения зависит от места сидения"

17. Зануда

Зануда така зануда

О! Та ті вже давно спочили і стали перед Божим судом. Тому їх навіть сюди не приплітайте :)

18. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

точніше стануть

хоча як дехто казав той хт не памятає своє історії приречений її повторити.
    А я к щодо тих хто не хоче обєктивно оцінити власну історію, визнати помилки?

19. plastic

Іван писав дійсно про Новий Ерусалим, що спустився від Бога з неба. Там немає храму- це згідно книзі Об"явлення.
    Але Новий Ерусалим спуститься після того, як буде воскресіння. Так?
    Тоді питання- чи існує зараз храм на небі, чи його не існує?

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:00 ----------

Це було видіння. Можливо це було показано їй спеціально, щоб вона звернула увагу.
    Церква АСД не відкидає жодної з 10 заповідей, бо перші чотире-це Любов до Бога
    , а інші 6-ц любов до людей.
    Хто згрішить хоча б одній заповіді, буде винний у всьому.
    Але ж ми не покладаємося на свої діла, на своє виконання заповідей, бо ми не зможемо самі виконати їх так, як цього вимагає Бог. Ми очікуємо праведності від віри.
    Доречі, Даяно, а що для вас є гріхом?

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

До таких "пророцтв", особливо в часи Нового Заповіту потрібно відноситися дуже і дуже обережно.
    Всі знають пророка Мухамеда. Він також казав, що Коран був продиктований йому ангелом в той час, коли він був в печері. Які результати, ми всі зараз бачимо.
    Так само і адвентисти і мормони і СЄ твердять, що їх вождям зявлялись ангели і щось там диктували.
    Я думаю, що нам цілком достатньо Біблії. Навіть більше, Біблія багато разів застерігає - не додавайте нічого!
    Що ж до "пророцтв", то по-перше потрібно їх звіряти з Біблією. Маленьке розходження - це пророцтво від лихого.
    Що ж до тих лжепророків, то на мою думку там є дві причини.
    Перша - відверта брехня "пророка".
    І друга, він чи вона дійсно бачили якогось ангела. Але це був ангел, посланий темними силами.
    Ще раз нагадаю вірш з Повторення Закону:

Що буде говорити той пророк Ім'ям Господа, і не станеться та річ, і не прийде, то це те слово, якого не сказав Господь. У зухвалості говорив його той пророк, і ти не будеш боятися його.

а де твій аватар? :)