Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

http://nevskiy.orthodoxy.ru/center/spravochnik/protest/advent_7d.html

Адвентисты 7-го дня
    Характеристика: секта американского происхождения, вышедшая из среды баптизма.
    История секты: ее основатель - фермер Уильям Миллер, принадлежавший к одной из баптистских общин в штате Нью-Йорк. Изучение писания привело Миллера к мысли, что скоро наступит кончина мира и тысячелетнее царство Христа.
    Но когда подошел 1843 год, Миллер внес небольшую поправку и перенес пришествие Христа на 1844 год, причем точно указал день и месяц, а так же гору в штате Нью-Йорк, на которую непосредственно должен сойти Христос. В указанный день последователи Миллера, облачившись в белые одежды, расположились у "горы суда". После длительного ожидания число сторонников "пророка" резко сократилось, но многие остались верными ему. Их напряженным состоянием и ожиданием близкого второго пришествия воспользовались нехристианские элементы, которые захватили в свои руки власть над этим движением. В 1844 году Георг Сперр издал шесть своих проповедей, в которых отрицал бессмертие души и трактовал вечные мучения как полное уничтожение грешников. Тогда же было решено праздновать ветхозаветную субботу вместо христианского празднования воскресения. В 1845 году Миллер с последователями были исключены из баптистского союза и создали организацию адвентистов. Неудача с 1844 годом позже была объяснена тем, что Христос якобы пришел все-таки, но не на землю, а в небесное святилище и стал творить "суд исследования", определяя дальнейшую судьбу умерших и живущих людей. Для этого суда требовалось от 70 до 100 лет, следовательно, новое пришествие было перенесено на 1932-33 гг., совпадая в определении срока еврейскими раввинами, которые ждали прихода своего "Мессии" именно к этим годам. Последнее предсказание пришлось на 1995 год, что также совпало с новыми предсказаниями раввинов.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус казав, що наприкінці віків буде багато таких, які захочуть звести з істинного шляху і застерігав....

• Подобається Подобається x 4
  3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Ефесянам 2:8-9 сказано: «Благодатью вы спасены через веру, и сие не от вас, Божий дар: не от дел, чтобы никто не хвалился».Отже, зберігання частини єврейського закону, наприклад,суботи в старозаповітному варіанті суперечить спасінняю через віру.
    Отже, для християнина основою всього і молитовного, і практичного життя повинні бути життя, навчання, смерть і воскресіння Ісуса Христа, який є Господом суботи, який сам є суботою(„Візьміть ярмо Моє на себе і научіться від Мене” знайдете спокій(шабат) душам вашим”).:rolleyes:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поясніть.

5. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Суд Божий це не суд в нашій країні, що справи розглядаються роками. Творець всього що є, напевно за секунду зможе впоратися з всіма справами! Навіщо ви його вставляєте в рамки якісь.

І для чого той суд має відбуватися на небі! Там немає кого судити! Всі грішники тут!

• Подобається Подобається x 5
  6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

агов, добродії традиційники!..
    дайте панові тиверцю відповісти!...
    ато буде як зі свідками.....
    поки мене не було, ви встигли один одному плюси поставити, посміятися....
    так не чесно!.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  7. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Нам що очікувати його входу на форум? А якщо він взагалі не з'явиться? Від комп. його ніхто не відтягував. А чекати на відповіді! Вони будуть? Ви дали відповіді на всі запитання?

Ви вже є?
    То ми можемо вже плюсики ставити?

• Подобається Подобається x 2
  8. Калиниченко

Я хотів тільки сказати, що жодна людина ділами закону(наприклад, виконанням правил єврейського суботнього відпочинку) виправдана не буде, діла без віри – ніщо, але і віра без діл – пустозвонство. В Рим 10.4 сказано, що кінець Закону – Христос на праведність кожному, хто вірує.Отже, Закон для християн – скасований(тобто не є ділами, які підтверджують віру в Ісуса Христа), діють тільки заповіді, дані Ісусом, старозаповітний Закон – тільки тінь, прообраз новозаповітного.
    Старозаповітним Законом заборонено робити будь-яке діло в день суботній. А Ісус каже: „Устань, візьми постіль твою і ходи”. Юдеї говорили: сьогодні субота, він не повинен був брати свою постіль, а той їм відповів:” Хто мене зцілив, Той мені сказав: візьми постіль твою і ходи”. Тут віра зціленого Христом явно суперечила старозаповітному розумінню суботи.

• Подобається Подобається x 3
  9. Тиверець

Тиверець Active Member

«Тому для народу Божія ще залишається субботство» (Євреям 4:9).
    «Здесь терпение святых, соблюдающих заповеди Божии и веру в Иисуса» (Откровение 14:12).

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

О я си помилив, то адвентисти, а не СЄ, як я вже писав колись до того у гілці про СЄ, допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=274808&postcount=2376, хочуть донести всім про християнського бога. Чи то у всіх тих організацій апокаліптична манера ? Таке враження, що більшість з них прагне до кінця світу.

пупер'е можливо у вас є що відповісти по даній темі людині.

11. duncan

пане, SatYr-е....
    чи відомо вам, що остання книга Біблії апокаліпчитна?... [​IMG]

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

це точно... євреям ...

13. SatYr

SatYr Well-Known Member

У багатьох релігіях є згадки про кінець світу, але це не робить їх апокаліптичними чи тими, що прагнуть кінця світу. Тобто, власне, в одних це факт, що трапиться, але всі не чекають на нього і як то кажуть "не спішать по перед батька в пекло", а інші напвпаки тіко того й чекають, що власне доводять їхні заклики та "пророцтва".

14. duncan

не буду говорити про адвентистів, але у свідків я не бачив, щоб хтось готувався сьогодні, завтра-післязавтра померти через кінець світу.....
    вони просто зважають на Біблійне попередження...
    крім того, це ж значно полегшує життя....
    гріх пожадливості, який добре спостерігається, у свідків відсутній, бо навіщо накопичувати тисячі, гонитися за грошима, якщо скоро кінець світу?....
    це мудрість!...
    Біблійна мудрість!....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую за пояснення.

Додано через 33 секунди
    Дякую за пояснення.

16. консультант

Особливо ось ця, яку я прочитав на офіційному веб-сайті свідків Єгови:

. Ісус започаткував одну правдиву християнську релігію.

2. Біблія передрекла‚ що після смерті апостолів у християнський збір мало–помалу проникатимуть хибні вчення й нехристиянські традиції. Замість того щоб віруючі йшли за Христом‚ певні особи будуть вести їх за собою (Матвія 7:15‚ 21—23; Дії 20:29‚ 30). Ось чому ми бачимо так багато різних релігій‚ які заявляють‚ що є християнськими.

17. duncan

якщо врахувати, що ваша церква виникла через 3 століття після воскресіння Ісуса Христа, цілком з вами погоджуюся....

18. Калиниченко

Суботство з Євр.4.9 означає знаходитись в спокої, суботство – це не виконання дня суботнього, як написано в Старому Заповіті а виконання Божих обіцянок про спокій, який кожен віруючий в Христа одержує в Христі( по мірі дорослішання, очищення, освячення), це Царство Боже. І саме про цей спокій каже Ісус в Мт 11.28-30: "28 Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!29 Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.30 Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!"
    А щодо Одкровення 14.12, то невже тільки зберігання суботи є ознакою вірності Творцю, а смерть за Христа, а відмова поклонятись ідолам? Знову ж таки Христос ніде не говорить – хто буде зберігати суботу, той спасеться!Сам Христос вказував, що субота в старозаповітному варіанті підлягає відміні: "14 А була то субота, як грязиво Ісус учинив і відкрив йому очі.15 І знов запитали його й фарисеї, як видющим він став. А він розповів їм: Грязиво поклав Він на очі мені, а я вмився, та й бачу.16 Тоді деякі з фарисеїв казали: Не від Бога Оцей Чоловік, бо суботи не держить." Іо 9.14-16
    "6 І тому зачали юдеї переслідувати Ісуса, що таке Він чинив у суботу.17 А Ісус відповів їм: Отець Мій працює аж досі, працюю і Я.18 І тому то юдеї ще більш намагалися вбити Його, що не тільки суботу порушував Він, але й Бога Отцем Своїм звав, тим роблячись Богові рівним." Іо 5.16-18.
    А це вже св. Апостол Павло:"9 А тепер, як пізнали ви Бога, чи краще як Бог вас пізнав, як вертаєтесь знов до слабих та вбогих стихій, яким хочете знов, як давніше, служити?10 Ви вважаєте пильно на дні та на місяці, і на пори та роки.11 Я боюся за вас, чи не дармо я працював коло вас?..."Гал 4.9-11
    Атепер щодо першого дня тижня.
    Про те, що християни з перших століть збирались в перший день тижня для зборів і переломлення хлібів, пише ще Іустин Філософ:”В так званий день Сонця буває в нас зібрання в одному місці всіх. В день Сонця ми робимо збори тому, що це є перший день, в якому Бог, змінивши морок, сотворив світ, і Ісус Христос, Спаситель наш, в цей же день воскрес із мертвих”(день Сонця, день Венери, день Меркурія – це просто назви днів тижня за римським календарем, якщо не помиляюсь, назви цих днів збереглися в сучасній італійській мові). Перші три століття свого життя своє головне свято, день Воскресіння Ісуса Христа, день Євхаристії християни святкували саме в перший день тижня. Тільки імператор Костянтин зробив цей день загально святковим, до того це було тільки свято християн.
    Ще цитата з Іустина Філософа(він жив в ІІ столітті) "Праведный Ной при потопе с прочими людьми, составляя числом 8 человек, были символом того дня, в который наш Христос явился, восставши из мертвых, и который по числу есть восьмой, но по силе всегда первый… Можно было бы, друзья мои, доказать вам, что восьмой день более, нежели седьмой (см. Быт. 17, 12), заключал в себе таинство… Заповедь об обрезании, повелевающая, чтобы младенцы обрезывались непременно в восьмой день, была прообразом истинного обрезания, которым мы обрезались от греха и заблуждения чрез Господа нашего Иисуса Христа, воскресшего из мертвых в первый день недели" (Разговор с Трифоном Иудеем. 138; 24; 41).
    Далі, в Дідахах,14, що була написана приблизно в 120 році, говориться: "Зібравшись разом у воскресний день Господень, поламайте хліб і складіть подяку, визнавши перед тим ваші переступи, щоб ваша жертва була чистою"

19. консультант

Не виникла через 3 століття, а продовжує своє існування залишаючись послідовниками Христа, а не Єгови і сприймаючи його, як Сина Божого - невід"ємну складову Святої Трійці, де Троє свідкують Одне, а не трьох. Зате інші релігії виникли набагато пізніше, через півтори тисячі років, в тому числі Адвентисти 7-го дня та свідки Єгови. Думаю, що нічого дивного не відбудеться, якщо появиться ще хтось. на подобі недавно новостворених...

• Подобається Подобається x 3
  20. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Адвентисти сьомого дня.

Назва
    Назва Церкви Адвентистів Сьомого Дня походить від головних засад її віровчення. Це, передусім, віра у близькість Другого пришестя Ісуса Христа, або адвентус (лат. - пришестя), а також - дотримання Суботи, сьомого дня тижня як Божого дня, присвяченого поклонінню.

Релігійних рух, назва якого — «адвентизм», зародився в 1830-х роках в США та згодом зорганізувався в кілька релігійних організацій, найбільшою із яких — Церква адвентистів сьомого дня (АСД). Рух цей заснував баптист Вільям Міллер (англ. William Miller) в 1840-х роках; сам він був фермером і проповідником у Лоу-Хемптоні (англ. Low Hampton), штат Нью-Йорк.

Церква АСД організувалась як духовна організація з початком XIX століття в результаті подальшого розвитку Реформації, що почалася в XVI сторіччі в Європі. Мета Реформації — повернувшись до витоків, відновити християнську Церкву такою, якою являлася вона у ті часи, коли Христос і апостоли її заснували. Взагалі всі реформатори Європи, починаючи від Лютера, змагалися за очищення християнства від нововпроваджених язичницьких традицій і вірувань, заснувавши свою віру тільки на Святому Письмі. Оскільки протестанти — це християни, які протестували проти відступу в християнстві від Біблії, вираз «Біблія і лише Біблія» (лат. Sola Scriptura), стало гаслом протестантизму.

Адвентизм як подальший розвиток Реформації
    У результаті подальшого розвитку Реформації на початку XIX століття серед баптистів, методистів та інших, розгорнувся адвентистський рух серед тих протестантів, які очікували швидкого повернення Христа. Уважно досліджуючи Біблію, основоположники Церкві АСД (баптисти і методисти) виявили в Біблії забуті, змінені й спотворені римською церквою доктрини як-от: істина про виправдання вірою, Закон Божий, субота, святилище, чиста й нечиста їжа та інші., — це привело до того, що всі, хто повернулися на біблейську платформу в 1863 році, об'єдналися в єдине братерство Церкви християн АСД. У даний час АСД здійснюють своє служіння людям у 220 країнах земної кулі, мають близько 42 000 церков, в яких поклоняються Богу близько 11 млн. дорослих членів Церкви, а коли врахувати дітей — більш ніж 20 млн.

Церква АСД — одна із тих, що визначається у світі своїм швидкий приростом: щодня зростає більш ніж 2-х тис. чоловік. Церква ця серед представників інших конфесій відома також під назвою «суботники».

Основні цілі
    Церква АСД проповідує Євангеліє Ісуса Христа всім народам Землі, закликаючи кожну людину прийняти дар вічного життя на умовах віри, покаяння і навернення (Ів. 3:16 - 21). Для здійснення цієї мети по всьому світу постійно створюються нові громади віруючих, які сприяють зміцненню братського спілкування, духовно-етичному вихованню людей всіх віків, а також сприяє зміцненню сім'ї, вірності подружжя і правильному вихованню дітей і молоді. Церква АСД є такою, що веде всесвітньою організацією в питаннях здорового способу життя, що закликає кожну людину піклуватися про храм свого тіла, в якому Бог бажає мешкати тут на Землі, згодом ми зможемо мешкати в Його присутності на небі (1 Корн. 3:16, 17; Об’явл. 21:27). Церква проповідує принципи ненасильства і свободи волевиявлення кожної людини в питаннях особистого вибору і свободи совісті, активно сприяє миротворчій діяльності, допомагає таким, що має потребу і знедоленим, сприяє дружбі і братерству між людьми різних рас і народів.

Символи віри
    Символом віри є Біблія. Вірять, що всі 66 канонічних книг Старого і Нового Завіту є богонатхненним мірилом і підставою християнської віри (2 Тим. 3:16,17).

Вірять, що весь Всесвіт, видимий і невидимий світ, створений великим і всесильним Творцем, Триєдиним Богом — Батьком, Сином і Святим Духом (Бут. 1; Кол. 1:15, 16; Йова 33:4).

Вірять, що всі розумні істоти Всесвіту створені Богом за образом і подобою Творця і що в питаннях свободи совісті і релігії всі у однаковій мірі мають право на свободу вибору. (Повт. 30:19) Вірять, що гріх зародився на небі, серед ангелів і що в результаті падіння Люцифера і його ангелів гріх був перенесений на землю, що привело наших предків до втрати безсмертя. (Іс. 14:12-14;)

Вірять, що Син Божий прийшов в наш світ, народився непорочним зачаттям від діви Марії (у оригіналі Старого Завіту слово "діва" написано з малої букви Іс. 7:14.), в 30 років був хрещений і 3,5 років проповідував, зціляв і воскрешав, являвши Собою характер Бога, люблячого і милосердного(Ів. 14:8,9).

Вірять, що життя Ісуса Христа є прикладом для всіх охочих стати Божими синами і дочками. Все, що робив Христос і ми повинні робити, все, що Він дотримував, і ми повинні дотримувати (Мт. 5:17,18; 1 Петр. 1:14-16; 1 Ів. 2:3-6).

Вірять, що людина не має в самому собі безсмертя, оскільки його було втрачено при гріхопадінні Адама і Єви, і що тільки через віру в Ісуса Христа і відновлення в нас образу Божого та Його святості безсмертя буде повернено нашому смертному тілу при Другому пришесті Христа (1 Кор. 15:51-54; Рим. 2:6, 7; 1 Тім. 6:16).

Вірять, що людина повинна оберігати не тільки свій дух (тобто розум) від осквернення, але і тіло своє. Біблія ясно вказує на несумісність неслухняність Богу із служінням Йому. Всі наркотичні засоби, такі, як тютюн, алкоголь і наркотики, руйнують людське тіло, а в тілі, що руйнується (хворому), не може бути місця для здорового духу (Лев. 11:43-47; Об. 21:27). Вірять, що Христос створив на землі Свою Церкву з людей, які прагнуть жити по Його прикладу відповідно до Його Закону. Він послав Своїх послідовників служити потребам людей безкорисливо і сумлінно. Він доручив Своїм послідовникам проповідувати Євангеліє і учити всіх людей дотримувати те, що Він повелів дотримувати.

Вірять, що сьомим днем тижня по Біблії є Субота. Святість цього дня установлена Богом при творінні Землі. Сам Бог про це: сказав і власноручно написав. Заповідь про суботу є четвертою заповіддю Закону Божого. Дотримуючи цю заповідь, людина визнає Бога Творцем нашої Землі. Це знак приналежності Богу, відмітна ознака того, Кому ми поклоняємося. Жодна заповідь Закону Божого не може бути змінена, оскільки Бог не змінюється. Пророки, Христос і апостоли дотримували суботу, і у вічності всі врятовані святитимуть цей день (Іс. 56:2-7;66:22,23; Лк. 4:16; Дії. 16:13; Якова 2:10).

Вірять, що кожна людина може одержати прощення всіх своїх гріхів і порятунок через віру в Ісуса Христа. Тому, подібно до учнів Христа, ми хрестимо в ім'я Батька і Сина і Святого Духу тільки тих людей, хто свідомо вірить і дає обіцянку служити Богу і дотримувати Його заповіді (Мр. 16:15, 16; 1 Петро. 3:21; Дії. 8:12).

Вірять в близький Другий прихід Христа, у те, що буде воскресіння мертвих праведних і неправедних, що буде завершальний праведний суд, після якого призвідник гріха і зла Сатана разом з своїми спільниками остаточно загине. Земля очиститься, оновиться, і врятовані народи вічно житимуть на оновленій землі, де ні смерті, ні плачу, ні крику, ні хвороби вже не буде (Ів. 14:1-3; 5:28, 29; Об. 21:1 - 4).

Керівні органи
    Світовим центром Адвентистів сьомого дня є «Генеральна конференція адвентистів сьомого дня» (м. Батл-Крік, США). Центр всесвітньої організації адвентистів сьомого дня знаходиться у Вашингтоні.

а де твій аватар? :)