Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. plastic

plastic Well-Known Member

Спочатку доведіть мені про неділю.Слова Ісуса , що тепер буде неділя.
    І ще раз пишу слова Того ж самого Павла
    9 Отож, людові Божому залишається суботство, спочинок( Евр 4/9)

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, в Ісусі Христі.

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Для чого взагалі щось святкувати?
    То все є марнота і ловлення вітру.

4. plastic

Як я написала- заповідь Ісуса Христа- Любити Бога включає в себе і святкувати суботу. Почитайте що я написала по темі Армагедон

5. Pedro

По перше, авторство Павла як автора послання до Євреїв не доведене.
    По-друге, прочитайте ще раз той 4-й розділ. Там щось згадується про суботу, як день?

---------- Додано в 04:19 ---------- Попередній допис був написаний в 04:17 ----------

І. по-третє, чому вам не спиться, Абдурахман? Це все марнота то йдіть спати, а то і на цьому світі не доживете відведеного вам часу через втому і недосипання.:)

• Подобається Подобається x 1
  6. Pedro

А оце я любязно знайшов для пані Пластик. Продовжуйте свої аргументи. Але перед тим прочитайте цю гілку щоб не повторюватись.

7. zita

zita Member

чому Петро?

18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
    19 І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі![/I][/B]

В оригіналі: " І кажу я тобі, що ти петрос (камінь), а на цій Петра (Скелі, тобто на Собі) я побудую церкву..." Чому саме Ісус Христос є Скелею, в Біблії неодноразово Господь виступав у символі скелі. Наприклад "Господь моя скеля й твердиня моя, і Він мій Спаситель! Мій Бог моя скеля, сховаюсь я в ній, Він щит мій, і ріг Він спасіння мого, Він башта моя!" (Пс. 17:3),

8. plastic

[/COLOR]
    Чекаю що Ви приведете аргументи того, Що Христос відмінив Суботу, яку Він дав в Старому Заповіті на горі Сінай.

Останнє редагування модератором: 23 лют 2010
  9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Неділя була від самого початку створення церкви і не нам її відміняти. Цей день є найбільш радісним і має найбільше значення для кожного християнина. Суботу також ніхто не відміняв, щосуботи в церкві правиться Служба Божа.
    Суботство і спочинок набуло іншого духовного значення у порівнянні зі старозавітніми часами, коли євреї мали спочинок від тілесних справ. Це було образом дійсної суботи. Душа, що звільнилася від гріховних помислів, суботствує дійсну суботу і покоїться дійсним спокоєм, перебуваючи вільною від всіх нечистих справ.Через звіщену Євангелію до спочинку входять ті, хто увірував.

• Подобається Подобається x 3
  10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви на основі Біблії можете показати що християни повинні особливо шанувати неділю?

11. plastic

Ви вже неприймаєте Послання к Євреям як частину Біблії? Навіть католики, православні і протестанти її приймають.

12. plastic

Неправда, на початку створення церкви була субота

---------- Додано в 19:19 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

В 321 році указом Константина-римського правителя був виданий указ про святкування неділі. Цей указ був виданий з політичних причин.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

I на якому соборi змiнили суботу на недiлю?
    У чому суть тих мотивiв i чому саме недiлi?

14. Pedro

А що, послання ап Петра не є частиною Біблії? Я просто сказав загальну думку, що невідомо хто написав послання до Євреїв.
    До речі, в більшості Біблій не написано, чиє це послання.
    Просто, послання до Євреїв.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а можете сказати, чому неділя з політичних причин? Можна було б скажімо, четвер. Чим зле то для політики?

16. Даяна

Даяна Well-Known Member

Був тут один суботник, Брацлав. Навели йому різноманітні аргументи. Тоді він почав пропагувати вчення про нечисту їжу. Закидали його аргументами про відміну у Новому Завіті цього вчення. Пропав. Прийшла plastic. Знайшла собі цікаву тему. Прочитала останню сторінку і почала все спочатку.......

17. plastic

В той час ( приблизно 321 рік) імператор Константин вирішив зробити християнство загальною релігією.Він розумів, що влада має силу, якщо вона має як опору релігію. Але було дуже багато язичників а також багато новонавернених християн із язичників, які святкували "день сонця" - Sunday- або неділю. І щоб об єднати їх, він прийняв указ що буде тепер святкуватись неділя. І язичникам добре- день сонця тепер буде святкуватись як день Господній і християнам непогано-все рівно День Господній святкується. Але Богу не всерівно який день ми маємо святкувати. Він хоче щоб Йому поклонялися так як Він хоче, а не як ми самі собі придумали.

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Лиш би ми святкували на хвалу Йому, і не важливо чи то буде субота, чи неділя, чи якийсь інший день тижня.
    Перші чотири заповіді безпосередньо стосуються віри і того яким чином правильно поклонятися Богу.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Погуглила і не знайшла відомостей про щотижневе святкування дня сонця язичниками. Ви впевнені що не помилились?

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Десь читав: погани святкували дні вшанування того чи іншого бога, та ще урочисті поточні події, тобто без такого упорядкованого семіденного циклу. Як на мене, це більш вірогідне.

а де твій аватар? :)