Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Полеміка А. Кураєва з адвентистами.

"Ныне же, познав Бога для чего возвращаетесь опять к немощным и бедным вещественным началам и хотите еще снова поработить себя им? Наблюдаете дни, месяцы, времена и годы. Боюсь за вас, не напрасно ли я трудился у вас" (Гал. 4, 9-11). Это сказано не только к любителям гороскопов. Это и к вам сказано, братья-адвентисты. Христос — Творец времени — выше календаря, и время нашей молитвы, литургическое время Он возвысил над временем астрономов и диспетчеров, над временем физическим. А вы не признаете за другими христианами права молиться Христу "на горе Гаризим", вне пространства субботы. Неужели календарь стал для вас поводом к расколу с другими христианами? Разве одобрил бы такое повеление апостол Павел, узнай он, что ради празднования субботы вы враждуете с собратьями-христианами? Он специально укреплял христиан не бояться пересудов за несоблюдение ветхозаветных ритуалов: "Итак никто да не осуждает вас за пищу, или питие, или за какой-нибудь праздник, или новомесячие, или субботу: это есть тень будущего, а тело — во Христе" (Кол. 2, 16-17). Но вот — нашлись-таки христиане, которые осудили других христиан "за субботу"! И еще как осудили: "Соблюдение воскресения — тайна беззакония". Христиане, празднующие Воскресение Христово, оказывается, не просто ошибаются, но и прямо служат Антихристу! "Писание открывает нам, что перед Вторым пришествием весь мир будет поделен на два класса: людей верных, "соблюдающих заповеди Божии и веру в Иисуса", и тех, кто "поклоняется зверю и образу его" (Откр. 14, 12,9). В то время всем станет ясно, что покорное соблюдение субботы служит доказательством верности Творцу", — пишут адвентисты. Но неужели лишь субботнее неделание есть признак верности Творцу? А смерть за Христа? А отказ поклониться идолам? Христос не говорит: кто соблюдет субботу, спасен будет. Он дает иные собственно религиозные критерии: кто исповедует Меня перед людьми... Так что не "Писание открывает нам" то, что проповедуют адвентисты, а их собственная концепция приводит их к странным и самодельным "откровениям". Так зачем же позорить христианство, на пороге третьего тысячелетия возрождая всемирные споры по обрядовым вопросам?

• Подобається Подобається x 3
  2. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

По всім цим місцеписання на рахунок суботи, я дав ссилку. Ніхто не зміг спростувати того, що там написано. Не повторюйтесь.

Закон Божий (10 заповідей) вічний. Христос його не відміняв. Відмінений закон Мойсея: обрізання і т.д. Бог буде судити людей по Свому закону.
    «Не всякий, говорящий Мне: «Господи! Господи!» войдет в Царство Небесное, но исполняющий волю Отца Моего Небесного. Многие скажут Мне в тот день: «Господи! Господи! не от Твоего ли имени мы пророчествовали? и не твоим ли именем бесов изгоняли? и не Твоим ли именем многие чудеса творили?» И тогда объявлю им: «Я никогда не знал вас; отойдите от Меня, делающие беззаконие». (Матфея 7:21—23).

Останнє редагування модератором: 30 сер 2009
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Брацлав, Ви маєте якісь проблеми зі святкуванням суботи? Хтось Вам перешкоджає? Якщо так, то як ми можемо Вам допомогти? А якщо ні, то чому Ви зі сторінки на сторінку апелюєте до нас в цьому питанні.
    Як Ви рахуєте, що святкування суботи наближує Вас до Бога - то святкуйте на здоровя. Інші будуть святкувати неділю чи інший день.
    Я вже десь цитував Біблію щодо цього питання.
    На мою думку, набагато важливіше значення має відповідь на питання яке в свій час поставив Пилат
    22 Пилат каже до них: А що ж маю зробити з Ісусом, що зветься Христос?
    Матв. 27
    Боюсь, що ми всі колись дамо відповідь як ми поставилися до цього питання.
    А субота? Святкуйте суботу...
    І ще я помітив, що багато форумчан мимоволі стають пятидесятниками коли переходять на духовні питання, особливо цитування Біблії.
    Тобто починають говорити іншими мовами. Невже цитування Біблії іноземною мовою звучить переконливіше?

• Подобається Подобається x 2
  4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Закон вказує на наші гріхи. Людина, свідома своєї гріховності, потребує спасіння в Ісусі Христі, щоб виправдатись вірою (Гал.3:24), а не ділами Закону. (Рим.3:20)
    Гал.2:21 Божої благодаті я не відкидаю. Бо коли набувається правда Законом, то надармо Христос був умер!
    А хто повторюється? Йшлося не про святкування суботи, а про те, що субота для вас стала каменем спотикання, через який ви забули ЛЮБОВ і МИР у Господі нашім.

ПС. Ви не відповіли на моє запитання в дописі 256.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

це приводить опонента у стан шоку, почуття незнання і винності... а той хто привів іноземною - почуття "перемоги" і переконливості.

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Сподіваюсь, нічого не маєте проти цитування оригиналів? Адже саме це є найдосконалішим шляхом: позбутись нашарувань додаткового сенсу, що неодмінно виникає у перекладі.

7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вибачте за офтоп але чому офіційною Біблією Католицької церки є саме переклад на латину?

8. аксакал

Дійсно офтоп. Я мав на увазі дослідження Святого Письма в тонкощах.

P.S. Зі зміною загальновживаної мови в усіх християнських конфесіях поступово з'являлись нові переклади. (З деєким запізненням, коли попередня ставала із загальновживаної загальнонезрозумілою.) Спочатку на койне. Потому - спеціально для західної частини Римської імперії - переклали на латину. А з середини ХХ ст. - на тисячи національних мов. Це якщо не враховувати "бокових гілок" давніх перекладів на слав'янську, китайську, коптську і т.ін.

• Подобається Подобається x 1
  9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та скільки вже можна ігнорувати вчення Христове? ап.Павло спростував наведені вами цитати !!!
    В 10-й раз наводжу апостольське пояснення:
    Ісус не руйнувати Закона прийшов, а ВИКОНАТИ (Мт.5:17).
    До Своєї викупної жертви Він Сам був під Законом (Гал.4:4), тому нічого і не відміняв.
    Закон був ДО Христа (до Його викупної жертви).- Ів.1:17 ; Гал.3:19-25.
    До цього часу "жодна йота з Закону не могла бути викинута, доки не мало ЗБУТИСЯ все". І викупна жертва Ісуса ЗВЕРШИЛАСЯ на хресті! (Ів.19:30 ; Кол.2:14). Ісус виконав свою обіцянку: Він ЗАВЕРШИВ, закінчив Закон.
    З того часу божий люд - не під законом, а під благодаттю. (Рим.6:14,15).
    , бо "кінець Закону - Христос" (Рим.10:4).
    І лиш після Його смерті закон СКАСОВАНИЙ !
    "Він Своєю наукою знищив (скасував) Закона заповідей."
    "Він Своєю наукою знищив Закона заповідей."
    "Він Своєю наукою знищив Закона заповідей."
    Еф.2:15
    http://www.megafonomega.ru/

10. Зануда

Зануда така зануда

А хто вам сказав? :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як хто? СЄ !!!

12. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Вульгата Ієроніма столліттями викрористовувалась в церкві. Не щодавне вийшло її переглянуте видання ( з цікавим змінами - імя Бога усунуте цілком, і згідно вказівки Папи його не слід використовувати в літургії). Тепер ви намагаєтесь заперечити те що цейй переклад є офіційним перекладом на який спирається церква і з яким погоджують переклади іншими мовами.

Тридентский собор (1546) утвердил перевод Иеронима, и он вошёл во всеобщее употребление на Западе. Впервые Вульгата издана при Сиксте V, под заглавием: «Biblia sacra vulgatae editionis» (Рим, 1590); затем сличалась и переиздавалась Григорием XIV, Климентом VIII и др. В течение веков Вульгата служила источником всех переводов Библии на западноевропейские языки.

http://ru.wikipedia.org/wiki/Вульгата

Останнє редагування: 1 вер 2009
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ше б ви так легко сказали як правильно звучить Імя Бога... Чи то не настільки важливо, головне називати?

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Головне виконувати Божу волю.

Єремія 3:19. І Я був подумав: як поставлю тебе Я посеред синів і дам тобі край пожаданий, найкращу спадщину народів. Я думав: ви будете звати Мене: Мій Отче, і не відвернетеся ви від Мене.

Матвія 6: 9. Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє......

15. Брацлавчанин

А ви бачите різницю між Божим Законом (10 заповідей) і законом Мойсея? Тут йде мова, що відмінений закон Мойсея - обрізання. А Закон Божий вічний, тому що ним пізнається гріх. Віруючі теж грішать, порушують 10 заповідей і отримують прощення через покаяння в гріхах перед Богом, тобто вони є під благодаттю. Луки 16:17:)

16. аксакал

Прошу пробачення за питання: яку травку курили??? Це ж треба стільки нісенітниць нагородити! Прям нагадали Катерину-2, що в слові на три літери писала чотири помилки. Хоча б самі почитали згадану Вами статтю з Вікіпедії та статті з посилань!!! Так, є затверджений латинський переклад. Слідкуючи за науковими розвідками, неодноразово затверджувались оновлені переклади. І є тисячи затверджених (знов такі, на підставі докладних експертиз) перкладів на сучасні мови. Одразу про нове видання вульгати не скажу (нема під рукою), але під час Служби Божої ім'я Яхве пригадується, нечасто, лише коли доречно, пам'ятаємо Заповіді (пор. Вт. 5:11).

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Він Своєю наукою знищив (скасував) Закона Заповідей."
    "Він Своєю наукою знищив Закона Заповідей."
    "Він Своєю наукою знищив Закона Заповідей."
    Еф.2:15

("НОВУ Заповідь я Вам даю....." (Ів.14:34-35 ; Мт. 22:37-40 ; Рим.13:10)
    http://www.megafonomega.ru/ http://www.megafonomega.ru/ http://www.megafonomega.ru/ http://www.megafonomega.ru/

Останнє редагування: 2 вер 2009
  18. Брацлавчанин

Закон заповідей - це не Закон 10 заповідей, а закон Мойсея - обрізання та купа заповідей (як тут писали 614 постанов), які упразднив Христос. Гарно написано в Матвія 22:37-40. Якщо Закон тримається на возлюби Бога та ближнього, то логічно, що він не відмінений. Він існує вічно, тримається на цих двух заповідях.

Отже, доведено на основі Біблії, що закон Божий 10 заповідей вічний, як і субота. А також доведено на рахунок вегетаріанства та небесного святилища по Біблії.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Яка плідна дискусія: Закон відмінений - Закон не відмінений, Закон відмінений - Закон не відмінений....:bad::ireful1::bad::ireful1:
    І скільки це буде тривати?
    Як нема що сказати, то краще помовчати.
    Ага.
    1 Кор.10:25-26 Їжте все, що на ятках м'ясних продається, за сумління зовсім не турбуючись, бо Господня земля, і все, що на ній!
    Апостол Павло в посланні до євреїв якнайкраще висвітлив про існування небесного святилища. Вам мало? Послідовників Є.Уайт тут крім вас більше не наблюдається.

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

1. Самі придумали чи хтось підказав?
    2. Ваше "не відміниний", а потім - "відмінений" навіть корментувати не хочеться. Прочитайте попередню дискусію у цій темі і визначіться накінець.
    НОВУ Заповідь Я вам даю.... (Ів.14:34-35 ; Мт. 22:37-40 ; Рим.13:10)

http://www.megafonomega.ru/

а де твій аватар? :)