Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

християнам були повторені лище деяі вимоги з Закону, але від ьних не вимагалось
    і далі жити згідно мойсеєвого Закону.

2. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Що включає в себе Мойсеївий закон?

3. Сергій аспірант

що він іключав вим ожете знайти в Торі.

4. Брацлавчанин

В Старому завіті нема такого поняття мойсеїв закон.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та я вже КІЛЬКА разів вам писала, що на хресті все СПОВНИЛОСЯ!!! ЗБУЛОСЯ !!!! ЗВЕРШИЛОСЯ!!!! ЗАКІНЧИЛОСЯ !!! (Ів.19:30). Якщо ви безперестанку задаватимете питання, на яке уже кілька разів була дана відповідь, то вам скоро можливо прийдеться розмовляти самим з собою. Тому рекомендую вам поступити таким чином: Надрукувати великими буквами і повісити на стіну такі біблійні пояснення: :)
    «Що ж Закон? Він був даний з причини переступів, аж поки прийде Насіння, якому обітниця дана була.» Гал. 3:19.
    Тому то Закон виховником був до Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником. Гал. 3:21-25.
    «Він Своєю наукою знищив (скасував)Закона заповідей, щоб з обох збудувати Собою одного нового чоловіка, мир чинивши.» Еф.2:15.
    «Бо кінець Закону Христос на праведність кожному, хто вірує.».Рим.10:4.
    І коли захочете задавати подібні питання,- відразу читайте відповіді. А якщо буде більше часу, то ... (Ів.5:39. Гал.3:10,11 Гал. 3: 13,14 Гал. 3:19 Гал. 3:21-25 Євр.10:1 Гал. 5:4. Гал.5:14. Гал. 5:18. Євр.7:12. Євр.8:13. Гал. 4:21-26. 1 Кор.9:20,21. Ів.1:17. 2 Кор.3:6-8 Рим.3:19-21. Рим.6:14,15. Рим.4:14 Рим.3:28,31. 1 Кор.9:20,21. Ів.1:17. 2 Кор.3:6-8 Рим.3:19-21. Рим.6:14,15. Рим.4:14 Рим.3:28,31.) ;)

6. Брацлавчанин

Сповнити (рос. исполнить) - це не відмінити, а виконати, тому не потрібно маніпулювати словами. В Івана 19:30 використано зовсім інше слово TetЎlestai: (закончено), а в цьому тексті Матв. 5:18 gЎnhtai (сбудется). Читайте подстрочный перевод Библии. І не треба об"єднувати два різних текста з Біблії як вам хочеться.
    Ось тут чітко сказано, що Закон не відмінений і не треба нічого вигадувати:
    Запевню вас: доки будуть існувати небо й земля, жодна йота, жодна риска із Закону не зникне - все збудеться.
    В Рим. 10:4 слово кінець означає исполнение.
    І не треба приводити місцеписання, де сказано, що ми не під Законом, а під благодаттю, бо це не має відношення до того чи відмінений Закон чи ні.
    Та й взагалі не знаю такої церкви, яка б казала, що Закон відмінений.

До речі, якщо ви згодні з тим, що існує небесне святилище, то ви повинні бути згідні і з тим, що Закон не відмінений, тому що земне святилище було прообразом небесного святилища. І в небесному святилищі також містяться скрижалі із заповідями.

Останнє редагування модератором: 23 сер 2009
  7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Правильно. ЗАКОНЧЕНО ! (в інших перекладах "збулося", "звершилось")Те, що ЗАКІНЧИЛОСЬ, продовжуватись не може.
    То збулося чи не збулося ??? (Ів.19:30)
    Не перекручуйте. Там не пише, що ЗАКОН НЕ ВІДМІНЕНО. Жодна йота і риска не зникне, ПОКИ не збудеться все (у наведеному вами варіанті замість "поки" - тире). У більшості перекладів (наприклад І.Огієнка): "Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все."
    Тому це і підтверджується, що Закон був лише ДО Христа, а після Христового викупу ми - не під Законом: "Тому то Закон виховником був ДО Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником". Гал. 3:21-25.
    Правильно. Ісус Закон ЗАКІНЧИВ, ВИКОНАВ, ЗАВЕРШИВ. Чи може не виконав, не закінчив?
    А я знаю. Лиш слово там застосоване "СКАСОВАНИЙ" Це була апостольська церква: «Він Своєю наукою знищив (скасував)Закона заповідей, щоб з обох збудувати Собою одного нового чоловіка, мир чинивши.» Еф.2:15.

Далі можете мені не відписувати. Мені вже стало нецікаво. ;)

• Подобається Подобається x 1
  8. Брацлавчанин

Христос не міг відмінити закон, Він сам про це сказав:
    "Не думайте, що Я прийшов відмінити Закон чи Пророків. Я прийшов не відмінити, але сповнити".

9. Сергій аспірант

ци дія уголи продовжується коли її умови виконані?

10. Брацлавчанин

На рахунок їжі. Єлена Вайт закликала до вегетаріанства, тобто до відмови від м"яса. Ось що про це каже Біблія:
    Рим. 14:21
    Добре не їсти м"яса, не пити вина, - не робити нічого, через що твій брат спотикається, [або спокушується, або слабне].

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я завжди стараюся так робити. Правда, я не вегетаріанець. Але якщо хтось спокушується...
    В нас є багато знайомих адвентистів - поляків. Для них чомусь величезним гріхом є пити чай чи каву, правда є ОК мати коханок. І ось коли вони приходять до нас додому, ми завжди п"ємо тільки травяний чай. За свинину також нема мови.

12. Сергій аспірант

для більшості інших християн коханки теж прийнятна річ_))))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

відпочиває....

14. Pedro

Для 100% християн (я маю на увазі християн які дотримуються вчення Ісуса Христа) коханки є великий гріх. Бо так написано в Біблії.
    Хіба щось там з перекладом не того...:crazy:

15. Сергій аспірант

я мав наувазі не догматичні положення щодо подібних речей, а реальний стан речей в практичному житті християн.

16. Брацлавчанин

2 Даяна: Якщо закон відмінений виходить що можна грішити. І як тоді Бог буде судити людей, якщо закон відмінений, по чому?

Адвентисти не п"ють кави, чаю та коли, тому що вони викликають звикання до них.

17. Pedro

Тоді Ви перебуваєте в ду-у-же гріховному місці. Я маю на увазі ЛФ. Подивіться що стоїть перед словами "Львівський форум"! Горнятко кави!!!
    Жах! Величезний гріх!о_О

• Подобається Подобається x 3
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну от.... тепер пропаде ще один форумлянин...

• Подобається Подобається x 2
  19. Брацлавчанин

Луки 16:17
    Но скорее небо и земля прейдут, нежели одна черта из закона пропадет.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

це що до кави, чаю і кОли?о_О

а де твій аватар? :)