Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Існує. А я хіба заперечувала? Старозавітня скинія (до Христа) була образом (тінню, символом) небесної скинії. Субота (до Христа) була образом (тінню, символом) майбутнього спочинку (Царства Божого) яке приніс Ісус.
    "Остаточне" пояснення у тій статті зроблене дописувачем Василем Юнаком. Він там опирається на цитати і події, пов'язані з Ісусом, коли Ісус ЩЕ БУВ ПІД ЗАКОНОМ. Закон скасовано на хресті, Новий Завіт почався після воскресіння Ісуса, а церква утворена в день 50-тниці. Тому ДО ЦЬОГО ЧАСУ все, що стосується суботи я не заперечую. Ісус прийшов не руйнувати Закона, а виконати. Він його виконав і своєю смертю скасував. А пояснення ап. Павла "Нехай ніхто не судить вас за суботи" у статті обернено з точки розуміння суботників, не зважаючи на контекст, де йде мова про їжу і суботу і про того, хто цього не дотримується сказано "БОГ БО ПРИЙНЯВ ЙОГО", "ДЯКУЄ БОГОВІ".
    Ісус не раз застерігав, щоб люди каялись, аби день суду не застав їх зненацька. Там (Матв.24:20) йдеться про судний день. Оскільки старозавітня субота була символом спочинку у Царстві Божому,- логічно, що Ісус використав це, щоб люди не рятувались (каялись) тоді, коли вже буде пізно, а встигли це зробити до цього.
    Та всякі є. Є і такі, які не хочуть ускладнювати собі життя через несприйняття оточуючих і примітивно кажуть «Усі так, і я так». Є такі, які вірять людям більше ніж Слову Божому, є така категорія, яка вважає себе віруючими на основі лиш того, що не заперечує існування Бога (на всяк випадок) і кілька разів на рік по великих святах ходить до церкви, є такі, які свою віру оцінюють не чистотою помислів і дій, а дотриманням свят і обрядів. Є такі, що думають: "Якщо усі кажуть, що то гріх - значить гріх". «Але всіх їх об’єднує одна риса, - лінь» (згідно з заохоченнями ап. Павла (Дії 17:11) дослідити, «чи так воно є». Бувають всякі. Можна і продовжувати, але чи варто?

Останнє редагування: 30 чер 2009
  2. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Даяно, в цій статті цитати з Бібілії про суботу взяті як до смерті і воскресіння Христа, так і після. Приблизно порівну. Чому ви опустили другу половину статті? Всі слова про те, що субота було прообразом Ісусового спочинку, це ваша вигадка. Ніде Біблія цього не пише. Найбільш доказові факти того, що субота не відмінена ви просто не прокоментували.

Не розумію, що ви хочете тут сказати. Поясніть якось іншими словами.

Знаєте, вчення про небесне святилище має тільки церква АСД. Тому я й схиляюсь до того, що це істинна церква. Адже ж має бути якась істинна церква. Не можуть же всі помилятися окрім безконфесійної Даяни.

Останнє редагування модератором: 18 лип 2009
  3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Зауваження Василю Юнаку:
    Якщо гора Оливна знаходиться на "відстані суботнього дня" від Єрусалиму, то ця відстань є незмінною і в четвер, і в суботу. о_О
    Дії 1:12. Тоді вони повернулись до Єрусалиму з гори, що Оливною зветься, і що знаходиться поблизько Єрусалиму, на віддаль дороги суботнього дня.(здається 1220 кроків)

4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Перелічіть мені конфесії, які заперечують небесне святилище. Щодо решту питань,я відпишу пізніше, як буде більше часу.

5. Брацлавчанин

Усі окрім АСД. Ось на цьому сайті про це говориться.
    И еще одно учение отличает адвентистов от всех остальных евангельских конфессий. Они создали учение о "небесном святилище".
    http://revolution.allbest.ru/religion/00029863_0.html

Ось розуміння закону адвентистами сьомого дня.

"Великие принципы закона Божия воплощены в десяти заповедях и явлены в жизни Христа. Они выражают любовь Божию, Его волю и Его намерение относительно поведения и взаимоотношений людей; обязательны для всех людей во все века. Эти заповеди являются основой завета Божия с Его народом и мерилом на суде Божием. Посредством действия Святого Духа они указывают на грех и пробуждают чувство нужды в Спасителе. Спасение совершается только по благодати, а не по делам, но плодом спасения является послушание этим Заповедям..."

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Згідна.
    На підставі вищевикладеного нікому б не радила.
    Ну от, а чого ви так агресивно настроєні?

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви будуєте своє віровчення по сайту? Я не хочу читати увесь сайт і шукати там про небесне святилище. Тому прошу коротко, тезами викласти суботницьке розуміння небесного святилища. Я не чула, аби хтось заперечував існування небесного святилища. От лише зміст у це поняття кожен може вкладати по-своєму.
    Брацлаве! Кожна конфесія у чомусь може помилятися. І я з вами можемо помилятися у чомусь. Тому не можна оцінювати конфесію (чи себе) лиш тим, що саме певна церква (по вашому розумінню) трактує щось одне так, як ніхто інший, і що ви переконані у правильності цього трактування. Я наведу приклад: Свідки Єгови, взявши за основу притчу про благоразумного раба, називають так свій керівний орган і кажуть:"Біблія пише про "благоразумного раба". Хто крім нас має ще благоразумного раба? НІХТО! Значить ми - єдина істинна церква".З іншого боку не можна на основі якоїсь однієї помилки вважати конфесію фальшивою церквою. Приміром суботники кажуть, що Закон заповідей не скасований, а ап. Павло каже, що він скасований (знищений).Тому ваші висновки, подібні до цього : ("вчення про небесне святилище має тільки церква АСД. Тому я й схиляюсь до того, що це істинна церква".) нмд є хибними.
    А Ось розуміння АПОСТОЛАМИ десяти заповідей: "ЗАКОН ЗАПОВІДЕЙ СКАСОВАНИЙ !!!" Еф.2:15.

8. Брацлавчанин

Я знаю, що в інших конфесій вчення про небесне всятилище нема. А цей сайт привів в підтвердження моїх слів. Хоча ви це й самі добре розумієте, бо ж таким чином самі мені давали ссилки на вчення інших конфесій з інету. Якщо не вірите, що в інших конфесіях нема вчення про небесне святилище, то сходіть та спитайте в них.
    Ось розуміння АСД вчення про небесне святилище:
    "В небе находится святилище, скиния истинная, которую воздвиг Господь, а не человек. Там ради нас Христос совершает служение, предоставляя возможность верующим воспользоваться заслугами Его примирительной жертвы, принесенной однажды на кресте за всех. Со времени Своего вознесения Он был поставлен нашим великим Первосвященником, и тогда же было положено начало Его ходатайственному служению. В 1844 году, по окончании пророческого периода - 2300 дней, Он вошел во вторую, последнюю фазу Своего примирительного служения. Оно заключается в следственном суде, в функции которого входит окончательное удаление всех грехов... Жители неба, благодаря следственному суду, видят, кто среди умерших на земле почил во Христе, и потому считается достойным иметь участие в первом воскресении. На этом суде также обнаруживается, кто из находящихся в живых пребывает во Христе, сохраняя заповеди Божий и веру Иисуса...".
    Але це дуже коротко. Детально можете прочитати в "Великій боротьбі" Глава 23.

А саме гірше, я вважаю, це не шукати апостольського вчення. Притчу про благорозумного раба сприймають усі християни, а вчення про небесне святилище тільки АСД. Різницю відчуваєте? Я тільки тоді на 100% вважатиму церкву АСД істинною, якщо знатиму, що її вчення відповідає Писанню. Зараз я задав питання пастору через інет на рахунок їжі і закону. Відпишу вам його відповідь. Про суботу я вам вже відповів.

Останнє редагування модератором: 18 лип 2009
  9. Даяна

Даяна Well-Known Member

Впевнена, що під цим (що і в Біблії підтверджується) підпишиться будь-яка конфесія. Отже - ніхто з християнських конфесій не відкидає небесного святилища.
    А ось це вже стосується моїх слів, що кожен у це може вкладати свій зміст. У Біблії цього немає. То ви істинність оцініюте лише за тим, що суботники придумали те, чого не придумали інші? Спочатку суботники пророкували кінець світу у 1844 році. Помилку легко було перевірити після 1844 року. Потім напророкували, що у 1844 році відбувся невидимий прихід Ісуса на небі. На небо не заглянемо, тож помилку не перевіримо. Така ж ситуація із С.Є. Вони спочатку одну з багатьох помилкових дат кінця світу називали 1914р., а потім сказали, що у 1914 році відбувався невидимий прихід Ісуса на небі. Тож у них теж є таке "вчення". Хочете, аби всі собі таке придумали? Якщо я зараз розроблю вчення, про яке пише Біблія, але яке не входить у догмати жодної церкви, як доповнене і розвинуте вчення, то ви і про мене, грішну, думатимете, що лиш я одна володію істиною ???? Про святилище також можна. Я правда в математиці слабо шарю, але з допомогою сильних фахівців можна зробити складну мудру формулу на якийсь там рік, наприклад 1941.(почитайте, як це робиться: http://www.607v587.com/rus/index.html прочитайте там усі активні посилання ) Замутимо нову конфесію :haha:

10. Брацлавчанин

Це тільки ваша самовпевненість, краще б сходили і спитали.

В тому числі й ви вкладаєте свій зміст в своїх постах в розуміння Біблейних місцеписань. Я намагаюся знайти яка церква істинна, а не думати, що нібито всі навколо помиляються. Всі пророцва Біблії, як трактують їх адвентисти збулися, окрім пропоцтва приходу Христа. І те, що в АСД помилился в останньому ще не говорить, що це не істинна церква. Адже вони одразу не розуміли, що значить дата 1844р., коли святилище очиститься. Вони думали, що святилище - це земля, тому й думали, що з приходом Христа воно очиститься. І тільки згодом вони зрозуміли, що це небесне святилище очиститься. Ви маєте все це знати, якщо читали "Велику боротьбу". А те, що ви пишите про Свідків - це намагання сатани заплутати людей де істина.

Ні, дякую. Добре, почитаю ці посилання. )))

Останнє редагування модератором: 30 чер 2009
  11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я не заперечую, що у моїх дописах можливий суб'єктивізм. Але є випадки, коли все сказано у Біблії, і більше немає що додавати, наприклад:
    1. "Закон був до Христа" 2."Кінець Закону - Христос". 3). "Ісус відкупив нас від Закону". 4."Ми - не під Законом". 5. "Ісус скасував Закон заповідей".
    Тож суботницьке "вчення", ніби Закон не скасований і є помилковим суб'єктивізмом, в інакшому випадку Біблія сама собі суперечила б, а ап. Павло був би неправдомовцем.
    Та я жартувала (я не схвалюю "єдиновірної" конфесійності) :)
    Точно так вони кажуть і про суботників (і, як і суботники, - про УСІХ інших).

12. Брацлавчанин

Ну побачимо, що нам напише пастор АСД про закон.
    Я дивився той сайт ще раніше, але так і не знайшов, де там можна підстроїти любий рік.
    Поки я методом виключення прихожу до висновку, що АСД - істинна церква.

Якщо це ви до мене, то я не агресивний.:give_rose:Я настроїний проти лжецерков - Вавилону.

Останнє редагування модератором: 30 чер 2009
  13. Даяна

Даяна Well-Known Member

Грунтовна робота студента гуманітарного університету (кафедра теології)-
    "Эсхатология христиан Адвентистов Седьмого Дня " на тему адвентистського вчення про святилище.

http://209.85.129.132/search?q=cach...нтистов Седьмого Дня&cd=7&hl=uk&ct=clnk&gl=ua

.... і коротенька стаття (написана надто жорстко з точки зору етики) про тотожність досліджень "невидимого приходу Христа" у церкви АСД і С.Є. http://evangelie.biz/?p=20

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це вчення базується на містичних видіннях Е.Уайт і цьому немає біблійного підтвердження. Людська логіка усе це відкоригувала і видала за нове небачене досі вчення. Скажіть, яким чином ці "знання" впливають на ваше життя і спасіння?

• Подобається Подобається x 1
  15. Брацлавчанин

Вчення про небесне святилище базується на основі Біблії і видінь Є. Вайт. Якщо хочете, можемо поговорити про це. Відкриті пророцтва показують нам що насравді відбувається в світі. Вони дуже важливі для нашого спасіння, тому що показують де істина, а де забудження.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Брацлав
    Як ви ставитесь до 1 Тим. 2:
    11. Нехай жінка навчається мовчки в повній покорі.
    12. А жінці навчати я не дозволяю, ані панувати над мужем, але бути в мовчанні.
    13. Адам бо був створений перше, а Єва потому.
    14. І Адам не був зведений, але, зведена бувши, жінка попала в переступ.
    15. Та спасеться вона дітородженням, якщо пробуватиме в вірі й любові, та в посвяті з розвагою.

17. Брацлавчанин

Ось тут чітко написано, що Закон не відмінений:
    Матвія 5:17-18
    "17 Не думайте. що Я прийшов відмінити Закон чи Пророків. Я прийшов не відмінити, але сповнити
    18 Запевняю вас: доки будуть існувати небо й земля, жлдна йота, жриска із Закону не зникне - все збудеться".

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось Ісус Христос і сповнив. Один в історії. Більше ніхто.

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

от тому дія Закон і не поширюється на сучасних християн

20. Брацлавчанин

Яка саме дія?

а де твій аватар? :)