Церква залишку (Церква Адвентистів Сьомого дня).

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Тиверець, 5 кві 2008.

1. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Ви самі це сказали.
    "День воскресіння Ісуса - прекрасна нагода віддати цей день і сім'ї, і друзям, і співвіруючим, провести його по-особливому, прославляючи Христа."

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Звичайно. При цьому я у світлі апостольських пояснень виступала проти перетворення цього у заповідь, супроводженою якимось заборонами. Тому я ПИЛЬНО (як обов'язковість) на це не вважаю. Одну неділю можу присвятити одному, іншу - іншому, в залежності від обставин. Ви написали "чому я дотримуюсь". Тож я не дотримуюсь цього як закону, як заповіді, як правила, порушення якого тягне за собою гріх. Апостоли теж на честь Ісуса збирались у певний день скажімо на "ламання хліба", але казали, що в цей день працювати гріх, чи інші якісь заборони. Брацлаве! Ви якось писали, що зі мною вам немає сенсу спілкуватись :), так що полемізуйте про це з іншими у створеній вами КЛОНОВІЙ темі "Чи відмінений Закон Божий" і запускайте там все по новому колу.;)

Останнє редагування: 24 чер 2009
  3. Брацлавчанин

После того, как Господь изрёк слова с заповедями (Исход 20) в 20 стихе этой главы мы читаем, что Бог пришёл, дабы народ Божий не грешил. То есть это заповеди, которыми познается грех. О другом так не написано, на сколько мне известно.

Да, но вы почему-то всё равно выделаете этот день?!

Останнє редагування модератором: 24 чер 2009
  4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Відповідь у попередньому дописі.
    Repetition: Брацлаве! Ви якось писали, що зі мною вам немає сенсу спілкуватись , так що полемізуйте про це з іншими у створеній вами КЛОНОВІЙ темі "Чи відмінений Закон Божий" і запускайте там все по новому колу.

5. Брацлавчанин

Ответ другой, вы соблюдаете день бога солнца, как это делали не апостолы, а полуязычники. Это моё мнение.
    Почему тема клон? Здесь начали писать о Законе, но, совсем не ссылаясь на Библию. Вот я и решил открыть специальную для этого тему, где люди будут писать, только цитируя Божье Слово.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Під гріхом розумілось будь яке порушення закону

7. Брацлавчанин

Якого Закону? Обрядового чи державного? Думаю, що ні.

І поверніть попередню назву теми!!!

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

1 Івана 3:4. Кожен, хто чинить гріх, чинить і беззаконня. Бо гріх то беззаконня.

1 Коринтян15:56. Жало ж смерти то гріх, а сила гріха то Закон.

Івана 1:17. Закон бо через Мойсея був даний, а благодать та правда з'явилися через Ісуса Христа.

1 Тимофія1:8-9 А ми знаємо, що добрий Закон, коли хто законно вживає його, та відає те, що Закон не покладений для праведного, але для беззаконних та для неслухняних, нечестивих і грішників, безбожних та нечистих, для зневажників батька та зневажників матері, для душогубців...

Галатів 3:11. А що перед Богом Законом ніхто не виправдується, то це ясно, бо праведний житиме вірою.

13. Христос відкупив нас від прокляття Закону, ставши прокляттям за нас...

Галатів 5:4. Ви, що Законом виправдуєтесь, полишилися без Христа, відпали від благодаті!
    18. Коли ж дух вас провадить, то ви не під Законом.
    23. лагідність, здержливість: Закону нема на таких!

Галатів 6:2. Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закона Христового.

Марка 12:30. Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї! Це заповідь перша!
    31. А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе! Нема іншої більшої заповіді над оці!

Матвія 22:40. На двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять.

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви все ще вірите в існування бога Сонця?))))о_О
    А як же 1-а заповідь?о_О

10. Брацлавчанин

Чудові цитати з Біблії. Дякую. Але тут не сказано про те чи відмінений Закон.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

:) Така постановка питання схожа на комп'ютерну програму, яка здатна розпізнавати лише закладені у неї символи і значення. Так само можна і спитати: " А де сказано, що Закон не відмінений?". То для вас мусить бути вжито слово "відмінений" ??? А "ЗНИЩЕНИЙ ІСУСОМ" вам не підходить? :)

Закон відіграв величезну роль у становленні віри. Він допомагав пізнати гріх, доки прийшла віра. Закон до приходу Христа був виховником, тому закон святий і заповідь свята і добра. Але він був лише до певного часу. У юдейських Писаннях не було спасіння,- вони лише свідчили про Ісуса. (Ів.5:39). Ісус Сам став під Законом, щоб викупити підзаконних. Жоден значок Закону, жодна йота не повинна була минутись, доки не мало збутися все. (Матв.5:17,18). А раз Ісус обіцяв завершити, виконати, сповнити Закон, то Він це і зробив.
    З того часу християни не під Законом, а під благодаттю, а весь Закон умістився у заповіді любові, яка увібрала в себе моральну частину Закону Заповідей. Тому цією любов'ю християни не знівечили Закона, а зміцнили його. Але Закон не забезпечував спасіння, тому був "проти нас", і після його сповнення Ісусом мав бути знищений і замінений Новим Завітом, побудованому на вірі, любові і благодаті.

«А всі ті, хто на діла Закону покладається, вони під прокляттям. Бо написано: Проклятий усякий, хто не триває в усьому, що написано в книзі Закону, щоб чинити оте! А що перед Богом Законом ніхто не виправдується, то це ясно, бо праведний житиме вірою.» Гал.3:10,11.
    «Христос відкупив нас від прокляття Закону, ставши прокляттям за нас, бо написано: Проклятий усякий, хто висить на дереві, щоб Авраамове благословення в Ісусі Христі поширилося на поган, щоб обітницю Духа прийняти нам вірою.» Гал. 3: 13,14.
    «Що ж Закон? Він був даний з причини переступів, аж поки прийде Насіння, якому обітниця дана була.» Гал. 3:19.
    «Отож, чи ж Закон проти Божих обітниць? Зовсім ні! Якби бо був даний Закон, щоб він міг оживляти, то праведність справді була б від Закону! Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри в Ісуса Христа. Але поки прийшла віра, під Законом стережено нас, замкнених до приходу віри, що мала об'явитись. Тому то Закон виховником був до Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником. Гал. 3:21-25.
    «Скажіть мені ви, що хочете бути під Законом: чи не слухаєтесь ви Закону? Бо написано: Мав Авраам двох синів, одного від рабині, а другого від вільної. Але той, хто був від рабині, народився за тілом, а хто був від вільної, за обітницею. Розуміти це треба інакше, бо це два заповіти: один від гори Сінай, що в рабство народжує, а він то Агар. Бо А?ар то гора Сінай в Арабії, а відповідає сучасному Єрусалимові, який у рабстві з своїми дітьми. А вишній Єрусалим вільний, він мати всім нам!» Гал. 4:21-26.
    «Ви, що Законом виправдуєтесь, полишилися без Христа, відпали від благодаті!» Гал. 5:4.
    «Бо ввесь Закон в однім слові міститься: Люби свого ближнього, як самого себе!».Гал.5:14.
    «Коли ж дух вас провадить, то ви не під Законом.» Гал. 5:18.
    «Коли бо священство зміняється, то з потреби буває переміна й Закону.» Євр.7:12.
    «Коли ж каже Новий Заповіт, то тим назвав перший старим. А що порохнявіє й старіє, те близьке до зотління.» Євр.8:13.
    «Бо Закон, мавши тільки тінь майбутнього добра, а не самий образ речей, тими самими жертвами, що завжди щороку приносяться, не може ніколи вдосконалити тих, хто приступає.». Євр.10:1.
    «Для юдеїв я був, як юдей, щоб юдеїв придбати; для підзаконних був, як підзаконний, хоч сам підзаконним не бувши, щоб придбати підзаконних. Для тих, хто без Закону, я був беззаконний, не бувши беззаконний Богові, а законний Христові, щоб придбати беззаконних.». 1 Кор.9:20,21.
    «І Він нас зробив бути здатними служителями Нового Заповіту, не букви, а духа, бо буква вбиває, а дух оживляє.»
    «Закон бо через Мойсея був даний, а благодать та правда з'явилися через Ісуса Христа.» Ів.1:17.
    « Коли ж служіння смерті, вирізане на каменях буквами, було таке славне, що Ізраїлеві сини не могли дивитись на обличчя Мойсея, через славу минущу обличчя його, скільки ж більш буде в славі те служіння духа!» 2 Кор.3:6-8.
    «А ми знаємо, що скільки говорить Закон, він говорить до тих, хто під Законом, щоб замкнути всякі уста, і щоб став увесь світ винний Богові. Бо жадне тіло ділами Закону не виправдається перед Ним, Законом бо гріх пізнається. А тепер, без Закону, правда Божа з'явилась, про яку свідчать Закон і Пророки.»Рим.3:19-21.
    «Отож, ми визнаємо, що людина виправдується вірою, без діл Закону. Тож чи не нищимо ми Закона вірою? Зовсім ні, але зміцнюємо Закона..». Рим.3:28,31.
    «Бо коли спадкоємці ті, хто з Закону, то спорожніла віра й знівечилась обітниця.» Рим.4:14.
    «Бо хай гріх не панує над вами, ви бо не під Законом, а під благодаттю. Що ж? Чи будемо грішити, бо ми не під Законом, а під благодаттю? Зовсім ні!» Рим.6:14,15.
    «Бо коли ми жили за тілом, то пристрасті гріховні, що походять від Закону, діяли в наших членах, щоб приносити плід смерти. А тепер ми звільнились від Закону, умерши для того, чим були зв'язані, щоб служити нам обновленням духа, а не старістю букви. Що ж скажемо? Чи Закон то гріх? Зовсім ні! Але я не пізнав гріха, як тільки через Закон, бо я не знав би пожадливости, коли б Закон не наказував: Не пожадай. Але гріх, узявши привід від заповіді, зробив у мені всяку пожадливість, бо без Закону гріх мертвий. А я колись жив без Закону, але, коли прийшла заповідь, то гріх ожив, а я вмер; і сталася мені та заповідь, що для життя, на смерть, бо гріх, узявши причину від заповіді, звів мене, і нею вмертвив. Тому то Закон святий, і заповідь свята, і праведна, і добра.» Рим. 7:4-12.
    «Бо кінець Закону Христос на праведність кожному, хто вірує.».Рим.10:4.
    «Не будьте винні нікому нічого, крім того, щоб любити один одного. Бо хто іншого любить, той виконав Закона. Бо заповіді: Не чини перелюбу, Не вбивай, Не кради, Не свідкуй неправдиво, Не пожадай й які інші, вони містяться всі в цьому слові: Люби свого ближнього, як самого себе! Любов не чинить зла ближньому, тож любов виконання Закону..».Рим.13:8-10.
    «Він Своєю наукою знищив Закона заповідей, щоб з обох збудувати Собою одного нового чоловіка, мир чинивши.» Еф.2:15.»
    «Знищивши рукописання на нас, що наказами було проти нас, Він із середини взяв його та й прибив його на хресті.» Кол.2:14.

Останнє редагування: 24 чер 2009
  12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Судячи з назви ви перетворили суботу на культ, за яким бачите Христа як у тумані.
    Все ж ваші брати успішно святкують saturday.:)
    Я для себе зробила висновки. Ви також намагайтесь самостійно будувати свої стосунки з Богом, щоб в кінці життя не шкодувати як один дуже відомий мудрець:

Полно у казия и муфтия бумаг,
    Весь Божий путь по ним обскажут , что и как,-
    Так прежде я считал, в конце пути лишь понял:
    Невежды, как и я . За кем я шел, простак !?

13. Сергій аспірант

Справедливе зауваження, але в церква значно більше речей перетворила на культ.

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дійсно, церква має культові споруди ( а хто їх не має), культові предмети, але не зауважила, щоб за ними не було видно Христа і Пресвяту Трійцю, як у свідків Єгови через Тетраграматон.

15. Сергій аспірант

Я мав на увазі культ Марії та святих

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Робити культ з Марії чи святих це перебір. Шанувати - інша справа.

• Подобається Подобається x 1
  17. Сергій аспірант

Такий переьыр дастатньо поширена справа. Тай різниця між шануванням і поклонінням побудована на схоластичних аргументах

18. Брацлавчанин

Даяно, в 9 вірші 4 глави читаємо:"Отже, для Божих людей залишається дотримання суботи". І до чого тут покій у Христі? І ще. Ті, хто не прийняв Христа залишається під Законом. Адже тоді по чому їх буде судити Бог?

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

Невже ви думаєте, що у мене безперестанку буде бажання показувати "де море"?
    Не пеперекручуйте Біблію!!!! Ніде не сказано про ДОТРИМАННЯ суботнього дня у Новому Завіті, а лиш про ЙОГО (Ісусове) суботство (спочинок). Ваші слова "залишається ДОТРИМАННЯ суботнього дня" - це суботницький катехизм, а не Біблія.

1. ЗАКОН БУВ ДО ХРИСТА. Гал. 3:19,24
    2. ВІДБУЛАСЯ ПЕРЕМІНА ЗАКОНУ. Євр.7:12.
    3. ІСУС УМІСТИВ УСІ ЗАПОВІДІ В ОДНУ. Рим.13:8-10 Гал.5:14.
    4. ІСУС ВИКУПИВ НАС ВІД ЗАКОНУ. Гал. 3: 13,24
    5. МИ НЕ ПІД ЗАКОНОМ. Рим.6:14,15. Гал. 3:21-25. Гал. 5:18
    6. ХРИСТОС - КІНЕЦЬ ЗАКОНУ. Рим.10:4
    7. ІСУС ЗНИЩИВ ЗАКОНА ЗАПОВІДЕЙ. Еф.2:15. Кол.2:14.

Я вже вдосталь начиталась суботницьких статей, де вони у цитаті "обрізають" продовження - "ВИКОНАТИ". Недарма ви мені тут писали, ніби у Біблії цього нема.: "Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але ВИКОНАТИ. Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все. Все, Брацлаве, ЗБУЛОСЬ! ВИКОНАЛОСЬ! СПОВНИЛОСЬ! ЗВЕРШИЛОСЬ! (Ів. 19:30). Ісус (як і обіцяв) на хресті виконав, завершив закон і викупив нас від Закону. Кінець Закону - Христос.( Рим.10:4)
    Чого ви домагаєтесь? У чомусь мене переконати? Щоб я відкинула пояснення ап.Павла і повірила поясненням суботників? Вважайте собі, що все, написане у пості 191 - це не Біблія, а мої вигадки, а справжня Біблія - у журналах і книжках суботників.

Останнє редагування: 27 чер 2009
  20. Брацлавчанин

Ось дослівний переклад цього місцеписання Євреям 4:9: "Тогда остаётся празднование субботы народу Бога". (Подстрочный перевод Библии http://www.bible.in.ua/underl/index.htm) А також прочитайте в будь-якій українській Біблії. Самі добре знаєте, що так пише українська Біблія, бо ви користуєтесь нею. Грецьке слово sabbatismтw прекладається як празднование субботы.
    1. Згоден
    2. Яка саме переміна Закону, не скажете?
    3. Логічно, що й 4 заповідь.
    4. Згоден.
    5. Згоден.
    6. В даному випадку кінець мається на увазі виконання, а не відміна.
    7. Ні в першому, ні в другому в другому місцеписанні Біблія не пише, що Ісус знищив Закона заповідей. Знищив розписку.
    Не відкидають адвентисти слова "Виконати". А я писав, що нема в Біблії зовсім іншого (пока не свершится всё). Хоча я помилився тоді. Христос, не зруйнував Закон, Він його виконав. Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але ВИКОНАТИМи знаходимося не під Законом, а під благодаттю. А ті, що не увірували в Христа логічно залишаються під Законом

Останнє редагування: 28 чер 2009
а де твій аватар? :)