Відповідь: Церква, секс, контрацепція Хе хе.. ще ходять байки про те що в Адама було дві дружини... такого дуже багато придумано.. Додано через 4 хвилини А от і ні. Це всі православні розуміють. А вам не зрозуміло. Чи зрозуміло, та ви насміхаєтесь? Тоді продовжимо, у нас в православ'ї духівник навіть у бордель відправляє дружину, якщо вважає, що то буде правильно для подружжя... Смішно?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Добре. Конкретна позиція. З точки зору медицини не вважається. З точки зору Церкви - це казус. Ще якась єресь для легковірних українців? У все би вірили, але не в те, що є. А Христос із космосу прилетів, а ми клоновані Богом, а не створені... Додано через 2 хвилини Я не православна. І не розумію тому. У нашій Церкві конкретно сказано. У Православній ніц не сказано, але все розуміється. Знаєте, якщо в інтерв'ю наприклад Калістос Вер говорить, що стерилізація допускається... Чи навіть В ОКРЕМИХ ВИПАДКАХ ін вітро, то вибачте... Що тут розуміти чи не розуміти?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Казус не казус, але забороняти аборт категорично у всіх випадках не можна. Схвалювати також. Те ж саме з вбивством (хоча й одна з заповідей), контрацепцією та з багатьма питаннями... От вам і конкретна позиція... От вбивство забороняється у католиків? Є така енцикліка з конкретною (яку ви любите) позицією?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Не все, що не вкладається у наш розум - єресь, а не вкладається багато. У таких випадках сприймаю написане так, як написане, без розжовувань, які можуть бути неправдивими.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Тому ми маємо прислухатися не свого розмірковування.. тим більше не в таких сурьозних темах.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Миху, заблукали у трьох соснах? Розжовування у тій же Біблії. Чи вони не написані? Може, якраз для того богонатхнений автор і розжував, аби попередити легенди про андрґінів. Додано через 4 хвилини Та, от тільки в Біблії про це нічого не написано. Так що так чи інакше виходить, що то людські розмірковування. У Католиків натомість є Humanae Vitae.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Добре, бачу, що не розумієте. Пояснюю: Не всі випадки можуть бути описані в енцикліках. Инвитро не може допускатися ні в яких випадках бо треба робити дітовбивство. А от аборт може допускатися, але з медичних міркувань (достатньо серьозних), для цього і навів приклад. Те саме зі стерилізацією. Якщо спірне питання, то це дається на розсуд самого прихожанина, а в поміч йому дається духівник. Додано через 55 секунд А енцикліки то не людські розмірковування???
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Якщо говорити про секс і про досконалість, то чомусь ніхто не згадав слова: "чи ви не знаєте, чи є ви храм Духа Святого?" Наше тіло має бути храмом Святого Духа.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Але чомусь неконсумоване подружжя вважається недійсним у Церкві.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Так, з одного боку. Додано через 30 секунд Миху, ви вазагалі привели приклад з римської міфології. Про що може бути мова?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція То не римська міфологія, римська - то інше, то про те, що Адам мав жінок ще до Єви.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Тобто там пусто? Бо не все те що не вкладається суперечить вченню церкви, але й взагалі туда ніц ся не вкладає. Там хаос і темний ліс?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Бо нема порядку в тому всьому "індивідуально" і "на розгляд духівника". А в Католицькій чітко і ясно сказано.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція ну тоді поясніть мені темному, пустому як так могло бути, що спочатку був день і ніч, а після цього Бог створив небесне світило.... Додано через 1 хвилину Ви мене питаєте? Я звідки знаю?я не спец у міфології.