Церква, секс, контрацепція

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Latkes, 21 гру 2007.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Радив би Вам перечитати "Пісню над піснями"...;)

• Подобається Подобається x 3
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Щодо схвалення Католицькою Церквою природних методів планування, у тому числі Білінгса, - стопудово. Якщо форум Вас не задовольняє - най так і буде. Більше не нагуглів, а книжки і лекції священиків не прилінкуєш.

Посилання на СЄ, дійсно, тепер бите. :sad: Проте знайшов дещо іншу думку СЄ (за "польотом" їхних думок не встигнеш!):
    "Половые отношения между мужем и женой дарованы Богом. И деторождение — не единственная причина супружеской близости. Такая близость предоставляет супругам возможность выражать друг другу любовь и нежность. Поэтому, если супруги предпочитают предохранить себя от беременности с помощью противозачаточных средств, никто не вправе их осуждать (Римлянам 14:4, 10—13)."
    http://www.watchtower.org/u/200709a/article_01.htm
    Так вони зараз кажуть.

---------- Додано в 09:18 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

Перейдемо тепер до Вашої апології сексу.
    Най візьмемо відповідне місце у цілому:
    "Хіба ви не знаєте, що ваші тіла то члени Христові? Отож, узявши члени Христові, зроблю їх членами розпусниці? Зовсім ні!
    Хіба ви не знаєте, що той, хто злучується з розпусницею, стає одним тілом із нею? Бо каже: Обидва ви будете тілом одним.
    А хто з Господом злучується, стає одним духом із Ним.
    Утікайте від розпусти. Усякий бо гріх, що його чинить людина, є поза тілом. А хто чинить розпусту, той грішить проти власного тіла.
    Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?
    Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!
    А про що ви писали мені, то добре було б чоловікові не дотикатися жінки.
    Але щоб уникнути розпусти, нехай кожен муж має дружину свою, і кожна жінка хай має свого чоловіка.
    Нехай віддає чоловік своїй дружині потрібну любов, так же само й чоловікові дружина.
    Дружина не володіє над тілом своїм, але чоловік; так же само й чоловік не володіє над тілом своїм, але дружина.
    Не вхиляйтесь одне від одного, хібащо дочасно за згодою, щоб бути в пості та молитві, та й сходьтеся знову докупи, щоб вас сатана не спокушував вашим нестриманням."
    (1Кор 6:15-20,7:1-5)
    І де тут йдеться про секс заради задоволення? Невже важко зрозумити, що Павло дає добру пораду, як втриматись від гріха і не скакати в гречку?

Так само - щодо Приповісток. Читаймо повністю, не вириваючи фрази з контексту:
    "Пий воду з криниці своєї, і текуче з свого колодязя:
    чи ж мають на вулицю вилиті бути джерела твої, а на площі потоки твоєї води?
    Нехай вони будуть для тебе, для тебе самого, а не для чужих із тобою!
    Хай твоє джерело буде благословенне, і радій через жінку твоїх юних літ,
    вона ланя любовна та серна прекрасна, її перса напоять тебе кожночасно, впивайся ж назавжди коханням її!
    І нащо, мій сину, ти маєш впиватись блудницею, і нащо ти будеш пригортати груди чужинки?"
    (Прип 5:15-20)

До речі, натрапив поряд. ;) А як пані розуміє оце:
    "А про що ви писали мені, то добре було б чоловікові не дотикатися жінки." (1Кор 7:1) і "Говорю ж неодруженим і вдовам: добре їм, як вони позостануться так, як і я" (1Кор 7:8) і "Коли ж не втримаються, нехай одружуються, бо краще женитися, ніж розпалятися" (1Кор 7:8)
    ?

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ----------

Тобто ВИ трактуєте "Пісню над піснями" що там йдеться про СЕКСУАЛЬНЕ задоволення? о_О
    Хиба не про чисті мрії щодо коханого? Про чисті зустрічи наодинці?

• Подобається Подобається x 2
  3. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А секс з коханим - то "брудні зустрічі", так? Секс - то бруд і гидота і терпіти його можна лише заради народження дітей?

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви маєте на увазі секс з коханим законним чоловіком. Нема ніякого бруду.
    В інших випадках - sorry...:pardon:

5. Чупага

Чупага Well-Known Member

Треба у старих розпитати , в тих що ТБ не дивляться.
    Моя бабуся так і вважала + ще один привід посміятися навіть з собак.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Наскільки мені відомо у євреїв ніколи не було упередженого погляду до статевих стосунків - головне, щоб вони були у законому шлюбі. Не змінився цей погляд і сьогодні.
    Християни запозмчмлм не ефрейський бібілйний погляд, а прийняли погляд на секс стоїків. Фатальні наслідки цього для статевої культури івиховання ми ще відчуваємо і досі.
    Якщо розглянути проблему з точки зору психоаналізу - то усе вигляда є просто - люди які самі себе обмежили, намагаються обмежити і ніших.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...
    Законним...то як?
    Печєтка ЗАГСу?
    Печєтка церкви?
    Згадав один випадок.

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дошлюбний і позашлюбний секс - гідота перед Богом :ireful1: У шлюбі - скільки завгодно у межах розумного :give_rose:

• Подобається Подобається x 1
  9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Законним визнається шлюб оформлений згідно законодавства.
    Підстав для вигадок про таїнство шлюбу немає ніяких.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...:nea:
    Комуняки теж так говорили...:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  11. Зануда

Зануда така зануда

Погодьтесь, що все має свої межі. Також і у вас десь вона повинна бути - наприклад межа, коли треба стриматись від коментарів, коли предмет бесіди незнайомий. Не існує ніяких "католицьких вигадок" щодо сексу виключно заради прокреації. Трошки поцікавтесь тим питанням у католиків, тоді вже у бій. Непідключайте власних фантазій.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Любов - духовна категорія, зокрема любов Бога до людини чи батьків до дітей. Між чоловіком і дружиною присутній елемент фізичного задоволення, який можливо за задумом Бога є стимулом до дітонародження. Дітонародження без задоволення чи задоволення без дітонародження - це свідоме шкутильгання на одну ногу, зручніше ходити на обидвох ногах :blush:
    Аврам і Сара довго не мали дітей, хоча й старалися. Ніхто їх не звинувачує.:dntknw:

13. Зануда

Зануда така зануда

Звичайно. То ж проти волі Божої - дотримуватись слова даного перед Богом і людьми і жити довіку не зраджуючи та не покидаючи людину, якій присягнув. Набагато цінніша натомість печатка і підписи перед тітонькою у РАГСі. Через неї промовляє Господь. А через отця в церкві ні.

Людям мабуть був непотрібний церковний шлюб. То їхня особиста справа.Але чому раптом їм знадобився церковний похорон? Це просто - щоб люди костей не полокали потім. Або дотримуватись всіх канонів Церкви до якої вважаєш себе приналежним, або не намагатись вибірково підходити до питань зовнішніх проявів віри - то пасує, то не пасує. А потім інші люди згіршуються і кажуть що Церква їх розчарувала, хоча проблема не у Церкві, а у людях, які вибирають Божі Заповіді, як продукти у супермаркеті.

Останнє редагування: 6 сер 2010
    • Подобається Подобається x 4
  14. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Шановна, ви мене починаєте відверто дратувати. Потворюю вкотре: або ви відповідаєте на поставлені питання, або я звертаюся зі скаргою до адміністрації форуму. Мені набридло ваше словоблудство.

1) Бути одним тілом і мати секс - це одне й те ж?

2) Ви при своєму розумі? Що за нісенітниці ви городите?

3) Що вам, НЕкатолику, до того, що говорять католики? Яким чином те, що вони говорять, таврує вас?

4) Звичайно. Бог схвалює презервативи. В цьому навіть сумнівів бути не може. Це ж ви так сказали. А якась там Церква... та ну її...

P.S. Напевно, найкращим виходом з цієї ситуації буде створення окремої теми про контрацепцію з християнської точки зору. Але в мене на це зараз просто нема часу. Зможу повноцінно відповідати після 16-го числа.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Авжеж. Щоб уникнути ропусти і не "скакати в гречку" ап.Павло радить свої сексуальні (зауважте, - не дітородні) потреби реалізовувати безгрішним шлюбним способом, де не проявляти егоїзму, а віддавати своє тіло одне одному, не робити у цьому довгих перерв, щоб потім "знову зходитись до купи", віддаючи один одному цю тілесну любов. Павлу легко було уникати сексу, тому він писав "Хочу щоб усі були як я", але ж не всі так можуть, тому Павло розумів це, кажучи: "Бо хочу, щоб усі чоловіки були, як і я; але кожен має від Бога свій дар, один так, інший так... Коли ж не втримаються, нехай одружуються, бо краще женитися, ніж розпалятися.". Отож, щоб сексуально не розпалятися і не займатися гріховним сексом, ап. Павло радить одружитися, і (без довгих перерв) займатися подружнім сексом. Як кажуть: "Кохайтеся, бо ви того варті".

Авжеж, не вириваючи фраз з контексту, тут прямо йдеться про те, щоб замість того, аби насолоджуватись гріховним сексом з блудницею "на стороні", нехай чоловік насолоджується своєю жінкою. Це цілком перегукується з поясненнями ап.Павла (Всупереч позабабліним фантазіям декотрих католиків про те, ніби насолоджуватись сексом є гріхом і він є лише для дітонародження).

Ок. В такому випадку ви робіть зауваження тим католикам, які репрезентують офіційну позицію католицької церкви:
    До речі, Аксакал у цьому питанні виступав у тандемі з Iquinas, якому я приписала власне цю фразу, за що перед ним вибачаюсь і пізніше відповім на його питання).
    Стосовно Аксакала, то, якщо подане ним як офіційна позиція католицької церкви такою не є, то виходить, що він - єретик, і може його варто очистити вогнем святої інквізиції, нє ???

Останнє редагування модератором: 6 вер 2010
  16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так-так! Це дуже бiблiйно! Ми всi дамо вiдповiдь на Страшному Судi за те, що мало кохалися, хоча були того вартi, не задовольняли свої фiзичнi потреби до несхочу, робили перерви у сексi пiд час посту чи з iнших причин....А особливо католицькi священники дадуть за це вiдповiдь перед Христом по повнiй програмi.

Останнє редагування модератором: 6 вер 2010
  17. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм... якісь бздури про "до несхочу" і відповідальність за перерви... Нічого, крім апостольських пояснень я не наводила. Це Павло радив подружжю не робити довгих перерв , щоб уникати спокус (1 Кор.7:5), а про відповідальність за перерви не писали ні він, ні я. Якщо вас не вдовольняє позиція ап.Павла - це ваша особисте право, лиш не приписуйте мені того, про що я не писала, як то католики люблять приписувати Богові заборони, які він не давав.

18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

100%!!! так і буде )))

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

На деякі ваші питання стосовно біблійних поглядів на секс я вже відповіла, а тепер стосовно контрацепції:
    У Біблії нічого не сказано про контрацепцію. Звичайно це не привід для того, аби лише з цієї причини робити висновки про її допустимість чи недопустимість. В такому випадку єдиним критерієм (крім медичного) є : порушуються при цьому чи ні певні Божі принципи. Тут однозначно про це не можна говорити по тій причині, що є різні методи контрацепції, одні з яких Божі принципи порушують, а інші - ні. У певних видах контрацепції порушується Божий принцип "Не вбий". Сюди відносяться аборти і контрацептиви абортальної дії (хоча термін "контрацепція" передбачає уникнення запліднення а не знищення зародку, тому на моє переконання медичні препарати абортального характеру неправильно відносять до контрацептивів і можуть вводити в оману їх користувачів).
    Щодо котрацептивів, які забезпечують уникнення запліднення, то це ніяких Божих принципів не порушує. Сьогодні багато католиків використовують методи природньої контрацепції, практикуючи секс у так звані "календарні дні безпечного періоду" (календарний метод), коли (при умові стабільного менструального циклу) запліднення практично неможливе чи дуже малоймовірне. Такі католики пояснюють, що вони відкриті для дітонародження. Це пояснення я відносним і не зовсім логічним, оскільки вони таке насолодження сексом використовують з метою запобігання вагітності, таким чином вони закриваються від дітонародження, а отже поняття "відкриті" є відносним і ролі не грає з огляду на мету і результат.Та й жодне запобігання не дає 100% гарантії, тому відрізняється лише способом і об'єднане спільною метою - уникнення вагітності.

А може це вам релігійний фанатизм замилив очі? Бо в інакшому випадку ви би знайшли фразу ап Павла "краще женитися, ніж розпалятися." (1 Кор.7:9), і зрозуміли б, що все залежить від певних (пояснених Павлом) ситуацій і не містить у собі загальноприйнятого правила у вигляді целібату.

20. Василь

Василь Well-Known Member

Гріховність сексу для задоволення

Одна гіпертеза

Секс для задоволення є гріховним, а секс без задоволення не є гріховним. Тому кохання з сексом не є гріховним саме по собі, а лише таке кохання, в якому секс є для задоволення!

Пропоную бажаючим спростувати цю тезу або сформулювати істинну тезу.

а де твій аватар? :)