Церква, секс, контрацепція

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Latkes, 21 гру 2007.

1. Зануда

Зануда така зануда

А що тяжко? Розвивайте думку далі.

А на практиці цих речей не існує чи як?

2. L@zzio

L@zzio Member

Не потрібно займатись вириванням фраз з контексту,це вказує на відсутність здорової логіки...
    Поняття церква і мораль у сучасному світі зовсім не ототожнюються,оскільки часто перша йде в протиріч останній на практиці.Приклади-буденне життя священнослужителів,яке так і кишить різноманітними девіантними викривленнями.Оскільки такі явища явно кожен день підривають авторитет усіх церков усіх конфесій,деякі з християнських гілок особливо фанатично обрали позицію заборони контрацепції,абортів,впорядкованість сексуальних стосунків-ті постулати,які хоч формально(себто-на папері) дозволяють церкві бути "еталоном моральності"...І це цілком природньо і нормально з їх боку,хоч трохи штучно і лицемірно,як і все керівництво цих орґанізацій...Тепер вам зрозуміло?

• Подобається Подобається x 1
  3. Окультист

Окультист Well-Known Member

Я більш, ніж упевнений, що Вам зараз почнуть зкидати, мовляв. то одиниці погані, а Ви хочете причесати усіх під один гребінець. Так, погані одиниці, але це не варто замовчувати і вдавати, що цього не існує - якщо не можуть бути прикладом, хай не пхаютьсяі до того. Але, інколи, ті одиниці є лицем Церкви. Наприклад, під час одного з богослужінь на руці патріарха Кирила було сфотографовано швейцарський годинник фірми "Breguet", вартість якого коливається від 28 до 36 тисяч євро. Клієнтами цієї компанії біли Марія - Антуанетта, Наполеон, принц Уельський, цар Олександр І, Чечіль. Коментарі зайві.

А якщо пара народила одну дитину і взагалі більше не бажає мати дітей і кохається лише в дні неплідності? Як тоді? Адже вони контрацепцією і не користуються - все природньо.

Останнє редагування модератором: 31 лип 2009
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Якщо двоє дають подальше життя лише однієї дитині, то вони передбачають цим косівський варіант для власної дитини (пам'ятаєте - так поводилися серби довгий час?). Так що хай свій егоїзм не ховають за уявну турботу про єдину і неповторну дитину.

5. Окультист

А я і не заперечую, що це є егоїзм. Проте інколи є об'єктивні обставини - все та ж відсутність жилплощі. Мова не про те, зрештою, кожен має право жити так, як вважає за потрібне, якщо інші від цього не страждають, а про те, чи є у наведеному мною випадку з не бажанням мати більше дітей секс у дні неплідності гріхом, адже все природньо - жінка і не мала б завагітніти.

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да можно и с десяток, кормить то как?

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

церква каже - "бог подасть".
    тільки от комп’ютеризацію в небесній канцелярії чи недолуго зробили, чи взагалі проігнорили - а може просто щось наплутали....
    і та вся допомога йде циганам, китайцям та індусам.
    ==
    щось так подумалося... А "особистим прикладом" - слабО?
    отак якби пан-отець на приході мав зо півтора десятка діток (від своєї попаді - хто б йому "лівих" рахував!) - то був би чудовий приклад для парафіян!

8. Окультист

Знаю одного, що має 5, всі хлопці, вредні страшно. Йому що, а вся основна робота по догляду на його дружині, вона вже схудала наніц. То вона йому заявила, якщо здержуватися не буде, то собі спіраль поставить без його відома і будуть обоє гріх мати, то він тепер опам'ятався.

• Подобається Подобається x 1
  9. Зануда

Зануда така зануда

Такий підхід до ПМП називається антиконцепційним мисленням. Пара просто веде здорове статеве життя, але виключає з нього співпрацю з Богом.

Не співжиття є гріхом, а підхід до дітонародження. Зрештою, вище вже написала.

Я думаю, що розумні люди, які шанують себе, свою сім"ю самі для себе вирішать скільки їм родити діток. А бездумним і безвідповідальним любі теорії "до лямпочки".

Я так розумію, що вона про це у церкві з амвону сказала, бо як інакше вам відомі інтимні подробиці чужої сім"ї? ;)

Останнє редагування: 31 лип 2009
  10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дивно - ви у селі Львів живете, і того не знаєте?
    та ж похвалилася подрузі - має ж попадя якусь подругу?
    і така новина розійдеться навіть швидше і ширше, ніж казання з амвону.
    ==
    ну, на новий лад це можна пояснити так:
    - при потребі скликати нараду на підприємстві учасників наради краще запрошувати не по селектору, а на сайті "однокласснікі"

11. Окультист

Вона є родичкою і кращою подругою дружини мого дядька, вони знаються ще зі школи і діляться одна з одною всім. Так що це інформація достовірна:) Їй на душі накипіло через те, що вона вільної хвилинки мати не може (а я писав, що хлопці дуже вредні - сам був колись у того священика в гостях і в цьому переконався) і своїй подрузі виговорилася, а та сказала моїй мамі, село Львів, одним словом:) І як пітвердження того служить і те, що вона вагітніла раз за разом фактично, а після цього більше вагітною не була, видно отець злякався, або головою почав думати.

12. Зануда

Зануда така зануда

Я співчуваю тій родині. Але не через кількість дітей, а через методи ведення "переговорів". Я думаю, що шантаж не найкращий метод будувати сімейні відносини. Жаль, що родина, яка має слугувати прикладом для своїх прихожан, в такий спосіб вирішує проблеми співжиття і народжуваності. Видно цивілізоване християнство ще не постукало у їх двері.

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Сььогодні побачив книгу 100 запитань до священника. Випадково потрапив на запитання про контрацепцію у Віл-дискордантних парах. Священник фактично ствержував що користуватсь презервативом такі пари неможуть. Як же тоді - ризикувати заразити здорового партнера чи народити Віл інфікованого малюка?
    Я не проти ПНП але вважати його єдиним методом уникнення ннародження дітей не має достатніх підстав. Адже ставлення до чоловіка до жінки мало залежить від того застосовує він презерватив чи ні.

14. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

не займатись коханням:dntknw:

15. Зануда

Зануда така зануда

Значить ви ще мало обізнані у даній тематиці. Але от подумайте самі, якщо людина хвора грипом, то уникає контактів з іншими людьми, навіть руку не тисне знайомим, не кажу про поцілунки, щоб не заразити, почувається відповідальним. А ВІЛ- інфіковані хіба звільнені від відповідальності?

16. Сергій аспірант

Але якщо вони живуть у шлюбі і мають бажання займатись сексом? Їм що взагалі уникати таких контактів?

Біблійних пітвержень заборони контрацепції фактично немає - то чому б не залишити цю справу на сумління віруючих?

17. Зануда

Зануда така зануда

А хіба вона такою не є? Всі ми робимо вибір і відповідаємо за нього. Зручно сказати - у Біблії не написано, то не дотримуйся і не матимеш гріха. Але у Біблії не написано - "ходи на вибори", але це моральний обов"язок кожного християнина - брати участь у справах власної держави, прикладати зусилля до її процвітання і не дати можливості використати свій голос у злих намірах. У Біблії не сказано "не залишай авто відкритим - не допомагай злодію", бо ти створюєш нагоду до гріха слабкій людині і стаєш співучасником, тим не менше це гріх недбалості і ткзв. чужий гріх. Є ще багато всякого такого, що у Біблії не написано прямим текстом, але це не означає, що воно з Біблії не випливає, на ній не базується і не веде до Бога.

18. Сергій аспірант

?????????????????????
    це що в церквах знов агітація почалась?
    Не ображайтесь але ходити чи не ходити на вибори це як раз справа сумління а не обовязку, адже держава гарантує виборче право а не обовязок.

Згоден
    але Біблія не забороняє секс заради насолоди і птвержує право на життя ще не народженої дитини. Але вній ні слва нема про запобіганню зачаттю

19. Зануда

Зануда така зануда

Все впирається у методи.

Ні, принаймні не у тій, де буваю я. Це просто називається - свідоме християнське громадянство. Людина є соціальною істотою і має з цим рахуватись. :)

Так вже і ні слова?

20. Сергій аспірант

прошу цитату.
    перегляньте дослідженя про свідоме громадянство християн у 1 ст.

а де твій аватар? :)