Церква, секс, контрацепція

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Latkes, 21 гру 2007.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Уточніть чому?
    Зовсім ні

2. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А якщо маленькій дівчинці наші "добросовісні" лікарі замість вирізати вчасно яскраво виражений апендицит потім мусять полокати кишківник внаслідок перитоніту (розриву апендикса), і в неї злипаються безнадійно (скільки не продувай і не лікуй медикаментозно) фалопієві труби - то її безпліддя теж є наслідком "не того способу життя"? За що цю дівчинку "покарано"?

А якщо ця спадковість "лізтиме" на очі?.. А якщо - не буде вдячне? якщо не усвідомить того що має бути комусь вдячна?
    І потім, хіба любов вимагає вдячності, сподівається на неї..
    Ви особисто уявляєте собі як би реагували на ті риси у дитині, які не є ваші, не вашого чоловіка, не вашого дядька чи тітки, дідуся, бабусі чоловіка.. а зовсім, зовсім чужі спадкові риси..
    це дуже важко - любити чуже (невідомо яке) як своє. Я не кажу що неможливо, для вщерть повного любові серця все можливо. Але це може бути не так легко і просто як здається.

3. Зануда

Зануда така зануда

Ви самі розумієте, що і до чого, правда? То для чого перекручувати, для чого витягувати такі приклади, які не стосуються того, про що я писала саме у тому конкретному дописі?

А то залежить, що саме розуміти під вдячністю. Крім того, ми не говорили про легко-важко, а про способи вирішення. А хіба діти з пробірки легко? А що, якщо виросте ота бажана і довгоочікувана, вистраждана дитина і стане на погану стежку? Хіба власні діти не бувають не такими, якими би їх хотіли бачити батьки?
    Мало що у нашому житті приходить до нас легко, без зусиль, може тому і цінуємо усе, що здобули?

Правда? Ви сповідали таких священиків і знаєте, що до чого?

Тема звучить: ЦЕРКВА, СЕКС, КОНТРАЦЕПЦІЯ. Так? То до чого всі ті теревені про целібат? Суть теми радше про те, як віруючому подружжю жити довго і щасливо, насолоджуючись своєю сексуальністю і при тому бути у злагоді з Творцем.
    От, прошу, ближче до теми.

Останнє редагування: 8 лип 2009
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Я би періменував тему на "ЦЕРКВА ЗА СЕКС, АЛЕ ТІЛЬКИ ЗА ПРИРОДНІЙ МЕТОД КОНТРАЦЕПЦІЇ"...

Хоча, як я уже тільки не вчитуюся в пояснення прихильників і відстоювачів цієї теорії, все одно ніяк не можу второпати, чому церква тільки за це...?:dntknw:
    Може я ше не доріс до такого розуміння...?:dntknw:
    А може не дано...?

5. Зануда

Зануда така зануда

Природній метод планування родини не є контацепцією.

А може вам просто зручно так думати? Бо особисто для мене переваги цього методу очевидні. :) Як і для багатьох людей, які успішно користуються цим методом напротязі багатьох років.

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо ви віруюча і духовна людина і важаєте своє тіло храмом Духа Святого, то й будете тримати свій розум і своє тіло в таким рамках, щоб не було соромно на суді перед Господом, який Сам постраждав заради нас.

• Подобається Подобається x 1
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Можливо...
    Головне, щоб серце не винуватило..., "...бо коли винуватить нас серце, то Бог більший від нашого серця та відає все!"1Iван.3:20

Усі справи, які я роблю зараз, роблю їх перед Господом.
    Чи Ви думаєте, що я розуміючи, що користування презервативами, є гріхом і навмисне продовжую це робити...?
    Якщо мені зараз не соромно за це перед Ним, то чому мало би бути соромно на Його суді?
    Вірю, що Бог би мені якось пояснив, що так не можна робити..., а може ще пояснить... я відкритий перед Ним завжди...

8. Зануда

Зануда така зануда

Жаль вас розчаровувати, але я так розумію, що поняття хибного сумління вам не є відоме?
    Є люди, які чинять злочини, але серце їхнє не здригається, вони спокійно сплять і навіть вважають себе свого роду "робінгудами", тому я думаю, що не завжди можна покладатись на власне серце та сумління, бо воно може бути надто широким і багато речей сприймати абсолютно нормально, в той час, коли насправді ті речі є далекими від Божих. Подумайте про це.

Ви чули байку про людину, яка рятувалась від потопу вилізши на дах свого будинку? Чоловік молився до Бога просячи про допомогу, прийшов човен, але він відмовився сідати, бо чекав, що Бог йому допоможе, потім прилетів вертоліт, але чоловік відмовився і від нього, так і потонув, а коли став перед Богом, то почав з претензій: Як так. я ж молився, я чекав! А Господь каже: а я присилав тобі човен і вертоліт.

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Ні ,я якраз не розумію що до чого: чому одні ведуть невпорядковане статеве життя і Бог їх не наказує безпліддям. А інші - не можуть завагітніти будучи віруючими.

Якщо ви відрізняєте випадки від випадків, то логічно було б і розглядати припустимість ін-вітро для одних пар, і неприпустимість - для інших.
    А так якось неетично розглядати лише окремі причини виникнення безпліддя, якщо ви на цих аргументах повністю запаречуєте ін-вітро спосіб запліднення.
    Та ще й підводити під це базу "покарання за власні гріхи ще при житті". Багато діток і людей взагалі несуть свій хрест від народження не за власні гріхи.

І ще, продовжуючи думку.
    Якщо дитина народжується з вадами зору.. ви ж не кажете що "Бог так запланував, то не руште очі неприродніми способами".
    Робиться операція - і дитинка живе далі.
    Ін-вітро - це таке ж втручання в природу. Єдина проблема - якщо приживаються кілька зародків і настає багатоплідна вагітність. Тут зменшення їх кількості після того як вони прижилися, і справді - фактично, міні-аборт.
    Моїй знайомій, до речі, пощастило, із трьох зародків прижився лише один. Інакше стояла б вона перед важким вибором.. втім, двійні вона була б тільки рада.
    У випадку невдачі, вони б усиновили, але зараз у них з чоловіком є їхня довгождана дитина. Чим це погано?

Останнє редагування модератором: 9 лип 2009
  10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не можу з цим погодитись. Де Божа Справедливість, якщо хтось відповідає за чужі гріхи? Стосовно того, що хтось має, хтось не має дітей - на все Воля Божа. Ніж має вродитись дибіл, садист, вбивця, то краще хай не народжується ніхто.
    Я завжди казав і казатиму, що не потрібно просити Бога, щоб послав дітей, потрібно просити, щоб була Воля Божа, а Бог краще знає за нас, потрібні нам діти, чи ні. Люди просять кому що заманеться. а потім нарікають на Божу Справедливість. Хтось купається в маслі, всіх жаба дусить, всі показують пальцем, хтось терпить біду - всі осуджують, підтусовуючи під можливі гріхи, які людина могла допустити. А хто дав право комусь когось судити? Церква забороняє багато речей, але судити не входить до її функцій - це робить лише Бог.

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

То не Божа Справедливість, коли у маленької дівчинки стався перитоніт апендиксу і внаслідок цього вона, невинна ще, стала безплідною, а ймовірно, покарання за гріхи Адама і Єви - принаймні завжди саме так це пояснюють.
    .. але чому в неї мав народитися "садист" чи "дебіл" раптом?
    І при такій логіці, хвороби теж не слід лікувати? Бо за тією ж логікою, якщо хвора людина помре зараз - то не встигне зробити щось погане, що зашкодить іншим людям..або не встигне розлити олію (як Аннушка в "Майстрі і Маргариті"), а якщо її вилікувати - то порушиться Воля Божа.
    Хіба тоді будь-яке лікування - то не порушення Божої Волі?
    p.s. на жаль, не матиму доступу до інтернету найближчі два тижні, сподіваюся, будуть різні відповіді і думки з цього приводу.

Останнє редагування: 9 лип 2009
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Я звик у будь-чому, що я роблю керуватися Словом Божим.
    Ви ж говорите і доводите, поки що від себе, не посилаючись зовсім на Слово, то чому я маю вірити більше Вам, а не Бібліїї...? Поки що я сприймаю ваші висловлювання, як звичайне надимання людським розумом...
    Хоча, якщо чесно, дуже хочу розібратися, чому церква вважає, що усе крім ПМП є гріхом???, які для цього є біблійні підстави???
    А мудрувати від себе, я і сам можу..., але чи потрібно...?

Цікаво... Я і не думав, що моє спасіння залежить від того, яким методом запобігання вагітності я буду користуватися...:):)
    Вам не здається, що це трохи не той приклад і не до цієї ситуації навели... ?:)

13. Зануда

Зануда така зануда

Я думаю, що цього феномену ніхто не може пояснити. Суть у тому, хто як це приймає і хто як Божу волю реалізує. У світі багато несправедливостей, але не обов"язково у всіх них винен "злий" Бог.

Які б не були причини безпліддя, вони ніяк не впливають на моральну строну запліднення ін-вітро. Тому що цей метод є маніпулятивним, він йде у розріз із людською природою.

Ви знаєте, я думаю, що ви мене зле зрозуміли. Я ніяк не відношу безпліддя до покарання чи ще що до чогось. Я вважаю, що то є медична проблема і лише констатую факт, що є люди, які, нажаль, немають кого звинувачувати у своїх проблемах, крім себе самих, бо енна кількість абортів, невпорядковане статеве життя і регулярні статеві інфекції призвели до безпліддя. І спершу вони витрачали гроші на розваги, а тепер на лікування. А цього могло б і не бути.
    Я щиро співчуваю тим людям, які мають такі проблеми не з власної вини, їхнє страждання велике, але навіть воно не виправдовує тих засобів, якими є штучне запліднення.

Душа отримується людиною у момент зачаття. Запліднена яйцеклітина - вже людина. Отже, три експериментальних дитинки, а вижила лише одна.

Операція на очі не б"є по гідності людини, а навпаки дає їй можливість більш якісно функціонувати у суспільстві. А ін вітро вдаряє по гідності подружжя, по гідності дітей, які повинні народитись у сім"ї, в наслідок природнього статевого акту у співпраці з Творцем, який дає душу. Люди, які намагаються таким способом народити дитину - егоїстично налаштовані. Їм всеодно яким способом вони цього досягнуть, а все заради чого? Щоб дитина була їхня біологічно? Мета хороша, а от засоби...

:) Ви самі сказали, що якщо б презерватив був злом, то Бог би вам сказав. От мені і стало цікаво - чи Він має особисто застукати до дверей вашої спальні, щоб ви побачили очевидні речі?

І від того у тому числі, як і від багатьох інших речей. І нічого кумедного чи маловажливого у цьому немає. Вистарчить лише зрозуміти усю цінність і вартість людського життя, яку нам показує Господь на сторінках Біблії.
    Я мудрую не від себе. Не я це все придумала. Але я це розумію, я з цим погоджуюсь і вже 10 років втілюю у своєму подружжі.

Останнє редагування: 10 лип 2009
  14. Сергій аспірант

Однояйцеві близнюки- результат розділення клітин що утворились після поділу одної заплідненої яйцеклітини. У них що одна душа на двоїх?

15. Lents

Lents Well-Known Member

Мене цікавить трохи інше питання.
    В Білії ніде (крім випадків коли помер чоловік і його ім"я має відновити найближчий родич) нема щоб хтось "на даний час поки що не хотів мати дітей". Тоді кожна дитина була подарунком. Навіть блудниці ! у Соломона судилися.

Що сталося з нашим світосприйняттям? Може це ворог душ людських постарався?

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

і зараз нічого не змінилося...
    Знаєте, що таке "кіндер-сюрприз"?
    Інше питання - дещо змінилося слово подарунок - обросло синонімами, як бомж щетиною, і суттєво набрало двозначності....
    Хоча - може й тоді то слово було двозначним, от тільки перекладачі з арамейської про то не знають :)
    Ну, і те, що в біблійних текстах (таки ж не камасутра?) не розповідають про тодішні засоби контрацепції - це зовсім не свідчить про те, що контрацепції тоді не було :)

17. Levko

Levko Well-Known Member

А хто придумав...?
    Які очевидні речі? Не розумію, і не бачу я цих негативних "очевидних речей" у стосунках ні з Богом ні зі своєю дружиною...?
    Я писав, що хочу зрозуміти, чому церква називає усе крім придонього методу планування гріхом??? Які для цього є біблійні пояснення?
    Бог, коли каже про гріх, то Він і пояснює, чому це є гріхом.
    Ви ж кажете, що я грішу, а не пояснюєте, чим і чому..., а обмежуєтеся якимись загальними осудливими фразами... Не розумію Вас..., нажаль...

18. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

УГКЦ виступає проти контрацепції а також проти штучного запліднення. Якось слухав лекцію на цю тему. На рахунок штучного запліднення - згідний, а на рахунок використання презирвативів, не знаю... спірне питання...

19. Зануда

Зануда така зануда

Але це не означає, що ви праві і не означає, що тих речей немає.

Посперечатись з Богом можна звісно, але чи це раціонально? :)

20. Сергій аспірант

Сперечаються не з Богом а з Вами-))) Ви покищо не навели жодного біблійного аргументу проти контрацепції.

а де твій аватар? :)