Я і не писав про це впевнено. Метод дає непоганий шанс на вирішеня проблеми- скористатись їм чи ні прово родини. Правда серйозну небезпеку становить багатоплідна вагітність Але думаю таким сімям краще рекомендувати усиновлення.
Знову будемо про те саме? Це патологія, особливості фізіології окремих людей, а не всіх загалом. Інакше людство би вимерло. Індустрія гумових виробів у середньовіччі не була так розвинута, як у наш час.
Сперматозоїди є чужорідними для жіночого організму клітинами тому вироблення антитіл до них природнім явищем. Що правда появи його будуть індивідуальними в кожної жінки Щодо гумових виробів то молодь сьогодні доволі рано починає статеве життя, тому краще застосування презервативів ніж підліткова вагітність і аборти
А я все ж думаю, що для людей, які вірять у Бога, покладаються на Нього і довіряють Йому, то не є метод. Бо Бог є ЛЮБОВ, і егоїзму немає місця, а ін-вітро це егоїстичне бажання будь-як, будь-якими методами і засобами народити біологічно свою дитину. Мета не випрвдовує засобів. Якщо є двоє люблячих людей і іхнє бажання ділитись своїм серцем ще з кимось є зрілим, то чи буде для них важливо, що ця дитинка біологічно не їхня, якщо вони готові любити і виховувати її, як свою? Чи оте маленьке сиротливе серденько не буде їм вдячне до кінця свої днів, що отримало те, чого йому бракувало найбільше - материнських обіймів, батьківської підтримкм, люблячої сім"ї? Краще грамотне статеве виховання і прививання моральних принципів. Презерватив не вирішує всіх пробем. То не є панацея. Більше того, він часом створює нові пробеми.
Згоден з Вами, але безпліддя - результат дії випадкових чинників, хвороба а не Божа кара чи Божий намір. Якщо це хвороба то її можна і слід лікувати
Не завжди безпліддя є результатом випадкових чинників, часом це наслідко способу життя, який вела людина до того, як задумалась над стабільністю і бажанням народити дитину. І це зайвий раз підтверджує, що так як людина себе "карає", Богові і "не снилось", бо Він є Любов. АЛЕ не плутайте лікування безпліддя та штучне запліднення. То не є те саме.
Згоден, але з нов таки жодних перешкод для його застосування, крім утворення надлишку ембріонів я не бачу
Чи ви вважаєте, що це не є достатньою причиною, щоб відмовитись від цього методу? Зараз криза, жити стало важче, утримувати сім"ю коштує грошей, то може запропонуємо родинам, які мають троє і більше діток, позбутись іх і залишити собі одну дитину? Вибрати ту, що рідше хворіє, менше їсть і не створює батькам проблем? Ембріони - вже діти, вони мають гени батьків, несуть в собі спадкову інформацію, вони ще не народились, але організм вже знає чи буде той ембріон хлопчиком, чи дівчинкою, якого кольору будуть очі та волосся, чи то буде веселун чи буркотун, то як можна так запросто викинути дитину на смітник, бо вона виявилась зайвою? А що робити з близнюками? Якщо батьки планували народити лише одну дитину і обмежитись нею?
Я вважаю, що людину не можна клонувати, але дискримінувати людину, яка з"явилась на світь, як "захцянка" науковців, то було б несправедливо.
У момент зачаття Бог дає людині душу. То є співпраця Божого творіння з Творцем. Це унікальний дар. А людина влізла у це, і вирішила, що сама собі дасть раду без Бога. От тільки людині не підсилу створити самостійно унікальну особу, а лише копію вже існуючої. Не особу, не особистість, а другий екземпляр. Важко бути єдиним і неповторним, якщо незнаєш, хто ти насправді, якщо тебе зробили на замовлення...Мабуть довелось би впровадити розрізнення на людей і клонів, як у футуристичних романах. Все ж таки це аморально ставити виробництво людей на конвеєр.
Особистість людини формуться тривалий час під впливом багатьох факторів соціального середовища, Деякі риси визначені спадково, деякі людина набуває в процесі виховання. Тому клон буде унікальною особистістю,я ка лише зовні нагадуватиме когось. Врешті існують природні клони - однояйцеві близнюки- результат розділення клітин що утворились внаслідок дроблення зиготи. По вашому вони не унікальні особистості?
Вони унікальні тим, що такими їх створила природа, Творцем якої є Господь Бог. Близнюки народжуються у результаті природніх процесів, що відбуваються у материнському організмі, а не в результаті розщеплення у пробірці. Хоча активне вживання жінками гормональних контрацептивів повпливало також і на кількість народження близнюків, перетворивши цей процес на фармакологічне явище. Але навіть цей факт не впливає на те, що зачаття, поділ та народження близнюків та двійнят проходить у "природньому" для цього процесу середовищі - в лоні матері, як наслідок повноцінного статевого акту.
Я ще й науковець. В пробірці ймовірність розєднання клітин вища в організмі жінки менша, але сутьі причнини одні і ті самі
Далеко не ті самі. Очевидно ваша віра і наукова кар"єра перебувають у сепарації, бо мені завжди видавалось, що це має бути гармонійний союз.