Відповідь: Церква, секс, контрацепція Не так багато вже і накручено, і не так вже і далеко від теми ми відійшли, хоч і відійшли частково.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція О, то так, як з моїм чоловіком. Йому все треба додавати "у Бозі". А для мене то само собою зрозуміло. І коли він додає, я дивлюся на нього спантеличено і питаю "а як же інакше???". Схоже, тут те саме.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Прагну докинути свої п"ять копійок, якщо буде дозволено.Божий задум на тому і полягає, що давши жінці плідні і не плідні дні, і навчивши її розпізнавати сигнали свого тіла, Господь дав жінці можливість бути гідним партнером чоловіка у статевому житті, а не знаряддям для сексуального використання, як це відбувається за посередництвом контрацептивів. А ПМП це не контрацепція - це спосіб насолоджуватись сексуальним життям і свідомим батьківством. Творець все продумав - Він же у всьому досконалий.Тому ми і віримо в Нього.:radist:
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Безперечно! Навіть, буде схвалено =) Поглад КЦ щодо батьківства - це все я вже вияснов. Тема вже трохи відійшла в інше питання (точніше повернулася на одне з перших). В даний час розглядається чи є симптомо-термальний метод на стільки точним, щоб він вносив парадокс у слова: "Якщо стаити на меті сексу народження дітей, то заняття сексом навіть у "безпечні дні" (за методом) повністю на 100% не скасовують мету." Безперечно!
Відповідь: Церква, секс, контрацепція а що вам у ніку не сподобалось:padonak: ... цей нік багато в собі приховує... он я і капосна, і також часами зануда для когось...:cowboy:
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Чого ж непочула, дуже навіть почула:agree: Але якщо (вибачте за примітивне порівняння)є в мене, наприклад, улюблена страва, яка мені нагадує якісь особливі миті дитинства, асоціюється зі святом, і от хтось (виключно заради того, щоб мені догодити, звісно)починає мені ту страву готувати щодня....Як думаєте, на який день мені вже буде досить ? Я буду це їсти, щоб необразити людину, яка хотіла менепорадувати, але зникнуть всі приємні асоціації. Із сексом те саме - якщо час від часу не робити перерву, то можна втратити щось дуже важливе у інтимних стосунках двох людей. Я вже згадувала вище - постійна диспозиційність жінки до інтимного співжиття перетворює її на мехнізм для заспокоєння потреб і виключає взаємну відповідальність партнерів за секс і його наслідки. Тому стримуватись я думаю буває корисно Додано через 18 хвилин :shy: завстидали мене...але я читаю Ваші дописи та дописи інших форумчан і все дуже хочеться написати хоч приблизно щось таке розумне і влучне як Ви. Тому дякую за позитивні відгуки. :rolleyes:
Відповідь: Церква, секс, контрацепція При чому тут церква? Церква - це християни з Ісусом Христом. Якщо розглядати церкву, як храм Божий, дім спільної молитви, містичне Тіло Христове - це в першу чергу споруда. Інша справа церковнослужителі. Значить тему напевно потрібно було назвати церковнослужителі, їх закони, секс та контрацепція. Адже церковнослужителі створюють церковні закони без участі членів Церкви, які самі і порушують. Якщо дивитись на це питання з позиції Церкви, то слід писати і про думку членів Церкви, які є одним Тілом Христовим - Церквою, разом з священнослужителями та Ісусом Христом.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Вибачте, консультанте. Не зрозумів протест. Якщо ваша конфесія заперечує бодай яку зверхність священослужителів, Святих чи ченців, і віддає всі питання які не відображені у Євангелії на розсуд самої людини, то не маю нічого проти. Бо це теж позиція вашої Церкви. То наведіть, як член Церкви, вашу позицію стосовно теми. Ніхто вас не змушує викладати позицію вашої конфесії... особливо якщо її нема (чи конфесії, чи позиції).
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Я просто не розумію теми. Про що тут потрібно говорити...? Про Церкву, про другу церкву, про секс чи контрацепцію...?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Про відношення Вашої Церкви до сексу. Про відношення Вашої Церкви до контрацепції. Більш нічого. Йдеться лише про викладення поглядів різних конфесій. Якщо щось не зрозуміло то завжди є право задати питання та, можливо, отримати пояснення. Я розумію, що це, досить, незвичне ставлення до теми, бо (як я вже побачив в цім форумі) зазвичай всі теми перетворюються на: "я - хороший, ти - поганий", або на засіб лише посперечатись з будь чого. Звісно, що не нав'язую будь-яке ставлення до теми... але мені хотілося б, щоб вона була конструктивною...
Задумувався я над цим питанням - знаєте, цікаво виходить - духовенство, яке має високий сан, яке доторимується целібату, яке ніколи не мало сім'ї, починає тлумачити Біблію і заглиблюється у таку делікатну тему, як контрацепція. Досить часто можна почути - народжуйте дітей, Бог вам потім допоможе, але уявімо собі ситуацію - двоє молодих людей живуть в однокімнатній квартирі, разом з ними ще живе хтось із батьків чоловіка чи дружини, вони працюють простими робітниками (зараз таких людей переважна більшість), у майбутньому квартира їм не світить, високі зарплати теж, у них народилася одна дитина - що їм робити далі? Користуватися контрацептивами - гріх, спеціально вибирати дні жіночої неплідності - гріх, утримуватися решту життя теж не можна - це не виконання подружніх обов'язків і так само гріх Я багато чого з того, що не підтримує Церква намагаюся зрозуміти, але це вже переходить межі абсурду. Візьмемо фізіологічний аспект - у чоловіка, який ще не має партнерки трапляється таке явище, як полююції, це потреба організму, він звільнаяється таким чином від певної сексуальної напруженості і т.д., це все природньо і нормально, всі це розуміють, цей чоловік влітку пройшовся пляжем - навкруги багато гарних, майже не одягнених жінок, яким би релігійним він не був, в його свідомості ці образи закарбувалися, він ліг спати, відбулася полюція, яка, в принципі, за нормальних умов відбутися ще не мала, бо організм ще6 потреби у цьому не відчував, це сталося через певні подразники, це що, тепер прирівняти до діянь Онана, чи цей чоловік не мав йти на пляж? Так само з контрацепцією - чому це грхі? Добре, аборт - вбивство, там вже зародилося нове життя, протизаплідні таблетки можуть вбивати зиготу, але такі засоби контрацепції, при яких сперматозоїд просто не сполучається з яйцеклітиною? Просто ми знову самі собу хочемо ускладнити життя.
діяння Онана посуті мастурбацією не були - він не хотів, щоб від нього завагітніла жінка і цим порушив наказ Єгови. Щодо контрацепції, на мій погляд гріхом є використання абортивних контрацептивів. Хоч у 16 столітті згідно булли Папи,життя плоду прирівнювали до житя людини, лише з моменту коли мати відчувала рухи дитини
Про що ми говримо, яке сексуальне використання, якщо бажання обопільне? Якщо у дні неплідності займатися сеском - то це не сексуальне використання, а якщо з контрацептивом - то вже використання? Адже мотив один і той самий у двох випадках - НАСОЛОДА ВІД ТІЛЕСНОЇ БЛИЗКОСТІ, БЕЗ НАСТУПНОЇ ВАГІТНОСТІ. До чого тут сексуальне використання?