Відповідь: Церква, секс, контрацепція Може я просто не так виразилась... але звичайно що їсти а чи пити до того моменту поки не побачиш дна є неправильно. Бо це тоді гріх великий бо таке їдження шкодить людині на здоров*ю. Я мала на увазі щоб попробувати різні смаки але не все зразу і на купу. Та нема про що сперечатись і говорити одне і те саме... Бо воно так є, що людина планує а Бог керує, і так буває що один спермик загубиться або яйцеклітинка заблукає :D:D:D:D:D A піст ще нікому не зашкодив
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Це воно в Православ'ї ідеал. Для нас то реальність. У самої були періоди в житті, коли ходила на Літургію майже щодня. І причащалася. Тільки сповідалася раз на 3 тижні. Часом рідше. Та я вже зрозуміла, що людині не довіряє Цекрва. Тільки духівникові. Шкода. Ого! То вже ви у казуїстику входите. Чи однаково сходить Святий Дух? Мене то якось ніколи не цікавило. Не можу відповісти і відповідь шукати не хочеться. Скрупули - небезпечна річ. Дозвольте пряме питання. Ви коли-небудь цікавилися, на чому полягає цей природній метод? ЯК працює жіночий організм. І що таке повна неплідність жінки, коли вона цілковито як суха земля? Прислухайтеся до Ксані, вона дуже добре пише. Ви все скинули в один мішок. Є дні, коли на 100% відомо, що вони не плідні. Сам метод не дає 100% гарантії. Чому дні на 100% неплідні? Напишу прямо, або ви мене зрозуміли. Бо бачу Ксані обережно дуже пише. Немає в лоні жінки слизу, який би підтримав життя сперматозоїдів, а тому вони одразу помирають. Середовище таке несприятливе у ті дні, що ну ніяк не виживуть, як би не хотіли. То все одно, що в посуху садити насіння і нічим не поливати й не удобрювати. Зерно засохне і все. Ясно. Метод не вивчали взагалі. Про що говоримо? Інше до вас питання: якщо вже запліднена яйцеклітина помирає (не наклався ґенетичний код), то Бог не захотів тій людині життя продовжити? Я признала!!! Дякую. :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Ідеал та реальність - не протилежні речі. Я ж не говорив, що нема таких хто причащається кожен день. Я про широкий загал. Коли люди ходять раз на місяць, а то й рідше. Як духівнику благословити людину на Причастя, якщо він майже не знає її? А якщо й знає, чи не великий строк для гріховності людини, щоб втратити здатність благодатно вкусити Кров та Тіло Ісуса? Якщо всі католики мають Причастя кожен день, це дуже добре. І звісно їм не можна рекомендувати сповідь до кожного Причастя. Немаю що сказати, крім того, що це дуже схвально. Ви не вірно зрозуміли... Шкода. Пробачте, я не просив дати характеристику самого питання. Лише запитав, сподіваючись, що Ви знаєте. Як ні - то ні. Не маю права змушувати Вас чи шукати щось, чи взагалі відповідати мені. У будь-якому разі дякую! Цікавився. Але досі ще не маю повної інформації щодо нього. Поки роблю висновки спираючись на слова на кшталт: А Ви, я бачу, сперечаєтесь заради самої суперечки. Наважуся нагадати, що дискусія в нас не докази правильності чи не правильності якоїсь конфесії, а пізнання як своєї так і чужої. Але, складається враження, що ви наголошуєте на повній протилежності конфесій у кожному питанні, яке б я не написав. Я не вірю, що немає однакових поглядів бодай на щось. Ось, наприклад, спочатку ви залишаєте Божому задуму декілька відсотків у похибці свого методу. Тепер ні, бо, як думаю, побачили, що я з цім згоден та шукаю спільництва. Можливо, причина в іншому, але складається саме таке враження. Цього ми напевно вже знати точно не можемо. У всякому разі місце для Божого задуму тут залишається. От ще одна причина вважати, що спільниками Ви не хочете бачити когось іншого аніж представника Вашої конфесії в будь-якому питанні. Дозвольте теж пряме запитання: В Вас виникає відраза від спільництва з православною людиною?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція То покажіть мені, де є довіра до людини. Я щось не дуже бачу. Всюди тільки вказівки до скрупулів просто. У КЦ теж було таке. На щастя, відійшли від того. Та ні. Не заради суперечки. Є обмін думками. Але ви мене Ксані протиставили. А щодо ПМП я цілковито з нею згідна. Сприймаю так само. Дуже цікаво тому з вами говорити. Ну ні. Я ж вам розписала все. Прочитайте ще раз. І так є. А одне друге не заперечує. Відповідно і мої слова, які ви цитуєте, правильні. І те, що каже Ксані теж правильно. І одне друге не заперечує. То вже взагалі якісь нісенітниці. Я не шукаю спільників і сама нічиїм спільником не є і не буду. Я є по своєму боці, якщо хочете. Ні. Ніколи. Хіба, якщо людина вірить у магію. То єдиний випадок. А так - є друзі усіх конфесій та інших релігій. Ніколи проблем не виникало. Вам я не протиставляюся. Але дещо в Православ"ї відверто не сприймаю. Не сприймайте це, що я вам протиставляюся. Мені з вами навпаки приємно і цікаво спілкуватися. Особливо через вашу культуру спілкування, про яку тут вже писала. А моє "я признала" до Ксані не стосувалося вас ні на мить. То був сміх з того, як вона мій характер влучно описала. :D:D:D
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Духівник в свою чергу теж рекомендується, але не нав'язується. Якщо людина прийде до Причастя без благословення духівника, то та справа вже самої людини. Ніхто її не засуджує. Те саме з контрацепцією. Не лізе ніхто до спальні. Якщо є сумніви - рекомендується звернутись до духівника, або деінде... до Церкви... бо саме в Церкві істина. Головне до духовно вищої інстанції, щоб допомогла розібратися. Але як людина сама щось вирішить, без духівника, ніхто її не буде засуджувати.... ну, звичайно, якщо то не явне й видиме порушення догматів та т.ін. Читаю: "Якщо користуватися природнім методом, 100% певності все одно нема і завжди є місце для Божого задуму. От на це й наголошується." Так є місце для нього чи ні? )) Вибачте мені за підозри. Вони не роблять мені честі... Сподіваюсь, добре відчуття до нашої розмови в Вас залишиться і надалі. Буду відвертий, до дечого у Католицтві саме таке відчуття. Можливо хибне, можливо не досить обізнаний. Але все ж таки...
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Амінь! Дякую. А що, якщо є цілковито безплідні дні, то це що - хтось Бога кудись вигнав? Просто тих днів не так багато. Тому і є місце для Божого задуму, якщо тим методом користуватися. Тому знову повторю. Є 100% безплідні дні. Там не завагітнієш, хоч трісни. Сам метод 100% точності не дає. Однозначно. Я не люблю конфліктів. І не вмію довго ображатися. О, того кожен із нас у своїй конфесії. Мені, як жінці, там іноді дискомфортно. У Православ"ї тобто. Але саму традицію дуже люблю. І щодо обряду та традиції Православ"я є для східних католиків прикладом того, як має бути. Люблю, що всюди є порядок. Хоча й казуси трапляються. Коли наприклад, "лавка" знаходиться просто у притворі. Дивно і неприємно. Особливо було якось неприємно, коли під час чудової вечірні (в Умані у храмі були), задзвонив телефон і бабуся почала кричати туди на весь храм, що зараз вечірня і вона нічим допомогти не може, але то кілька разів повторювала, бо зв"язок, видно, був поганий.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція :D ............................................. Шановна Ksani! Шановна Liliyah Romanova вже повторила тричі! І я декілька разів... Ну залиште трошки похибки для Божого задуму в вашому методі...
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Може це і нормально... На мою думку цей метод найлегше застосовувати на чоловіках, так як операція набагато легша і все на виду. Для чого мордувати бідну жінку через чоловіка, який не може себе контролювати ?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Е ні. От тільки давайте послухаймо... Додано через 1 хвилину Нічого проти не маю. А хто казав, що чоловіків не можна стерилізувати? А хто казав, що жінка завжди себе контролює?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Попробуй проконтролюй, коли на тебе звалилось 100 кг живої ваги і чим ближче до фінішу, тим більше придавлює...
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Мова про то, хто більше заслуговує на стерилізацію чоловік чи жінка...?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Не про монахів мова, їм вагітність не загрожує. Просто тут згадувалась стерилізація жінки, а я висловив свою думку на користь жінок, тому що вважаю так правильно, якщо вже виникла така ділема але це моя думка... Додано через 1 хвилину Зрозумів, а я подумав про інший. Нема питань !
Відповідь: Церква, секс, контрацепція не дивуюсь... бо так понакрутили. А мова про відношення церкви до сексу та контрацепції. Якщо є думки щодо ціх тем, прошу приймати участь ) Додано через 3 хвилини То я не про той контроль подумав, який Ви мали на увазі. Бо не думав, що то буде на стільки далеко від теми... )