Відповідь: Церква, секс, контрацепція Та вони тут якісь перестрашені. Ніц мені не пояснили. І до останнього не говорили, що зі мною. І потім ніц не пояснили. Але про що говорити, якщо я мусіла пояснювати гінекологові, що таке природній метод.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Не секс вважається за гріх, а секс під час посту. Не їжа м'яса - гріх, а їжа його під час посту. І сповідатється не з того що їла та пила людина, або "було/небуло", а з того, що піст порушила. Це обов'язковий "мінімум". А сповідатися частіше треба у Православ'ї ))) Звісно що не з сексу, якщо він не в піст. Все ж таки будь-яка, чи тільки від речі або людини? А ще й від якогось процесу.. наприклад, отримання сексуального задоволення. А щодо надмірностей - то теж вид пристрасті. От так у Православ'ї. )
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Уууууу, то вже Церква береться судити. Апостол Павло інакше каже. Чому Церква так само не робить? Чи то ви від себе написали? Додано через 1 хвилину У Католицизмі Сповідь не витирачка. Є ще велика довіра до Бога і надія на Благодать. Додано через 8 хвилин Будь-яка. Та ясно. От є люди, які мастурбують по 13 разів на добу і ще їм мало. Проходять лікування і їм ніц не допомагає. Ото вже залежність.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція кхе-кхе Я десь писала про 100% ? Ну то я мабуть мала наувазі фізіологічні особливості циклу жінки, де існують 100%- неплідні дні. Але є місце для похибки інтерпритації
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Перестрашені бо гінекологія і акушерство найбільш суджені мед професії в закорднії. А ще думаю що не дуже казали бо спішили зробити операцію аби грошенят заробити. Таке також буває.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція А потім руками розвели. Як то можливо, що з позаматкової вагітності стався викидень. Ну, ми їм з чоловіком не пояснювали, що і ми, і всі наші друзі та знайомі молилися, аби ситуація вирішилася так, як то можливо найкраще.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Ха, на Батальні в пологовому, якщо йдете на УЗД, можуть запросто аборт запропонувати... маркетінґ, понімаєш....
Відповідь: Церква, секс, контрацепція А те що піст починається у певну дату і закінчується в іншу дату - то не люди придумали? Де і який Апостол визначив строки? Або де Апостоли написали рішення щодо презервативу або симптотермального методу? То вже трактування косвених вказівок, а ми вже визначили, що в різних конфесіях воно різне. Можемо дослідити причини та джерела таких трактувань, якщо хочете... У Православ'ї сповідь - витирачка??? Та й надії, довіри до Бога нема??? Чи задовольнить і влаштує Вас визначення: "У Православ'ї Причастя - то не витирачка. До нього серьозно треба ставитись." Саме кульбіт "не витирачка" не ображає? З точки зору Православ'я це: 1) Саме гріх мастурбування, як спотворення Божого задуму. 2) Сладострастие (не знаю українською), як вид пристрасті. Тобто, людина, яка мастурбувала 1 раз - грішник за першим пунктом. Та людина, що мастурбує постійно й укорінилась у гріху, та всяляким образом потакає йому - за обома пунктами. Сладострастие як вид пристрасті розглядається в цій ситуації як непереборене бажання до сескуального задоволення яке і веде до надмірності. І мастурбування тут не грає ніякої ролі. Бо непереборене бажання до сексуального задоволення може бути й без використання мастурбації. І навіть у подружжі. Я не про перверсії, а про звичайний секс, який слугує задоволенню того бажання. Надмірність в свою чергу розглядається не як причина гріха, а як наслідок. Щоб було більш зрозуміло приведу приклад з їжею: Пристрасть - Обжерство. Це непереборене бажання отримувати задоволення від приймання їжі... і надмірність - як результат. Навіть при відсутності їжі, людина, яка підвладна цій пристрасті залишається грішником, а не тільки тоді, коли саме приймає їжу надмірно. При тому що взагалі їсти не є забороненим. А яка мета має бути у людини, коли він приймає їжу? Підтримка життєдіяльності. Тільки при цій меті приймання їжі не буде пристрастю. А інше використання їжі - сюди не стосується. Таким чином, якщо спроеціювати на секс, то абзац матиме такий вигляд: Пристрасть - Сладострастие. Це непереборене бажання отримувати задоволення від сексу... і надмірність - як результат. Навіть при відсутності сексу, подружжя, яке підвладне цій пристрасті залишається грішним, а не тільки тоді, коли займається сексом. При тому що взагалі секс не є забороненим. А яка мета у подружжя має бути, коли вона займається сексом? Народження дітей та поєднання в дусі. Тільки при цій меті секс не буде пристрастю. А інше використання сексу (мастурбація) -сюди не стосується. То окремий гріх. Примітка: для Католицизму, якщо я вірно зрозумів, замість мети "народження дітей та поєднання в дусі" маємо писати: "народження дітей та поєднання в дусі або тільки поєднання в дусі". Багато написав.. сподіваюся погляд Православ'я щодо пристрастей буде зрозумілий. Я зробив висновок за наступним діалогом: Напевно все ж таки я не вірно зрозумів. Але тепер вже Ви можете й самі відповісти на питання, з якого все це й почалось: =)
Відповідь: Церква, секс, контрацепція як кажуть - нє в обіду: Бог сотворив такі різні овочі і фрукти з такими екзотичними і прекрасними смаками, невже ви думаєте що він не хоче аби ми з задоволенням їли розмаїту їжу? Щось мені тяжко віриться що Бог цього від нас хоче. :dance:
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Пробачте за офтоп, але не хочу робити окрему гілку для одного питання без наслідків. Чи правда, що в Католицтві до Причастя допускаються навіть і не католики? Наприклад - мусульмани, протестанти, православні... щодо тих, хто не сповідався вже зрозуміло... Додано через 7 хвилин Бог нас створив з такою властивістю як Гнів. Але не для того ж, щоб ми направляли його проти ближнього? Бог створив людині рота та можливість говорити, але не для того ж, щоб ми сквернословили (от не знаю я назв пристрастей українською, дпоможіть, будь-ласка)? Бог створив нам вуха і опосередковано багато-багато новин, але не для того щоб ми плітки поширювали? Тут те саме. )
Відповідь: Церква, секс, контрацепція До чого тут люди? Я написала за Павла і за Церкву. Тобто конкретно.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Ліля вже колись згадувала і тут можна знайти цьому підтвердження: у Православних дуже а дуже багато жидівських звичаїв і традицій. Напевне і простирало з діркою, також б запровадили. Бо тоді точно нема ніяких пристрастей ... а дірка лише для акту дітотворіння. Знаєте що мені не подобається. Таке враження ніби Православ*я лише шукає щось поганого у людині і за це ганить. Але то може лише враження...
Відповідь: Церква, секс, контрацепція От знайшла цитату про піст. Я стосовно цих слів живу. Як хто має силу від чогось утримуватися увесь піст, то на славу Божу, а як не має, то засуджувати цього ми права не маємо. Не моя це справа і не чиясь, хто і як постить чи ні. Така моя думка. Додано через 9 хвилин Щодо мусульман. Уперше таке чую. У принципі, це неможливо. Бо до Причастя повинен приступати лише той, хто вірить, що це правдиве тіло і кров Ісуса Христа. Щодо протестантів та православних. Якщо протестант вірить так, як навчає Церква, то може, але це вже казуси. Я про таке не чула. Там напевне довгу лекцію перше прочитають. Якби православний хотів причаститися, то теж радше нереально, бо сопричастя між Церквами немає. Відповідно, якщо Православна Цекрва забороняє своїм вірним причащатися у католиків, а й католиків теж у себе не причащає, то така ситуація нереальна. Інша справа, якщо хтось із них сам піде. За руку хапати чи не причащати не будуть. Таке лише на малих парохіях можливе, де парох усіх знає в лице та на ім'я. Так що я би сказала, що ні, це неправда. От католикам може бути виданий дозвіл причащатися у православному храмі, якщо вони їдуть на тривалий час кудись, де немає поблизу католицьких храмів. Додано через 22 хвилини Марусю, ти того, перебільшила троха. Он у римлян було зловживання. Їли, пір'ям горло лоскотали, рвали, знову їли, потім оргії і всяке таке... Мудро треба. От ті, хто в Гамериці великі сильно і впхати у себе можуть незміряні порції (у буфетах гамериканських надивилася, аж апетит зникав, бо ми одне солодке на 4 розділили, а там чоловік мало не 2 таких у себе впхав після маси всілякого іншого їдла). Де ж то нормально? От якщо попостити якийсь час, то до їжі інше ставлення. І вже зайвого цукерка не впхаєш у себе. Їсти можна все, але не водночас і не так, аби потім чутися хворим та з каменем у шлунку. Додано через 1 годину 27 хвилин Ну, якщо людина причащається щодня, а до Причастя без Сповіді йти не можна, то так, тоді Сповідь як витирачка. Вибачте, що гостро. Так можна у скрупули впасти. Щиро кажучи, заплутало. Виглядає мені на казуїстику. Але більше не пояснюйте. Я ще раз перечитаю вже написане.
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Розумію Вашу думку. А чи згідна вона з вченням Католицтва? Невже нема посту в ньому взагалі? Інакше навіщо він, якщо його фактично й нема. Ми ж знаємо, що не завжди буквально треба сприймати Біблію. А тим більше цитати. Щодо послання Римлянам, Ви не будете сперечатись, що то правила на кожен день християнину, але не тільки на час посту? На час посту, мабуть, правила мають трохи змінитися? Так, немає вказівок щодо часу посту, його початку, кінця, виду, суворості, правил немає. Тому цьому всьому вчить Церква. Наші конфесії різному вчать. Але обидві впевнені в тому, що саме вони і є та Свята Церква яка не помиляється у рішеннях. На цю тему можна багато сперечатись, але то вже інша тема. От і сповідь у Православ'ї за порушеня посту має вигляд не у тому "що їв, чи пив, чи секс мав", а в тому, що Церкви не послухався. Ніхто нікого не "погорджує" і не "осуджує" щодо їжі або сексу. Дякую. Зрозуміло, тим більше за руку хапати, дійсно, не будуть. Останнє питання щодо цього офтопу: Чи буде Причастя таким же благодатним для того кто не вірить що то є Кров та Тіло Христа або для нехрещеного як і для того хто вірить та хрещений? Оу! Ви про ідеал... а я про сувору реальність ))) Звісно, що якщо людина на стільки духовно висока, що може причащатися кожного дня, а той навіть через день, то не буде духівником закликатися до сповіді при кожному Причасті. Я не вірно Вас зрозумів і робив наголос на іншому. Звісно, що Сповідь ніяким чином не прив'язано до Причастя. Точніше прив'язано, але не алгоритмом-послідовністю, а деякими умовами. Вона може бути і як окремо так і її може не бути перед Причастям. Це правило, як наслідок низької якості духовного розвитку людини, та відносно рідкого Причастя. Ви будете, мабуть, сміятись, але це теж віддається на розсуд духівника - чи часто причащається людина, чи духовно зріла, коли причащалася останній раз... Ясно, що у більшості випадків буде рекомендовано Сповідь. Добре, не буду. Ну не оратор я... =)
Відповідь: Церква, секс, контрацепція У кожному циклі є дні абсолютної неплідності. І якщо жінка щодня ретельно спостерігає за собою, вона точно знає де вони починаються і де закінчуються. Похибка може виникати з побічних факторів: проспала, недостатньо часу вимірювала температуру і т.ін. Тобто жінка може помилитися щодо інтерпритації результатів своїх спостережень. Тепер зрозуміло ? Бо Ви мені постійно натякаєте на якусь блукаючу плідність, але суто з фізіологічних причин - такої немає ! :p
Відповідь: Церква, секс, контрацепція ...зламався термометр, темно було - не побачила, сперматозоїди прожили довше ніж очикувано... Згоден, що жінка неплідна 100% в деякі моменти. Але вона не знає з достатньою долею імоврності цього. Про те й говоримо, що, якщо секс має мати на меті запліднення то ті занання не вносять парадокс в це. Бо вони відносні...
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Ви фантазер? Який прогрес у дискусії ! :p Є подружжя, які ціле життя користуються методом. І непланованих дітей - НЕМАЄ. Що свідчить тільки про їх дисциплінованість і уважність при використанні методу. Я ж не якусь новомодну вигадку розповідаю! Ні, таки нема прогресу :ninja: :8:
Відповідь: Церква, секс, контрацепція В цій темі я не заперечував фізиологічні властивості. Говорив про знання. Ми з Liliyah Romanova все таки Вас дожмемо в тому, що: :p ................................................. Та ефекивний, ваш метод, ефективний! не сперечаюсь вже... але не настільки щоб вносити парадокс у: ..................................................... Ви вірите в те, що Бог має можливості і силу щоб воскресити Вас? Ви фантазер?
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Хіба ? А мені здається, що ми довго власне на фізіологічних властивостях тупцювали. Нема часу зараз цитати шукати. Ви вважаєте, що знайшли спільницю ? Обережніше з вогнем ! :p Мати можливості і їх застосовувати - це троха тойво, нє ? (с)
Відповідь: Церква, секс, контрацепція Якщо ви все ж таки їх пошукаєте, то побачите, що я хотів сказати. Не більше ніж те, що ми не знаємо ті дні на 100%. Згоден і винюся, десь не вірно висловився. Але фізичну неможливість завагітнити в деякі дні знаю ще з часів школи... Принаймні сподіваюсь на це. Хоча б у тому питанні. )) Добре, сформулюю по іншому: Чи є в Бога сила подовжити земне життя хоча б одній людині? Як вважаєте Ви? Якщо так, то що говорити про життя сперматозоїда? Не фантазер я...