Відповідь: Оголошення При всій моїй повазі до всіх християнських течій, не можу зрозуміти до чого Свідки причепилися, щоб так переконливо доводити, що Христос був просто людиною? :confused: Хіба то пішло з того факту, коли Пилат вивів Христа перед людей і сказав:"Це - чоловік..."? А решта сотні згадувань, де Христос названий "Сином Бога Живого", "Емануїлом", Його Воскресіння, Вознесіння - це що, так собі? Для того, щоб цього не бачити і не признавати? Чудно якось...
Відповідь: Оголошення Я не знаю, про що Ви тут сперечаєтесь. Про надпис на цьому малюнку, що Шрек запостив? Але ж там чітко написано - людина, яка жила на землі. Це здається, всі визнають, що Ісус коли жив на землі був людиною... хіба нє?
Відповідь: Оголошення Пилат не міг сказати на Ісуса, що Він Бог - це очевидно. Не далеко відійшли і свідки. Я думаю, ця течія ,просто людей, які могли би бути християнами і які мають потребу в Бозі, просто зводить їх з дороги до Бога. Говорячи простою мовою, діє за принципом Івана Сусаніні. Питання тільки в одному - свідомо, чи несвідомо. Я от вчора, думаю, почитаю Євангеліє від Луки, але з увагою на те, де вказано, Що Ісус є Бог. Я знайшов цікавий момент. Згідно декалогу, людина покланяється лише Богові і більше нікому - всі знають і визнають. Нема суперечень? - Нема. В Євангелії від Луки сказано: 12 А як Він перебував в одному з міст, ось один чоловік, увесь укритий проказою, Ісуса побачивши, упав ницьма, та й благав Його, кажучи: Господи, коли хочеш, Ти можеш очистити мене! 13 А Він руку простяг, доторкнувся до нього й сказав: Хочу, будь чистий! І зараз із нього проказа зійшла... Звернімо увагу. Ісус, після того, як чоловік впав ниць не каже, мов встань, бо поклонятися до мене не можна, тільки Богу. То є дуже важливий момент. Бо якщо Ісус є тільки людина, то в даному випадку людина покланяється людині, а це вже порушення Заповіді. Ще: 20 І, побачивши їхню віру, сказав Він йому: Чоловіче, прощаються тобі гріхи твої! 21 А книжники та фарисеї почали міркувати й казати: Хто ж Оцей, що богозневагу говорить? Хто може прощати гріхи, окрім Бога Самого?... Хто-хто, а книжники і фарисеї добре знали ХТО може прощати гріхи. Чи може людина людині гріхи прощати? Поклоніння Ісусові є всюди в будь-якій Євангелії, де оздоровлені поклоняються йому і де ЖОДНОГО РАЗУ ІСУС ТОМУ НЕ ПЕРЕЧИТЬ! ЖОДНОГО! Це про щось говорить, нє?
Відповідь: Оголошення Для нас, тілесних, людей слово "померти" і "померти" душею з точки зору духовного є різниця. Ісус на землі був Богочоловіком. Про яку смерть Ви запитуєте?
Відповідь: Оголошення про розп"яття. цілковиту смерть, яку законстатували і учні, і влада римська, і єврейські провідники, бо як може воскреснути якщо не помирав? Тілом Ісус помер, тому не бачу проблеми у тому, що він був дійсно найбільшою людиною на землі.
Відповідь: Оголошення Тілесно Він дійсно Він помер, та й ті, що зафіксували смерть - зафіксували лише тілесну. Він помер, як людина і залишився, як Бог.
Відповідь: Оголошення От що й потрібно було довести - Ісус був людиною, а ніхто й не заперечує його Божественне походження - до і після життя на землі.
Відповідь: Оголошення Тобто..... Він був Богом до приходу на землю, потім була перерва до смерті на хресті і знову став Богом? :o
Відповідь: Оголошення Богом на землі він бути не міг: бо бог не може померти, бога ніхто не може бачити і жити при цьому. Так він мав надприродні здібності, які ототожнювали його з обіцяним Месією і підтверджували його божественне походження. Але цінність жервти власне й полягає у смерті!!!
Відповідь: Оголошення Помер. Померло лише тіло, а Він не помирав. Для Бога смерть людини є тоді, коли вона не вірить у Бога, або відкинула Бога. А вічне життя людина може здобути, будучи ще тут, на землі, у тілі. То що таке смерть? Ви сказали, що Він був Богом до приходу на землю. Виходить, що в час фізичного народження, він помер, як Бог?
Відповідь: Оголошення Я не могла такого сказати, бо притримуюсь особистої думки, що Ісус не є рівний Богові-Творцеві. просто бачу, що зачепило всіх те, що Ісуса назвали людиною, то хіба він не був людиною? був! а дискусію у цьому руслі, яке Ви пропонуєте краще перенести в релігійний форум, бо тут явно не місце. Ісус помер як досконала людина, а Богом він ніколи не був - моя думка.
Відповідь: Оголошення Зним тре ,як мою бабцю прадід арихметики вчив, бо вона не знала скіко буде два на два ,взєв арифметику і по голові і по голові :"А будеш знати шо то чотири!"А повна Біблія набагато важча,хоча би така що до 1000-ліття видана
Відповідь: Оголошення Ума, у мене є інша ідея. Щоб це не було флудом, пропоную тему переіменувати з "оголошення" - на "оглашенні"
Відповідь: Оголошення Ви автор гілки, ваше право назву міняти. (чесно кажучи, я ніколи не розуміла вислову оглашенні)