церковне розлучення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем olya, 31 сер 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

В дуже крайніх церквах і тепер не дозволяють. А в нормальних тепер більше досліждують ситуацію, чия все таки вина і погоджуються, що вина того, хто зрадив. А зраджений може бути вільним від шлюбу. Хоча розводу і далі ніхто не дає. Дають шлюб. А розводитися йдіть в державні органи. І другого шлюбу навіть скривджена сторона не отримає. Просто не має церковного стягнення, чи вилучення.

Можна я опишу? ;) У нас в церкві був такий випадок. Одружилися двоє. Обоє віруючі люди. Шлюб брали в церкві. Вона і красива, і господиня, і з добрим характером. Він дуже "діловий". Обсадив її перше трьома дітьми, а тоді почав кооперативним рухом займатися. То було в 90-х. Їздив по Україні, возив взуття реалізовувати. Вона вдома з малими дітьми. Приказати йому не їздити не могла, хоч самій тяжко було з тими дрібними діточками, бо він голова. Раз вирішив, що йому так гроші треба заробляти, лишаючи її тижнями одну, значить так має бути. Склепав ще четверте. І раптом заява:"Я так більше не можу жити двійним життям!" В нього є друга жінка в Закарпаттю, є вже дитина - ровесник його четвертої дитини. Він мусить йти до неї, бо йому її шкода. Бо виходить, що він її скапарав. А свою шлюбну жінку не шкода! Ні своїх четверо діточок теж не шкода! Ну і скажіть, де її вина? Хіба може, що повинна була не слухатися, а роздзявити писок і верещати, що то не життя, раз чоловік тижнями не вдома і то до добра не приведе? ;)

п.с. Так вона сама і лишилася. Бо він живий, то їй не можна виходити більше заміж. Забрала діти, поїхала до Америки. І що ви думаєте? Нажився він з тою, що пошкодував і присунув до шлюбної жінки назад в Америку. Діти вже повиростали в основному, але всі її почали вговорювати, що то ж таки батько дітям, прийми. Прийняла назад. Якось капарають. Але, знаю, що життя нема.

• Подобається Подобається x 4
  2. Iolup

Iolup Well-Known Member

Нічого дивного не виджу в моїх словах. Бог єднає людей, а не ксьондз. Ксьондз хіба гроші зароблєє на довірливих людьох і чим більше платєт, тим більше вимагає... Може він бідака і не хоче то робити, бо вірит шо слуга божий, але як їмость возьме за горло, то скоро захоче. Може то не всюда, але я знаю жи таких випадків є багато.

Останнє редагування: 22 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  3. Yur

Yur Well-Known Member

Як я вірно зрозумів, чоловік каже дружині забирайся геть, й тим самим відпускає її.
    Нема тут вини дружини. Вина її буде, коли жінка дійсно забереться і піде від чоловіка.

Не демагогія. Коли мова іде про чиюсь вину, мусимо пам'ятати, що усі ми ВИННІ апріорі. Але жити мусимо по ЗАКОНУ.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Згадую своїх батьків...
    То їхній вибір..їхна доля..
    Настав той момент,коли разом жити їм стало...важко...
    Сварки..нерозуміння..
    І я...можна навіть так сказати..вдячний,що не продовжувались скандали,що вони припинили...оце...що стало вже тягарем...
    І вдячний за те,що як би не було я мав тата..і маму...
    Важко коли...втрачається любов...і ще важче,коли ради ..гм..обов’язку,співіснують разом...роблячи пекло і собі..і,найголовніше дітям...
    Священники можуть і повинні проповідувати про смиренність...покору і т.д і т.п..
    Але...життя є життя,люди є люди..і в тому житті буває всяке....

• Подобається Подобається x 8
  5. Мудрые слова...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

тобто.... підстроюватись під людей?

7. Iolup

Iolup Well-Known Member

Підстроюватись не треба, най тримают свою марку. Підстроїтись під всіх не годен хоть би як хтів. То шо кажут ксьондзи, то можливо хіба на небі і вони сами про то знают, а ше ліпше знают, шо чим менше знают люди, тим більше мают вони...
    Кого Бог з"єднов, най людина не роз"єднує. Якщо люди люблєт одне одного, то ніхто не має права їх роз"єднувати, бо їх з"єднує Сам Бог - Він Любов, а не хтось єнчий.

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він - Любов, а людина - непостійна. Сьогодні людина любить одного, завтра - єншого.
    Тут, знаєте, ксьонзи ні при чому, тут хіба Заповідь відмити про перелюбство, о тоді всьо було б "хорошо".

9. Iolup

Iolup Well-Known Member

А при чім ту перелюбство? Буває жиют люди, як пес з котом, бо нема між ними любови, а ту зустріли одне одне і на всьо життє - вічна любов. Нашо мурдувати себе та другого, якшо нічого з того не виходит. Може якраз в них, в кожного ще щось трафиться добре в життю. Бог не хоче фальшивої любови, бо він світло для світу...

• Подобається Подобається x 3
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо тоді перелюбство?
    ті, що живуть, як кіт з псом, все так було?

• Подобається Подобається x 1
  11. Romko

Якщо сталось..
    і дороги назад нема...
    То що?
    В угоду канонам продовжувати оте пекло?
    Чи в тому,що стається між людьми нема Божої Волі?

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Як комусь забагато дозволяти, то він на голову й вилізе. :pardon:
    Думаю, та друга якраз притиснула, де треба, бо кожен має слабкі місця. Послущність жінки не полягає в тому, аби стати безмовною вівцею. А потім ще й вона жертва. Якщо вона і жертва, то власної безголовості.
    Та не конче аж так. Методи завжди є. Треба лиш хотіти їх шукати. Простіше змиритися з тим, що є і НІЦ не будувати. Ця жінка із тих, хто закопує свій талант. І що з того, що вона 4 дітей народила? Її великої заслуги в тому нема (а зазвичай саме за це в першу чергу жаліють), то їй від Бога дане родити. Але не штука просто родити. Жінка - берегиня, але чи кожна того свідома й щось для того робить? Як ні, то тут і вина її. :pardon:
    Ну, так воно є, що тих, хто сам себе не поважає, інші теж не дуже шанують. І особливо між чоловіком і жінкою так є.
    У неї вини і справді немає, бо вона молитвою своєю таки навернула чоловіка до християнства і вони взяли шлюб, коли обоє вже були добряче в літах. Уявіть, яка віра й терпеливість! А якби вона того не робила? Якби не молилася й не була прикладом для нього?
    Тобто не судити людей, миху.

13. Yur

Yur Well-Known Member

Недобрі слова :ireful1:

Так усе в цьому житті можна оправдати.

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Що мене дивує в цій дискусії це пошук винних. Деколи так буває що винних нема. Деколи інакше...

Але навіщо обов'язково шукати чиюсь вину? Нє, якби я мусів стати монотеїстом то став би іудеєм. Вони якось простіші з цим усім.

15. Liliyah Romanova

А мене вразило, що якщо дітей нема, хлоп другу жінку собі бере. І ніхто не вияснює, хто ж насправді безплідний. Тобто якось самозрозуміло, що жінка винна. :dntknw:

16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ну це вже більш в минулому. Тепер це не поширено. Хоч звичайно в Гасидів і подібних всяке є. Зрештою у Мормонів і подібних також. Наприклад полігамія хоч вона і секретна.

17. Romko

Недобрі...
    Але буває всяке...
    Я колись вже розказував цей випадок...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=127305&postcount=311
    Тому...я своєї думки не змінив...

18. Зануда

Зануда така зануда

Тобто, Бог - Так, заповіді Його - НІ ?

19. Romko

Інтерпретація...їх церквою...
    От це
    мене вразило...

20. Liliyah Romanova

Ромку, священик не дорівнює Церкві. Чому рівнялівку робите?

а де твій аватар? :)