Відповідь: розлучення Людина має властивість помилятись але можливий і варіант, коли людина починає аналізувати, що їх об"єднало, тоді ще все може повернутись на круги своя.
Відповідь: розлучення Наскільки я знаю,УГКЦ не дає розлучення.Вона може унеможливити взятий шлюб(наприклад,якщо один з подружжя психічно хворий і приховав це).Але розлучення...ні.
Відповідь: розлучення ІМХО.До церкви(як до установи) я вже давно втратив довіру.У мене є знайомі,які по кілька разів брали шлюб:eek: Скоро і "голубим" будуть шлюб давати...і теж з "канонів щось "знайдуть".Тьфу!
Відповідь: розлучення Мелоді додала вірно, мова йде про уневажнення шлюбу... з іншого боку, жінка може взагалі забити на ці церковні процедури і піти собі взяти n-нний шлюб в іншій церкві... чи не так? уневажнення не так легко отримати!
Відповідь: розлучення Мені то нагадало мою сусідку.Вельми "любвеобільна" особа(вже 5 хлопів поміняла,жоден не витримав).Айкю на 0,але дуже хитра. Вважає себе дуже побожною,ходить до сповіді і каже:"От не намахаєш(священника) то не дасть розрішення!".
Відповідь: розлучення Вставлю і я 5 копійок. УГКЦ може із-за певних обставин дати розлучення, або вважати шлюб недійсним. Розлучення дає право розлучитися чоловіка з жінкою, але забороняє знову одружуватись! А якщо шлюб недійсний, то можна чоловікові і жінці одружуватись. Є різниця!
Відповідь: розлучення То знову якісь канонічні казуси. Я відношуся до того дуже серйозно.Сім"я накладає на людину величезну відповідальність і знання,що ця відповідальність освячена Богом повинна би не допускати думок про розлучення.ІМХО Але не заперечую,що в житті по різному трапляється...
Відповідь: розлучення Не казуси, а "не чини перелюб". розлучення без права на одруження - ще не перелюб.
Відповідь: розлучення Серед знайомих знаю 2 випадки церковного "розлучення", тобто люди вз"яли в церкві шлюб, потім той шлюб "уневажнили", і повторно взяли шлюбз іншими особами. В першому випадку жінка пів-року після весілля відмовлялась виконувати подружній обов"язок. Чоловік сказав "Уууу, я думав в неї принципи, а вона просто на голову хвора", і подав на розлучення. Люди ж обіцяють бути разом в хворобі і здоров"ї, а тут.... спроб лікуватись (ту ж голову) не було. Та з рештою не берусь судити, цей випадок якось ще можна зрозуміти....шлюб ж передбачає продовження роду. В другому випадку прожила сім"я 4 роки, мали донечку, "не зійшлись характерами", подали на розлучення - і офіційно, і в церкву. Мотив - вона його не любила, виходила заміж щоб піти з дому (конфлікт з батьками). Та так після сварок будь-хто може сказати - я тебе ніколи не любила(в) і т.д. Церква шлюб "уневажнила", чоловік через пів-року знову шлюб в церкві взяв. Я от одного не розумію. Дитина від такого "уневажненого" шлюбу є з точки зору церкви позашлюбною, чи як ?
Відповідь: другий шлюб Хто має досвід отримання другого шлюбу у церкві? Поділіться будь-ласка. Мій наречений отримав розлучення у Церкві і ось тепер треба йти з цим до священника, бо ми в жовтні хочемо одружуватись і брати церковний шлюб. Але я боюсь, щоб не виникло проблем і щоб нам заборонили брати шлюб
Відповідь: другий шлюб А в якій він церкві отримав розлучення? Бо мені треба йти брати розлучення в церкву Юри, але кажуть, що там дуже важко отримати.
Відповідь: другий шлюб Так власне, якщо ви грекокатолик, то розлучення можна отримати лише в церкві Юри. Але це дуже довгий процес. Ми чекали десь три роки (
Відповідь: другий шлюб Форумчани відзовіться хто з вас брав другий шлюб у церкві після розрвання першого ?
Відповідь: другий шлюб Я не розумію чого ви боїтесь. Ідете до священника в ту церкву де хочете брати шлюб, несете папіру від судійського засідання потверджуючого офіційне скасування першого шлюбу для вашого нареченого і юж. Чого повинні уникнути будь які проблеми. Виж не вкрали цей папір?
Відповідь: другий шлюб Та після всіх нюансів, що виникали у нас з отриманням цього папіру я вже не знаю .... Додано через 56 хвилин