церковне розлучення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем olya, 31 сер 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: розлучення

Людина має властивість помилятись але можливий і варіант, коли людина починає аналізувати, що їх об"єднало, тоді ще все може повернутись на круги своя.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Наскільки я знаю,УГКЦ не дає розлучення.Вона може унеможливити взятий шлюб(наприклад,якщо один з подружжя психічно хворий і приховав це).Але розлучення...ні.

• Подобається Подобається x 1
  3. Melody

Melody Well-Known Member

Колись я теж так думала. Але виявляється, що:

4. Romko

ІМХО.До церкви(як до установи) я вже давно втратив довіру.У мене є знайомі,які по кілька разів брали шлюб:eek: Скоро і "голубим" будуть шлюб давати...і теж з "канонів щось "знайдуть".Тьфу!

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

Мелоді додала вірно, мова йде про уневажнення шлюбу...

з іншого боку, жінка може взагалі забити на ці церковні процедури і піти собі взяти n-нний шлюб в іншій церкві... чи не так?
    уневажнення не так легко отримати!

6. Romko

Мені то нагадало мою сусідку.Вельми "любвеобільна" особа(вже 5 хлопів поміняла,жоден не витримав).Айкю на 0,але дуже хитра.
    Вважає себе дуже побожною,ходить до сповіді і каже:"От не намахаєш(священника) то не дасть розрішення!".

• Подобається Подобається x 3
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

фє.... аж неприємно читати...

8. Romko

Та що Ви...Така побожна жінка...
    Жодної Служби Божої не минає.:cowboy:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вставлю і я 5 копійок.

УГКЦ може із-за певних обставин дати розлучення, або вважати шлюб недійсним.

Розлучення дає право розлучитися чоловіка з жінкою, але забороняє знову одружуватись!
    А якщо шлюб недійсний, то можна чоловікові і жінці одружуватись.

Є різниця!

10. Romko

То знову якісь канонічні казуси.
    Я відношуся до того дуже серйозно.Сім"я накладає на людину величезну відповідальність і знання,що ця відповідальність освячена Богом повинна би не допускати думок про розлучення.ІМХО
    Але не заперечую,що в житті по різному трапляється...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не казуси, а "не чини перелюб".

розлучення без права на одруження - ще не перелюб.

• Подобається Подобається x 2
  12. Romko

13. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Серед знайомих знаю 2 випадки церковного "розлучення", тобто люди вз"яли в церкві шлюб, потім той шлюб "уневажнили", і повторно взяли шлюбз іншими особами.
    В першому випадку жінка пів-року після весілля відмовлялась виконувати подружній обов"язок. Чоловік сказав "Уууу, я думав в неї принципи, а вона просто на голову хвора", і подав на розлучення. Люди ж обіцяють бути разом в хворобі і здоров"ї, а тут.... спроб лікуватись (ту ж голову) не було. Та з рештою не берусь судити, цей випадок якось ще можна зрозуміти....шлюб ж передбачає продовження роду.
    В другому випадку прожила сім"я 4 роки, мали донечку, "не зійшлись характерами", подали на розлучення - і офіційно, і в церкву. Мотив - вона його не любила, виходила заміж щоб піти з дому (конфлікт з батьками). Та так після сварок будь-хто може сказати - я тебе ніколи не любила(в) і т.д. Церква шлюб "уневажнила", чоловік через пів-року знову шлюб в церкві взяв. Я от одного не розумію. Дитина від такого "уневажненого" шлюбу є з точки зору церкви позашлюбною, чи як ?

• Подобається Подобається x 2
  14. Х11

Х11 миється в бані

Відповідь: другий шлюб

Хто має досвід отримання другого шлюбу у церкві? Поділіться будь-ласка. Мій наречений отримав розлучення у Церкві і ось тепер треба йти з цим до священника, бо ми в жовтні хочемо одружуватись і брати церковний шлюб. Але я боюсь, щоб не виникло проблем і щоб нам заборонили брати шлюб

15. Оля

Оля Старожилка форуму

А в якій він церкві отримав розлучення? Бо мені треба йти брати розлучення в церкву Юри, але кажуть, що там дуже важко отримати.

16. Х11

Х11 миється в бані

Так власне, якщо ви грекокатолик, то розлучення можна отримати лише в церкві Юри. Але це дуже довгий процес. Ми чекали десь три роки :sad:(

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Якщо вам не важко, то скажіть які документи треба здавати?

18. Х11

Х11 миється в бані

Форумчани відзовіться хто з вас брав другий шлюб у церкві після розрвання першого ?

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я не розумію чого ви боїтесь. Ідете до священника в ту церкву де хочете брати шлюб, несете папіру від судійського засідання потверджуючого офіційне скасування першого шлюбу для вашого нареченого і юж.
    Чого повинні уникнути будь які проблеми. Виж не вкрали цей папір?

• Подобається Подобається x 5
  20. Х11

Х11 миється в бані

Та після всіх нюансів, що виникали у нас з отриманням цього папіру я вже не знаю ....

Додано через 56 хвилин

а де твій аватар? :)