От таким: захотів взяв шлюб, захотів розлучився... Є просто різні священники. До одних навіть попробуй підійти з таким питанням, так розум вправлять,що забудеш за чим прийшов. А є такі, які вислухають і скажуть добре,розлучення так розлучення (тільки не чіпай мене...)
Та най собі священик буде який хоче, він може хіба шлюб дати, а розлучення - не має жодної законної підстави. Насмішили ви мене. І ви вірите, що він дійсно ДАЄ розлучення?
Ми як ходили на передшлюбні науки, то нам розповідали, що є кілька підстав, на основі яких церква може анулювати шлюб, визнати його недійсним, не пам`ятаю вже які саме, здається, якщо був обман когось із подружжя, якщо виявилось що хтось із них був раніше шлюбований і т.п. Але це все теж сумнівно.
Є такі: 1. Адюльтер. 2. Психічна хвороба когось із подружжя. 3. Скриття важкої хвороби від іншого в подружжі.
Почитайте попередні дописи, думаю, це вам допоможе згадати. ЛИШЕ у випадку, якщо її приховали. А це в жодному разі не є підставою до уневажнення, виключно до сепарації.
ну чого "офтоп"?.... розлучення або є, або нема.... все решта -- заплутування простих людей... сегрегація, регрегація, сепарація, зневаження, вивищення ... і так далі...
Тобто ? Церква ж дає потім таким людям новий шлюб. Ну принаймні мій тато точно два рази шлюб брав, та й серед знайомих такі випадки є.
Яка саме Церква? Я вже писала раніше, що є різні трактування по різних конфесіях. Католицька не дає розлучень. Лише в дуже рідкісних випадках. Переважно люди починають процес і чекають... Не так просто отримати визнання шлюбу недійсним. Спробуй докажи, що передумови дійсно були нехристиянськими. У православних це без проблем, на жаль. Зняли благословення, знову дали шлюб, знову зняли, знову одружили...
Цв. Юра, татові в 1977 р. дали повторний шлюб, ну і якщо не помиляюсь то ця ж церква уневажнила шлюб знайомого років 6-7 тому, не дивлячись на те що в шлюбі була народжена вже дитина. Підстава - його дружина сказала що виходила заміж лиш би піти з батьківського дому. Він одружився повторно, знову брав шлюб, а от в якій церкві вже вінчався вдруге точно не знаю. Якщо людина має можливість знову брати шлюб, то по суті усі ці "уневажнення" сприймаються як розлучення
Ні, просто шлюбу як такого не існувало, люди прожили ці роки в грісі. Знаю, що хтось там отримував за гроші відповідні рішення... Не без паршивих овець у стаді... Вертаємося до старого завіту.
За гроші можна зробити багато, тілько не знати, чи воно чогось буде варте у Бога? Якщо нє, то нашо марно тратити гроші, ліпше курку в "Арсені" купити і нормально перекусити попиваючи гарне вино. Чомусь люди схильні до того шо б самого себе тішити і думати шо так хоче Бог...
В 1977 році в св. Юра могла шлюб давати тільки Православна церква, тобто, як було сказано: А 6-7 років тому - це вже УГКЦ, а саме Церковний трибунал, який знаходиться на території св. Юра, про що теж писалося пару сторінок тому. Зізнання дружини, вочевидь, було достатньою підставою до уневажнення шлюбу, оскільки, як вона сама сказала, її метою не було подружнє життя як таке, а шлюб лише був використаний для досягнення інших цілей.