церковне розлучення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем olya, 31 сер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А я мала на увазі захожан. Щодо християн би я таке не сказала.
    Мдя, найшли кого питати... Я ідеалістка. Заміж виходила, бо знайшла того, з ким би хотіла йти разом до спасіння. Ну, а поєднання приємного з корисним, то вже речі другорядні. Я просто відчула, що то дійсно моя половинка. Я частина його, він частина мене. Розлука кожного вечора була надто болісною. І зовсім не в сексі тут справа була... А "можна", то вже як бонус.
    Якщо хтось шлюб заради того, аби мати "дозволений інтим" бере, то для мене вартість такого шлюбу сумнівна...
    Це ви про що? Бо я щось слова "лопата" не помітила.

• Подобається Подобається x 1
  2. Yur

Yur Well-Known Member

Про спасіння у Святій Євангелії напиисано.
    Та спасеться вона дітородженням, якщо пробуватиме в вірі й любові, та в посвяті з розвагою. (1-е Тим. 2:15)

Оце і є справжнім БОНУСОМ від Бога. Заради цього й шлюб беруть, щоб послав Бог діточок.

Я про жарти, котрі теж повинні бути у Божих рамках.

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Але ж ви, Юре, любите моралізаторство.

4. Liliyah Romanova

Миху, те, що ви теж любите, я помітила. Але моралізаторство береться від спрощування, а навіть сплащування. Не вірю, що моралізатори самі чинять так, як говорять. Бо в тім життя нема, лише слова.

• Подобається Подобається x 6
  5. Yur

Yur Well-Known Member

Тоді так.
    Не вірите моралізаторам, повірте Божому Слову.

і сказав: На сидінні Мойсеєвім усілися книжники та фарисеї.
    Тож усе, що вони скажуть вам, робіть і виконуйте; та за вчинками їхніми не робіть, бо говорять вони та не роблять того! (Матвія 32:2,3)

6. Liliyah Romanova

Божому слову вірю.
    Завжди читаю контекст, не лише окремий вірш.

А що то у вас за така Біблія, Юре, що Євангелія Матвія раптом ще на 4 розділи розжилася? :)))

Останнє редагування: 30 лис 2008
  7. Yur

Yur Well-Known Member

Таки підловила, :girl_devil:
    :give_rose:
    Цихверки переплутав, 32 замість 23 втулив.
    Має бути (Матвія 23:2,3)

8. Liliyah Romanova

Угу, я здогадался. Вже цілий розділ перечитала. :shy::girl_angel:

Інакше й бути не могло. :girl_haha::girl_blum:

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Спробую повернути шановне товариство до теми. В нашій Церкві шлюб є нерозірваним. Але я особисто ніякої жорстокості тут не бачу, лише пересторогу: а) зважувати, з ким береш шлюб, б) в разі появи перших ознак розбрату негайно робити "профилактику", "техдогляд". А якщо вдома вирішити не можна - час прогавили - є в нас так звані "подружні зустрічи" під модераторством священика.

10. Robin

Robin Well-Known Member

Статистику в студію: кільком модераторство помогло, а кільком то вже як припарка померлому.

11. Iolup

Iolup Well-Known Member

Перелюбство є тоди, коли чоловік любит дві і більше жінок, маючи зі всіма секс. То саме і жінки. Як кажут ненаситний. Ті, шо живут, як кіт з псом, то ознака співжиттє чужих людей. Ніж так жити, то ліпше піти в монастир або піддатисє кастрації шоб не грішити.

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Точно кажу: допомагає. Але - як ліки - при правильному застосуванні. Як і з хворобами: краще не запускати,вчасно ликуватись, а ще краще - профилактика. А хто власне не зважає на такі дрібниці, та ще ходить до церкви за принципом: "як не прийду, то вони завжди яйца святять", тут Церква аж ніяк не винна.

13. Robin

Robin Well-Known Member

Не тільки.
    Навіть коли з пожаданням дивиться, вже робить перелюб. Так Господь сказав.

Теорія гарна, якщо не стосується автора.
    Але коли в самого такі обставини складуться, прошу дати знати - я обов'язково прийду подивитися на самокастрацію.
    Вже трохи жию на цім світі, бачив різне, але такого ще не доводилось.

14. Iolup

Iolup Well-Known Member

Певно жи не дочекаєтисє такого. Такі обставини в мене не можут виникати, бо є набагато легші способи виходу з кризи. Хіба в нас мало одиноких жінок, котрі прагнут тепла і ласки7 Хто їх буде любити, як не ми чоловіки.

15. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Але чомусь, нажаль, таких одиноких жінок не дуже полюбляють чоловіки.

16. Iolup

Iolup Well-Known Member

Я так не думаю, хоть і не маю права їх любити, бо маю добру жінку.

17. Robin

Robin Well-Known Member

:good::good::good:
    Оце слова зрілого мужа. Так тримати...

Зорянко, чоловіки - істоти велелюбні. Їх вистачає на усіх.
    Можливо не кожна жінка вміє себе подати...

Останнє редагування модератором: 7 гру 2008
  18. Zoryanka

Так, ви праві. Хоча чоловіки до мене "липнуть" не можливо відірватись. Але так, щоб серйозні стосунки, то ні.

19. Liliyah Romanova

Оригінально. А як же місце для чуда і для Божої благодаті?

Останнє редагування: 9 гру 2008
  20. Zoryanka

А я вважаю, що ніякого церковного розлучення і бути не може... Тоді для чого шлюб брати, щоб потім розлучатися? В мене також не проста життєва ситуація, але я йшла свідомо під вінець, все обміркувала, хотіла жити з коханою людиною і в горі і в радості... Але так, на жаль, не сталося...
    Священник може і дасть таке розлучення, але на небі всерівно залишаються поєднані душі тих, хто брав шлюб. Я думаю, що в такому випадку потрібно лише молитися і просити в Бога пробачення за те, що не виконали Його волю...

а де твій аватар? :)