Та ще й як вигадав. Є різні нюанси, різні випадки... А того потягнув нерозум його за язик. Бувають такі. Я перепитувала кількох, кажуть, що ніколи так би не сказали і таку поведінку засуджують. Так що не треба по-совіцьки всіх під один аршин...
так, дуже часто священики трактують по своэму прогалини в релыгыйному регулюванні відносин... і то не завжди виходить на зле, буває й на добре... вважаю, що кожна ситуація індивідуальна і в ній особа має прислухатися до своєї совісті(субєктивної) і до мудрої освіченої думки, заснованій на неоспорюваному джерелі (обєктивної)..
Бачте, священики є освічені, а я свячені, бо треба було духовних пастирів. І то є найбільша проблема. Бо зі знаннями там тяжко. У православних мене взагалі вражає те, з якою легкістю на людині ставлять хрестик. І осудити теж легко...
ну ви тоже не йдете до першого ліпшого лікаря першої ліпшої лікарні (ну крім нагальних випадків) так і священик... так як його сан не лише духовний, але й світський (з ієрархією і типовою ознакою всіх професій - карєризмом та ін) то треба на то зважати... ясно якби всі священики були скромними ченцями, лише за покликанням із повним набором хороших людяних рис... але то не в цьому світі...
Навіяло... І цими дописами..і взагалі нинішніми..реаліями... О.Смик Немає праведних... В пошані..тільки сильні. А сильні проштовхалися в святі... Будують церкви..нищать божевільні, Над банями є бані золоті. Щоб магдалени каялись підпило, Щоб добре обмивалися гріхи Щоб грався янгол в позапліччі лівім Щоб потойбіччя не здавалося лихим.. Вже доньки і сини в іконостасах, І пес цепний застиг за алтарем Це їх життя Це їхня церква власна Де кожен Квазімодо - дзвонарем... І пухкають салюти в піднебесся, гуляють іменинники святі покаятись..і кимось..та воскресне Не зараз так у іншому житті... Приносять на тарелі Іоанна На холодець знайшлася голова І знову..пар..і знову...лемент п’яний І в нагороду...знову булава...
Якби всі були ченцями, було би вельми тяжко. Справа таки в освіті та культурі самого священика. Якщо він їх має, не має значення монах він чи ні. Рагулізм є і серед священиків, на жаль. Тут тяжко інакше. Не всі йдуть за покликанням, деякі йдуть по наживу й у тому найбільша біда. То з якої радості?
ну я теж це мала на увазі, просто акцентувала увагу на тому, що якби сан священника був не настільки світським, то і ті, що хочуть поживи шукали б собі інше джерело...
Що ж вас так роззлостило. Священик сказав так, як і мав сказати -- правду. В таких випадках краще не задавати подібних запитань. Судячи з вами ж поданого опису цього чоловіка, не думаю, що би він сам затаїв образу на Церкву.
Це був один з випадків,який змінив моє ставлення...не до Бога,не до Віри,не до Церкви,а до отих "незаперечних" істин,які постійно мусують...
Ромку, це рівнялівка. І тут я цілковито з вами незгідна. Не можна по одній людини судити... та й в принципі, просто судити... Я багатьох негідних зустрічала, але якось то мене проти Церкви не переконало.
Сподіваюсь що й інший випадок чекає на вас. Стосвоно істин, вони у Бога і від Бога. Не ревізія їх потрібна, а віра сліпа й безапеляційна. А шлюб супругам, у будь-якому випадку треба брати.
Ще раз кажу,шлюб освячується там... А те,чи він дійсно освячений показує час...свій для кожного подружжя... і ще... шлюб потрібно брати,коли є потреба...в самих молодих,а не тоді,коли кажут бабцє.мама,цьотки.вуйки,хресні..."а шо люди скажут"..і т.д і т.п...
Не вірю, що в будь-якому. Є випадки, коли людям це зовсім непотрібне, а їх силують. Пощо? +10000! Я це теж постійно кажу!
[/QUOTE] Для порядку Саме так. Якщо треба практично допомогти, нема нікого. А якщо теоретично радити, то злітаються усі - бабці, цьоки, вуйки... Ось нагадав собі, що ми не завершили розмову про провину у подружньому житті. Форум гепався разів зо два чи три. Зара, під настрій, щось напишу.
Хе, ви ще згадайте, як пхаються з порадами, просять про те чи ні. Нема про що казати. Перше до шлюбу змушують іти, потому сім'ю розвалюють... А винна Церква.