Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: целібат...

Знаю, але також знаю, що ПФ - обдирає нарід. Мій батько пропрацював більше 40 років, а пенсію отримав за два і помер. І таких багато, хто сьогодні довго живе? Сьогодні краще гроші під проценти у банк положити - більше толку - хоч не пропадуть(є можливість не пропасти).

2. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я не продаюсь...:beee:
    Теперішні пенсіонери отримують пенсії за рахунок наших пенсійних внесків...
    Побачимо, що нам принесе у майбутньому пенсійна реформа.
    Думаю, що вона вже давно назріла...

3. hapochka

hapochka Member

Хто би що не говорив, але коли чоловік одружений, йому важче віддаватися вірі, бо часу менше. Чоловік ділить час між сім"єю та церквою. У жонатого чоловіка є обовязки, які повинні він виконувати і тому все це важко. Я б не робив целібат обовязковим для священників, лише починаючи від єпископа - целібат. І не треба засуджувати тих, хто самовільно вибрав такий шлях у житті, бо вони зробили те, що не кожен зуміє.

так і зробила так звана "Уніатська" церква (по-нашому греко-католицька)

• Подобається Подобається x 1
  4. zet

zet Дуже важлива персона

А давайте пусть работают только неженатые, но все деньги пусть вычитаются в пользу женатикам. Что б никто от своей основной работы никогда не отвлекался... :) :)
    На то мы и люди что б все совмещать, а не роботы с одной единственной функцией...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зето, Ви сплутали роботу з покликанням. Музикант не може поєднювати підробкою ковалем.

6. zet

zet Дуже важлива персона

Но и у великого музыканта, и у высококлассного кузнеца - есть семьи. И это не помешало им стать великими в своем призвании, мало того, они еще там и вдохновение черпали, в семье и детях. Что-ж тогда католики столь изнежены оказались, что справиться с простым человеческим счастьем не в состоянии...

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ти тему бачив? Насправді хотіти здаватися мудрим мало. Говоримо про целібат, то про целібат. Монахи целібсами не є. Хочеш про монашество говорити - створи гілку і там собі не погоджуйся. А я тобі розкажу, чому сама колись мало не пішла в монастир.

8. Liliyah Romanova

Ясно. Це вже не віра, це вже магія. Може, ви ще й у відпусти вірите. А ще є свяченіша вода та менш свячена.

9. Liliyah Romanova

Ти скількох римо-католиків близько знаєш? Скільки з них ділилися з тобою сокровенним? Скількох ти бачив, як зі сльозами на очах вибір приймали?
    Для того і є ще монахи. Не мусить то всіх священиків ставитися, а лише окремих.

10. Liliyah Romanova

Вже давно, Шреку, просто ви то тільки тепер помітили. Так що тікайте швиденько... :crazy: :D :D :D

11. Liliyah Romanova

Цікаво, а хто має священика у сім"ї і може РЕАЛЬНО сказати, що йому заважає і чи заважає взагалі. Бо якщо не маєте, то виходить, що невідомо про що говоримо.

12. Liliyah Romanova

Ну, раз так, то поофтоплю. Я сюди на заробітки не їхала. Перший рік взагалі не працювала. Мали 600 долярів на місяць. І то все.
    Потім почала працювати, то мала десь трохи більше 1000 на місяць, але 800 платила за малого школу. Зараз нарешті дістала нормальну роботу (з 3000 дістаю, правда, 2300, бо 700 на податки вираховують).
    Я жаліюся? Я про те, що люди думають, що тут гроші на деревах ростуть. Коли мене попросили рік тому позичити тисячу одні знайомі зі Львова, а я відмовила, бо мала би тоді -300 на рахунку, то вони на мене образилися, що я жлобка.

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Мені, Лілю, також дещо ясно.
    Може вам трішки притримати свій політ і бути більш скромнішою тому, що ви далеко ще не все самі осягнули, щоб когось навчати.
    Прошу не ображатися, але вважаю, що маю право на свою думку...

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

що не можна купити за гроші — можна купити за великі гроші, а що не можна купити за великі гроші — можна купити за дуже великі гроші... [​IMG]

15. Liliyah Romanova

До Олена_ua.
    Я вам ще й таке скажу, що ті "безперервні" літургії часто відправляють для павуків, просто за гроші (слово "інтенції" знаєте?) і то єдина причина іноді, не завжди. А ще то така якість літургії, що навіть говорити нема про що. Наша традиційна за 15-20 хв. Гарненько так, ні? Аби відтарабанити. А що? Кому то треба? Павуки не образаться.

16. Liliyah Romanova

Дякую. Я теж. І я не ображаюся. Я пишу те, що я думаю.
    Просто те, що ви пишете, вже з ряду ідеології. У таке люблять вірити у нас та в Польщі.

До речі, думка одного науковця. Радше спостереження. У своїй вірі Схід (православні та східні католики) втратив розум, а Захід - серце.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ой, Зето, уявіть собі як той коваль виложився би дома, якби не махав молотком ціліський день!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, недаремно Ви симпатизуєте СЄ.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дівчата, та не сваріться, зверніть увагу на Пупера і на мене - ми ніґди не сваримося, завжди мир і взаємна повага. Беріть приклад, нє?

20. Liliyah Romanova

Миху, гроші люблять всюди. І хабарництво теж всюди є. Навіть у церкві, навіть у нашій, як то не сумно. :sad:

а де твій аватар? :)