Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: целібат...

апостол... ніби... чи ви про іншого павла?..
    якщо про апостола.....
    так то ж АПОСТОЛ, людина, яка СЛУХАЛА, РОЗМОВЛЯЛА із Ісусом Христом....

пс. апостолів було 12..... [​IMG]
    всі були неодружені?...

2. duncan

не можу сказати “найкращі”, бо всі знайомі мені свідки чудові люди, за виїмком моєї тещі..... [​IMG] і переважно всі вони одружені....

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, почитайте послання до Корінтян, там все сказано на Ваші "чому".

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та ну, неприродньо це, неодруженим бути з примусу.
    Павло так писав, бо думав, що скоро буде друге пришестя. Не нині, то завтра.
    А взагалі я вже писала, що про нього думаю (спихайте на фемінізм), що його не надто поважаю, бо імхо то був просто слабкодухий женоненависник, типу деяких, яких можемо тут на форумі почитати.

5. Liliyah Romanova

Зрештою, в УГКЦ вибір теж храмає. Нормальним би було, якби одружувалися незалежно від свячень. Тобто якби дозволили одружуватися саме священикам, а не випускати голодних семінаристів на кілька місяців на пошуки жінки. Головне встигнути до свячень. А потім розлучення, чи жінка помре і той священик тоді дійсно лише й може, що сім"єю займатися, бо на його голові діти лишилися, а він вдруге одружитися не може. Теж мені вибір!
    Є церкви, де з одруження і священства великої цаци не роблять, що властиво правильно. В Україні ставлення до священиків ненормальне. Вони там мало не святими вважаються.

Для мене особисто зробити вибір було дуже важко саме через нездорове ставлення людей до того всього.

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нема там примусу. Якщо людина йде у монахи, то знає куди вона йде і які труднощі будуть, так само що до того, коли людина хоче бути єпископом. Жонатий чоловік мусить турбуватися про жінку, про сім"ю і як би хто мені тут не говорив - мусить ділити час, сили, старання з служінням між Церквою та сім"єю.
    Тоді виникає питання: як краще? У посланні до Корінтян все написано.
    А критикувати апостала Павла... не беруся.

7. duncan

а нащо тоді форум?.. [​IMG]

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церквів є багато - це Ви добре сказали.....
    О, Ліля, знали би Ви яке різне говорять про священників. І як часто несправедливо і часто справедливо. То є відношення просто до людини. У Канаді можна верх ногами ходити можна - ніхто уваги не зверне, а у нас всім цікаво в рот сусіду заглянути.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саґвасєн! :D

10. Liliyah Romanova

Нема-нема, лиш папір підписують, коли до семінарії вступають, що не одружаться. І потім мучаться на 5 курсі, бо не можуть уявити життя без сім"ї і дітей.

Я вважаю, що то неправильно. І впевнена, що це зміниться, бо є багато проблем через то.
    По-вашому, церква - то робота, я так розумію? Ет, що тут говорити, коли у вас ідеалізовані судження. У мене більш приземлені.
    Знаю і що говорять. І деякі факти знаю. І не лише деякі...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо не правильно, то змінеться, а якщо зміниться, то буду теж "ЗА".
    Отакий я послушний.:no:

12. Liliyah Romanova

Та де ж ви послушний, коли говорите суто з точки зору римо-католицької церкви, а є ще 21 східня католицька церква, де більшість - одружене священство. То лиш у римо-католиків монахи правила продиктували.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну чому, Ліля, ідеалізовані?
    от є священник, одружений. Має декілька служб напротязі тижня, а значить на роботу піти немає можливості. Зарплата священнослужителя невисока, а якщо ще десь у селі, де прихід невеликий. (Я тут не говорю про тих, хто за рахунок каси намагається жити - це окремо) А тут пішли діти і не одне, а допустимо троє... А згадайте, що священникам пенсію не платять... В селі жружині знайти роботе нелегко. Все це сильно давить, повірте...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вже писав, що за жонатих священників, але не єпископів - послушний грекокатолик.;)

15. duncan

не вірю!...
    що “давить”?....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну як що?
    те, що Ви не можете забезпечити сім"ю. Вас би не давило?

17. Liliyah Romanova

У мене на те погляди інші. Священик має мати нормальну роботу, тоді в церкві буде більш щирий і відданіший, а так - рутинна робота. І суцільні конвеєри. Аби лиш грошей побільше. І одружений, чи ні - значення невелике. Мені подобається, як це тут є. Кожен працює на якійсь іншій роботі, а церква - то хобі. І тим воно цінніше, що у хобі вкладаєш усе серце. І проповіді усі - розплакатися можна від радості (хоч не завжди). І ті священики живі. І церкву люблять, бо то не є їх робота, то їхня оаза. І церква та вірні доглянуті, незапущені.

18. duncan

ні... якщо покладаєшся на Бога... [​IMG]

19. Melody

Melody Well-Known Member

Сумна правда. Знаю таких семінаристів, які одружувалися з першою-ліпшою, щоби до свячень встигнути. По закінченні семінарії буквально кидалися на всіх дівчат, щоби якнайшвидше одружитися... Щастя від такої сім"ї мало.

20. Liliyah Romanova

Один варіянт я вже описала. Інший: а чому саме чоловік має сім"ю забезпечувати? Адже жінка може допомогти чоловікові, чи ні?

а де твій аватар? :)