Колись давно я відповів на щось схоже... Мих шас скаже,що цитую себе любимого. А я просто гнилий,по-новому писати те саме.
Перші християни жили значно простіше, бо священників у них не було. Старійшина міг бути як посавлений так і знятий наглядачем, клятв при цьому він якихось не давав. Священство. абоклі по суті запозиченя з язичества, частково бездумна калька зі Старого Завіту. Але еврейські левити мали сім ї, і служіня при Храмі їм не заважало. Церква повина була зберегти вчення Христа, але аж ніяк непомножувати традиції, які переворились утягарі які не відповідають часові і суттєво заважають церкві. Целібат аж ніяк не сприяв тому, що священники більше часу приділяли служінню. Вони знаходили час і на коханок і на збагачення. Дещо не в тему, але ось яскравий приклад, того що навіть прості священники не витримують. нагадаю, що всі єпископи є монахами і неможуть передавати нажите майноу спадок( за ивнятком патріарха іт овід недавнього часу): http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=98965&cf= ---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ---------- Добре було б її виконувати, а не ігнорувати. Доречі це була не порада, а вимога.
Сергію, ваша писанина немає жодного авторитету і я вам поясню чому. У часи перших християн не було вашої організації, а тому у вашій організації немає жодних традицій, жодної історії церкви і віри. Так що ваші фантазії на рахунок перших, чи других християн нікому не потрібні.
я вже радила в іншій гілці цей сайт http://biblezoom.ru/ і раджу вам ще раз. В Біблії є багато віршів, що мають "труднощі перекладу". Подивіться ці вірші з поясненнями, і вам стане все більш зрозуміло ---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ---------- наприклад у цьому вірші "ненавидіти" так пояснено:
У часи перших христиня також не було католиків з папами. кардиналами і т. д. Звісно ви можете пишатись історією свого відступництва, коли інші пишаються історією свого повернення до витоків християнства.
Сергію, наслідником перших християн по-любому не можуть бути СЄ, 19 століття випуску. У вашій церкві, на відміну від католицької церкви є архіви, історія від перших християн. Що є у вашій організації з тих часів? Що ви можете знати. чи ваші бруклінські часи з тих часів? Нуль!
Миху, не сперечайтесь. Подумайте. Хто голова католицької церкви??? Папа? Не думаю. Ісус Христос! Інші, включаючи пап, служителі. Це саме можна сказати про інші християнські церкви (якщо вони є дійсно християнськими). Чи ви можете сказати, що голова єговістської організації є Христос? Отож то...
Ви користуетсь цими архівами? Католики ховають їх. ну пяосніть мені де Петро назвивае себе папою? де є згадки про карлдиналів? Де є згадки про священників?
Педро у вас логіки немае , а ні на грам. Ви можете свої виснвоки поляснити логічно? Ви настільки упереджені , що думати просто не можетет. або невмієте.