Шановні протестанти розкидуються такими словами як "єресь", "не біблійні догми" і я ловлю себе на думці як усе перевернуто з ніг на голову. Незаймані священнослужителі стали єрессю і небіблійною догмою. Ось Ісус навчає Лук 9:23 Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме щоденно свого хреста, та й за Мною йде. Матв 19:29 І кожен, хто за Ймення Моє кине дім, чи братів, чи сестер, або батька, чи матір, чи діти, чи землі, той багатокротно одержить і успадкує вічне життя. Якщо людина згідно свого покликання відрікається від себе і присвячується служінню Богові, то складання обітниці допомагає боротися зі спокусами й зростати духовно. Протестанських пастирів змушують одружуватись, щоб вони добре справлялись з дружиною і дітьми і це для них показник. Добре роблять, але католицькі священники роблять краще. Тому не потрібно зі своїм уставом приходити у чужий монастир. Бачу целібат об’єднав протестантів зі свідками і атеїстами. Яке розчарування!
А як щодо цього? Коли хто приходить до Мене, і не зненавидить свого батька та матері, і дружини й дітей, і братів і сестер, а до того й своєї душі, той не може буть учнем Моїм! Луки 14.26
Заради Христа потрібно усе зненавидіти і себе також. А тут дехто усе про власні інстинкти дбає. Це сильна цитата і вона не для кожного.
Пркоментуйте ще оце Кожний, хто залишить оселі, чи братів, чи сестер, чи батька, чи матір, або дружину, чи дітей, чи землі заради ймення Мого, дістане у сто разів більше і життя вічне матиме у спадок.(Матвія, 19: 29)
Нагадаю вам що пало писав Тимофієві про вимоги до наглядача, притому вказував що наглядач повине нбутьти чоловіком однієї дружини. Серед вимог до наглядача бещшлюбність не знадуеться взагалі, хоч звісно в такому виборі нічого поганого немає, якщо є альтернатива - служити пастирем в одруженому чи неодруженому стані
для перших - це не зрозуміло, для других - це не вимога Бога, для третіх - відверта дурість .... цілком логічно ... ---------- Додано в 02:25 ---------- Попередній допис був написаний в 02:24 ---------- жах ....
Якщо місіонер їде в мусульманську чи комуністичну країну нести слово Боже і будувати церкву, то йому прийдеться від усього відмовитись і можливо навіть постраждати. Люди не оцінять його жертву, лише Бог. Як добре, що Павло дав таку пораду! Тепер ви можете розмахувати цією рекомендацією як прапором скрізь де треба і не треба. Не все логічне - правильне і не все правильне - логічне. Людина не володіє абсолютним знанням, тому її логіка є частковою і суб’єктивною. По мірі зростання знань і духовності логіка людини змінюється. А щодо Божої вимоги, то до кожного є своя вимога в міру можливостей людини. Кожен сам будує свої стосунки з Богом: одні більше жертвують, інші - менше, а хтось й зовсім нічим не жертвує. Сторонні люди не повинні в ці стосунки втручатись. Нормально коли людина щось у собі ненавидить і хоче того позбутися. Більший жах коли себе надмірно люблять.
1 ... Добре було б чоловікові не дотикатися жінки. 8 Говорю ж неодруженим і вдовам: добре їм, як вони позостануться так, як і я. 7 Бо хочу, щоб усі чоловіки були, як і я (неодруженими)... 10 Нехай не розлучається дружина з своїм чоловіком! 11 А коли ж і розлучиться, хай зостається незаміжня. 15 А як хоче невіруючий розлучитися, хай розлучиться... 25 Про дівчат же не маю наказу Господнього, але даю раду як той, хто одержав від Господа милість бути вірним. 27 Ти зв’язаний з дружиною? Не шукай розв’язання. Розв’язався від дружини? Не шукай дружини. 28 А коли ти й оженишся, то не згрішив; і як дівчина заміж піде, — вона не згрішить. Та муку тілесну такі будуть мати, а мені шкода вас. 32 Я хочу, щоб ви безклопітні були. Неодружений про речі Господні клопочеться, як догодити Господові, 33 а одружений про речі життєві клопочеться, як догодити своїй дружині, 34 і він поділений. Незаміжня жінка та дівчина про речі Господні клопочеться, щоб бути святою і тілом, і духом. А заміжня про речі життєві клопочеться, як догодити чоловікові. 37 А хто в серці своїм стоїть міцно,.. і це постановив він у серці своєму — берегти свою дівчину, той робить добре. 38 Тому й той, хто віддає свою дівчину заміж, добре робить, а хто не віддає — робить краще. (1Кор., 7: 1-38).
У цьому реченні все те, що ви думаєте, що начебто знаєте про ткзв. традиційників. Але те, що ви думаєте не тотожнє тому, як є насправді. Але заодно ви ще й прокололись у іншому - гординя притаманна багатьом нетрадиційникам - вони вважають себе істотами вищого духовного гатунку, єдиними спадкоємцями істини, а все тому, що відкинули все те, що примножувала Церква напротязі тисячоліть. ---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ---------- Ну і нащо то було витягувати таке на світло денне? Хто просив? Тут всі з піною насіли на католиків, що целібат, то практично синонім педофілії, що за то церковникам в пеклі горіти, а ти тут разом з Ап. Павлом отаке во... Що їм тепер робити?
Я й ще й оце витягнув. 32 Я хочу, щоб ви безклопітні були. Неодружений про речі Господні клопочеться, як догодити Господові, 33 а одружений про речі життєві клопочеться, як догодити своїй дружині, (1Кор., 7: 1-38). ---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:41 ---------- То спермотоксикоз на мозґи давить,пройде...
Та я просто не хотіла приводити повну цитату, але там кожне речення, то привід для ... Коротше, влип ти, Ромку!
Доречі, що до УГКЦ і священників, які можуть одружуватися до посвяти і не можуть опісля. Є в тому логіка. Якщо священник дає клятву служити Богу, він виходить з того стану, який у нього є в даний момент: одружений/неодружений. Якщо священник неодружений, він дає клятву повністю присвячувати себе Богові, тому вже подальша клятва клопотатися про жінку і сімю суперечить в певній мірі попередній клятві - служити одному Богові. Якщо священник одружений, то його клятва вже виходить з того стану, який у нього є: одруженого зі всіма обовязками, що дав попередньо.
Колись, пам"ятаю, Ромко нервувався дуже, коли я наводив якісь цитати зі СП, а тепер, бачу, сам пише тільки самими цитатами... Супер!
Почав читати Біблію. І,скажу відверто,є речі,які не можу сприйняти,ані серцем,ані розумом. Ось це,наприклад “Коли хто приходить до мене, і не зненавидить свого батька та матір, і дружини й дітей, і братів, і сестер, а до того й своєї душі,- той не може бути учнем моїм!” (Луки, 14, 26). Або це “Вороги чоловікові - домашні його! Хто більш, як мене, любить батька чи матір, той мене недостойний. І хто більш, як мене, любить сина чи дочку, той мене недостойний” (Матвія, 10, 36-37). Або “Кожен, хто за ймення моє кине дім, чи братів, чи сестер, або батька, чи матір, чи діти, чи землі,- той багатократно одержить і успадкує вічне життя.” (Матвія, 19, 29). Блаженні ви будете, коли люди вас зненавидять, і коли проженуть вас, і ганьбитимуть, і знеславлять, як зле, ім’я ваше... Радійте того дня й веселіться - нагорода бо ваша велика на небесах. Горе вам, як усі люди про вас говоритимуть добре!” (Луки. 6: 22-23, 26). “Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує!” (Матвія,5, 44). "Добро робіть тим, хто ненавидить вас". (Луки, 6, 27). "Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто вам кривду чинить!” (Луки,6, 28). І,нарешті “Я вам кажу: не противитись злому!” (Матвія,5,39). А,стосовно целібату,то переконаний,що,коли людина присвятила життя,душу,тіло і розум служінню Богу,то в неї не може бути ні сил,ані часу на щось інше. А,якщо є,то,нехай і займається чимось іншим.
Месія ще більше говорив та хіба скільки існує ЛФ щось подібне могло бути цитоване місцевими традиційниками,вони найбільше зло,тому що відводять людей від Бога 13. Горе ж вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що перед людьми зачиняєте Царство Небесне, бо й самі ви не входите, ані тих, хто хоче ввійти, увійти не пускаєте! 14. Горе ж вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що вдовині хати поїдаєте, і напоказ молитесь довго, через те осуд тяжчий ви приймете! 15. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що обходите море та землю, щоб придбати нововірця одного; а коли те стається, то робите його сином геєнни, вдвоє гіршим від вас! 16. Горе вам, проводирі ви сліпі, що говорите: Коли хто поклянеться храмом, то нічого; а хто поклянеться золотом храму, то той винуватий. 17. Нерозумні й сліпі, що бо більше: чи золото, чи той храм, що освячує золото? 18. І: Коли хто поклянеться жертівником, то нічого, а хто поклянеться жертвою, що на нім, то він винуватий. 19. Нерозумні й сліпі, що бо більше: чи жертва, чи той жертівник, що освячує жертву? 20. Отож, хто клянеться жертівником, клянеться ним та всім, що на ньому. 21. І хто храмом клянеться, клянеться ним та Тим, Хто живе в нім. 22. І хто небом клянеться, клянеться Божим престолом і Тим, Хто на ньому сидить. 23. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м'яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати. 24. Проводирі ви сліпі, що відціджуєте комаря, а верблюда ковтаєте! 25. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що чистите зовнішність кухля та миски, а всередині повні вони здирства й кривди! 26. Фарисею сліпий, очисти перше середину кухля, щоб чистий він був і назовні! 27. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що подібні до гробів побілених, які гарними зверху здаються, а всередині повні трупних кісток та всякої нечистости! 28. Так і ви, назовні здаєтеся людям за праведних, а всередині повні лицемірства та беззаконня! 29. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що пророкам надгробники ставите, і праведникам прикрашаєте пам'ятники, 30. та говорите: Якби ми жили за днів наших батьків, то ми не були б спільниками їхніми в крові пророків. 31. Тим самим на себе свідкуєте, що сини ви убивців пророків. 32. Доповніть і ви міру провини ваших батьків! 33. О змії, о роде гадючий, як ви втечете від засуду до геєнни? (Від Матвія 23:13-33)
То нічого, що не можеш сприйняти... Просто молися щоб Бог відкривав тобі те, що не розумієш і Він буде відкривати. На все свій час. Найголовніше, що почав її читати! Радий за тебе!!!