Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Зануда

Зануда така зануда

Мені завжди подобалось, як люди поєднують між собою непоєднуване, використовують слова не враховуючи їхнього значення, або просто ляпають, що слина на язик принесе.
    Почнем із того, кого ви називаєте ревними католичками? Яких людей ви наділяєте цим епітетом чи як це назвати? Бо для мене це поняття, які взаємно виключаються: або ревний католик, або дошлюбний секс.
    То знову із тих передпотопових бабусиних казок. Сергію? Звідки ви взяли, що у католиків зневажливо відносяться до сексу? Навпаки. І я би радила вам спершу обновити інформацію, а потім вже вискакувати із дивакуватими твердженнями.

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А що заважаэ священнику працювати на світській роботі? І зрештою є купа протетсантських патсорів. старійшин і т. д., які мають сім ї, і це аж ніяк не шкодить їх служінню. Ну як католицький священник може давати поради по сімейному життю? Якщо жінку бачив тільки у ві сні, а оргащзм відчував тільки від мастурбації?

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а им можно ??? кстати оочень интересный вопрос, если главная причина Ц отстранение от плотских мыслей то и дырчать им как бы тоже нельзя , наверное, что говорит об этом канон?

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...якийсь той Сергій стурбований....:blush:

5. Сергій аспірант

Для вам може і так ідлямене це також речі не поеднювані. Але нап рактиці цілком воцерковлені католички, з достатнім рівнем знань, все ж таким займаються і ідентифікуюють себе саме, як католичок. Вони нічим і ніким не обмежені в громаді. Їх спокіно допускають до причастя і т. д.
    Притому, що на спвіді вони про свої проступки говорять, і жлодних длисциплінарних заходів до них немає. Якщо ж священнник у рідкісномувипадку недопутсить до прчиастя, чи відмовиться вінчати у білій сукні чи ще щось - звернуться до менш принципового священника та й по всьому.
    З чого висновки про ставлення до сексу? ну тут може я непавий ю.це проблемане лише католиків, які до речі пчоали щось змніювати в кращу сторону, а й православних. Надибав групу Вконатакті - Православна психологія. В групі цілком серйозно говорять про шкоду мастурбаціїї, телегонію і тому подібну псевдонаукову фігню.

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

Звісно що стурбований бо неодружений, і тому чудово розумію неодружених священників і співчуваю їм.

---------- Додано в 19:50 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

Вілсторонюватись від плотських думок, уникаючи можливості задовлення певних біологічних потреб це все одно, що намагатись не думати про їжу, відмовившисьб від неї узагалі.

6. artobstrel

не, я лично считаю Ц - праздником идиотии и торжеством маразма ....

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

точно наглядач? ви впевнені?

точно повинен? а без дружини не може?

8. Сергій аспірант

1 Тимофею 3:2—7: ...А потому надзиратель должен быть безукоризненным, мужем одной жены, умеренным в привычках, здравомыслящим, собранным, гостеприимным, способным учить, 3*не должен устраивать пьяных скандалов, бить других, но быть благоразумным, не воинственным, не любить деньги, 4*хорошо управлять своими домашними, иметь детей в подчинении со всей серьёзностью 5*(ведь если человек не знает, как управлять своими домашними, то как он будет заботиться о собрании Бога?), 6*не быть новообращённым, чтобы не возгордился и не подпал под суд, который вынесен Дьяволу. 7*Кроме того, он должен иметь хорошее свидетельство от внешних, чтобы не навлечь на себя упрёков и не попасть в ловушку Дьявола.

9. Зануда

Зануда така зануда

То ж треба! Добре, ще раз: юнак вирішує стати священиком, поступає до семінарії, вчиться там 6 років, проходить різні етапи в процесі навчання, бо є періоди, коли мають обмеження на контакти із зовнішнім середовищем в сенсі виходу між люди, якісь масові заходи etc., а є час, коли вони повертаються на канікули додому, або мають практику в літніх таборах, чи при парафіяльних літніх школах і спілкуються з різними людьми, в тому числі і дівчатами. У них є РОКИ! щоб зрозуміти себе, взнати чи зможуть вони прожити життя виключно з Богом, зрозуміти чи правильний вибір вони зробили. Перш ніж цього вже не можна буде змінити, вони мають роки, щоб перевірити чи готові вони боротись із спокусами. Вони роблять свій вибір свідомо. Їх ніхто не змушує. Це власний вибір.
    І щодо біблійного підтвердження: то є форма наслідування Христа. Є люди і я таких знаю, що свідомо не мають родини, хоча не є ані монашого стану, ані священичого. То був і є їхній вибір. Заради Христа служать іншим. У Писанні немає заборони на одруження і немає наказу всім бути одруженими, бо то є людська справа. Якщо хтось відчуває у собі силу наслідувати Христа у безшлюбності, то хіба це є гріхом?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

там, де вас того навчили - від лукавого.

11. Сергій аспірант

Христос вимагав безшлюбності? Якщо священники в усьому слудують Христу, то може їм себе ще й розпинати?
    так згодний часу є достатньо, але практика показує , що блуд не перешкоджае бути священником. кби кожного священника, який здй снив блуд, позбавляли б сану тоді сппаді залишали сь би ті хто здатний витерпіти. По суті небіблійна норма целібату. тільки штвохае людей до грухуц і подвійного життя.

---------- Додано в 20:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

Я це знаю з досвіду особистого спілкування

12. artobstrel

это не грех это глупость ... и догму эту поставил какой то изварщенец, кстати пан Сергей привел более чем детальное описание служителя Божьего основанное на Библии - т.е. на первоисточнике ....

13. Зануда

Зануда така зануда

Тобто кожен хірург має спершу щось вирізати у себе, а тоді вже оперувати інших? А психологи мусять мати ті самів проблеми, що і їхні пацієнти? То найдурніший закид, який я чула, і не тільки ви таким страждаєте. :) Священиків вчать психології, педагогіки і багатьом іншим дисциплінам, що дає змогу мати обізнаність у різних проблемах. А якщо хтось має проблеми з потенцією чи оргазмом, то не ходять до священика, а до лікаря. Я думала, що людина з вищою освітою таке може зрозуміти.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

пане свідок, нема там слова наглядач, нема!

15. Зануда

Зануда така зануда

Якби ви поцікавились, то знали б, скільки священиків у наш час цивілізованого суспільства гине за свою віру, то не казали б таких дурниць. Люди вмирають за Христа щодня!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

і в них на чолі писало: ревні католики?

17. Зануда

Зануда така зануда

Це не догма. Це традиція Церкви.

18. artobstrel

Хирурги препарируют трупы, учат анатомическе пособия, психологи изучают описание проблем, способы и средства координации психики, изучают "клинические" последствия ... за порадами втаком случае умнее будет идти к квалифицированному психологу чем к прошедшему краткий курс попу ...

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Бути священником, чи ні, і в якій церкві. Все просто.
    То Вам хто сказав?
    Я Вас конкретно не звинувачую ні в чому, я не можу зрозуміти, чому целібат обговорюють люди, котрі до нього не мають найменшого відношення.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Арт, ви словами кидайте, як на будові цеглою.
    Якщо це не гріх, то значить праведність, а раз праведність, то вже не глупість.

а де твій аватар? :)