Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ніхто не знає. Може на основі "вчення" бруклінської гопкомпанії.
    Бо до єговістів теж відносяться ваші слова:
    То має зміст лише для віруючих людей, для стороннього спостерігача - ні. Тому не напрягайтесь. :)

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Питання одружуватись чи ні - це особиста справа кожного. Релігійна громада не вправі забороняти одружуватись чи виходити заміж своїм членам. За певних обставин без шдлюбність виправдана, але людина має право в будь який момент змінити своє рішення. Католицбки йсвященнник такого права позбавлений. Є на це біблійні підстави? Жодних. Тільки церковні рішення.
    Щодо педофілії то в кожній спільноті є певний відсоток педофілів, івиявити їх неможливо. Оскільки целіба можуть витримати далеко не всі, священниками можуть ставати люди с особливми сексуальними потребами - асексуали, гомосексуалісти, педофіли, яким не потрібні жінки або з жінками вони не отримують задоволення. Можливість доступуп до дітей, довіра та високий соціальний статус цйе якраз те що поотрібно педофілу. Якби священнники мали б змогу мати сім ї, і церква говрила про секс більш відверто то за тими хто вибирае целібат варто булоб спостерігати більш пильно, особливо якщо для целібату немає крайньої необхідності. Проте цього немає. Спраави проти педофілів ведуть ся практично в усіх конфесіях, що впринципі не дивує - в сім ї, не без урода. Бум цих процесів почався із зміною законодавства і створення прецендентів саме в процесах проти кактоликів. раніше не достатньо було повідомити що хтось є педофілом, длятого щоб справа була порушена мали бути свідченняпотрерілих чи їх законних представників, покази свідків і т. д. Тепер же достатньо тільки заяви жертви, яка може бути нічим не підкріплена. Те що мало би слугувати для захисту жертв, перетворилось в систему збагачення і шантажу. Доходить до того , що діти гантажують вчитилів тим що кажуть що звіинуватять їх у домоганнях.

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:44 ----------

Та майте хоч крихту поваги до людей. МОДЕРАТОРИ прошу вжити заходів до Педра.
    Якби я висорвився так про ваших релігійних провідників. мене б очікував би бан. Тому проявіть хоч якусь справедливість.

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вообще то в правилах не совсем так а верне совсем не так, НО! по сути Сергей - прав, тему превратили в с...ачь, и на СЕ действительно слишком уж - можно сказать отже самое но более тактично ... (оф.топ. почему мне никто не сказал про "мовную пятницу" это еще живо? я присоединяюсь ))) )

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не тільки. Є ще клятва священника. яку він дав добровільно перед Богом і церквою про неодруження.

5. Сергій аспірант

От і наведіть мені біблійні підстави для такої клятви. Крім проблем вона нічого не створює тільки примушуе людину жити в гріху.
    В юдаїзмі саме неодружений стан вважаеться грішним.
    Ви особисто були без жінки хоча б рік, два, десять років? Що відчували?
    От іподумайте чи легко священнику зосоерджуватись на його роботі, якщо йому довдиться долати свої бажання, абовести подвіне життя - мастурбувати чи блудити, а з кафедри казати , що це не можна.

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

а наведіть біблійні підстави, що борщ тре їсти ложкою.

Якщо б були біблійні підстави для клятви. то кожен мусів би давати клятву.

25 років був і що?

Стати досконалим - справа не легка.

7. Levko

Levko Well-Known Member

У цьому згоден з вами...

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви мене здивували.

Хіба якась громада забороняє одружуватись?

9. artobstrel

его можно есть палочками как в Китае, Японии и едят ...

10. Levko

Levko Well-Known Member

Почитайте дописи Лілі на початку теми на рахунок семінаристів в семінарії...

11. Un.Known

Левку, ця тема - то суцільний колобіг одних і тих же цитат.

Ви можете мені відповісти на питання, не посилаючись на Лілю?

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Лілю теж канонізували?
    Її цитати включені в нове видання СП?

13. Un.Known

Левка спитайтесь. Я від нього не Лілиних цитат хотіла.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, там борщ паличками їдять... як зранку сідають, то до вечора доїдять...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Наскільки мені відомо, в греко-католицькій церкві висвячений священник уже не має права одружитись...
    Чи я помиляюся?

16. artobstrel

нет, палочками выедается все что хватается а остальное выпивается как из чашки, собственно там и подают в пиалах а не тарелках ... я одно время увлекался, сам палочками ел с интересу - никакого дискомфорта наоборот разовый "закид" поменьше и пережевываеш лучше ...

17. Un.Known

Ні, Ви не помиляєтесь. Але Ви погодились з оцим:
    Різницю розумієте?

Крім того, Левку, греко-католицький священник, як римо-католицький, знає, і має бути свідомим того, що його чекає. І перед ним є вибір - прийняти целібат, чи ні. Це акт добровільний. Неможливо приймати одні норми і відмовлятись від інших - це як бути трохи вагітною. А ті, котрим вони не підходять - створюють свої церкви і живуть, не обмежуючи свою плоть.

Я взагалі не розумію мети подібних суперечок - от Ви, Левку, наприклад, десь читали від мене, що баптистська чи інша церква чи віра гірша, ніж моя, бо вона інша? Я не вимагаю від Вас ні признання непомильності Папи, чи від артобстрєла прийняття філіокве - воно мені непотрібне, бо я в цих речах певна. Чомусь інші стараються доказати зворотнє - чому? Бо їм на душі неспокійно?

• Подобається Подобається x 2
  18. Сергій аспірант

Який же в нього вибір? Про вибір можна говорити коли він може стати одруженим чи неодруженим священником. Одружитись вже будучи священником. А ви чудово знаете , шо це неможливо.
    Питання залишаеться відкритим - ббілйні підстави для безшлюбності? Доречі у вимогах до наглядачів чітко вказано що наглядач повинен бути чоловіком однієї дружини. Отже апостол Павло незаперчував , що наглядач може бути одруженим. Церкви цьому припису не слідуюють.

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:26 ----------

Ви праві, православний також не може. Є випадки коли священник який іде на підвищення розлучаеться з дружиною і вона йде в моанстир, а священнник стає епископом.

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ----------

Ціквво чого у ктоликів така зневага до статевого життя? наскільки я знаю ревні католичкеи не проти замйматись сексом до весілля.

19. Зануда

Зануда така зануда

Я знаю багатьох (реально багатьох) священиків - якщо вони мають машини, то б/у і далеко не ленд ровери, живуть у звичайних умовах, без шику і розмаху, ком"ютер не мак бук і стереосистема не щось там неймовірне, якщо є. Переважно з того всього без проблем користується парафіяльна молодь. Недавно до нас прийшли служити двоє "молодих", то жодний не користується телевізором, живуть у спартанських умовах і двері до них ніколи не закриваються: постійно хтось приходить поспілкуватись, порадитись, або просто побути. І я таких знаю багатьох. Один із наших єпископів-помічників їздить на візитації електричкою і митра йому з голови не впала. Зрештою, не знаю, як де, але не бачила у нас отців, які би "зажерлися". Та й крім того - щось я не бачила жонатих отців, що парафії на своїх двох обходять чи на маршрутках їздять(хоча певно і такі є), бо їм спілкування і родинний затишок заміняє матеріальну складову існування. :pardon: Одне другому не заважає, як показує досвід східних братів у вірі.
    Я би із цим посперечалась. Священик повинен годувати сім"ю, дбати про її добробут, майбутнє і теперішнє дітей, яких може бути багато. Не кожна жінка піде жити в погані умови, без мінімального комфорту і хоч якогось матеріального забезпечення. А римо-католицькі священики живуть в глухих селах, в хатах з відром води, щоб помитись і туалетом на дворі і то не колись там, а тепер, в актуальному часі, бо і зараз є такі місцевості. Тому, я б швидше подумала, що для жонатого отця, священство рано чи пізно грозить перетворитись із покликання на звичайну роботу.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Вибачте, не розумію...
    Ех, п.Un.Known і ви те ж саме...
    Чому так відбувається, що як тільки починаєш обговорювати ту чи іншу догму, чи церковну традицію у світлі Писання, то відразу сиплються звинувачення, мовляв критикуєш церкву, нападаєш на церкву...? Дискусії на подібні теми зазвичай закінчуються тим, що роблять з тебе якогось католиконенависника...
    А я ніколи і в думці не маю, щоб критикувати церкву. Просто критикувати церкву і критикувати якусь догму церкви- то як на мене, різні речі.
    Я вже втомився доказувати, що я нічого злого не маю стосовно КЦ...
    Якщо ви згодні говорити по темі без цих закидів, то я готовий, а так ні...

А ви, до речі, десь читали від мене, що католицька чи інша церква гірша, ніж моя, бо вона інша?

а де твій аватар? :)