Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Дурниці пишете, Миху... перепрошую на слові...
    Можу вам сказати від щирого серця, що нічого мене не мучить...:)
    А висловлююся на рахунок різних єресей в церкві, тому що мені не байдуже, мене болить те в чому перебувають мої брати і сестри(католики)... Я зовсім не засуджую католиків, я засуджую ті не біблійні догми, котрі вкорінилися в церкві і котрі заважають там людям народжуватися згори і зростати духовно.

Помиляєтесь. Усі баптисти є протестантами.

В п"ятидесятників, суботників, баптистів немає "глави", подібно як в католицькій церкві... Там зовсім інший устрій, про це уже писала п.Оля вище...

Мені здається, то вас більше мучить те питання...:).
    Була недавно тут одна тьотя, яку також це сильно мучило...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну да, ну да.... я тут вже не раз бачив як ви критикували протестантів різних напрямків.

---------- Додано в 11:16 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

Я й не казав особисто про вас, всі не можуть бути одинакові, але тенденції однако....

---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

О, прошу дуже!!! Не знаю, чи пані Зануда про це знала, я - не знав. І це ще раз підтверджує про те, що я говорив: католикам все одно що там і як там, а от деяким протестантам хліба не дай, як пожувати католицьку церкву.

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:18 ----------

Левко, коли людина щось скриває, то нема до неї довіри, тому й не дивуйтеся, що вас не так сприймають, як вам того хочеться. Ви просто боїтеся світла, тому ходите у темряві.

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ----------

буду знати.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Ви далі за своє...
    Нічого не приховую, Миху... Я християнин, ходжу в протестанську церкву, уже море разів про це казав, що вам ще потрібно для того щоб вивести мене з "темряви на світло"?;)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо ви вважаєте, що відповіли на запитання і вас ніщо не муляє - хай так і буде.
    Єдине, що скажу: чомусь в Олі все зрозуміло і питань по приналежності ні в кого не виникає, а вам довіряти важко.
    Християнських, течій на сьогодні не менше 600 і чого вони тільки не проповідують і всі при тому "правильні" і одночасно вчення у них діаметрально протилежні.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дивна тема.
    Якщо людина присвятила себе служінню Богу,то про які збочення може йти мова?
    Але це,якщо людина дійсно присвятила себе служінню Богу.
    А не декларує себе такою.

• Подобається Подобається x 3
  6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

дело в том, что Бог нигде не указал как ему служить ... и уж тем более ему не пришло в голову запретить основной завет - плодится ...

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

А я б і нашим ксьондзам заборонив плодитися...От наш, вимагає підняття зарплати, бо в нього жінка і четверо дітей (дорослих доречі)

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

аргумент в користь целібату...:haha:

але не ксьонзам плодитися, а ксьонзам розмножувати.

• Подобається Подобається x 1
  9. Romko

Людина сама собі визначає умови свого служіння.
    І,якщо воно забирає всі душевні і фізичні сили,то на кубіт вже не хочецця дивитись.

10. artobstrel

гм ... тогда с чего это называется служение Богу ? БОг не просил, как надо - не сказал, что это вообще нужно - тоже не сказал, и всяк самм себе решил что он де Богу будет служить да еще по своему разуменюю, в которое вполне может войти и человеческие жертвоприношения (вот понял он так)....

это физиология, чтоб на кубит не хотелось смотреть надо другие силы расходывать и в дуром месте ....

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

Точно....часом як "розходуєш" сили то навіть дивитись на кобіт не хочеш.....хоть ксьондзом ставай...:)))

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

арт, ви фантаст ще той!:mocking:

13. Romko

Може й надто патетично звучить,але я своє життя присвятив малій.
    І останнім часом сил вистарчає іно на кубіт дивитись.
    І більше ніц.
    Так що целібат я не вважаю збоченням.

14. artobstrel

я? а кто вел сына своего резать? в тот раз обошлось а могло и не обойтись ... вот еще
    Библия. Ветхий Завет. Книга Судей. Глава 11. .. да йа такой фантаст ....

15. Robert

Robert Well-Known Member

Не могло "не обійтись". Це було випробовування віри. Бог дає обітницю Аврааму вивести з нього численне потомство, а з другого боку забирає єдиного сина. Авраам довірився Богу і йшов до смерти, але саме на цій межі знайшов життя. Вірний Господь дотримав Своєї обітниці.

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:40 ----------

Тут Єфту сам заприсягнувся, без спонукань згори. Цей обіт був нечинний, заборонений законом. Він склав його, бо так робили ханаеняни.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

шось не вижу тут жертвоприношення...

17. artobstrel

да уж, готовность принести в жертву собственного сына - как на меня дикость - дичайшая ....

я не думаю что это он сам придумал, - раз, во вторых он сказал "принесу в жертву" и Бог не отказался от человечинки .... Ханаенянин? общался с Яхве? гм... по моему он всетаки - еврей ...

18. Зануда

Зануда така зануда

Ну, Бог у нас також же "дикий", бо зі своїм сином також так вчинив. Ісаака пожалів, а свого Сина ні. Віддав за гріхи людства. То має зміст лише для віруючих людей, для стороннього спостерігача - ні. Тому не напрягайтесь.

• Подобається Подобається x 2
  19. Forpost

Forpost Стоїк

ну помалу починає доходити вся абсурдність догмату про трійцю .так з часом можна і згори народитись....

20. Зануда

Зануда така зануда

До кого? І на основі чого?

а де твій аватар? :)