Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Кличте Степанича! Хай нас розсудить

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

вам з Миколаєва так добре видно що у Ватикані діється?

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

сейчас? не - не видно ... и не интересуюсь, так в формате случайных новостей .. и причем тут Николаев? вам со Львова Кремль например вообще отчетливо виден во всех подробностях .... не понимаю, вы эту сбеседу водите до такого уровня в связи с тем что нечего ответить по существу? или из других соображений? или у вас есть возражения в формате "ні, діяльність церкви є втілення святого духу ось приклад: .... " или вы правда верите в это?
    гм, ну впрочем для кровожадного ветхозаветного писания наверно это "в духе", а вот Иисус пожалуй бы возразил ... я думаю нет необходимости приводить "святые" деяния епископов ?

4. Levko

Levko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  5. Forpost

Forpost Стоїк

років 1700 щось не те ,як попалили та розпяли перших християн

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, надоїло мені в цій темі вже дискутувати, бо тільки ходимо кругами і нічого нового. Але мені цікаво все таки яким таким важчим шляхом йдуть католики? :)П"ють, курять, гуляють, матюкаються, жінки роблять аборти як не через одну, то кожна третя ( знаю, що говорю, бо пів життя прожила серед католиків і то навіть не приховувалося, а обговорювалося між сусідами, які і були католиками) і якщо пані Зануда думає, що вона колись мені парирувала в гілці про аборти, що католицькі жінки роблять так само аборти, як і інші жінки і я залишила її на то без відповіді, то це не означає, що вона була права. ;) Просто побачила, що нема чого доказувати, якщо людина не знає дійсності.Бо в протестантських церквах тому і так багато багатодітних сімей, що абортів там жінки не роблять, а якраз родять дітей. А ще, яким же ж то католики важчим шляхом йшли, чи йдуть, якщо при совєтах всі гарно пристосовувалися і були і комсомольцями, і партійними поголовно. А діти протестантів через відмову від комсомолу не могли ні у вуз поступити, ні роботи доброї знайти, бо ніколи не йшли на компроміс зі совістю. А крали як! І тепер крадуть, як не в держави, то людей обкрадають. Навіть самі католики на роботу краще "штунду" візьмуть, бо знають, що не поруше чужого, ніж свого католика.То в чому ж полягає той важчий шлях католиків? Скажіть хоч хто-небудь, хто то стверджує. Нє, я не кажу, що всі католики 100% такі. Є люди дійсно порядні, чесні. Але їх мало. Решти гарно ходять до церкви, як не щонеділі, то по великих святах і є такими, як я описала. А в протестантських церквах навпаки. В більшості люди бояться Бога, бо живуть не релігією, а живою вірою в Бога і дотримуються Його законів. Хоча є і грішні люди. Але то ті, зазвичай, що відійшли від Бога, відпали. Але не від церкви, а від Бога. І таких мало.
    Все. Сказала і нову порцію гніву на себе від католиків накликала. :) Хоча не зі зла то сказала, а факти. Але, кому ті факти потрібні? Зараз почнуться розмови, що іншу конфесію не поважаю.
    Чекаю побиття каміннями. :)

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Олю, то не в католицькій вірі мабуть справа, а в колі спілкування. Шкода, що Вам прийшлось в такому перебувати.

В мене шеф баптист, подруга п'ятидесятниця, ніхто з них не шукає різниці і не доказує мені, чим моя віра гірша від їхньої - на відміну від Вас, вони радіють, що людина вірить в Бога. Це нас об'єднює.

А Ви будите розбрат і сварки, на радість свідкам та іншим сектантам.

• Подобається Подобається x 3
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас недавно гість один в церкві був з Івано-Франківщини. Молодий чоловік десь в ранніх 30-х роках. Розповідав, як він прийшов до Господа. Його батьки греко-католики. І він виріс в науці цієї церкви, але завжди мав спрагу по Богу і ходіння до церкви його задовільняло. І якимось чином він попав в п"ятидесятницьку церкву і там покаявся і захотів Богу служити. Я може так всього не розповім точно. Треба пошукати в Інтернеті його проповідь в нашій церкві. Я знаю, що є. Як знайду - виставлю. Але коротко доведу, що хотіла сказати. Його батьки, а особливо мама, мало з розуму не зійшла, що попав в "секту". Так шановні католики називають протестантів, а самі ображаються на слово "єресь". :) І там довго йшла боротьба між ним і сім"єю, аж поки один греко-католицький священник, який, як він казав, видно, що був справді переродженою людиною, а не просто виштудіюваним ксьондзом, поговоривши з ним, не сказав батькам, що їхній син справді має покликання від Бога і щоби вони не настоювали, а відпустили його. От так роблять дійсно священники, помазані Богом, а не просто висвячені людьми, чи церквою.

9. Un.Known

Брехня.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Олю, мені дуже шкода, що Ви так побачили цю проблему, що я сію розбрат, чи сварки. Я думала, що я дискутую. І я, як казав Левко, теж тішуся, коли бачу перероджених людей і в православній, і в греко, чи римо-католицьких церквах. В мене теж багато друзів, які належать до цих церков. І я ніколи не доказую, що моя віра краща. Якщо чесно сказати, то мені зараз хочеться ходити до церкви, яка не іменує себе, ні баптистською, ні п"ятидесятницькою, ні католицькою, ні православною, а є неденомінаційною. Такі зараз є в Америці. Шкода, що ще нема таких з українською мовою служіння. Бо така церква бере тільки загальнохристиянські цінності, описані в Біблії і на тому базує свою дію. Так що Ви надарма закидуєте мені доведення переваги якоїсь церкви. Я просто описую і доводжу, що в церкві повинно бути все згідно Святого Письма, а не передань людських.

---------- Додано в 08:11 ---------- Попередній допис був написаний в 08:09 ----------

Ні. Правда. Дуже багато навіть доказів в Інтернеті. :sad:

11. Полковник

Полковник миється в бані

Точно.
    Это они так православных называют.

12. Un.Known

Ні, брехня. Те, що якась неосвічена жінка, чи навіть десяток неосвічених жінок називають протестантів сектантами, не означає, що
    І якщо Ви не бачите різниці, то мені знову шкода. Почитайте, наприклад, питання і відповіді католицьких священників тут http://www.truechristianity.info/ і скажіть, чи хтось з священників так їх назвав.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Почитайте ось тут. Гарно описано. ;)

http://risu.org.ua/ua/library/periodicals/lis/lis_1998/lis_98_9/37357/

---------- Додано в 08:34 ---------- Попередній допис був написаний в 08:28 ----------

Я знаходила вже такі пояснення. :) І я ж казала, що є і в католиків дійсно перероджені священники. А може і це вже стало офіційною позицією католицької церкви.І вони розуміють, що протестанти ніякі не "сектанти". І слава Богу! Але є і купа таких католицьких священників, які так і людей сварять, що не йдіть до тих "сектантів", причісуючи і баптистів, і п"ятидесятників, і харизматів, і РУНвірівців, і Біле Братство одним гребінцем. ;)

14. Un.Known

Почитала. І? Там навіть слово сектанти в лапках. (А стаття з 1998 року...)
    А може б Ви поцікавились, перш ніж вергати свій гнів?

15. Зануда

Зануда така зануда

Мені жаль, що вам так не пощастило, бо моя віра радісна, мій Бог не схожий на Зевса і мені зовсім не треба мати похмурого обличчя, щоб молитись. І я така не одна. Римо-католицька Церква пропонує людям різні форми спілкування з Богом - біблійні кола, неокатехуменат, віднова у Святому Дусі, катехізація для різних вікових груп і т.д. Кожен може знайти для себе людей близьких собі по духу в межах тої Церкви, у котрій були охрещені. Греко-католики також почали розвиватись у цьому напрямку. Переважно йдуть ті, що не зрозуміли суті і глибини літургії, хто замість вникати у зміст, вирішив, що йому форма не підходить.
    Я перший раз була на греко-католицькій літургії від початку до кінця у 16 років. Я думала, що до кінця просто не доживу. Так мені було нудно. Але проблема була в тому, що я не розуміла, що відбувається. Як тільки я зробила крок на зустріч, мені відкрилась вся глибина такої форми богослужіння, бо вона наповнена змістом. І хоч це не моє рідне, але мені подобається, участь у літургії мене збагачує. Зрозуміти латинську літургію набагато легше чисто технічно, але якщо не вникати у зміст, то також можна попасти в рутину, але Церква то не шоу, щоб розважати людей і видумувати щоразу нові атракції, щоб хтось не знудився і не пішов до протестантів. Зрештою, якщо хтось хоче гітари і сучасного співу, то є і таке :) на літургії для молоді чи дітей.
    Навіть у найнуднішій проповіді можна отримати для себе зерно для роздумів, якщо мати таку мету. Але я все ж це ваш досвід, він не свідчить, о Церква вся така невідповідаюча вашим вимогам. Не у тих людей питали. А питали взагалі? Підходили до священників?

16. Оля

Оля Старожилка форуму

І? Що Ви хотіли цим сказати? Я не читала цієї праці, але зараз ось поцікавилася. Нічого не бачу там поганого. Хоча читала тільки рецензію цієї праці Вебера. http://uk.wikipedia.org/wiki/Макс_Вебер

Покажіть, де. ;)

Тому що нема диктату ні Риму, ні кого-іншого. На другу половину вашого запитання погуглила і ось що знайшла.
    http://otvety.google.ru/otvety/thread?tid=3455f89365d2cd9a

Мені сподобалася найкраще ось така відповідь. :)

"Каждому человеку Бог открывается очень индивидуально.
    Поэтому, каждый Христианин, это условно - самостоятельная конфессия.
    Люди приходят ко Христу отовсюду, в разном возрасте и с разными нуждами, и не могут быть одинаковыми.
    Так же и Церкви и конфессии бывают разными, но объединяет их Единый Глава Церкви - Христос и это главное.

В качестве примера могу привести поле с цветущими подсолнухами.
    Их на поле миллионы и нет двух совершенно одинаковых.
    Но всех объединяет то, что они все как один обращены к Солнцу. "

А ви бачили, що я тим тішуся? о_О

Я вам ще раз кажу: я ні не тішуся, ні не вихваляюся. Тим більше, що ви перечислили країни серед яких є немала кількість католицьких країн: Іспанія, Колумбія, Португалія, а також гомосексуалізм узаконений в таких країнах (яких ви чомусь не перечислили ;)), де католицизм є основною релігією, як Венгрія, Франція, Аргентина, Люксембург, Італія, Бразилія, Чехія, Хорватія, Словенія.

І взагалі. Легалізація гоміків є теперішнім явищем. І від цього страждає весь світ. І це має так статися, бо про це написано в Біблії. А я вам навела ті факти, що ті християнські країни, церкви котрих навчали своїх прихожан слідування не просто релігії, а відносинам з живим Богом, є більш успішні в світі і навіть невіруючі там процвітають. :)

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:22 ----------

А може би Ви перше поцікавилися, як починалося тут спілкування на форумі в темі релігії, як я сказала, якої я конфесії ще в 2005 році, як на мене нападала з цього питання така греко-католичка Даяна і коли пізніше навіть Мих мене називав "сектанткою". Думаю, він не баба якась базарна. ;) Правда потім він сказав, що зрозумів, що не сектантка. :)

17. Un.Known

Гм. Навіщо мені це знати у розмові конкретно з Вами?
    Наскільки мені відомо, Даяна називає себе позаконфесійною християнкою.

18. Forpost

Forpost Стоїк

вірш глава і розділ посилання на літургію в Біблії,чи Ви хочете сказати що літургія повторює служіння в скинії ,тоді хто ви...

19. Оля

Оля Старожилка форуму

І зрештою. Надоїло мені щось доказувати в цій темі. Нема сенсу. Всім - всього найкращого! Наостанок ось така цитата:

"Сейчас время исполнения заповедей Христа и благовестия Царства Божия.
    Когда же придет время собирать урожай, Господь Сам легко отделит пшеницу от сорняка."

20. Forpost

Forpost Стоїк

починаючи з реформації за яку поклали свої життя сотні тисяч новомучеників

а де твій аватар? :)