Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, перефразовуючи відомого комічного героя, я скажу: не робіть з сексу культу!:crazy:
    Бог найперше дав секс для... розмноження. А якщо я маю більш ніж 50 років, то функція розмноження автоматично відпадає. Навіть більше... Йоги кажуть (і думаю це правда), що статевий аккт - це безглузда трата дорогоцінної енергії. ;) Яку можна потратити на корисні цілі.
    Щодо Миха і грекокатоликів. Про що сперечаємось? Адже грекокатолицьким ксьондзам дозволено женитись. Про що тоді річ?..

І, накінець, Пісня Пісень. На жаль, Соломон не заспокоївся на парі персів. А мав їх по крайній мірі 2000. Так що апетит приходить під час їжі. То чи не є мудрішім зупинити його в зародку?

2. Forpost

Forpost Стоїк

мля навіть тууь проглядуэться незнання матчастини...не секс ,а статевий потяг для розмноження..але я всіх примирю ...най хто скаже повіщо того гною вже сім мільярдів?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що мені подобається в моїй церкві, так це те, що не може кожен вуйко, або цьоця впливати на вчення церкви. Є для того богослови, інститути, а не ОБС.

А взагалі, згоден з Педро: "в чому питання"?

• Подобається Подобається x 2
  4. Robert

Robert Well-Known Member

Ой Олю, Олю... Знову слово "єресь", знову образи католицьких священників, якісь недолугі коменти, видумана проблема...

Але така біда є і у протестантських пасторів, незважаючи, що вони одружені;) попробуйте самі прогуглити, позбирати вирізки з газет, то будуть далеко не поодинокі випадки. Але чомусь саме більше чіпаються до католиків. Собі робимо місце для втечі, що не всі святі, а інших розбили би в пух і прах...

Щодо "єресі". Вас заділо, що протестанство можна порівняти з єрессю, але самі сиплете цими словами. Де ж терпимість, толерантність, взаємна любов і повага?

Тих кілька десятків священників, цитату яких Ви привели, губляться в десятках тисяч або і більше католицького духовенства. Якщо Церква впровадила целібат, значить були підстави. І не вам судити, як це має бути. Ви маєте свою конфесію - керуйте там. Можете ще попробувати повчити мусульман чи масонів, чому тільки до католиків чіплятесь? Обізвіть єретиком когось із радикальних арабів...

Нас роз"єднали без нашої волі. Ті хто це зробив дадуть відповідь. Наша задача - не ображати одне одного, не шукати, що би змогло нас ще більше посварити, а з терпимістю і взаємоповагою ставитись одне до одного, вишукуючи моменти, що нас об"єднують.:give_rose:

• Подобається Подобається x 1
  5. Almariel

Almariel Active Member

тобто це ви нікого не засудили?
    якщо вам такі траплялися - це ваше "щастя" таке. відкрийте очі і подивіться ще, а не лише "бачу, що хочу".
    і "чималенький животик" ні про що не свідчить.

6. Forpost

Forpost Стоїк

та хто ж то з вами був з"єднаний і коли!?,прямо СИРиСР в питаннях віри,протистанцизм нова ера людства,проти мракобісся Ватикану

7. Robert

Robert Well-Known Member

Кіно і нємці :facepalm::dntknw:

8. Levko

Levko Well-Known Member

Олю, я уже звик до таких відповідей... Стандартна відповідь, коли немає чого сказати по Слову...
    Давно помітив, що якщо тільки розмова заходить на тему духовних практик, котрі не базуються на Слові, і кажеш- "люди, це єресь, немає такого в Біблії, це навіть суперечить Писанню", то такі дописи чомусь сприймаються як неповага до конфесії, чи критика конфесії...
    Колись мали розмову на ДП на рахунок молитов за померлих, то там взагалі сказали, що я нападаю на традиційні церкви... і ще багато чого в такому ж дусі, а в кінці після декількох сторінок видалили повністю усю тему без всяких коментарів і пояснень.
    Чому так сприймається? Не знаю...

Останнє редагування: 17 лют 2013
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

а кого конкретно Педро засудив? Але конкретно....

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

Щоб знати як було добре, а як погано треба знати як воно було і як є зараз. Церква може порівняти, бо вона була і тоді і є зараз, а вас тоді не було, як і вашої церкви.

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Вона з'явиться, коли з'явиться тут якийсь мольфар. Оля тоді згадає, що ми всі християни і забуде про відмінності у традиціях.

11. ovod

ovod Well-Known Member

ви змогли б відмовитися від того чому присвятили половину свого життя? навіть якщо воно не базується на Біблії....

12. Almariel

Almariel Active Member

православних священників та їхніх попадів:
    отак узагальнив і сказав, що всі батюшки мають животи (з натяком, що їдять багато?) і всі попаді кричать

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

нема конретики - загально...
    так можна.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

А може Мих теж римо-католик, раз так р"яно захищає целібат? ;) Бо я теж думала, що Зануда греко-католичка, а виявилося, що римо.

А де Ви бачите, що я роблю? :) Ой, щось ми дійсно вже одні одних не чуємо. :)

Гарна позиція. :) Миху, Вам певно добре в Союзі жилося. За Вас все партія думала. :)

Ви це слово сприймаєте мало не як матюк? о_О

Дивимося у Словник іншомовних слів Мельничука:

ЄРЕСЬ
    є́ресь
    (від грец. αΐρεσις – особливе віровчення)

То що, целібат - не особливе віровчення, яке не має жодної Біблійної основи?

Де? Тикніть пальцем.

А це вам не здається образою з вашої сторони? ;) Я ще ваші коменти не називала недолугими.

От такої! Весь світ по кілька разів на рік гримить від нових секс скандалів кримінального характеру ( бо розбещування неповнолітніх саме такими і є) католицьких ксьондзів і називає вже навіть приблизну цифру 60 тисяч хлопчиків, а пан Роберт вважає то надуманою проблемою.о_О Боже, відкрий очі цим бідним людям, які називають себе християнами. Нате, Роберте, прочитайте. Там географія всього світу по педофільських скандалах католицьких ксьондзів. Може хоч тоді признаєтеся самому собі, що проблема не надумана. ;)

http://www.google.com/#hl=en&spell=...pw.r_qf.&fp=33bc1cbc9009d63b&biw=1366&bih=636

Можете собі і називати єрессю. Мене то не зачіпає. :) Але я люблю все розслідувати, а не вірити сліпо, як Мих вважає за потрібне робити, хто що мені каже. :) І от що я читаю про протестантизм:

Що таке протестантизм?

Протестантизм (протестантство) –
    одне з трьох, поряд з католицизмом і православ'ям, головних напрямків християнства.

Протестантизм представляє з себе сукупність численних і самостійних церков і громад, пов'язаних загальним віросповіданням батька Реформації Мартіна Лютера: "Праведний вірою живий буде" (Біблія, Послання до Римлян, глава 1, вірш 17).

Своїм корінням протестантизм йде в раннє християнство. Головна відмінність протестантизму в тому, що за основу християнського життя приймається тільки Святе Письмо – Біблія. Решта ж перекази, що виникли пізніше, визнаються корисними для вивчення, але за статусом не є незаперечними основами віри. Самі ж протестантські церкви виникли після явища, яке визначило і мислення, і спосіб життя, і культуру Європи – Реформації XVI століття.

18 жовтня 1517 в цілях покриття витрат на будівництво собору святого Петра в Римі, Римський папа Лев X ввів практику індульгенцій (платних сертифікатів про відпущення гріхів). Залякані, бідні селяни потрапили під непосильну кабалу розкладу духовенства. У відповідь на постанову Папи в народі стали підніматися невдоволення політикою Риму. Щодо правомірності відпущення гріхів за гроші виникали дебати і в середовищі самого духовенства. Так Католицький чернець і Доктор теології Мартін Лютер торкнувся теологічний аспект цієї практики в своїх 95 тезах, запропонованих для обговорення на соборі.

Головні ідеї тез: 1) Істина відкривається тільки в Священному Писанні (Біблії); 2) Рятує тільки Бог через віру в Ісуса Христа; 3) За все слава тільки Богу.

Не дивлячись на те, що за свої переконання Лютер був відлучений від Католицької церкви, в його підтримку виступила широка громадськість із селян і дворянства. У 1526 році Шпейрский сейм (світський собор) на вимогу німецьких князів-лютеран прийняв постанову про право кожного особисто вибирати віросповідання для себе і своїх підданих. Але Другий сейм 1529 під проводом Фердинанда, брата імператора і ярого супротивника реформації, прийняв рішення, спрямоване на повне знищення реформ і повернення в католицтво тих областей Німеччини, де зміцнилося лютеранство (був зачитаний указ імператора, обмежував релігійну свободу і забороняв подальше поширення реформаційного вчення ). П'ять німецьких князів і п'ятнадцять вільних міст підписали протест проти такого рішення (що прийняли протестантську віру порадилися і одностайно вирішили: "Ми відкидаємо цей указ. В питаннях совісті більшість не має сили"). Звідси термін «протестантизм».

Цей термін прижився завдяки тому, що в нього вкладали більш широке значення. Це протест проти нав'язування будь-якої релігії, проти обрядовірства, проти вихолощеного християнства.

Протестантизм розділяє загальнохристиянські уявлення про буття Бога, його триєдність, про безсмертя душі, пекло і рай, відкидаючи, проте, католицьке уявлення про чистилище. Протестантизм повернув церкву до трьох найважливіших (загублених католицизмом) Біблійних принципів: порятунок особистою вірою, священство всіх віруючих, винятковий авторитет Священного Писання.

Протестантизм зосереджує всі віровчення навколо Священного Писання, яке вважається Словом Самого Бога, і спонукає віруючих до регулярного читання Біблії.

У протестантизмі знято принципову відмінність між священиком і мирянином, скасована церковна ієрархія. Служитель протестантської церкви підзвітний Богові і громаді.

У протестантизмі скасовано багато таїнств (за винятком хрещення і причастя), відсутній целібат. Відкинута молитва за померлих, поклоніння святим і свята на честь святих, шанування мощів і ікон. Молитовні будинки звільнені від вівтарів, ікон, статуй, дзвонів. Відсутні монастирі і чернецтво.

Богослужіння в протестантизмі максимально спрощено і зведено до проповіді, молитви і співу псалмів і гімнів на рідній мові. Біблія визнана єдиним джерелом віровчення.

Формування більшості течій протестантства проходило під ідеєю релігійного відродження у вигляді рівайвелізму.

Протестантизм поділяється на ранній і включає:

анабаптизм
    англіканство
    кальвінізм
    лютеранство
    меннонізм
    социніанство
    унітарианства
    цвінгліанство

і пізній, що включає:

адвентизм
    Армія спасіння
    баптизм
    квакерство
    методизм
    п'ятидесятництво

В даний час протестантизм має найбільше поширення в скандинавських країнах, США, Канаді, Німеччині, Великобританії, Нідерландах, Швейцарії. Сучасні протестантські церкви створили в 1948 році Всесвітню раду церков.

Загальне число протестантів на кінець XX століття – 470 мільйонів чоловік. Найбільш численні протестантські конфесії:

лютерани – 85 мільйонів
    англікани – 70 мільйонів
    баптисти – 48 мільйонів
    методисти – 40 мільйонів
    кальвіністи – 35 мільйонів

Я вже не хотіла цього зачіпати,бо знаю, що знову в мене полетить каміння, але даю вам інформацію для роздумів:прочитайте уважно цитату з цього тексту, виділену червоним кольором. Це найбагатіші і найрозвинутіші країни світу. І вони з переважаючим протестантським населенням. ;)

Останнє редагування: 18 лют 2013
    • Подобається Подобається x 3
  15. Forpost

Forpost Стоїк

бо там Лілі Романова вона походить з сім"ї священнослужителів.А поклонятись мертвим ніззя ,тим більше молитися ,туть респект і уважуха

---------- Додано в 08:11 ---------- Попередній допис був написаний в 08:08 ----------

оть власне -кому поклоняються більшість християн -традиціям,а Месія попереджував,залиште мертвим хоронити мертвих і йдіть за Мною

---------- Додано в 08:13 ---------- Попередній допис був написаний в 08:11 ----------

лєгко! і не половину а вже 4\5

Останнє редагування: 18 лют 2013
  16. Полковник

Полковник миється в бані

Шо, и свечку ставить за упокой нельзя, и записочки с именами усопших заполнять нельзя?

17. Forpost

Forpost Стоїк

Ви ж атеїст Вам можно!

---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:34 ----------

не хтіли дядька Гугля маєте пані Олю http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=2516652&postcount=594

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли у мене псується телевізор, я його несу в майстерню. Коли мені тре зробити ремонт квартири- шукаю спеціалістів. Коли я чогось не розумію в писанні - звертаюсь до богословів церкви.

При чому тут союз?

---------- Додано в 09:03 ---------- Попередній допис був написаний в 08:58 ----------

19. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Макс Вебер "Протестантська етика та дух капіталізму". Гарно пояснює взаємозалежність економічного розвитку і релігії. Але то я так, це про соціологію релігії, не про целібат. Просто на думку спало.

20. Robert

Robert Well-Known Member

Ну що ж, підемо Вашою логікою:

Тоді відкинення вищепереліченого теж можна назвати єрессю, адже, наприклад, молитви та жертви за померлих грунтуються на Святому Писанні.

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

Чому ж у протестанстві є стільки багато всіляких розгалужень і церков, течій та напрямків, коли бажання Христа було, щоб всі були одно?

---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 11:04 ----------

Ой, нема чим тішитись.
    Нідерланди - узаконена проституція, дозволено використовувавати "легкі" наркотики, процвітають госексуалісти, узаконено одностатеві шлюби - Ви це ставите в приклад і цим вихваляєтесь, що там живуть більшість протестантів.
    А Німеччина? - мусульмани витісняють християн, розбудовують мечеті.

Країни, у яких уже дозволено одностатевi шлюби: Бельгiя, Голландiя, Iсландiя, Iспанiя, Канада, Колумбiя, Норвегiя, Португалiя, Швецiя, Пiвденна Африка, деякi штати США (Нью-Гемпшир, Коннектикут, Вермонт, Массачусетс i Айова).

Найближчим часом легалiзувати одностатевi шлюби на загальнодержавному рiвнi обiцяють прем'єр-мiнiстр Великобританiї
    Девiд Кемерон та президент США Барак Обама.

Чим тут вихвалятись і виділяти червоним?

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)