Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, справа в тому, що ви нікого не чуєте і нічого не бачите, лише себе... от Левко в шоці як католики погано вчать християнство... звичайно на відміну від їхньої засекреченої організації...

2. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, мій останній уривок з Біблії поясните відносно целібату, чи далі будете переходити на особистості?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно, не двох. А заборони на целібат я щось не побачив.

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, якщо хочете послухати мою скромну думку, то я б на основі Писанні все-таки віддав би перевагу целібату для тих, хто вирішив повністю посвятити своє життя на служіння Богу.
    Не хочу нікого судити, але подивіться на православних батюшок. Невідємні атрибути: борода і чималенький животик. І попадя яка покрикує на батюшку де треба і де не треба.
    І ще... Перепрошую, але якось в голові не вкладається картина, що людина яка повністю посвятила своє життя Богу, по ночах човпеться з жінкою в ліжку... Це всього-навсього моя скромна думка...

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ох, як ви загнули, а вас не супроводять подібні думки, коли ви Бога називаєте Отцем?

---------- Додано в 14:53 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ----------

Целібат, чи не целібат - то не є питання, яке тре ставити руба. Колись у католицькій церкві єпископи були обружені і це дійсно нічого доброго не було. Бо якби ти добре не старався служити Богові, завжди будеш час і зусилля ділити між служінням церкві і сімєю.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Та питання не в служынны Богові - педофіл і блудник теж нічого доброго не зробить, питання булов іншому. кому залишиться майно після смерті одурженого єпископа? От і ввели целібат, що б усе залишалось в руках церкви.
    В юдаїзмі, доречі, грішним вважаеться неодружений стан - бо у неодруженого всі думки навколо одного.

• Подобається Подобається x 1
  7. Оля

Оля Старожилка форуму

Та там і заборони на педофілію нема. :) Може добре роблять тоді ксьондзи, що хлопчиків, що їм в церкві прислужують того..... ? ;)

Петре, а Біблія тоді нащо каже:

4 щоб добре рядив власним домом, що має дітей у слухняності з повною чесністю,

5 бо хто власним домом рядити не вміє, як він зможе пильнувати про Божу Церкву?

То для кого було сказано? Не для священнослужителів? І ще. Хіба я, чи хто доводить проти целібату, є проти того, що хто хоче, той може залишатися неодружений? Але то не повинно бути обов"язковим, бо бачимо до чого така заборона приводить - до збочень різного гатунку, до позашлюбних статевих зв"язків. То хіба не правильніше, щоби ті ксьондзи мали ті самі права, що і всі люди, а тоді би їх можна було спитати, якби були порушення сексуального порядку? ;)

Ой, Петре, розсмішили Ви мене. :haha::haha::haha: Щось і мені часом не вкладається в голові та картина, що Ви поважний такий стоматолог, так тут воюєте зі Свідками і москалями, а по ночах човпетеся з жінкою. :haha::haha::haha: Жарт, звичайно. :) Не ображайтеся. :give_rose:

І Ви ж знаєте, що Бог дав людям секс, як дарунок і в ньому нема нічого несвятого доти, поки він не виходить за рамки сім"ї. Адже у Приповістках говориться:

18
    Хай твоє джерело буде благословенне, і радій через жінку твоїх юних літ,

19
    вона ланя любовна та серна прекрасна, її перса напоять тебе кожночасно, впивайся ж назавжди коханням її!

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ----------

А тепер вже вони добре служать Богові, як Церква їм заборонила одружуватися? ;) Щось не видно, раз такі скандали щоразу нові в цій церкві виникають. ;)

1000%. :good:У цьому і вся відповідь.

:good::good::good:

Видно, що брати-юдеї, як завжди, мудріші від нас.

8. Robert

Robert Well-Known Member

Тема надумана. Серед одружених набагато більше всіляких збочень і позашлюбних стосунків. А що саме проти священників нападки - то це і не дивно, богопосвячені особи приймають на себе найперший і найбільший удар.
    А на рахунок єресі - то можна, Олю, привести думки багатьох, що єрессю є протестантизм ;). Але не треба цим штрикати одне одному у вічі, тільки розпалюючи ворожнечу між християнами, треба ставитись із релігійною терпимістю, бути одним, як і заповідав Христос

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Оля, це просто хтось став ближче до вартової башти.:give_rose:

10. Pedro

Ні, Олю, вже третій рік як я в Англії а жінка в Австралії. І бажаю, щоб ви всі були таким як я.;)
    А по-друге, я не священник і не пастор. А мав би такий намір, звичайно не женився б. Єдине в чім з вами згідний, то те що це все повинно бути на добровільній основі. А не відмазкою, що він "не любить" жінок то треба якийсь екскюз.
    Ось звідси і йде педофілія і інші збоченьства в духовенстві.
    До речі, Олю, за що ви поставили плюс Сергію? Я маю на увазі, ви щось розібрали? Я - ні.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Олю, не беріть на свої плечі те, що Бог має робити, повірте, ви то не двигните. Богові краще видно хто чого вартує.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Серед одружених священнослужителів? Наведіть факти.

Повернення до першоапольстольського вчення є єрессю? Ну-ну.

Я не стала. Мені не закидуйте.Але якщо Сергій првий, то що, вже йому затикати рот, бо він - Свідок? ;)

п.с. Побігла на роботу.... Па-па!

13. Pedro

Абсолютно. Там де слова пастора важать більше ніж слова Христа. Як і інших релігіях. Ось і подумайте, де єресі нема...

14. Robert

Robert Well-Known Member

Ой, блін, ну ловіть, ваших протестантських пасторів

І таких прикладів багато.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо ви шлюб вважаєте альтернативою педофілії, то нащо взагалі той шлюб? Ше м не чув, щоб таїнство шлюбу хтось опустив нижче плінтуса... Знаю, сатаністи кепкують з шлюбу.

16. Зануда

Зануда така зануда

Я вже мала не втручатися в ту дискусію (якщо то можна ще так називати), але мене так обурили ці слова, що я не втрималася. Олю! Все має свої межі. Вам не видається?

Ну і мусите свій гнів праведний вилити на Ісуса Христа, бо він також був тим, кого в наші часи ми називаємо целібсами. Хіба що може ви підтримуєте ту ідею, що Марія Магдалина не просто так ходила за Ісусом...Прости мені Господи!

17. Полковник

Полковник миється в бані

А разве она не была женой Иисуса?

18. Зануда

Зануда така зануда

Це вам Ден Браун сказав чи маєте ще якісь достовірні джерела?

19. Forpost

Forpost Стоїк

враження від теми:одна протестантка всіх традиційників -трійочників за пояс заткнула.Учите матчасть(с)

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Вибачайте, Петре, я не знала того, коли Вас порівняла. :blush:

Ну і чого і Ви в ту стєпь? о_О Та "во ізбєжаніє" гріха таки повинні священники женитися. Щоби не було спокуси. І ми вже мульйон разів говорили, що статеве життя не є гріхом. Воно дане людям Богом. Тільки воно повинно бути в шлюбі. Оце і є одна вимога.

Як за що? За найправильніше визначення ним мотиву католицької церкви на целібат. Якщо почитаєте всі попередні сторінки, то знайдете там безліч здогадок, для чого було введено целібат. Одна із таких найчастіших думок є та, що престарілі , або імпотентні священники заздрили молодим і тому хотіли, щоби всіх зрівняли в тому ділі. Але мені то не здавалося правдою. Я таки теж думала, що мусіла бути якась інша причина. І от Сергій озвучив найдостовірнішу з них - це фінансова і сама найправдоподобніша. ;)

Ви навели один приклад, сказали, що таких багато і то має значити, що їх більше, ніж скандалів з католицькими ксьондзами? ;_ І взагалі, я десь говорили, що в котрійсь з інших церков нема гріхів, тільки в католицькій? Чи може я хочу донести до наших форумлян-католиків західного обряду, що не треба захищати тої єресі тільки тому, що то моя церква і вона найсвятіша і ніколи ні в чому не помиляється, а значить целібат то є найправильніше рішення. Бо та проблема целібату вже давно тріщить по швах і скоро зовсім трісне. А на підтвердження цих слів просто погугліть і ви дійсно знайдете безліч написаних фактів, як ось цей, наприклад.

Католические священники просят Ватикан отменить целибат.

В Европе несколько десятков католических священников готовят обращение к Папе Римскому Бенедикту XVI с просьбой отменить целибат, указывая на бессмысленность вымышленного в период Средневековья обета безбрачия.

Священники давно уже с нетерпением ждут разрешения Святого Престола исповедать грех неразумно данного обета, чтобы вернутся к полноценной христианской жизни.

В наши дни у руководства Римско-Католической Церкви появилось несколько весомых причин пересмотреть вопрос целибата. Первая причина — богословская. Благодаря активной деятельности библейских обществ Священное Писание стало общедоступным в народных массах, и простые верующие заметили не только отсутствие в Слове Божьем целибата, но и предостережение апостола Павла о богоотступничестве: "Дух же ясно говорит, что в последние времена отступят некоторые от веры, внимая духам обольстителям и учениям бесовским, запрещающих вступать в брак" (1 Тим. 4:1,3).

Вторая причина — массовые скандалы с разоблачением священников-педофилов, ставшие достоянием общественности и серьезно подорвавшие репутацию Римско-Католической Церкви в мире.

И, наконец, ради справедливости нужно отметить тот факт, что не во всех странах мира католические священники придерживаются целибата. Давно известно, что в Бразилии рукополагают женатых. Где же тогда справедливость? Зачем европейским священникам продолжать следовать вымышленному правилу, не имеющему библейского подтверждения? "

Там і купа коментів. Але мене зачепив найбільше один. І мужик стопроцентно правий. Хоча він, скоріше і безбожник, якщо читати інші його коменти.

" А ведь никто никакой целибат не соблюдает в полном смысле слова. Это невозможно физиологически. Физиология мужчины такова, что никакая религия не может остановить спермообразование в его организме, если только его не кастрировать, и ему категорически необходимо периодическое семяизвержение, иначе он сдохнет от рака простаты и уремии... Отсюда и педофилия, и гомосексуализм, и зоолфилия ,и некрофилия, и черт знает, что еще... про банальный онанизм я не говорю... "

---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

Миху, або вже говоріть вже щось путнє, або не говоріть зовсім. То Вас просиш пояснити, як примінити слова Ап. Павла про наказ, який має бути єпискпоп, пресвітер, диякон, на що Ви "мудро" реплікуєте

А тепер ще мені приплітаєте, що я кепкую, як і сатаністи, зі шлюбу. :ireful1: Я не вважаю шлюб альтернативою нічому. Інститут шлюбу дав людям Бог. І він діє і на простолюдинів однаково, і на священнослужителів. А на останніх найбільше, бо вони повинні бути прикладом для мирян. От і вся логіка. Тільки католицька церква їм це право забрала. От про що ми тут воду в ступі товчемо вже 29 сторінку. :ireful1:

Занудо, заспокійтеся і не обурюйтеся. Я не зробила жодного гріха проти Вашої церкви. Не висміювала, не малювала карикатур, щоби образити Ваші почуття, як католички. Але це є кричущі факти! Як би Ви від них не відхрещувалися і не такий вже дурний весь світ, щоби ні з того, ні з сього про це починати вже не говорити, а кричати. І ці факти щоразу нові і нові відкривають не злопихателі, а вірні Вашої ж церкви. Бо підростають діти, стають дорослими і йдуть в життя зі зламаним життям, зламаною психікою. А тоді починають викривати то на люди, бо жити з тим тяжко. Шкода, що цього викривання не робили раніше батьки тих хлопчиків. Видно не хотіли бачити, чи підривати авторитет своєї церкви. Сумно.... :sad:

Ви рівняєте Христа до ваших целібсів? Вони теж є Богом, народжені надприроднім способом і всі мають місію постраждати на Хресті за гріхи світу, а тоді воскреснути? о_О Занудо, на другий раз, перше, ніж приводити такі порівняння, два рази подумайте.... ;)

Таде, пане Forpost. Не хочу я нікого нікуди затикати. Навіть і так гостро дискутуючи з ними, я все одно рахую їх своїми братами і сестрами у Христі. :) А ще хочу, щоби вони не просто були готові йти на смерть за не завжди правильне вчення своєї церкви, а як Левко говорив, народилися згори. А це вже не від церкви залежить. А від прямих стосунків з Богом. :)

а де твій аватар? :)