Целібат - для чого і чи призводить до збочень?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем duncan, 5 сер 2007.

1. Robin

Robin Well-Known Member

З чого такий висновок, що користуюся „тількі ВІКІ”? Чи маю запросити до дому, викласти на стіл тлумачення Любачівського, Шчепанського, Ріцціотті, Лопухіна, Аверкія, Гладкова, Дідона, Брюссельську Біблію...
    Возрадуюсь, коли отримаю посилання, звідки інфа, що їх було саме 150, а не 149 чи 151.

Для таких балаків раджу запросити на форум Каганця – головного „спеца” України з питань етнічної приналежності Бога. Він розповість, як саме Ісус із Галичини прийшов у Палестину. Я ж фантастикою не захоплююся.
    Стосовно головної молитви юдеїв, то прошу навести її цілком та у вкороченому варіанті. Не буду ж всі теми переглядати, інша праця є, як й інші форуми.

Що саме маю з нього почати? Можна уточнити?

Та огортайтесь на здоров’я, діліться теплом, хто заважає.

Коли вже терка зітреться, тоді „на тобі Боже, що мені не гоже”, нє?

Мудро поступає Пупер, в даному випадку. Єва також щиро хотіла пізнати, шо то за плід такий, заборонений. А ти, лемку, тепер ся карай на земли.

Якщо без сексу депресняк, нічого ставати перед Божим престолом. Кобіту під одну руку, прапор – в другу, і вперед по жизні.

Знову умовивід замість мене. Ото вже жіноча натура. Не цікавитися і не бачити – це різні речі.

У Старому – ні слова, у Новому –вагон слів. Я ж не юдей, щоб Старим послуговуватись.
    Коли жінка народжує дитину, то відразу кладе її у пісочницю? Чи таки виховує до певного віку, коли вже буде здатна бавитись у піску.
    Чи не подібно поступає Господь? Маю на увазі стосовно людей Старого і Нового Завіту.
    Лк. 20: 34-36
    Ісус же промовив у відповідь їм: Женяться й заміж виходять сини цього віку. А ті, що будуть достойні того віку й воскресіння з мертвих, не будуть ні женитись, ні заміж виходити, ні вмерти вже не можуть, бо рівні вони ангелам, і вони – сини Божі, синами воскресіння бувши.
    Хто може вмісти ці слова - перед Божий престіл, хто не може - поза престолом най огортається з кобітою, чим хоче.
    Хто не хоче визнати ні першого, ні другого - най піде на Голгофу, розіпнеться, створить свою організацію і жиє за своїми правилами.

Ага, уже побіжать. Голубим - всьо фіолетово

Так "специ" тим і займаються - варіаціями :)))

У Пупера простежується релігійний дальтонізм. Попа і попадю ще якось розрізняє, а попа і ченця - слабо. Не видит :haha:

Останнє редагування модератором: 16 жов 2008
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тут богослови наголошують, що Павло не каже "Христос так наказує", Павло чітко каже "Я вважаю, Я вам кажу, аби ви були як і Я", тому це не є Божий наказ, а просто порада від Павлового Я. Це не наказ, це порада, пропозиція, жодного зобов"язання чи спонукання. Христос теж щодо цього дещо говорить, але теж без зобов"язання.

Є чорне священство, є біле, а є монашество.
    Чітко описано, що була жінка і він їй свого сімені не дав. :)
    У ті часи вже застосовували ін-вітро і мали банк сперми? :)))

Ось цитата:
    9 А Онан знав, що не його буде насіння те. І сталося, коли він сходився з жінкою брата свого, то марнував насіння на землю, аби не дати його своєму братові.
    (Бут.38:9)
    Сходився знаєте, що означає чи треба пояснити цей евфемізм?

3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Пані Ліля,зверніть найперше увагу на оці слова"аби не дати його своєму братові."от це власне і є гріх Онана -порушення Закону левірату.(можна теж напевне перевірити у вікопУдії.
    А пояснювати евфемізми не тре,якось не пасує,та я і не просив.

А що Старий Завіт для християн вже не той во?тіко для юдеїв?а заповіді?(хоча б)

Останнє редагування модератором: 16 жов 2008
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та я ніц не маю проти. Мене дивує, чому раптом онанізмом називають мастурбацію.
    А от щодо неї підійдуть усі приписи про нечистоту. Ну, так мені видається.
    Робін традиціоналіст, нащо йому Старий Завіт. Таке спитаєте! :)))

5. mavka

mavka Well-Known Member

:)

подарую Вам зараз карму - за простодушне відкривання своєї натури, - не лемківської. зрозуміла, що про деякі головні засади Ви поняття не маєте, - не тільки про християнство та юдаїзм. тому, стосовно головної молитви юдеїв також - не буду подавати, інша праця є. :pardon:

але жаль. спочатку я була іншої думки.

Останнє редагування: 16 жов 2008
    • Подобається Подобається x 1
  6. Robin

Robin Well-Known Member

Шкода

Чергове розчарування? Ну я не хотів, так ся стало :empathy:

7. mavka

mavka Well-Known Member

не розчарувалася в Ваших дописах, чи Вас персонально. мені жаль, бо чекала розважливого, глибокодумного співрозмовника, а не "галицького мачо". :scratch_one-s_head:

не подібно, інакше б вже у Новому Заповіті не було слів про молочну їжу, яку люди не можуть проковтнути.
    далі.
    Єврейський Бог дав Закон. Ієгошуя каже, що порушити його не прийшов, а прийшов виконати. Для цього треба знати добре П"ятикнижжя, щоб розуміти, про що йдеться. Там же є й головна молитва на цілу Біблію (Шма Ісраель) (а не "шма Всесвіт") - це про етнічну приналежність Бога.
    далі.
    хочете більше "балаків" про етнічні приналежності - поцікавтесь левитами.
    одного вечора дослідити , як вони з"явилися, Вам буде мало. інакше б малюночок на іншій сторінці, давно б описали.
    па!

8. франц-йосип

ви тут про Іісуса?етнічну приналежність,поясніть ,бо ви все загадками і недомовленностями,то у вас стиль такий?

9. Yur

Yur Well-Known Member

Жодних поганих пропозицій і порад у Святому Письмі немає і бути не може, ні від Павла, ні будь-кого іншого. Так само як і ніхто нікого не може зобов'язати до їх виконання.
    Також немає у Євангелії ніяких "Я".
    Звіщаю ж вам, браття, що Євангелія, яку я благовістив, вона не від людей. (Галатів 1:11)

Дещо, -- де-хто язиком може ляпати :tongue:.
    Боже Слово ВІЧНЕ, НЕЗМІННЕ й ОСТАТОЧНЕ для кожного.

10. Robin

Robin Well-Known Member

:good:

Амінь!

11. mavka

mavka Well-Known Member

спочатку на гілці про ЦЕЛІБАТ треба сказати :

28 І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!

а тоді вже "Амінь!....."
    ось так , -

:)))

- логічний кінець дискусії. бо

Боже Слово ВІЧНЕ, НЕЗМІННЕ й ОСТАТОЧНЕ для кожного .... традиційного християнина.

Останнє редагування: 20 жов 2008
  12. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Сказав чи наказав? Як на мене целібат це справа особиста...

13. mavka

mavka Well-Known Member

Целібат прийшов в християнство з Митраїзму. Юдаїзм відхиляє целібат як великий гріх.

14. франц-йосип

так тут про християнство ідеться,і так сталося,що у багатьох християнських течіях
    безшлюбність священників практикувалась і практикується,але знов таки це стосується тільки служителів. Я не стверджую правоту,а тільки констатую факт.А таке категоричне ствердження,що з мітраїзму?чому, така практика є досить розповсюдженою в багатьох культах.

15. mavka

mavka Well-Known Member

а Ви думаєте, як Митраїзм прийшов в Рим? з Індії, де має в спілці ще одного бога. через Персію, - довгий шлях. А в Індію хто привів ?

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Адмірал! Іван Фьодаравіч Крузенштерн!! Чєлавєк-параход!!!

17. Yur

Yur Well-Known Member

Очевидно вас так надихають слова ПЛОДІТЬСЯ.
    Утім мушу вас розчарувати о_О. З огляду на вчення Церкви, воно не зовсім те, чого вам хочецця.
    Ось, що пише з цього приводу святитель Григрій Ниський:http://www.vehi.net/nissky/nissky.html (розділ 17)

Но, как сказано, хотя брака у ангелов нет, однако же воинство ангельское состоит из бесчисленных множеств. Так повествовал в видениях и Даниил. Следовательно, если бы не произошло с нами вследствие греха никакого превращения и падения из ангельского равночестия, то и мы таким же образом для размножения не имели бы нужды в браке. Но какой способ размножения у естества ангельского - это неизреченно и недомыслимо по гаданиям человеческим; впрочем, несомненно то, что он есть. И он мог бы действовать и у людей, малым чим от ангел умаленных (Пс. 8, 6), приумножая человеческий род до меры, определенной советом Сотворившего.

Поэтому-то, кажется мне, и великий Давид, сожалея о бедности человека, такими словами оплакивает человеческое естество:
    Человек в чести сый не разуме, называя честью равночестие с ангелами; поэтому продолжает: Приложися скотом несмысленным, и уподобися им (Пс. 48, 21). Ибо подлинно стал скотен принявший природу свою по наклонности к вещественному этот текучий способ размножения.

Раджу перечитати увесь розділ.

Так от логіка й повинна грунтуватися на елементарному розумінні.

Авжеж.

18. Yur

Yur Well-Known Member

Не певен, що для юдаїзму це великий гріх.
    Позиція ж Католицької Церкви відома:

Ось твердження папи Івана Павлаі ІІ
    Викладені Крістофером Вестом у "Богословії тіла: виховання до буття людиною" (пізніше постараюсь віднайти лінк)

Християнські покликання
    Тільки збагнувши, ким була людина на початку, в історії та в есхатології, ми можемо зрозуміти, як людина повинна жити. Іншими словами, після накреслення «адекватної антрополоґії» відкриваються двері до належного розуміння Християнських покликань до целібату (монашества) та подружжя.
    Ті, хто живе у целібаті «задля Небесного Царства» (Мт 19,12) вибрали жити в небесному подружжі [вже] на землі. Вони неначе «перестрибують» Таїнство, щоби безпосередніше брати участь у самій дійсності. Таким чином вони, будучи самі в межах історії, виходять поза виміри історії та заявляють світові, що Царство Боже є тут (Мт 12,28). Справжній Християнський целібат не є, отже, відкиненням статевості чи знеціненням подружжя. Він є вираженням на землі їхнього найвищого призначення та сенсу!
    Будучи покликанням до святості, подружжя задумане як підготовка чоловіків та жінок до Неба. Але для того, щоби бути належним приготуванням до Неба, воно мусить точно відповідати образові божественного прототипу. Таким чином, Таїнственність подружжя полягає у виявленні вічної таємниці Бога за допомогою «знаку», який призначений не тільки проголошувати цю таємницю, але й сповнити її в супругах (див.: 8 вересня 1982 р.).
    Все у подружньому житті становить цей знак. Але ніде цей знак не виражений так драматично, як [у подружньому акті], коли чоловік і жінка стають «одним тілом». Так само, як тіло виражає душу особи, «одне тіло», яким стають супруги у їхньому статевому єднанні, виражає «душу» їхнього подружнього життя. Папа каже: «Справді, самі ці слова: "беру собі тебе за жінку/за чоловіка " можуть бути сповнені тільки в подружньому єднанні». (5 січня 1983 р.).

19. mavka

mavka Well-Known Member

сиє, батюшка, туман сєрий, напускаємий Руской православной церков"ю, - по моим гаданиям.
    яка вважає, що люди колись розмножувались, як ангели, а тепер стали "скотом беззмістовним".
    адже гріх Адама в чому був ? і коли кажеться, що побачили вони себе нагі, й завстидались , про що йдеться ?
    й смертним він став не тому, що опустивсь на нижчий рівень, а тому, що перестав їсти плодів з ДЕРЕВА ЖИТТЯ. інакше б він вмирав до гріхопадіння.

таке елементарне розуміння вище моєї недалекої логіки.

20. франц-йосип

Біг ме встидаюся,але я ніяк не думаю щодо митраїзму

а де твій аватар? :)